Отговори на тема
 Либеро ЕФ10 - центровка на делкото? 
Автор Съобщение

Постове: 33
Автомобил: Subaru Libero
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пак проблем, не мога да запаля звяра, след смяната на ангренажния ремък пали по-трудно.
Като го взех от майстора той беше подгрял вече мотора и го запалих на газ. Пробвах да мина на бензин и работеше добре, после пак на газ и всичко изглеждаше ок.
Онзи ден в студеното опитах да запаля на бензин но не успях, източих карбуратора и пробвах на газз и прихвана макар и трудно. Като позагрее пали но не веднага а след 2-3 превъртания на стартера.
Сега обаче е много студено и на газ няма начин, пробвах да полея изпарителя с топла вода но бързо замръзва.
Опитвам на бензин и не ще и не ще. Свалих свещите и пробвах дали дава искра и 3те работят, помпата качва бензин, няколко пъти ги свалям и ги чистя защото се мокрят и пак опитвам но не става.
Смених дистрибуторната капачка с една по-читава но не става, помислих дали не съм объркал кабелите, но на капачката си има номера 1;3;2 като съм наредил кабелите в указания ред броейки цилиндрите от ляво на дясно, мисля че това е правилния ред.
Понеже смених мотора и делкото също и ми направи впечатление че сега делкото е завъртяно доста напред и е захванато към по-дулната дупка на главата, а преди беше захванато към по-горната.
Както и да е, белязах сегашното положение но не съм го въртял все-още, единственото което се сещам е че можеби е проблем с центровлката.
Има ли верочтност да е прескочил зъб на ангренажния ремък?

Пет Фев 10, 2012 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Разглобих делкото и установих че вакуума не работи, сигурно мембраната е скъсана. Освен това вътре е клеясало и имаше масло.
Имам друго делко ,но му е счупен фланеца и се налага да прехвърля чарковете от едното на другото.
Ако някой знае как да го регулирам после моля да сподели.
Благодаря!

Съб Фев 11, 2012 11:07 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, някой може ли да ми каже от къде се броят цилиндрите, от ангренажния към делкото или обратното ?
Демек кой е 1ви и кой 3ти ?

Сря Фев 15, 2012 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Още нещо изскочи, изглежда вакуумите са ми объркани. Не знам как е било в оригинал, но сега съм със ръчен смукач.
Направи ми впечатление че вакуумния регулатор на делкото е боднат директно във всмукателния колектор, което значи че взима постоянен вакуум от там. Според схемите и по пътя на логиката вакуум трябва да взема от карбуратора, но там има закачено нещо друго, все още не сум разбрал какво. Също така под въздучния филтър от ляво има един маркуч, който изглежда задейства някаква мембрана но и той си виси свободно.
Помагайе със някакви схеми или снимки :-~

Сря Фев 15, 2012 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 126
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
http://kex.de/vhs.jpg
http://kex.de/motorraum_KJ.jpg

Чет Фев 16, 2012 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
zikoni написа:
http://kex.de/vhs.jpg
http://kex.de/motorraum_KJ.jpg

Мерси колега, гледах ги но има разлика при мен, даже днес гледах едно с мотор 1200 и там е доста по-сложно.
При мен проблема беше ,че вакум-регулатора на дистрибутора вземаше вакум от всмукателната генерация, демек постоянен, а двойното предаване вземаше вакум от карбуратора.
Според мен по-правилно е да бъде обратното и така го направих. Оказа се че вакум-регулатора на дистрибутора не работи и не ми е създавало особени проблеми освен едно кратко забиване при подаване на газ по-рязко.
Сега го оправих но не можах да го запаля, въздушния филтър се пълнеше с бензин, оказа се че е запушена възвратната тръбичка за излишното гориво. Свалих карбуратора и го отпуших.
Смених и мембраните на изпарителя на газовата и сега се опитвам да му докарам реглажа и да запаля но ми пада акомулатора докато въртя. Иначе му хванах цаката на центровката, гледам белезите на маховика и го глася между 6 и 8 градуса предварение, днес за малко да запали :)
Понеже свалях дистрибутора да го почистя от масло и установих че е зацепено на обратно след смяната на двигателя, сега искам да си го направя както трябва.
Някой може ли да сподели с какво предварение работи най-добре мотора, по книга го дават 5 +-2 градуса и за газ четох че още 2-3 градуса предварение ще му дойдар добре

Чет Фев 16, 2012 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема