| Автор |
Съобщение |
|
tarambuka3500
|
|
| Пон Юли 04, 2011 10:25 pm |
|
|
|
bubaru
|
Тия пружини не са ли само са американските беци, т.е. без задни SLS амортисьори. Относно биалетките-добри са, но без да смениш задната ОЕМ стабилизираща щанга , тип солета, май нямат много смисъл. 
|
|
|
|
| Вто Юли 05, 2011 5:11 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
во заглавието на темата си пише - US  аз специално щангата съм я сменил отдавна с такава от европейски модел (17mm) темата е просто за инфо, който го интересува да знае, че има и подходящи пружини. биалетките са за отпред, и сигурно са същите и за европейския модел 
|
|
|
|
| Вто Юли 05, 2011 5:43 pm |
|
|
|
bubaru
|
Приемам поправката Има ли ги тези части в Европа някъде или само от американски сайтове?
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2011 1:40 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
не зная, но предполагам - не - специално биалетките и пружините са производство точно на тази фирма (rallitek), а на други не съм попадал. пък и те са си за американския модел - 17мм стаб. щанга за отзад я има тук
|
|
|
|
| Сря Юли 06, 2011 4:31 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Здравеите, виждам че се коментират американски модели нали и аз съм от тая графа. Каква е тази задна щанга която се сменя с европеиска 17мм ? Защо се сменя с такава и какво знаечение има? Питам понеже не съм много наясно, ако може някои да ме светне.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 10:12 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Говорим за задна стабилизираща щанга, която серийно при Субару е сравнително тънка и по-малко устойчива на усукване. Респективно по-малко стабилизира колата, което се усеща най-много в завои-колата се клати и има голям "боди рол". С по-дебела щанга това се намалява като ефект. За всеки модел е различно, зависи доста и от настройките на окачването, мекота на пружини, клиренс и т.н.
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 2:24 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
bubaru написа: Говорим за задна стабилизираща щанга, която серийно при Субару е сравнително тънка и по-малко устойчива на усукване. Респективно по-малко стабилизира колата, което се усеща най-много в завои-колата се клати и има голям "боди рол". С по-дебела щанга това се намалява като ефект. За всеки модел е различно, зависи доста и от настройките на окачването, мекота на пружини, клиренс и т.н. Аха... ясно. АМи трябва да я проверя моята някои хубав ден каква е, макар че не съм имал проблеми и не съм усетил някакво странно държане.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 2:42 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
на легасито пак ли е такава кекава , че имам доста кандилкащо усещане по завоите ма си мислех че е от въздушното окачване? комби 2001 е колата
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Юли 07, 2011 3:55 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
Аз съм с 2005 бек и смених амортисьорите и задната щанга. Щангата е 20мм регулиращал В смисъл при биалетката има два отвора и си избираш дали да е по-мека или по-твърда. Еквивалент на 19.5 и 20.5 мм. Като я монтирах сложих и допълнителни подсиващи планки при опорите където са бушунгите. Мислих и пружини да слагам, ама реших да си оставя старите оригиналните. Мисля че с по-твърди пружини колата ще е по-вдигната, което отзад специално може да е причина да не може вртикалната сходимост на колелетата да влезе в норми при реглажа. За целта трябва и ексцентирков болт да се взима за да се коригира и тая величина, която при оригиналния дизайн е константа, не се регулира.
Прикачени файлове:
Коментар на файл: Това е щангата.
PICT0612m.jpg [ 232.89 KiB | Прегледано 785 пъти ]
Коментар на файл: Тук е подсилването на планките.
PICT0149m.jpg [ 159.2 KiB | Прегледано 785 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Юли 08, 2011 1:57 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
Provigo написа: Мисля че с по-твърди пружини колата ще е по-вдигната, което отзад специално може да е причина да не може вртикалната сходимост на колелетата да влезе в норми при реглажа. Не, с тези пружини няма проблем - не се променя височината на колата, според коментарите на хора които са си ги сложили (в subaruoutback.org) Явно е сметнато колко точно трябва да се сгънат при празен автомобил.
|
|
|
|
| Пет Юли 08, 2011 1:17 pm |
|
|
|
Provigo
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 9:16 pm Постове: 657 Местоположение: Канада
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
|
|
Да съгласен съм, може и да няма проблем, все пак за тоя модел са направени.
|
|
|
|
| Съб Юли 09, 2011 4:21 am |
|
|
|
bubaru
|
Provigo написа: Аз съм с 2005 бек и смених амортисьорите и задната щанга. Щангата е 20мм регулиращал В смисъл при биалетката има два отвора и си избираш дали да е по-мека или по-твърда. Еквивалент на 19.5 и 20.5 мм. Като я монтирах сложих и допълнителни подсиващи планки при опорите където са бушунгите. Мислих и пружини да слагам, ама реших да си оставя старите оригиналните. Мисля че с по-твърди пружини колата ще е по-вдигната, което отзад специално може да е причина да не може вртикалната сходимост на колелетата да влезе в норми при реглажа. За целта трябва и ексцентирков болт да се взима за да се коригира и тая величина, която при оригиналния дизайн е константа, не се регулира. Whiteline e класика в жанра, аз съм с предна и задна 22 мм щанги, само че на Форестър и съм много доволен. 
|
|
|
|
| Вто Юли 12, 2011 11:43 am |
|
|
|
quietriot
|
bubaru написа: Provigo написа: Аз съм с 2005 бек и смених амортисьорите и задната щанга. Щангата е 20мм регулиращал В смисъл при биалетката има два отвора и си избираш дали да е по-мека или по-твърда. Еквивалент на 19.5 и 20.5 мм. Като я монтирах сложих и допълнителни подсиващи планки при опорите където са бушунгите. Мислих и пружини да слагам, ама реших да си оставя старите оригиналните. Мисля че с по-твърди пружини колата ще е по-вдигната, което отзад специално може да е причина да не може вртикалната сходимост на колелетата да влезе в норми при реглажа. За целта трябва и ексцентирков болт да се взима за да се коригира и тая величина, която при оригиналния дизайн е константа, не се регулира. Whiteline e класика в жанра, аз съм с предна и задна 22 мм щанги, само че на Форестър и съм много доволен.  какво няма да се клатя аз съм с 14 мм задна, то си е сламка направо , колега откъде може да се поръча и дали има като за моята?
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 10:22 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
quietriot написа: какво няма да се клатя аз съм с 14 мм задна, то си е сламка направо , колега откъде може да се поръча и дали има като за моята? виж тук очевидно има и 16мм оригинална щанга като за теб. за 'aftermarket' сигурно и по-дебели има. а на европеско Legacy с въздушно го дават 15ммно това май си е за друга тема.
|
|
|
|
| Сря Юли 20, 2011 10:46 am |
|
|
|