Отговори на тема
 свири съединителя:( 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 38
Телефон: 0894330241
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
от скоро време съм забелязал,че при запалване(американец,трябва да натисна съединител) се чува едно гадно свирене, като отпусна съединитела звукът изчезва,и като загрее нищо не се чува,няма предърпване-каво може да е?

Чет Авг 04, 2011 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
forik написа:
от скоро време съм забелязал,че при запалване(американец,трябва да натисна съединител) се чува едно гадно свирене, като отпусна съединитела звукът изчезва,и като загрее нищо не се чува,няма предърпване-каво може да е?

Предполагам е лагерчето на оста на ск. кутия към съединителя.
Не е проблем до момента в който ти блокира - тогава неможеш да сменяш скорости, понеже съидинителя неможе да отлепи от маховика, защото лагера заклинва.
Поне при мен така се получи.
Хубаво е скоро да се смъкне двигателя и да се прегледа дали е то и да се смени.
Виж дали като е натиснат съединителя и подадеш газ се мени звука от свиренето. Сигурно ще се мени....
Нека и компентентите се изкажат, но съм 60% сигурен, че е от това звука.

Като смъкваш двигателя ако искаш си подготви и пари за смяна на диск, ако има нужда и също така, ако трябва да ти се регулират клапани, а не си - хубаво е да го направиш - така и така са смълнали двг-то и е по-лесно :).
Аз освен гореописаните операции си смених и уплътнителните гумички на капаците на клапаните, защото течаха и ми пълнеха лулите и свещите с масло (отвън на свеща). :beer01:
Не знам при товята кола дали има нужда от реглаж на клапани или са с хидравлични...

Чет Авг 04, 2011 1:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 38
Телефон: 0894330241
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря!

Чет Авг 04, 2011 1:43 pm
Върнете се в началото