|
Страница 1 от 1
|
|
Струва ли си ремонт на Е12
| Автор |
Съобщение |
|
barny_89
Регистриран на: Чет Яну 25, 2007 7:47 am Постове: 15 Местоположение: Казанлък Рейтинг: 0
|
Искам да знам дали си струва да се направи пълен основен ремонт на Е12. Моето мина покраи няколко маистора и все не могат да го вкарат в пътя. Тя колата си личи че не може да върви. Искам да попитам струва ли си изобщо тази кола да се прави или по добре да я продам в това състояние. И горе доло да знам цена на основен ремонт колко ще излезне. Дали е сложно да се направи това което искам и т.н.т. Аз преди питах но явно няма никои и идея за такова на части. Или е най- добре да купя друг цял двигател? 
_________________ Път без препядствия обикновенно води до никаде!!!
Subaru E12 WAGON
|
|
|
|
| Пон Мар 12, 2007 4:18 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
ако намериш друг двигател едва ли ще ти свърши работа - и на него ще трябва да му правиш основен ремонт. по принцип рядко се намира бусче, на което си струва да се прави основен ремонт, защото често нещата не опират само до двигателя, понякога отдолу е страшна картинка. но ако си го поддържал добре с основен ремонт ще можеш да го караш още много време - продадеш ли го, така или иначе няма да му вземеш добри пари. какви проблеми ти прави и за пълен основен ли си или може да мине и по-тънко. това че не върви може да е и от карбуратора или друг по-малък проблем
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Мар 12, 2007 11:14 pm |
|
|
|
barny_89
Регистриран на: Чет Яну 25, 2007 7:47 am Постове: 15 Местоположение: Казанлък Рейтинг: 0
|

Колата не върви това е. Последния маистор която я прави ми взе 350лева за да ми смени лагери гарнитура и сигменти,. Колата няма вътък. Карам я на вруг маистор и тои ми казва остави я тук., След 3 дена ми се обажда и ми казва че колата е за основен ремонт. Свалил е по една черупка от 2та лагера и ми казва че откакто това е станало кола не са им сменяни лагери => и гарнитурата и сигментите може да не са сменени. Говорих с един много мои човек маистор и той ми каза че ще ми вземе към 100тина лева за труд а навсякаде цените за труд започват от 300+ нагоре. Като цяло вала е за шлаиф. Но да отворим двигателя и само да шлаифаме вала ще е малко безмислено и затова решихме че ако ще се прави ще се прави като хората. Ремонта ще ми излезне от 600 до към 1000 лева за да се направи от това кола на която може да се разчита. Друг е вапроса че не мога да намеря такова на части и това много ме притеснява, защото има малки липси ко купето които много дразнят. Ако го направя и в най добрия случаи ми легне към 700 800лева ремонта после не знам за колко ще мога да го продам. Принципно след ремонта то ще си стане перфектно. Не ми се занимава да го продам на части защото аз и удар му оправях и регистрации и много галимация. Единствения вариант е да си го стегна и да го карам докъто го продам а другия вариант е да го продам в това състояние което не ме устроива. За двигателя си абсолютно прав и той ще иска ремонт. Оф направо тази кола ме вкара в тъч линията. 
_________________ Път без препядствия обикновенно води до никаде!!!
Subaru E12 WAGON
|
|
|
|
| Вто Мар 13, 2007 10:14 am |
|
|
|
ludmil
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 2:58 pm Постове: 35 Местоположение: Земята Рейтинг: 0
|

barny_89 написа: Колата не върви това е. Последния маистор която я прави ми взе 350лева за да ми смени лагери гарнитура и сигменти,. Колата няма вътък. Карам я на вруг маистор и тои ми казва остави я тук., След 3 дена ми се обажда и ми казва че колата е за основен ремонт. Свалил е по една черупка от 2та лагера и ми казва че откакто това е станало кола не са им сменяни лагери => и гарнитурата и сигментите може да не са сменени. Говорих с един много мои човек маистор и той ми каза че ще ми вземе към 100тина лева за труд а навсякаде цените за труд започват от 300+ нагоре. Като цяло вала е за шлаиф. Но да отворим двигателя и само да шлаифаме вала ще е малко безмислено и затова решихме че ако ще се прави ще се прави като хората. Ремонта ще ми излезне от 600 до към 1000 лева за да се направи от това кола на която може да се разчита. Друг е вапроса че не мога да намеря такова на части и това много ме притеснява, защото има малки липси ко купето които много дразнят. Ако го направя и в най добрия случаи ми легне към 700 800лева ремонта после не знам за колко ще мога да го продам. Принципно след ремонта то ще си стане перфектно. Не ми се занимава да го продам на части защото аз и удар му оправях и регистрации и много галимация. Единствения вариант е да си го стегна и да го карам докъто го продам а другия вариант е да го продам в това състояние което не ме устроива. За двигателя си абсолютно прав и той ще иска ремонт. Оф направо тази кола ме вкара в тъч линията. 
Между другото, намират ми се комплект гумички за клапани, и аз правих ремонт на двигателя, та ми останаха...
Не се безпокой, когато я купих (Субару Либеро 1.0 88г.) пушеше като Трабант и течеше масло от всякъде. Човека, който ми я продаде я беше просто закърпил колкото да се прибера и да се разпадне. Оказа се, че карбуратора е изтърбушен, задното колело превърта (шлиците заминали), спукан капака на клапаните, изкривен клапан. Малко по-къснпо се счупиха делкото, повреди се винтила за топлата вода, изгоря стартера и се счупи динамото... да продължавам ли
Не се отказах, едно по едно ги оправих нещата, заварих и капака на клапаните, после един приятел стругова колелото (в което влиза оста),в конусовидна форма със жлеб и шпонка, също и оста на полуоската стана конусовидна. После намерих стартер, пасна от Митсубиши, но се наложи да се заварява ново ухо. После сложих газова уредба (сам си я монтирах) и колата тръгна доста по-добре. А когато смених (в сервиз) гумичките на клапаните и шлайфахме клапана спря да пуши и тръгна учудващо безшумно. А, а с делкото беше голяма мистерия -- вътре има един палец, който се върти и незнайно как се откъснал и смлял електрониката (тя е вътре). Ходих по София, на ул. Симеон, при арабите там искаха луди цени за делкото, накрая се прибрах, викнах Неволята и жичка по жичка запоих строшения електронен блок и то взе че тръгна! Та, не се отказвай! Искам да ти кажа че и аз на няколко пъти бях на ръба да я зарежа, особено след историята със стартера, но накрая реших да я третирам като хоби кола. Нали знаеш, маниаците -- взимат някакъв строшен Фолксваген-костенурка и го правят като нов.
И сега това ми е хобито, като имам време занимавам се. Нищо че не разбирам от коли, сам си смених задните лагери а вчера и онзи ден разглобих охлюва на вакуума за двойното предаване, защото нещо не превключваше.
Количката си е отлична, малка, проходима, врати от всякъде, като швейцарско ножче...
|
|
Последна промяна ludmil на Съб Апр 28, 2007 12:28 am, променена общо 1 път
|
|
| Пет Апр 27, 2007 2:03 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
Ей това се казва Субару Ентусиаст 
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пет Апр 27, 2007 9:37 pm |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Шегата на страна, но и аз споделям твоето мнение. Свалям шапка на този колега.
|
|
|
|
| Съб Апр 28, 2007 12:09 am |
|
|
|
ludmil
Регистриран на: Пон Яну 15, 2007 2:58 pm Постове: 35 Местоположение: Земята Рейтинг: 0
|
Nick написа: Шегата на страна, но и аз споделям твоето мнение. Свалям шапка на този колега.
Да е жива и здрава Неволята  Колкото пъти я виках, не ми е отказала...
Сега последно има нещо по ел. инсталацията, като включа на фарове ми светват двете светлини на мигачите на таблото а то самото не свети, много странно, и това се случи отскоро, след като я взех от сервза за смяна на гарнитурите и гумичките на клапаните. Може ли да са объркали нещо в кабелите като са сглобявали двигателя? А, да, и спирачното жило трябва да сменя, но откъде ще намеря, нямам идея. В магазина казаха, че такова нещо нямат.
|
|
|
|
| Съб Апр 28, 2007 12:18 am |
|
|
|
Nick
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 1:21 pm Постове: 673 Местоположение: Canada Рейтинг: 84 
|
|
Здрасти, по въпроса за светлините - почти не мога да ти кажа нищо директно. Но мога веднага да кажа какво бих направил ако съм аз с този дефект. Каквото и във всички останали случаи.
-Бърз визуален преглед около местата, където последно е пипано (2 минути)
-Бърз преглед на предпазители (2 минути)
-Сядане и изучаване на електрическата схема как работят нещата (10 минути)
-Заемане със същинската част на намиране на дефекта .....и откъдето излезне.
Инструменти, които ползвам аз
- диодна пробна лампа
- мултицет
- специална (+/-) букса за запалката, от където си включвам диодната тест лампа
- комплект мъжки/женски изводи за включване в различни букси
- ролка кабел, за прозвъняване на електрически кръгове на дълги разстояния (от броня до броня)
- комплект тест лампи с които установявам наличие на +/- едновременно в дадена букса
|
|
|
|
| Съб Апр 28, 2007 12:51 am |
|
|
|
yavor911
|
|
Zdr,na vsi4ki! Nov sum i se registrirah spetsialno za da zadam 2 vyprosa! Ba6ta mi e gord sobstvenik na Libero E12(dosta staro),no ima problemi-voda v 1 ot tsilindrite! Zapo4nal e da go razglobiava,no e pozapetsnal! Pyrvia vypros e: Vyzmojno li e da se napravi osnoven remont(razbirai da se smyknat butalata) bez da se svalia dvigatelia,a vtoria e,dali ima niakakva osobenost pri smykvaneto na kapaka na kartera,poneje e porazvil dosta gaiki,no vypreki tova kapaka ne pada! Blagodaria predvaritelno i uspeh s E12
|
|
|
|
| Пет Яну 23, 2009 10:32 pm |
|
|
|
MZ ES
Регистриран на: Пон Ное 10, 2008 6:59 pm Постове: 63 Местоположение: Добрич Рейтинг: 14
|
|
От моя гледна точка си струва.Аз взех едно такова бусче преди два месеца и половине-като работна,но и като хоби кола.Според мен колата е направена доста прегледно и ремонтите й като работа не са много трудни.Смятам,че човек със сръчности и желание може да си свърши доста работа сам.По-скоро ме притеснява намирането на части.В момента съм в търсене на части по предното окачване,който съм пуснал в темата за взаимозаменяемост на части.А между другото в момента продават едно цяло бусче за части в Добрич,но пише ,че е с пукната глава-за 1000 лева с коментар.
|
|
|
|
| Съб Яну 24, 2009 1:53 pm |
|
|
|
ВЕНЦИ
Регистриран на: Пет Фев 27, 2009 11:39 am Постове: 5 Местоположение: Севлиево Рейтинг: 0
|
|
| Пет Фев 27, 2009 1:18 pm |
|
|
|
Pitonio
Регистриран на: Чет Мар 12, 2009 12:27 am Постове: 1 Местоположение: Pernik Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги!!! имам един въпрос незнам точно по темата ли е но ще ви попитам все пак знаете ли някакъв магазин за авточасти по възможност нови за субару либеро може и втора ръка ии иимате ли си на идея пасват ли частите на либерото със тези на някои от подобните бусчета на тойота или митсубиши?
|
|
|
|
| Чет Мар 12, 2009 12:33 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|