Отговори на тема стр 1, 2  >
 Разминаване в цените на нов Форестър-Защо? 
Автор Съобщение

Постове: 21
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички съфорумци.
От много време съм фен на Субару и на този форум. Имал съм възможноста да покарам различни коли от марката и след дълго умуване и събиране на парички реших, че оптималния за мен вариант е дизелов Форестър с ниво на оборудване VQ. Ще купувам от магазина и се питах защо цената в Субару Мотърс е 57478 лв. с ДДС /официалния сайт/, а в Юникорно е 48000 лв. с ДДС /мобиле.бг/ Като гледам адресите и на двете фирми в София, те са една до друга. И понеже сме в България веднага се прокрадва съмнението - дали няма уловка някаква в по-ниската цена.
Затова моля, ако някой от Вас знае нещо по въпроса, ще съм благодарен да сподели мнение.
Благодаря за вниманието!

Пон Окт 19, 2009 3:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaruclubbg.com/forum/search.php?keywords=%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE++&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5

Пон Окт 19, 2009 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Даа...търсачката е добре да се ползва, преди да се пита. Само че търсих "юникорно" :oops:
Като видях мненията за двете фирми-продавачи в София започвам да се замислям за покупка от вън. Просто нямам нерви да се разправям с "гаранционно сервизиране", но се надявах при Субару всичко да е нормално.

Пон Окт 19, 2009 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, има доста теми из форума, поразгледай и ако имаш допълнителни въпроси питай.
Аз съм с такова фори и съм повече от доволен! Аз съм доволен от сервиза в Пловдив и там го сервизирам.
Поздрави!

Пон Окт 19, 2009 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Според нашите дилъри возилата от Турция са изпълнение за Близкия изток. Какви точно са разликите не знам. Така или иначе във форума има хора с возила от същите и не са се оплаквали май.

Пон Окт 19, 2009 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Отговори с цитат
bobeck написа:
Според нашите дилъри возилата от Турция са изпълнение за Близкия изток.

Това го срещам за втори път по разни форуми... Някой знае ли нещо конкретно по темата, или някой си прави реклама на чужд гръб ? Щото за мен това е голяма глупост. Някой беше писал, че били правени в Турция... Явно в някой супер таен завод на Субару там, дето не е известен никъде...

П.С. Разлика не съм чувал и виждал да има. Но би ми било много интересно, ако са правени за Близкия изток, то там очевидно функцията за размразяване на чистачките е много популярна, за да е стандартно за всичките модели...

Пон Окт 19, 2009 8:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
Отговори с цитат
Преди да се купя моето Субару направих доста подробно проучване :) , което показа, че всички автомобили Субару се произвеждат само в Япония. Разликата идва от това за къде са произведени. За Америка например (САЩ) има разлика в броните и фаровете. Всички возила продавани в Европа, с изключение на Германия са еднакви, като не е възможно дилър от Франция наприимер да проръча немско изпълнение и обратно. Малки разлики има и в автомобилите продавани във Финландия, но те не са съществени, а само са добавени допълнителните екстри подгряване на двигателя и акумулатора. За Великата Британия, съответно волана е от грешната :) страна, но доколкото знам няма други разлики.

Пон Окт 19, 2009 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моята кола е регистрирана в системата на Субару-Бенелюкс и получавам гаранционно безплатно обслужване без проблеми.Наскоро ми смениха вентилатора под жабката,защото шумеше гадно с нов и не съм дал нито цент :wink: Междувременно се бях разбрал и с Жасмин,но не се наложи операцията да минава през Истанбул.В Холандия намерих заинтересован дилър,който направи всичко необходимо.
Това,което се опитват да пробутват "Субару Моторс" за произхода на колите от Турция няма да коментирам-жалки оправдания....

2010 guzzi griso 1100

Пон Окт 19, 2009 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
в Америка също се произвеждат

Пон Окт 19, 2009 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Отговори с цитат
Fuji Heavy Industries имат 2 завода в Япония, и един в щатите. Японските модели излизат с ВИН JF...., а американските - 4S... В щатите се правят основно Трибека, и някои модели Аутбек доколкото знам. Иначе колегата по-горе, ако е имал предвид Форестър а не Субару - е много прав. Форестър извън Япония няма произведен още.

Пон Окт 19, 2009 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 61
Автомобил: Пешеходец
Телефон: 0899108116
Нов фен
Отговори с цитат
Форестър имах предвид...аз това и си купих :D

Пон Окт 19, 2009 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Чесно казано не ми е ясно как така идвали от Турция тези Форита, дето ни ги продават в Субару Моторс. Не ми се връзва българската цена от 57500 лв. за модела VQ с тази в Турция за същия модел.
"...YENİ FORESTER AWD 2.0 TD 6MT Comfort 80.705 TL..."
Това го копирах от тук - http://www.subaru.com.tr
И като гледам курсовете на БНБ за деня разбирам, че 10 лири се разменят за 8.992 лева....а за 1 лев се плащат 1,112 лири.
От горното излиза, че ние си ги купуваме тия коли направо на голяма далавера и, разбира се турските фенове на Субару Форестър би трябвало да се записват със ред за закупуването му точно в Субару Моторс - Пловдив защото и е по-близо....
Или аз нещо бъркам? ... :(

Вто Окт 20, 2009 7:21 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Отговори с цитат
Ами май нещо бъркаш. Митото за нови автомобили в Турция е към 30-40%. Никой не купува от Субару Турция, а от турски вносители, които внасят в безмитна зона, не плащат митото, а продават навън. Реално турските форита не влизат никога в Турция. Последно, когато гледах цени от Турция, с платено мито и ддс в България, излизаха с около 10 000 лв по-евтини от тукашните. За да научиш настоящите цени, прати запитване (на български език) до [email protected].

Вто Окт 20, 2009 8:40 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
"Реално турските форита не влизат никога в Турция. Последно, когато гледах цени от Турция, с платено мито и ддс в България, излизаха с около 10 000 лв по-евтини от тукашните."
Благодаря Тишо.
Ето каква била работата значи! Те просто не били от Турция, а някъде "около" Турция. Сега изпращам запитване на посочения от теб имейл и чакаме.... Както съм отпуска 2 седмици мога и да прескоча до там за един бърз пазар на дизелово Фори. Даже и жената ще остане доволна, защото "наследява" Бравото. :P

Вто Окт 20, 2009 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Отговори с цитат
Разходи се, няма да сбъркаш :) Специално Нептун Ауто са най-известни у нас, сигурно има и други. Но тези внасят в безмитна зона в Истанбул. Форестър и Аутбек/Легаси, които внасят, са европейските модели. За Трибека преди внасяха само от щатите, та там вече има грижа с части и сервиз у нас. И ги сервизират гаранционно в цяла Европа, с изключение на Гърция и България, щото нашите тука са големи баровци. А ако си вземеш оттам, и си го поддържаш в Турция(както аз правя), ще видиш и какво се казва сервизно обслужване на европейско ниво. Последно като ходих за смяна на масло, ми измиха колата отвън и отвътре, измиха целия двигател(стана като нов), смениха всички масла, филтри(маслен, поленов и въздушен), промивка на горивна система, на резервоара за течността за чистачките, доналяха всичко, което имаше нужда от доливане. И всичко това на цена по-ниска, отколкото у нас вземат само за смяна на масло и маслен/поленов филтър. Чудя се кога и тук обслужването ще заприлича поне малко на това. То хубаво ни вземат парите тука, но не дават нищо насреща.

Вто Окт 20, 2009 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Скъпи колеги, поговорката: ДЕН ГОДИНА ХРАНИ, важи на тези географски ширини , не 100, ами 200% :smt141 :smt112 :smt112 :smt112

Вто Окт 20, 2009 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Дааа...
С лоши чувства и гадничко настроение си караме ГАРАНЦИОННИТЕ автомобили по дългия път към ГАРАНЦИОННИТЕ сервизи... Казвам това, защото имам доста опит със служебните возила. И Балканстар, и Автомотор Корпорация, и МотоПфое, и София Франс Ауто - навсякъде е трагедия и пълно умственно затъмнение в главите на персонала. Сигурно и в Субару Мотърс не е по-различно. Дано да не съм прав. Един пример: Сменям накладки в АМК и питам лъскавия приемчик - "Какви накладки монтирахте" - а той ме изгледа с недоумение и някак с презрение и отговори - "Как кави накладки господине!!! СИТРОЕН разбира се!!!" а аз- "Не бе човек. Питам какво има в кутийките - ТРВ, Феродо,..." "Мисля че Ви отговорих досатъчно ясно" и фръц - изчезна през стиклената врата....

Сря Окт 21, 2009 9:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 108
Нов фен
Отговори с цитат
Е и ти сега. Поставил си човека в нелепа ситуация. От къде може да знае, какво има в кутиите. За него е ясно, всичко което се слага за Citroen е произведено от Citroen.

Иначе си прав. Като цяло, всички са пълни д..ки. Никакво уважение от това, че си има дал една торба с пари. И то донякъде е нормално, като се има предвид, че торбата с пари я даваш на друг, който пък купува колата от един други, а пък тоя който ти я сервизира , гледа да земе от тебе, щото тия първите, на него нищо не му дават. Дано съм успял да опиша ситуацията в нашата мила родина.

Това, на което можем да се надяваме е колите, които си купуваме да са здрави и тези в сервизите барем една смяна на масло и филтър да направят без проблеми.

http://www.xcosports.com

Сря Окт 21, 2009 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 256
Нов фен
Отговори с цитат
Купих си нова импреза от Уникорно. На въпроса за гаранцията и за сервиза, щот съм чел у форума и съм светнат, ми казаха никакъв проблем, сам да си избера. И аз на другия ден, хоп та при Митака. Никви грижи и при него. И той видя, че колата е за арабския свят. Добреде питам се аз, за кво им е на арабелите подгреване на седалките? Странно :?

Сря Окт 28, 2009 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ах каква стана тя? Аз купих моя аутбек от Германия,но като дойде тук видях че гаранционната книжка е на турски,а и в Субару-Варна сега я проверяват дали важи при тях гаранцията. Сигурно е същата ситуацията през Турция защото и Търговеца е турчин. А и моята има подгрев на седалки и чистачки,но ми излезе по-евтино отколкото искаха в Юникорно. Та моля кажете ако(като ми кажат Сори тукашните) в Истанбул ли да ходя за смяна на масло.То не е през света ама в се е път? ](*,) :smt102

Чет Окт 29, 2009 12:37 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >