Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Преминаване през валци с МТ?
| Автор |
Съобщение |
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
Колеги, технически грамотни сте! Наистина ли си мислите, че ще си счупите Субаруто от минаване на валци? Наистина ли мислите, че ще преебете заден ЛСД от въртене няколко секунди в различни посоки? То да не е от кашкавал? Единствено това, което казва taipan трябва да се избягва - репатрирането с един мост на колесара и един на пътя. Тогава със сигурност ще повредите вискоелемента, който блокира междуосевия диференциал.
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Нед Окт 02, 2011 10:57 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Двигателист написа: Колеги, технически грамотни сте! Наистина ли си мислите, че ще си счупите Субаруто от минаване на валци? Наистина ли мислите, че ще преебете заден ЛСД от въртене няколко секунди в различни посоки? То да не е от кашкавал? Единствено това, което казва taipan трябва да се избягва - репатрирането с един мост на колесара и един на пътя. Тогава със сигурност ще повредите вискоелемента, който блокира междуосевия диференциал. Мислим го защото технически грамотните създатели така са го написали в менюалите  Ако няма основание едва ли щеше да има безброй теми по въпроса.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 2:36 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Ами представи си тест на заден мост - напъва се и предния, но ти натискаш здраво спирачки. Задните все пак преплъзват, предните не. Къде отива напрежението?
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 6:00 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
limona написа: Моето legacy е 2001 година.Ще ми кажете ли дали има въпросния LSD диференциал? Най вероятно ще трябва да дадеш един ВИН за проверка. На моята кола пробваха само предния мост, 2-а пъти и ме пуснаха, като единия път със сигурност колата се напъна да излиза. А така ми се иска да си проверя как ми спира колата.... но маи ще го преживея.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 10:58 am |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
В КАТ Варна миналата година Декамври си регистрирах колата, проверихами светлините, номерата - рама и двигател и единия от служителите ми вика " хайде готов си " а колегата му каза "ами валяците" след което последва отговор от другия служител "невиждаш ли че това е SUBARU". Така че те я който си разбират от работата не създават проблеми. Много жалко че неможем да си проверим състоянието на спирачките още при регистрирането но няма как.
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 2:44 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
rado25 написа: Много жалко че неможем да си проверим състоянието на спирачките още при регистрирането но няма как. Че какъв ви е проблема да си го тествате, то на изпитите за кормуване имаше такъв тест, но не го помня, общо приет е подобен - Спирачен път със 100 км/ч - 40 м - ОК P.S. Много е важно какви ви са гумите, дори по-важно e и от валяците, ама за това питайте Pacone 16 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 2:56 pm |
|
|
|
kikaha1
Регистриран на: Вто Апр 12, 2011 7:40 pm Постове: 113 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
|
rado25 написа: В КАТ Варна миналата година Декамври си регистрирах колата, проверихами светлините, номерата - рама и двигател и единия от служителите ми вика " хайде готов си " а колегата му каза "ами валяците" след което последва отговор от другия служител "невиждаш ли че това е SUBARU". Така че те я който си разбират от работата не създават проблеми. Много жалко че неможем да си проверим състоянието на спирачките още при регистрирането но няма как. +1 И аз като го регистрирах мойто Фори преди 5 месеца бая се зачудих защо не ми проверяват спирачките  , и чак сега осъзнавам че на канал N2 бяхме само 4х4 - аз , едно Легаси , хонда CRV и един дърт ланд круизър. На канал N1 (дето стъпваха яко на спирачките) имаше само коли с предно предаване(различни от 4х4)- голф, астра, пунто, сценик.....Явно у Варненския КАТ си разбират от работата 
_________________ Не е лесно да си жив Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн Ако има котешки рай, моето сиво коте със сигурност е там. R.I.P. Грей, липсваш ми.
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 9:40 pm |
|
|
|
Двигателист
|
Impreza94 написа: Двигателист написа: Колеги, технически грамотни сте! Наистина ли си мислите, че ще си счупите Субаруто от минаване на валци? Наистина ли мислите, че ще преебете заден ЛСД от въртене няколко секунди в различни посоки? То да не е от кашкавал? Единствено това, което казва taipan трябва да се избягва - репатрирането с един мост на колесара и един на пътя. Тогава със сигурност ще повредите вискоелемента, който блокира междуосевия диференциал. Мислим го защото технически грамотните създатели така са го написали в менюалите  Ако няма основание едва ли щеше да има безброй теми по въпроса. Ще ти представлява ли проблем да ми снимаш страницата от ръководството за експлоатация (Owner's manual) на твоята импреса, където е обяснено относно ограниченията при преминаване на спирачни валове? Благодаря!
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Пон Окт 03, 2011 9:52 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
|
|
Заяждаш ли се само ми обясни ?
