Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Проблем с ниските обороти 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Субару Форестър 2000 2.5 I (SF)
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги изчетох много информация свързана с проблеми като моите, но до конкретен отговор не стигнах и за това си позволявам да пусна нова тема. От няколко месеца и аз се присъединих към общността на гордите собственици на Субару... моето е Форестър 2.5 L 2000 г. Още като го вземах забиваше муцунката като подам газ малко след като го подкарам, но след това, около 500м. каране с повечко газ се оправяше, като, че ли. А понякога пък рипва сякаш ще лети и ти залепва гърба. Смених веднага свещите с нови NGK след това въздушен филтър, с дежурните дв. масло, ангр. ремък, водна помпа, абе като цяло го стегнахме за каране, "чек енджайна" не светеше и майстор ми каза, че нищо не може да се направи на този етап. Като, че ли си въобразих, че започна да забива по-малко или поне така ми се искаше. Преди няколко седмици му светна и "чек енджайна"... Сега от няколко дена не само, че забива като подам газ, а още по-лошо на кръстовищата като спра и започва да се клати и да подскача, тресе се все едно, че се губи един цилиндър, и така падат ниските обороти, че ахааа да угасне... даже уредите пресветват в знак на протест. Един приятел ми каза, че може да е от сензора за въздуха,който се намирал някъде преди или при въздушния филтър и който много често се зацапва или износва... Та, ако някой разбра за какво става въпрос и може да помогне със съвет моля...! Вече започна така да прекъсва, че започна и да гасне. Абе въобще не иска да върви нито на ниски, нито на високи, нито на средни... Сигурно има специалисти, които знаят за какво става въпрос и ще съм много благодарен на този, който помогне със съвет.

Последна промяна ivalin на Пон Авг 29, 2011 11:46 pm, променена общо 2 пъти

Съб Авг 27, 2011 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ами колега, по описанието явно не ти работи някой цилиндър/цилиндри. кой и защо, така по това описание няма как да гадаеме, камо ли и някой да даде точен съвет. компютъра може да каже кой цилиндър, натам си трябва ръчкане и гледане.

май имаш повече от един проблем, но кой знае така.

ако локално кабелите за свещите са много скъпи, и в ибей има. може да са те, може да е бобина, може да е нещо в двигателя, много неща може да са. а може да е и нещо, не явно свързано с конкретен цилиндър, но отразяващо се на най-слабия.

какво е антируй? може и да е общоприет термин, но на мен не ми е ясен, за това питам.

Нед Авг 28, 2011 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега ivalin, намери си читав сервиз на Субару и направи диагностиката. После ако искаш си сменяй сам частите, че на принципа проба-грешка може да ти излезе солено. :smt023

Последна промяна Miro1972 на Пон Авг 29, 2011 12:17 am, променена общо 1 път

Нед Авг 28, 2011 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 19
Автомобил: Subaru Legacy 3.0H6 Si Drive
Нов фен
Отговори с цитат
И аз имах подобен проблем. На празен ход се тресеше и като включа климатика направо изгасваше. Между 1500 и 2500 оборота имаше и някакво придърпване.
Реших, че е от свещите и като свалях кабелите се оказа, че два от тях са така изгорели, че като ги вадих главите им останаха върху свещите. Смених ги заедно със свещите и сега всичко е наред.
В тази тема има как да си направиш самодиагностика и провериш грешките:

viewtopic.php?f=1&t=8883&p=111110&hilit=%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5#p111110

4.минава една седмица без проблема да бъде решен
5.случайно срещаме познат, който ни помага
6.хвалим се във форума
7.това се повтаря всеки път отново

Нед Авг 28, 2011 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря много на Shaman, mamutar и blatimir за конкретните съвети и есетвено ще се възползвам от тях надявам се още утре или вдругиден само да мине урагана Айрин и да успея да си насроча рандеву с майстор...

Нед Авг 28, 2011 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Оправихме ниските обороти... оказа се, че се е разхлабил куплонга на вакумния датчик... за сега де, но за напред нищо не се знае... Не разбрахме само защо това допълнителното, устройството (незнам как се казва... тестер или нещо такова не съм сигурен...), което търси и разчита грешките на компютъра на колата на запален двигател работи и показва, че има проблем в цилиндрите, разпознава модела и годината на производство на колата, а като го дадем само на контакт, за да покаже къде конкретно е проблема, показва, че не може да направи връзка с компютъра? Иначе трие грешките на компютъра без проблем?!

Вто Авг 30, 2011 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
а какво значение има?
нали сте свършили работа

Вто Авг 30, 2011 10:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Как какво...?! Мислиш ли, че това ще му е последния проблем, който дава?! Все пак трябва да мога да го тествам за грешки когато се наложи...

Вто Авг 30, 2011 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Нали не си мислите, че се оправи толкова лесно проблема с ниските обороти...?! Нееее... насладата беше само за три дни и апят с начале...

Сря Сеп 07, 2011 12:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Отново изключих и включих трите датчика най-отгоре на двигателя двата под кабелите за свещите и на дроселовата клапа, които се виждат и тя се оправи като нова... пей чак да ти заговори. Закарах я при майстор и му я оставих там да я гледа, да ръчка, да кара докато се появи дефекта отново, но вече повече от седмица никакви признаци на развала... човека се видял в чудо и ме пита какво да прави като сега върви...?! Да сега върви, но не се знае до кога...?! Така не може да се разчита на нея... не се знае кога ще ме остави и къде, че на магистрала вземат за ремаркаж 150$ само до първия изход. Така, че побратими моля ви давайте предположения какво може да влияе на ниските обороти така...? А после като разбутам клемите на датчиците да се оправя и като нова за известно време, а след това всичко по старому...?! Ако е от датчик както си мисля аз, от кой датчик е конкретно според вас, кой им действа толкова много и какво мога да направя... как да го проверя...? Когато стане гафа ниските обороти падат... не ги пддържа, а се колебаят отива към гаснене и понякога даже угасва... Тестера на запален двигател показваше, че има проблеми с горенето в три цилиндара и не е равномерно ту тук, ту там и при боксера познайте за какво става въпрос... клати се все едно, че всеки момент ще се откачи...?! Приемам всякакви предположения и хипотези...

Нед Сеп 11, 2011 5:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 10
Автомобил: Subaru Forester'97
Нов фен
Отговори с цитат
Здрасти колега, и при мен имаше подобен проблем, колата работеше на три цилиндъра. След смяна на свещи, кабели, промивка на запушен инжектор, се оказа че изводът за неработещият цилиндър към бобината е изгорял и се наложи да сменя бобината, след това всичко се оправии колата залетя. Мисля, че Бате Веско Кожухаров от Варна може да ти реши проблема, стига да ти се ходи до там, той наистина ги разбира нещата по Субаруто, имайки предвид, че е ужасен маняк на марката. ако си заинтересован ще ти оставя телефона му.

Чак сега видях, че си в Монреал и няма да можеш да отидеш, но пробвай с бобината. Успех

Нед Сеп 11, 2011 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Точно така, замери си бобината става за 2-3 минути, смени си кабелите ако не са сменяни, бензинов филтър сменял ли си? Ако всичко до тук е ОК, тогава ще го мислим. Дай и номерата на грешките, които са прочели.

Нед Сеп 11, 2011 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мислите ли че щом се оправя и пак разваля може и да е нещо елементарно, като при мен.
Ако някои сензор спре да работи, тои никога няма да работи и симптома ще си стои.
Щом след като си размърдал кабелите се е оправило, да неби да е имало някои които не контактува добре???
Контактен спреи примерно може да помогне и проблема да се реши.
Просто следващия път разбутаи само една букса, и пробва, ако не се оправи следващата, но една по една да засечеш точно от коя е или от кои датчик. Щом е бил разхлабен датчика за налягането, съседния за положението на дроселната клапа как е?
От него стават шантави неща.....

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Сеп 11, 2011 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
............... съседния за положението на дроселната клапа как е?
От него стават шантави неща.....

При него е фиксиран на 0,65V, както писа Вальо от Варна, но може да го замери, пък и стъпковия мотор им е доста особен, като "планя" :smt129 , както се изрази перфектно друг колега от форума.

Нед Сеп 11, 2011 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Сменени са свещи, кабели, въздушен и бензинов филтър, но как се замерва бобина въобще нямам представа?! А грешки не можахме да отчетем защото на контак тестера постоянно изписваше, че няма връзка иначе рапознава двигателя, а след това като запалим двигателя показва, че не работят равномерно цилиндрите и че в три от тях има проблем с горенето...

Нед Сеп 11, 2011 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ivalin написа:
.................... но как се замерва бобина въобще нямам представа?! .....

Намери си ръководството за твоя модел, мога да ти помогна със следното: :D

Прикачени файлове:
cord.JPG
cord.JPG [ 50.2 KiB | Прегледано 1902 пъти ]
Coil.JPG
Coil.JPG [ 164.11 KiB | Прегледано 1902 пъти ]

Нед Сеп 11, 2011 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Като видех такъв тъп коментар си виках кои пък е тоя дето го е написал, ама ще напиша и аз един такъв тъп коментар.... че при мен се беше получило тоя номер.
2-те ми лули не бяха защипани на свещите и стърчаха 1см. навънка бутнах ги и се защипаха направо незнам как е вървяла тая кола. (тогава не тръгваше на Газ а на бензин... си вървеше уж...) Направи една проверка все пак.
Търси мануал и всякакви датчици които могат да ти направят беля започваи да ги проверяваш.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Сеп 11, 2011 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Всички букси, контакти и бушони по презюмция трябва да се проверят и почистят, затуй не ги споменавам, човека се е опарил от това и вероятно трябва да ги е проверил и да си е взел поука. Аз имах един температурен датчик напръскан с медна грес или нещо подобно и предположих по-късно, какво е станало в сервиза, доставчиците на "дезодоранти" :smt129 явно са били от една фирма с еднаква опаковка и когато на калфата са казали да напръска с контактен спрей всички контакти, последния е посегнал към греста за спирачки и после се е усетил ама е продължил да изкара кривия надник. :smt082

Нед Сеп 11, 2011 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Yco, това беше много ценно! Благодаря ти от сърце за съвета и веднага като я взема от майстора ще се възползвам от него... Копувам контактен спрей и пръскам куплонзите с него... може да има някаква гнилоч в тях и за това ту да дават контакт ту не и като ги размърдам да ги изключа и включа и се оправя за известно време! Дано само да успея да го намеря, че тука докато им обесня на тъпите кебекари какво искам и търся, а те дали нещо изобщо ще разберат това е съвсем отделен въпрос. Що се отнася до ръководството тука посмъртно няма от къде да си намериш... И на Младенчо много голямо БЛГОДАРЯ всико е много ценно и всички сте много готини и отзивчиви!!! Стана ми по-леко и съм по-оптимистично настроен... мамицата му на този форю... ще ме подлуди...

Последна промяна ivalin на Нед Сеп 18, 2011 2:41 pm, променена общо 1 път

Нед Сеп 11, 2011 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
До тука 0 напредък... Сега помагайте за този датчик за въздуха... къде се намира и как да го позная, ако може някой да качи снимчица или схемичка?! Може ли този най-отгоре дето е забоден да е и за температурата и за въдуха едновременно, т.е. комбиниран две в едно? Благодаря ви предварително!

Пон Сеп 12, 2011 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >