Отговори на тема
 Барабанни спирачки 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди няколко дена си разменях гумите и реших да отворя задните барабани да си прегледам накладките, че купих едни и чакат. Както в ръководството е описано с два 8-м mm се вадят за по лесно, ама резбата се оказа проблемна. С два 8-м милиметрови с "нормална" стъпка (колко нормална не знам, ама всички болтове, които имах бяха с еднаква резба) почти им навих нова резба, барабана макар и ръждясал излезе по-як от стоманените болтове, изкарах го и се уверих, че има 3-4 mm накладка. Та въпросите ми са два, колко изкарват едни задни накладки и каква е стъпката на резбата на барабана?

Прикачени файлове:
drum.JPG
drum.JPG [ 40.4 KiB | Прегледано 445 пъти ]

Вто Май 03, 2011 12:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yco написа:
Преди няколко дена си разменях гумите и реших да отворя задните барабани да си прегледам накладките, че купих едни и чакат. Както в ръководството е описано с два 8-м mm се вадят за по лесно, ама резбата се оказа проблемна. С два 8-м милиметрови с "нормална" стъпка (колко нормална не знам, ама всички болтове, които имах бяха с еднаква резба) почти им навих нова резба, барабана макар и ръждясал излезе по-як от стоманените болтове, изкарах го и се уверих, че има 3-4 mm накладка. Та въпросите ми са два, колко изкарват едни задни накладки и каква е стъпката на резбата на барабана?

Смъкни отпечатък с чиста хартия и се пробвай да измериш със шублера.
Иначе трябва или да търсиш резбомер /трудна работа/ или всички видове болтове М8 и който пасне.
Но ситните резби по БДС са поне 3 за този диаметър - 0,5, 0,75 и 1,0.
С хартията най-лесно.
Аз така на старата кола като не мога да ги отлепя - голям зор.
Гъделичках ги с едно чукче 150 гр. но без редултат.
Като заигра половин килограмовия и ги отлепих.
Та оттогава - челните повърхности с грес и не залепват.
На тая кола ги вадя с два пръста, както се казва, при всяко смъкване колелела - хем за преглед на накладките, хем за почистване на всякакви мръсотийки вътре, преглед на течове и прочие - особено за почистване на мръсотията от палеца и венеца на ABS-a.

Вто Май 03, 2011 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз им навих без да искам нови резби на болтовете и си ги прибрах в кутията с накладките, честно казано трудно излязоха, а с чук сигурно още по-трудно щеше да бъде, ама пък поне лесно влезнаха, наистина много боклуци и азбест имаше вътре и искаше малко смазване, тъй че трябва по-често да се отварят :smt023

Сря Май 04, 2011 1:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема