Отговори на тема
 обезвъздушаване на охладителната система на субару либеро 
Автор Съобщение

Постове: 17
Автомобил: subaru libero e12
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
след ремонта на водната помпа , естествено се налага и обезвъздушаване на системата.
та въпроса ми е някои знае ли как и откъде по-точно става това :?:

Съб Ное 27, 2010 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като правих ремонти по радиатора на моето Либеро преди,не съм го обезвъздушавал специално.Доколкото си спомням няма специален клапан или капачка.Палиш двигателя,оставяш капачката на разширителния съд отворена и го загряваш да отвори термостата и да завърти големия кръг.След това не съм имал проблеми с охлаждащата система.Познати с бусове VW със задно разположен двигател ме посъветваха при тази процедура,задницата на Либерото да е повдигната по-нависоко,в което намирам известна логика.

Съб Ное 27, 2010 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 676
Автомобил: Субару Форестер 2003 мт
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На Легасито на радиатора от лявата страна има капачка-малка,черна.
От там се обезвъздушава.Предполагам и на Либерото ще е така :smt023
 4

Съб Ное 27, 2010 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Libero+Vivio
Рейтинг: 54
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз сменях преди няколко дни антифриза с нов, на радиатора намерих пробка за източване на охладителната течност. За обезвъздушаване търсих навсякъде като тръгнах от двигателя и под колата по тръбите напред до радиатора и парното-никъде не намерих болтче или кранче по системата което да отвия за да излезне въздуха.След това никакво обезвъздушаване не правих, просто запалих и го загрях малко на тихи обороти за една цигара време и от парното започна да си духа топлото :).Днес имам навъртяни над 200км и през цялото време окото ми беше в стрелката за температурата никакви аномалии не забелязах, значи може и така без обезвъздушаване.

Съб Ное 27, 2010 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: subaru libero e12
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
днес налях антифриза и оставих колата да загрее хубаво (вентилатора се включи) и парното си дойде и всичко си стана ок.
всички останахме с отворена уста :shock: .
все бях виждал и съм фен на японските автомобили отдавна но такова лесно и просто обслужване на двигател не ми се е случвало отдавна.
субару-то все повече ми харесва.
:smt023

Съб Ное 27, 2010 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема