Отговори на тема
 Диск за навигация за БГ - Форестър 2005г 
Автор Съобщение

Постове: 1
Автомобил: Subaru forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги
Купих си Субару Форестър производство 2005г от Франция.Имам фабрична навигация, но в диска няма заложена България.Дайте ми съвет от къде да си намеря.

Сря Дек 15, 2010 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честито и добре дошъл!
Виж на диска кой е производителя на софтуера за навигация и потърси в Интернет версия за надграждане. :smt023

Сря Дек 15, 2010 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
има една карта, по форума има линкове мисля, ама и там БГто е предимно София

картата е от land-rover мисля
потърси в отдела за tribeca

Чет Дек 16, 2010 11:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 312
Автомобил: Forester 2005 2.5X
Рейтинг: 50
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
ама и там БГто е предимно София

Хаха, ми то и без навигация се знае, че БГ-то е София :smt129
Сега по темата - според мен, забрави за тая навигация, едва ли някой извън Garmin и може би напоследък - ТоmТоm, знае де е България.
Имам предвид това което в модерните времена разбираме под навигация - до те заведе на точен адрес, оффроуд пътища и пътечки , точки на интерес - атракции, магазини, бензиностанции, спиид камери и полицейски хранилки...

Пон Дек 20, 2010 9:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Така е, Ники е прав! Да ти кажа, София е покрита горе долу 75%, а Пловдив може би 55%, говоря за TomTom, защото съм с такъв, дори за Англия и др. по бели страни, TomTom не дава 100%, а се застрахова с 98%, 99% ! Успех :smt023

Пон Дек 20, 2010 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Постове: 21
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
IGo & MIO също са добри за нормално ползване ама надали за офрод

Пон Дек 20, 2010 10:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
сега, ако говорим за навигации 'по принцип', то нещата значително се подобриха в последно време.
да уточня, че самите карти не се правят от производителите на GPS устройства или програми (iGo, Garmin, TomTom и т.н.).
Правят се от специализирани фирми, като 2та най-големи "играча" в момента в целия свят са TeleAtlas и NavTeq. Освен тях във всяка държава има "регионални" фирми,
чиито карти не винаги са по-добри от тези на големите. Важното е, че картата във всяко едно устройство може да бъде осъвременена - къде с официален ъпдейт, къде с пиратски, било то чрез компютър (USB) или flash-карта.

та по темата:
-> TeleAtlas имат добра карта за БГ, със всичките му села и паланки, търсене по адреси и т.н. Просто си намерете актуалната версия, поне от 2009та. Тази карта се полза за GoogleMaps, TomTom и iGo. Ако не ви се вярва че е една и съща, потърсете село 'Кремиковци' край София, и ще видите една и съща правописна грешка ;-)

-> Navteq също имат такава карта, но при тях това е най-новата такава, от средата на 2010та. За мен това е най-добрата пътна карта за БГ в момента.
Има я за iGo, и за Garmin (CityNavigator Europe 2011.30) и към момента е по-актуална от текущата на ТА. Освен това на нея има отбелязани доста селски пътчета, както и уличната мрежа на почти цялата страна (!) - вкл. най дребни махали и забутани селца. Може да я разгледате тук, просто зумнете достатъчно и ще видите всичко.

-> Картите OFRM и BGRoutingMap са винаги най-актуални, но те са само за Гармин. Навтека обаче е по-пълен от тях откъм "стандартно покритие", което е необходимо в повечето случаи - градове/адреси и нормалната пътна мрежа. Но пък в нашенските карти има повече POI. За iGO има и картата на фирма MMCN-Русе, но тя е някакво недоразумение и не-трябва да се ползва.

това е :)

Сря Дек 22, 2010 11:33 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема