Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ
| Автор |
Съобщение |
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
Mladen99 написа: Напрактика ако на бензин има някакъв проблем докато не се отстрани на ГаЗ също няма да е добре. Ще се отклоним от темата, ако почнем тая дискусия Ти докъде стигна?
|
|
Последна промяна sk67 на Чет Май 19, 2011 3:57 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Май 19, 2011 2:35 pm |
|
|
|
sk67
|
|
Към agogov:
По-скоро при преминаване от 1000 към по-високи с малко по-настойчиво подаване на газ. Проблема се появи след като беше сменен софтуера на газовия компютър с по-нова версия. Друго не е пипано.
Още не знам фактическото състояние със сигурност, но според мен тук с общи усилия се приближаваме до истината. Според мен трябва да се препрограмира газовия компютър, дори ако трябва със софтуера от по-старата версия Или да поискам от газаджията друг оборотен за 2-3 дни. Почти съм сигурен, че проблемът е изцяло в него. Освен това ГИ има собствени поне 3 датчика - някой от тях също може да е дефектирал. Да изчакаме и колегата Mladen99
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 2:51 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Горното ми мнение касаеше възможен механичен проблем, който би се проявил независимо от типа на горивото, независимо от показанието на оборотомера, но задължително при напълно отпуснат и после натиснат педал на газта.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 3:22 pm |
|
|
|
sk67
|
agogov написа: Горното ми мнение касаеше възможен механичен проблем, който би се проявил независимо от типа на горивото, независимо от показанието на оборотомера, но задължително при напълно отпуснат и после натиснат педал на газта. Сега те разбрах. Като чистих дросела и прилежащата железария проверих, но нямам механичен проблем - всичко работи плавно, не заяжда, няма луфтове и разхлабени монтажи ...
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 3:28 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
пак да попитам че неразбрах, има ли проблем на бензин или няма, не питам какво показва компютъра
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 3:43 pm |
|
|
|
sk67
|
blatimir написа: пак да попитам че неразбрах, има ли проблем на бензин или няма, не питам какво показва компютъра Умишлено избегнах директен отговор, понеже може да се отклони темата, но ще кажа: Лекото придърпване при бензин го има и сега. Не го коментирам, понеже го имаше и преди, но тогава проблема със забиването на газ липсваше. Казано по-сбито Преди препрограмиране – слабо придърпване на бензин, без никакво забиване на газ След препрограмиране – слабо придърпване на бензин, със силно забиване на газ
|
|
Последна промяна sk67 на Чет Май 19, 2011 7:24 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Май 19, 2011 3:53 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|

sk67 написа: blatimir написа: пак да попитам че неразбрах, има ли проблем на бензин или няма, не питам какво показва компютъра Казано по-сбито Преди препрограмиране – слабо придърпване на бензин, без никакво забиване на газ След препрограмиране – слабо придърпване на бензин, със силно забиване на газ
И при мен е точно така! Както каза колегата: agogov "Проблема при излизане от 'празен ход ли е'-изцяло отпуснат педал и последващо натискане на педала? Чувства ли се първоначално преодоляване на усилие при натискане на педала на 'газта'? При такива симптоми е редно да се погледне реглажа да дроселовата клапа, от знаещ " При мен точно само тогава се проявява проблема, при подаване и отпускане на газта. А когато подавам газ от малки обороти в пъривя момент ми се струва че все едно е залепнала малко по трудно се дава газ ( това го усещам когато натискам директно отпред на жилото, на педала не се усеща) в първия момета малко трудно отлепя иначе нагоре си върви плавно дроселната клапа.... може и реглаж да е... дедазнам... А на какви обороти трябва да работи? На празен ход моята е на 650 оборота. в движение пада до 900оборота, на място пада до 900 и после ако не се лъжа на 2-а пъти пада по малко до 650 оборота.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
Последна промяна Mladen99 на Чет Май 19, 2011 5:09 pm, променена общо 1 път
|
|
| Чет Май 19, 2011 4:56 pm |
|
|
|
sk67
|
|
А кога се появи проблема при теб?
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 4:59 pm |
|
|
|
Mladen99
|
sk67 написа: А кога се появи проблема при теб? От като съм купил колата си е така 2 седмици вече ;-) На бензин говоря, газта с поставянето си е проблем, но ми беше ясно че след като има проблем макар и малък на бензин ще има и на газ.+
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 5:10 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
според мен става дума за асинхронно обогатяване на сместа, но без да пробвам повече немога да кажа
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 5:41 pm |
|
|
|
Mladen99
|
blatimir написа: според мен става дума за асинхронно обогатяване на сместа, но без да пробвам повече немога да кажа Тоест? Какво означава Асинхронното обхогатяване на сместа?
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 6:00 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|

Mladen99 написа: При мен точно само тогава се проявява проблема, при подаване и отпускане на газта. А когато подавам газ от малки обороти в първия момент ми се струва че все едно е залепнала малко по трудно се дава газ ( това го усещам когато натискам директно отпред на жилото, на педала не се усеща) в първия момент малко трудно отлепя, иначе нагоре си върви плавно дроселната клапа.... може и реглаж да е... де да знам... Да за такова залепване говоря.......чистене наоколо-дроселова клапа и степ мотора за празен ход и реглаж лек на дриселова клапа. Ако 'залепва' това може да се провери на ръка при свален въздушен филтър-усеща се... Mladen99 написа: А на какви обороти трябва да работи? На празен ход моята е на 650 оборота. в движение пада до 900оборота, на място пада до 900 и после ако не се лъжа на 2-а пъти пада по малко до 650 оборота. На такива, но защо на два пъти пада>> почисти степ мотора за празен ход. Забравих вече кой ,какво от двамата...., но при теб вероятно само с почистване ще се оправят нещата. Успех и на двама ви! 
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Чет Май 19, 2011 8:40 pm |
|
|
|
Mladen99
|

Така проблема се реши УРА ! За моя радост наи безболезнено, сега ще ви разкажа как (има да се смеете)
Снощи след като се пребрах и бях попрочел доста неща слезнах в гаража с едно фенерче и порових малко по колата, кнок сензора, датчика за температурата, това унова и поглеждам от лявата страна към кабелите на свещите и какво да гледам ами те и 2-та стърчат 1 см, по навън от нормалното??? Бутвам 1-я и тои щтраква и си отива на мястото, буутам и 2-я и тои щтрякна..... Домързя ме да ходя да заредя газ (че свърши) и да пробвам но днес се качих запалих, заредих газ, обърнах и... колата вървеше както и на бензин, никакви ядове и предърпване. Направо незнам как е работила тая кола.....
Сега остана си лекото побутване или предърпване когато се отпуска и подава газ но е много леко и след 2-е кръгчета с едно маисторче каза че е това че е 4х4 и когато се отпусне газта задния диф. побутва леко и затова. Разказа ми че всички Джипки също били така, понеже нямало междинен .... ох как го каза... междинен диференциял или нещо таквоа, като на куатрото торксния диф. които е посредата, за да обира такива неща.
Много благодаря на всички включили се!
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2011 6:04 pm |
|
|
|
sk67
|
Mladen99 написа: Така проблема се реши УРА ! това че е 4х4 и когато се отпусне газта задния диф. побутва леко и затова. Разказа ми че всички Джипки също били така, понеже нямало междинен .... ох как го каза... междинен диференциял или нещо таквоа, като на куатрото торксния диф. които е посредата, за да обира такива неща. ! На този не му давай механична работа! Хубаво, че си си решил проблема, ама стой далече точно от тоя...
|
|
|
|
| Пет Май 20, 2011 7:11 pm |
|
|
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
Голяма тема се е заформила за това придръпване. Да кажа и аз нещо, Аутбека, който сега карам е автоматик, проблема го имах и аз, направо се побърках, на бензин е по-леко, на газ по-силно при отнемане на газта и при по-рязко подаване...Единият от тампоните на скоростната кутия беше напълно скъсан, смених го и сега проблема го няма нито на бензин, нито на газ...Проверете си всички тампони по кутиите ми е съвета, за всеки случай...Проблема при мен се оказа механчен. 
|
|
|
|
| Съб Май 21, 2011 11:09 am |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|

Mladen99 написа: Така проблема се реши УРА ! За моя радост наи безболезнено, сега ще ви разкажа как (има да се смеете)
Снощи след като се пребрах и бях попрочел доста неща слезнах в гаража с едно фенерче и порових малко по колата, кнок сензора, датчика за температурата, това унова и поглеждам от лявата страна към кабелите на свещите и какво да гледам ами те и 2-та стърчат 1 см, по навън от нормалното??? Бутвам 1-я и тои щтраква и си отива на мястото, буутам и 2-я и тои щтрякна..... Домързя ме да ходя да заредя газ (че свърши) и да пробвам но днес се качих запалих, заредих газ, обърнах и... колата вървеше както и на бензин, никакви ядове и предърпване. Направо незнам как е работила тая кола.....
Сега остана си лекото побутване или предърпване когато се отпуска и подава газ но е много леко и след 2-е кръгчета с едно маисторче каза че е това че е 4х4 и когато се отпусне газта задния диф. побутва леко и затова. Разказа ми че всички Джипки също били така, понеже нямало междинен .... ох как го каза... междинен диференциял или нещо таквоа, като на куатрото торксния диф. които е посредата, за да обира такива неща.
Много благодаря на всички включили се! колега този "майстор" си няма и ни най малка представа от конструкцията на AWD на субару , така че не ходи при него за подобни ремонти , само това мога да те по съветвам
|
|
|
|
| Съб Май 21, 2011 11:39 am |
|
|
|
Mladen99
|
miroslavmark написа: Голяма тема се е заформила за това придръпване. Да кажа и аз нещо, Аутбека, който сега карам е автоматик, проблема го имах и аз, направо се побърках, на бензин е по-леко, на газ по-силно при отнемане на газта и при по-рязко подаване...Единият от тампоните на скоростната кутия беше напълно скъсан, смених го и сега проблема го няма нито на бензин, нито на газ...Проверете си всички тампони по кутиите ми е съвета, за всеки случай...Проблема при мен се оказа механчен.  По този повд, някои хубав ден ще я вкарам на някои канал да поогледам тампони, висящ лагер туи унуи.... че наистина може да е нещо такова. Понеже наистина се усеща по скоро като механично отколкото да има проблеми с мотора...
|
|
|
|
| Нед Май 22, 2011 7:28 am |
|
|
|
kamenkachev
Автомобил: Forester 2000 facelift
Рейтинг: 0
|
|
хмммм и на мен ми се е случвало като се вживявам по завойте като пусна рязко газта при 5-6 хиляди оборота и да забива нос а като настъпя рязко да ме "рита отзад" следното нещо се случва на импреза 93г 1.8.
_________________ subarashii = marvelous, wonderful, magnificent....
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2011 10:43 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
какъв вид дебитомер използвате ?
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 12:08 am |
|
|
|
Mladen99
|
mitoko написа: какъв вид дебитомер използвате ? Какъв вид ли?Аз Нямам представа какъв вид е дебитомера.
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 8:12 am |
|
|
|