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 12:39 am |
|
|
|
Greg4o
|
rado25 написа: В КАТ Варна миналата година Декамври си регистрирах колата, проверихами светлините, номерата - рама и двигател и единия от служителите ми вика " хайде готов си " а колегата му каза "ами валяците" след което последва отговор от другия служител "невиждаш ли че това е SUBARU". Така че те я който си разбират от работата не създават проблеми. Много жалко че неможем да си проверим състоянието на спирачките още при регистрирането но няма как. Аз 2010-та Април регистрирах един Бек Автомат и спорих 45мин. с много грамотния проверяващ,който ме нарече по много начини и накрая каза : ако искаш регистрация само през валяците.Как се е променило това незнам.Честито.  Но колата е добре 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 12:47 am |
|
|
|
limona
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 2:55 pm Постове: 196 Местоположение: София Рейтинг: 6
|
|
Приятелю impreza94,незнам защо реши,че човека,който коментира темата (визирам "Двигателист")се заяжда! След като имаш становище по даден въпрос,моля аргументирай го!!! Ако не можеш,това не значи,че ответния опонент се заяжда! Бих казал,че "Двигателист" в прочетеното до сега от мен изразява изключително грамотни и подплатени с аргументи мнения.Поздравявам го,за което! Уважавам това,че си един от най-старите във форума,но моля те позволи и на нас новобранците да имаме мнение! Благодаря ти!
_________________ limona
|
|
Последна промяна limona на Вто Окт 04, 2011 9:01 am, променена общо 1 път
|
|
| Вто Окт 04, 2011 1:47 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Той е използвал пасивно-агресивния тон, така хем се драчиш, хем си връзваш гащите за пред публиката. Да не чета форуми от вчера. Кого съм спрял да има мнение? В крайна сметка ти като решиш да се покачиш на валовете, никой не може да те спре. limona написа: Ако не миожеш,това не значи,че ответния опонент се заяжда!
Значи, защото знае, че мога 
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 2:39 am |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|

Нека споделя малко опит от преди два месеца с валците (технически преглед), казах аз че съм с 4x4 постоянно зацепено и хората казаха: " няма проблем, имаме програма за 4x4 автомобили" Обаче ми се струваше че се върти само едно колело, а не двете в различни посоки, поне така се виждаше на компютъра. Измериха ми спирачните усилия на предния мост без никакви проблеми, качиха задния мост и още при първия опит колата "излетя" от валците, човека видимо се притесни, изкара колата пусна програма за 4x2 автомобили, качи отново колата на валците и минаха и двата моста без проблеми от тогава до сега съм навъртял към 3 000км проблеми няма или поне не и породени от технотеста; От този преглед останах доста изумен на фона на изчетеното тук, но такива бяха фактите при мен. Моята кола е Legacy I (1991) седан, 1.8 MT(няма бързи и бавни) и явно има блокаж в задния диференциал, макар и да мислех че няма и явно на практика проблем при мене имаше само за блокажа в задния диференциал, за междиния нямаше на свободно положение за малкото време за което се въртяха валците. Поздрави Цанко.
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 8:55 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Двигателист написа: Ще ти представлява ли проблем да ми снимаш страницата от ръководството за експлоатация (Owner's manual) на твоята импреса, където е обяснено относно ограниченията при преминаване на спирачни валове? Благодаря!
Това достатъчно ли е? Owner's manual за Фори 2005
Прикачени файлове:
p2.JPG [ 39.76 KiB | Прегледано 374 пъти ]
Forester05MY.JPG [ 224.95 KiB | Прегледано 374 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 9:22 am |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
Yco написа: Това достатъчно ли е? Owner's manual за Фори 2005 Точно това щях да търся днес (снощи много късно), защото си спомням, че беше го поствал в една друга тема 
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 1:06 pm |
|
|
|
Двигателист
|
 Благодаря! Странното е, че пред мен са двете оригинални ръководства за експлоатация, на Фори 2004 и 2005 и там няма такава страница.  Дадени са само ограниченията при репатриране. Вчера търсих в мануала на Импреза 2008, и там нищо... Опитвам да кача файловете да ги видите, но ми дава ограничение 2 Мб. Има ли друг начин да ги пусна във форума?
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 10:29 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
|
|
|
|
|
|
| Вто Окт 04, 2011 11:54 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Сря Окт 05, 2011 5:17 am |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Двигателист написа: :) Благодаря! Странното е, че пред мен са двете оригинални ръководства за експлоатация, на Фори 2004 и 2005 и там няма такава страница.  Дадени са само ограниченията при репатриране. Вчера търсих в мануала на Импреза 2008, и там нищо... На Аутбек 2004 пък го има.
|
|
|
|
| Сря Окт 05, 2011 8:04 am |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |