Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Съвети за покупка на Легаси 
Автор Съобщение

Постове: 143
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
fliyng pig написа:
Колега,много правилно си се насочил!
Тази първата кола съм я гледал преди повече от година и не и беше чиста работата-тогава беше 20000 лв.,като вдигнеш капака отстрани без да разбирам много много,се виждаше,че по коша има заваряване(не фабрично разбира се)-от по мое мнение челен удар!Километрите със сигурност не са тези,а и самата автокъща се слави с много кофти име в средите!Петко-тоя дето я продава,неще и да чуе да закараш колата на сервиз някъде!За другата синята нищо не знам!Поздрави и успех!

Исках да кажа,че правилно си се насочил към марката а не към конкретните автомобили!!

Пет Мар 04, 2011 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Първата обява е от често некоректен продавач. Можеш да потърсиш във форума относно Бай Петко. Но като цяло колата изглежда добре. И цената е добра, трябва да се погледне за технически проблеми.

Като цяло колите от това поколение вървят около 20те хиляди... А като се появи обява с 5 под средната - лично аз почвам да се съмнявам, но трябва да се погледне на място задължително.

Пет Мар 04, 2011 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1325
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50
Отговори с цитат
Разгледай обявите във форума, колега.Те са на колеги, а форума им е певече сервизна книжка. ;)

Аз ти препоръчвам тази, защото знам как и от кого е гледана. :smt023

Успех колега!

Пет Мар 04, 2011 3:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
fliyng pig написа:
fliyng pig написа:
Колега,много правилно си се насочил!
Тази първата кола съм я гледал преди повече от година и не и беше чиста работата-тогава беше 20000 лв.,като вдигнеш капака отстрани без да разбирам много много,се виждаше,че по коша има заваряване(не фабрично разбира се)-от по мое мнение челен удар!Километрите със сигурност не са тези,а и самата автокъща се слави с много кофти име в средите!Петко-тоя дето я продава,неще и да чуе да закараш колата на сервиз някъде!За другата синята нищо не знам!Поздрави и успех!

Исках да кажа,че правилно си се насочил към марката а не към конкретните автомобили!!

Всъщност сега като се загледах в тази първата,не е тази която съм гледал мин. година-беше абсолютно същата,но с кожен салон!Така,че сам си провери!

Съб Мар 05, 2011 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ще се отида другата седмица до Горна Баня да погледна какво се предлага. Аз бях там около нова година, но нямаше почти нищо което да си заслужава - само стари кочини. Явно са внесли извесно количество Субарута (или са ги възкресили от някоя морга :giggle: ). Иначе Пловдивския Аутбек, които предложи колегата също изглежда доста прилично и заслужава да се погледне.

Съб Мар 05, 2011 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте бъдещи колеги,имам огромното желание да стана горд собственик на едно Субару легаси 1999-2000 .Искам да помоля ,ако някой знае за читаво такова да пусне някой линк насам.Освен това бих искал да попитам дали някой знае нещо относно този автомобил http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Благодаря предварително на всеки отзовал се !

Чет Апр 14, 2011 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много евтино я дават. А евтиното често излиза скъпо. Най-малкото е с пневматично окачване, очаквай проблеми.

Чет Апр 14, 2011 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Нов фен
Отговори с цитат
На снимките изглежда добре,но трябва да я погледнат в сервиз за да няма изненади.Иначе е подозрително евтина,но пък знаеш ли от къде ще излезе птичето :-D .Доколкото за пневмо окачването,моята е същата и я карам вече четвърта година и не съм имал проблеми за сега. Ако обаче се скапе,смяната му с нормално окачване е около 2000лв в най-лошият случей(с нови амове). Така че проверявай я и скачай в нея! Успех :smt023

Чет Апр 14, 2011 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днес гледах в сервиз тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На външен вид е супер ,но като я качиха на стенда стана страшно. Капе масло от картера ,рейката е за смяна,маншони,носачи ,гарнитури и още и още
но благодаря на всички за реакцийте,утре ще видя тази колица и дано да е добра ,че вече нямам нерви да търся....

Чет Апр 14, 2011 5:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, прегледай тази обява и съм убеден, че по-добро предложение няма да намериш!
Щеше да е по-добре да отвориш нова тема обаче ...

Пет Апр 15, 2011 10:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 48
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте бъдещи колеги,
От доста време се оглеждам за Субару и може би накрая ще ме огрее:)
Става въпрос за Legacy Limited 2,5 със всички екстри (Още не съм я карал), 1999г, 200 000 х.км. Колата е на познат и е внесена преди 2 години от Швейцария, поддържана е както трябва и няма никакви забележки по салона и купето. Ще се радвам ако някой тук отговори на предварителните ми въпроси:

1. Колата е внесена с проблем в автоматика, който е оправен (доколкото си спомням ремонта беше към 1500лв). При това положение може ли да се разчита на него.

2. Имаше проблем с въздушното окачване и сега са сменени предните амортисьори с нормални, а задните са въздушни. До колко надеждна е тази схема и това не се ли отразява на работата на компресора?

3. Тъй като смятам и да излизам в чужбина, на какво трябва да се обърне внимание за безаварийни 3000-4000 х.км.? Притеснява ме, дали не е много стара кола за такива преходи в сравнение с някоя по-нисък клас - 2003-2004г.

4. Тъй като съм си височък, до колко е удобно возенето отзад с изтеглена до край предна седалка?

5. Този модел има ли ISOFIX система за закачане на детски седалки?

Благодаря предварително!

Сря Апр 27, 2011 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: ONLY JAPAN
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ! От 5 год. карам японска кола и съм мн. доволен. Проблема ми е следния не мога да ходя за риба с нея :lol: Много е ниска и не става за товарене и т.н. Трябва ми втора кола :D Насочил съм се към Legacy 95-97 год.2,2 или 2,5 - комби аутомат.( че ми писна да сменям скорости :D ) Разбрах, че по новите модели след 99-2003 имат проблем с вуъзд. окачване. При по-старите има ли го или ако няма какво друго мога да очаквам... От 2,2 и 2,5 какво ще ме посъветвате.... Предпочитам да си я купя от чужбина. Благодаря, поздрави !!!

Нед Май 01, 2011 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако търсите Субару за черни пътища (за риболов), по-добре би било да се насочите към Форестер или Аутбек, които имат по-добри "оффроуд" възможности.
Легаси е градски автомобил.

Нед Май 01, 2011 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да гледах и тях , но Legacy повече ми допада. Няма да го мъча много по черно :D

Нед Май 01, 2011 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Доста е ниско легасито, ще опира често ако ходиш за риба. Въздушното окачване не за препоръчване - да се избягва - от първа ръка ти казвам. :smt129
Ако Легаси повече ти допада - има вариант да си вземеш такова легаси и да го вдигнеш с фланци (виж тази тема: viewtopic.php?f=10&t=4231 ).
Второто поколение (94-98) с 2.5л двигател има проблем със гарнитурите, което е предпоставка за прегряване. В този смисъл 2.2л двигател е по-добър вариант.
Третото поколение (99-03) няма 2.2л двигател, но и 2.5л двг с 156 коня не е безпроблемен. Този двигател потраква докато е студен, като се стопли тракането (можеш да потърсиш за piston slap) изчезва. Важното е да не се форсира докато е студен и да се използва хубаво масло (Мотул пълна синтетика например) иначе не забелязвам проблем - при мен двигателят е точно такъв.

Пон Май 02, 2011 4:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси колега BrainStormeR :smt023 горе долу се ориентирах какво ми трябва. Легасито не ме притеснява че е ниско , аз ходя по морски риболов и там не е като в гората :D Е най- много малко... кал, малко пясък това е... А друго да питам как да разбера с какво окачване е възд. или не има ли бутон или др. ? Нали не всички 95-98 год. са с вузд. окач.

Пон Май 02, 2011 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
По принцип има бутон до лоста. Като погледнеш под предния калник няма има пружини. Отзад под чистачката ще има лепенка Subaru Pneumatic Drive. За още потърси чрез търсачката. :)
Въздушното по принцип е "малцинство" сред колите на пазара.

Пон Май 02, 2011 7:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Аха трудна ми се оказа задачата значи.. Щом са масово с вузд. окачване ... няма да е лесно #-o

Пон Май 02, 2011 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не си ме разбрал правилно, съжалявам. Исках да кажа, че колите със въздушно са малко. :smt023

Пон Май 02, 2011 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А сега вече се успокоих :D много мерси :smt023

Пон Май 02, 2011 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил