|
Страница 1 от 1
|
|
Температурата се повишава при изкачване по наклон ?
| Автор |
Съобщение |
|
Meto
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
|
Карам Форестер, 1998г, 2 000куб.см. от лятото на 2008г. а миналото лято се появи следния проблем: Само при изкачване по обратен наклон - хубав път, леки завои 3-та или 4-та предавка след около 1-2километра стрелката на термометъра тръгва нагоре! Тръпки ме побиват! Включвам парното на 4-та степен, защото проблема се проявява само при топло време и отварям шибидаха и стр. стъкла! При движение по равен път или при спускане проблем няма. През м.10. 2010г. в сервиза смениха детонационния датчик, но сега, при затопляне на времето проблема пак е налице! Не е от термостата, не е от водната помпа, а през м.11.2010г. имах нещастието да ме остави насред път - скъсване на обтегача на ангр.ремък и смяна на 8 клапана и гарнитурите на ДВГ. Така,че и това отпада! Вярвам, че не съм първи случай с такива симптоми и очаквам помощ от приятел! 
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2011 4:15 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
Как разбра че не е термостата...перката/ките на време ли включват?Попийва ли охладителна течност?
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2011 4:26 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
Meto написа: Не е от термостата, не е от водната помпа, а през м.11.2010г. имах нещастието да ме остави насред път - скъсване на обтегача на ангр.ремък и смяна на 8 клапана и гарнитурите на ДВГ. Така,че и това отпада! не е много сигурно дали отпадат възможно е да ти са запушени ламелите на радиатора с боклуци
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2011 9:09 pm |
|
|
|
plaskom
|
blatimir написа: .... възможно е да ти са запушени ламелите на радиатора с боклуци
Много е вероятно. Имах подобен проблем с предишния ми Аутбек. Напръсках радиатора през маската с някакъв спрей (детергент) за почистване и промих със струя вода и всичко се оправи. Не използвай паро(водо)струйка защото може да повредиш ламелите. Може да не решиш проблема с това, но няма да ти коства нищо да пробваш... 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Май 26, 2011 9:36 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
здравей. дали не може да прави въздушна възглавница,не знам за твоя модел но някои трябва да се обезвъздошат,за да излезе въздуха от системата. имах такав случаи преди много време с един вартбург. 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 11:24 am |
|
|
|
Meto
|

Именно със смяната, по-точно "с елиминирането, повреждането" на термостата започна един "специалист" - той всъщност ми достави колата от Кьолн.Аз проявих наивитет и му се доверих, че разбира - беше убеден, че е термостата, а при повторния тест се оказва, че проблема остава. Обажда ми се и ми казва: "не е термостата, вероятно е от водната помпа". След като я смени-по негови думи "с нова" - никаква промяна. На всичкото отгоре ми препоръча да смени ангр. ремък, при което поставя друг обтягащ болт, не този който е свалил и на 17/11/2010г при връщане към София болта се скъса и ме "остави" на Радомир да се прибираме с "Пътна помощ".Сигурно съм най-големия "шаран", попадал в мрежата на този "майстор" ! Благодаря ти, колега/Pacone 4x4/, за проявената съпричастност към проблемите на иначе прекрасната марка, която имам удоволствието да ползвам! П.П.: Ламелите на радиатора ги почистихме внимателно на една автомивка миналата есен, а след това аз си играх на ръка с пинсета и изправих тези, които отпреди бяха леко деформирани. Другото, което направих - по съвет на момчето от автомивката-той е имал преди Subaru: спрях колата на едно място с обратен наклон и при отворена капачка на радиатора, оставих колата да работи около 10-15мин. - от време на време излизаха мехурчета от охл.течност, но и това не разреши проблема. Другото, което ми прави впечатление-като че ли се губи част от течността в преливното казанче, а не виждам да е спукано.Засега това, както се казва: "борбата продължава!"
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 1:14 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
Колега Мето, без да се обиждаш но с твоя проблем не си за форумите. Отиди в грамотен сервиз, където си кажи оплакването и докато не го отстранят, да не си тръгваш. После и да остане проблема имаш право на рекламация! Друго е да го види човек на място, да го симулира на пътя и т.н. По форумите на принципа проба-грешка и в очакване на човек познал точния отговор ще дадеш една торба пари за експерименти
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 1:59 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
|
Flat 6 написа: Колега Мето, без да се обиждаш но с твоя проблем не си за форумите. Отиди в грамотен сервиз, където си кажи оплакването и докато не го отстранят, да не си тръгваш. После и да остане проблема имаш право на рекламация! Друго е да го види човек на място, да го симулира на пътя и т.н. По форумите на принципа проба-грешка и в очакване на човек познал точния отговор ще дадеш една торба пари за експерименти Е тук колегата е напълно прав...почни от смяната на "майстора" Ако не знаеш можем да препоръчаме...от София си предполагам!?
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 3:06 pm |
|
|
|
taipan
|
Не би трябвало да излизат мехурчета, може да е това причината - да не е обезвъздушено или да има скрит пробив в системата(при повишено налягане в системата като баири и жеги). А като излиза на мехурчета съответно течността да се смъква. При мен след смяна на антифриз за около половин година долях половин литър. Цвета и състоянието на антифриза добре ли е, за да си сигурен за гарнитурите. Отделно виж или сравни с подобно Фори на празен ход на каква температура се включват перките и на каква скорост(ако е включен климатика би трябвало на 95, 96 градуса да са на пълна скорост), ако не са наред може да е температурен датчик, реле и т.н. 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 5:16 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
|
Колега, Флат не иска да те плаши, че в най-лошия случай си за гарнитури на глава и е прав, че трябва да отидеш да ти направят диагностика.Тия балончета, дето ги виждаш през отворената капачка, 'ич не е добре....... Ако все още не ти се ходи на майстор, виж на добре загрял двигател, дали маркуча, който влиза в радиатора е твърд-(1 атм.), дали ти загрява целия радиатор еднакво....и кажи поне перките включват ли се.
_________________ Електроника
|
|
|
|
| Пет Май 27, 2011 9:42 pm |
|
|
|
Meto
|

Благодаря на колегите и никак не се обиждам за мнението, че не съм за форумите, а за грамотен сервиз! Още миналото лято, когато "майстора" "продуха" здрав термостат, а след това смени здрава водна помпа и при смяната на ангренажния ремък постави "измислен" болт, с което предизвика аварията на колата по време на път, аз приключих с "майстора". От есента съм на обслужване в сервиза на Митко - на разклона на стария път за Банкя - там смениха детонационния датчик, направиха и ремонта на ДВГ след аварията. Познавам и официалния сервиз в Горубляне, където м.02/2009г. смениха сензора на скоростната кутия, който предава информация към таблото за скоростта и изминатите километри. Не съм сигурен каква диагностика ще направят там - трябва някой да се качи на колата и да се намери подходящ маршрут за тестване по наклон. Всъщност, нямам нищо против да науча за някой сервиз, който работи с марката. Другото, което съм убеден от работата ми в ликвидацията на автомобилното застраховане е, че добрите диагностици рядко се задържат в големите сервизи. Така че - на драго сърце ще се съобразя със съвет за сервиз в района на София. Благодаря на всички! Чао!
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 7:24 pm |
|
|
|
miroslavkm
Регистриран на: Пет Мар 16, 2007 7:56 pm Постове: 752 Местоположение: Русе, БГ
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88 
|
|
На моят тъст Форито загряваше в по-високите обороти от липса на масло. Форито е 2000г. Доляхме и се оправи.
_________________ 0889997071
|
|
|
|
| Съб Май 28, 2011 8:23 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
колега,смени сервиза,пълно с "мастери" и "майстори".
няма смисъл да си лекуваш колата от тук,че с температурата майтап нема
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Нед Май 29, 2011 9:26 am |
|
|
|
gabo8
Регистриран на: Вто Окт 26, 2010 9:05 pm Постове: 65 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
|
Това с прегряването е сериозен проблем  в никакъв случай не се пробвай да караш по малко. Има вероятност да си изкривил главата ... при нас са две ... тестът е 10 лв. сипва се реактив в радиатора, който реагира на изгорелите газове който духат от гарнитурата. Ако тестът е отрицателен  запали си цигара  и тръгвай по системата. Термостатът  виж го пак или право го смени аз съм ги варил да ги видя къде отварят ... преди да умрат отварят изборно ... пепката върти ли ? Успех в начинанието .
|
|
|
|
| Пон Юни 06, 2011 11:42 pm |
|
|
|
rosen ivanov
Регистриран на: Пет Апр 24, 2009 6:27 am Постове: 131 Местоположение: софия
Автомобил: LEGACY 2.5 99 AT, OUTBACK H6 08
Рейтинг: 19
|
|
Здравей, миналото лято и аз имах абсолютно същия проблем. Свалиха ми двата радиатора и ги почистиха, а от там извадиха една кофа буклуци. Уви беше прекалено късно, сега харчи 1 л. масло на 2000 км. така че потърси незабавно помощ от препоръчан сервиз.
|
|
|
|
| Сря Юни 08, 2011 6:55 am |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|
И много важно нещо колега е да се убедиш, че перката ти наистина се върти , защото и при мен сега в жегата взе да вдига температура колата в задръстванията отварям капака перката не върти, изчаках аз да истине тръгнах да търся проблема и какво да видя майсторите като сменяха съединителя или ремъка забравили да закачат буксата на вентилатора  , в студовете нямах грижи, но сега в жегите...
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2011 7:36 pm |
|
|
|
Meto
|

Уважаеми колеги, щастлив съм да Ви съобщя, че проблемът с високата температура вече е минало и моя любим "Фори" вече "препуска" в нормален режим-без да се тормози от "висока температура"! И както казваше един мой професор в института - "Всички велики неща са прости" - въпроса е да откриеш правилния човек, а не задължително големия сервиз! Както по-рано споделих - през м.юли свалих двата радиатора и ги почистих външно, а водния радиатор го "изплакнах" с маркуча и отвътре, но това не промени нищо в температурния режим. Все пак се престраших и отидох в официалния сервиз в Горубляне, където срещнах внимание и компетентни хора, които установиха запушване на водния радиатор. Дилемата беше дали да избирам нов оригинален радиатор или нов от алтернативен производител, аз реших да проуча възможността да се прочисти настоящия радиатор на колата.Чувал бях за препарати, които се сипват в охладителната система и ако е рекъл Господ, радиатора се отпушва. За мой късмет, след споделяне с приятели /нали затова са истинските приятели/, научих за един Специалист /Бог да го благослови!/, който за около 3часа по механичен начин прочисти тръбичките на радиатора и сагата приключи. Имах възможността след около седмица да направя една обиколка около 320км с пълен автомобил в Югозападна България, включително планински маршрути с изкачване, а "Фори"-то се държа като истински боец! Пожелавам му още много хиляди километри със своя верен стопанин! Благодаря на всички колеги, които се постараха да помогнат за моя проблем и Ви желая много удоволствия с прекрасното бижу "Субару" !
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2011 8:40 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
|
 Браво за това че си решил проблема и жалко за ядовете...ама живота учи Успех и милиони км със самурая 
|
|
|
|
| Съб Окт 01, 2011 10:38 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|