|
Страница 1 от 1
|
|
Subaru Libero - Лампата на маслото свети?
| Автор |
Съобщение |
|
skyhiker
Регистриран на: Съб Яну 07, 2012 9:12 am Постове: 33 Местоположение: Дупница
Автомобил: Subaru Libero
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги, Вчера се сдобих със мечтаното от мен "Либеро", колегата който ми го продаде е хвърлил усилия да потегне бусчето, но има няколко проблема с които не съм наясно. 1-во - Лампата на индикатора за налягането на маслото свети на обороти, когато подам газ изгасва. Когато е на скорост също не свети, освен ако не паднат много оборотите. 2-ро - Буса е бил с 1.2 двигател, но е блокирал и двигателя е сменен с 1.0, работи само на газ защото е свален резервоара. Докарах го на ход, около 400км минах с него. Когато го тествах преди да го взема, мястото и условията не позволиха да проверя каква скорост развива, но човека ми каза че 100 - 120 по магистралата държи. По принцип мен ме устройва скоростен диапазон до 100км/ч, така че пробвах как е с проходимоста и бях впечатлен. След като го покарах 200 км, и спрях без да гася двигателя при форсиране се чува едно почукване, но не ми прилича на клапани. Освен това едвам развива 70км/ч. иначе двигателя поема на 4та от 20/км и си ускорява. Съединителя е нов, масла, ремъци филтри сменени. Нивото на маслото е без промяна след 400км каране в планински зимни условия. Карах го и в режим 4WD, засекох разхода 3 пъти, средно 9 на 100. Температурата на водата по средата на скалата със съвсем леки вариации при изкачване и спускане. Ако може някой да ме посъветва какво да правя преди да го дам на майстора, че едни майстори са се навъдили Благодаря!
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 9:42 am |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
|
Здравей колега и честито за машинката.За проблемите , който си изброил единствено за разходната норма на гориво бих казал ,че е висока.Аз съм, а 1.2 мотор и на планинско натоварен ми гори 6-6.5 максимум до 80 км .Останалото трябва или да си провериш сам или на майстор ,може да е от консумативите или от двигателя .И аз имам едно почукване от зад към мотора но е от изпускателната система и си чука като клапан .Успех с ремонта:)
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 11:16 am |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|
|
Само мога да ти кажа че разхода на газ е абсолютно в нормите , това че ти присветва лампата на маслото не е хубаво и ако се наложи да се шлайфа вала задължително трябва да се закали повърхностно. Иначе ако всичко е наред трябва да си оръща километража (карал съм с около 160 ,засечено с друга кола) Внимавай на кого го даваш да го прави защото е малко капризен този двигател
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 12:38 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Здравей щом светва лампата за маслото значи налягането в маслената система пада под 0,5 атм.При студен мотор в еднага ли гасне лампата след като запалиш.Казваш че е с друг двигател дали са същите датчиците за маслото и на двата двиг.Сегащния може да лъже лампата.Това чукане дето го чуваш може да е от износени черупкови лагери на кол.вал и за това ти пада налягането.Търси първо на малката причина за проблема после на горе.Може и маслената помпа да е поизносена.Има ли някъде да провериш налягането с манометър за налягане,слага се на мястото на датчика.Този уред ще ти покаже точно колко налягане се създава,и дали е внормите за да можеш да караш,пак тя лампата да си присветва.Успехи 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 1:13 pm |
|
|
|
skyhiker
|
Благодаря на всички за отговорите! Днес след кратко разследване и консултация с майстора, според него е някой от лагерите в мотора и вероятно коляновият вал е заминал. Обаче се появи и друг проблем  не искаше да включи на скорост при запален мотор? Проверих жилото и раздвижих на ръка лоста, които влиза в скоростната кутия и пак нищо. Забутах го, включих на скорост и запалих мотора, след което започна да включва нормално, после пак се заинати и пак се оправи??? Пордъвача се кълне че съединителя е нов! В общи линии проблем със скоростите + проблем с мотора ме навежда на мисълта да сменя мотора и с оригиналния за бусчето 1.2 и да сложа скоростите, който имам от предишния мотор. Остава само да намеря читав мотор и майстор, който си разбира от рботата. Ако можете да помогнете с идеи и предложения аз съм от Дупница. Моля акко някой знае колко горе-долу върви един мотор 1.2 и колко излиза монтажа на скорости и мотор да сподели.
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 7:29 pm |
|
|
|
zikoni
|
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details Ходих да гледам тази колега в Бургас е ,според продавача мотора е здрав ,търси му 400-450 лв на целият бус,мотора изглежда добре според мен но не съм го палил да го чуя,маслото му е изтекло от удара от капачката и нямаше акумулатор,само ме притесняваше че не е у него големият талон ,и е е препродавано сигурно 5-6 пъти
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 8:20 pm |
|
|
|
skyhiker
|
|
И аз я видях, но не знам дали е съвместим двигателя с моя бус от 1987 и със скоростите които имам?
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 8:55 pm |
|
|
|
zikoni
|
|
Ами виж в мобиле има доста от твоята година и модификация.Не знам от кой град си има две като твоето във Велинград стояха ,но не знам какво им е състоянието .Но според мен определено имат разлика и в моторите и в скоростната кутияhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11324474832326177&f1=details, дават го до 93 г. да сте с еднакви параметри.
|
|
|
|
| Съб Яну 07, 2012 9:04 pm |
|
|
|
skyhiker
|
|
| Съб Яну 07, 2012 9:38 pm |
|
|
|
slavi7119
Регистриран на: Вто Юни 03, 2008 8:11 pm Постове: 69 Местоположение: гр.Лом
Автомобил: Subaru Libero 94г.
|
|
Колега, аз съща преживях тези проблеми. 1. Крушката на маслото ми светваше на празен ход и загрял на двигател - ремонт на колянов вал ( шлайфани и смяна на основни и биелни лагери), след около 15 000 км. същият проблем, сега сменявам и маслената помпа. 2. Чукане на високи обороти - клапан чука на ниски, при мен се оказа от биелен лагер на средният цилиндар, много износен, незнам защо така !?!?! 3. Изчезна ми пета предавка - процес на ремонт, като го оправя ще споделя причини и мнение. Поздрави и успех с ремонта, трябва доста упоритост и здрави нерви покрай тези бусчета.
_________________ Субару Либеро
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 6:11 pm |
|
|
|
skyhiker
|
slavi7119 написа: Колега, аз съща преживях тези проблеми. 1. Крушката на маслото ми светваше на празен ход и загрял на двигател - ремонт на колянов вал ( шлайфани и смяна на основни и биелни лагери), след около 15 000 км. същият проблем, сега сменявам и маслената помпа. 2. Чукане на високи обороти - клапан чука на ниски, при мен се оказа от биелен лагер на средният цилиндар, много износен, незнам защо така !?!?! 3. Изчезна ми пета предавка - процес на ремонт, като го оправя ще споделя причини и мнение. Поздрави и успех с ремонта, трябва доста упоритост и здрави нерви покрай тези бусчета. Благодаря колега, потвърждаваш диагнозата на майстора! Намерих нов мотор и ще го сменям, дано излезе читав 
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 11:56 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|