Отговори на тема
 Оригинално радио без аудио вход Philips 
Автор Съобщение

Постове: 84
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
има ли някой идея как да направя, така че да имам аудио вход на радиокасетофона без да използвам ФМ трансмитер?
Идеята ми е директно да пускам сигнал през иПод или мп3 плеър.

Има и вариант с касетка, но май не е много качествен.

Пет Окт 08, 2010 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
в ибей съм виждал 'приставка', която се включва на кабела на антената и пак минава през тунера, но без радиопредаване. теоретично би трябвало да е по-качествено от трансмитър или псевдокасетка ( последното не е много сигурно ). цената обаче май не беше много приятна, предвид предназначението.
има вариант и за вмешателство в схемата на радиоприемника, но това вече е работа за сериозен специалист и няма да е по-евтино.

Пет Окт 08, 2010 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Виждал съм на други марки автомобили, се припояват 2 кабела + 2 резистора върху платката на касетофона и накрая завършва на женска стереобукса.
Ей такова нещо ме интересува.

Пет Окт 08, 2010 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз го мислих това, но не съм се наканил. За човек, разбираш от такава техника е 10 мин работа.

Пет Окт 08, 2010 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
трябва да го извадя да видя модела и да намеря схема и после в някой сервиз и така :)

Пет Окт 08, 2010 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В сервиза директно ще го видят къде е усилвателя на касетофона и ще го вържат там.

Пет Окт 08, 2010 1:23 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vertriebler написа:
Виждал съм на други марки автомобили, се припояват 2 кабела + 2 резистора върху платката на касетофона и накрая завършва на женска стереобукса.
Ей такова нещо ме интересува.

става бе, ама си е работа за разбиращ. не е като да не съм го правил. вместо резистори се слагат кондензатори или комбинация кондензатори + резистори, според постановката. номера е да намериш входа на предусилвателя/крайния усилвател/необходимото друго място и си в играта, но точно това намиране е мястото за специалиста. сега и да ме утрепаш, не бих се хванал с такава задача. поудъртях вече и не ми се занимава с глупости #-o

Пет Окт 08, 2010 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Момчета просто е ,но не чак толкова,защото вместо кое устройство ще е този вход, как ще се превключва на него.....Не че не става, но с 2 Р-а и 2 С-та.....едва ли.С 'касета-преходник' става добре,много по-добър звук от трансмитер и без смущения.
Мога да намеря касети....да кажем за по 5 лв. франко Пловдив.

Пет Окт 08, 2010 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Става ли добре с касетката преходник, като качество на звука - надявам се е по добре от ФМ радио ;) и ФМ трансмитер. Тези, които ги продаваш каква марка са ? и въобще пробвал ли си ги

Пет Окт 08, 2010 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vertriebler написа:
Става ли добре с касетката преходник, като качество на звука - надявам се е по добре от ФМ радио ;) и ФМ трансмитер. Тези, които ги продаваш каква марка са ? и въобще пробвал ли си ги

Разбира се че съм ги пробвал, дори още си имам една в колата.От ФМ трансмитер е по-добро-писах вече, от ФМ радио едва ли......, не ми е ясно ти от какво би извадил по-добър звук от един касетофон-касета? Ако е така, то и с преходната касета ще е по-добър, защото все едно слушаш касета без неизбежния за последната шумов фон.
Марката е ТСМ, демек германско, но и каквато и да си вземеш се тая е.
Ако искаш точно такава пиши едно ЛС, при положение че идваш към Пловдив, за демо(ако ми е възможно), но да ти пратя няма да посмея, че може и да не ти хареса.

Съб Окт 09, 2010 8:55 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
за 5 лева е ... нелепо да се пазарите за каквото и да е. взимаш, пробваш и ако не ти хареса, с чиста съвест в кофата. ако ти хареса, честито и толкова.

Съб Окт 09, 2010 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема