За дребните неща, които дразнят
| Автор |
Съобщение |
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
При мен също са угасени ,но примерно ако вадиш нещо обемисто от 5 врата при издърпването и включвам неволно плафона в багажника и .... утре ще търся нов акумулатор във Варна.
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 8:43 pm |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
моите и двата седят на средно положение, управляват се от вратите и от контакта, като централното ги гаси. при недобре затворена врата централното не заключва и не гаси плафона ( допълнителна сигнализация вечер ). имат си и време, след което си изгасват ако остана в колата или реша да я оставя отключена за по-дълго време. задния се пали само от задната врата.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 9:12 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
А при мен с багажа на тъмно е следно. Отварям багажника и ако има нужда врътвам плафона да светне, разтоварвам, загасям и свалям вратата. Иначе съм пробвал и другите позиции за кеф, но им нямам доверие.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 9:14 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Проблема е ,че не съм разбрал кога съм включил плафона в багажника, явно при вадене на сърфа от купето съм закачил плъзгача на плафона и той остава постоянно светнат. Според мен ,когато заключваш колата , би трябвало тя да ми даде някакъв сигнал, че има забравен консуматор!
|
|
|
|
| Вто Юли 26, 2011 9:58 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
май не съм виждал/имал такава кола.
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 8:49 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Разни аларми има с датчик за ток, дали нямат такава функция?
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 9:30 am |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
|
На предната ми кола беше с аларма която предупреждаваше за включен консуматор.Затваряш вратата натиска бутона за активиране на алармата, след като се активира и заключи вратите, алармата издаваше два къси сигнала. Това беше най-голямата екстра. Алармата предупреждаваше за включени плафони,фарове, габарити,радио и отворена врата.
|
|
|
|
| Сря Юли 27, 2011 12:59 pm |
|
|
|
max-2
|
|
На моята кола в момента плафоните на купето и багажника са със светодиоди, а когато се наложи да сменям крушки по таблото смених и лампата на таблото със червен светодиод. Така консумацията на ток е много ниска и дори забравен плафон или отворен багажник, врата в гаража не оказват никакво влияние на акумулатора. А, също така няма никакво загряване както става при крушките (виждал съм разтопени пластмасови части по таблото и плафоните от некачествени пластмаси или менте крушки)
|
|
|
|
| Пет Юли 29, 2011 10:59 am |
|
|
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|
|
Задната врата на ФОРЕСТЪР-а скърца когато купето се усуква. Звукът ми е малко трудно да го опиша. Мазах уплътнителите със силиконова смазка за гума, обаче не спира. Дали изобщо е от уплътнителите? Дайте съвет.
|
|
|
|
| Нед Ное 20, 2011 5:42 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Трудно ми е да си представя уплътнителите да скърцат... По-скоро виж ключалката - сигурно сама тя се мести.
|
|
|
|
| Нед Ное 20, 2011 6:10 pm |
|
|
|
Yco
|
Всичко,което се усуква-скърца, но честно казано, не съм имал този проблем за сега, един от колегите с по-нови модели беше писал по въпроса. Някой път, като го усуча, ще дам достоверна информация, но явно е така хавата - просто геометрия. Лошото е да не е на равно...  ,,Е ще му намерим цаката.. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Нед Ное 20, 2011 7:05 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
И аз да се оплача и да споделя опит от решаването на проблема: Става въпрос за дистанционното отключване/заключване на ключа на Фори 2010 2.0D. Постепенно започна да не реагира , докато един ден не можах да си отключа колата и ползвах ключалката. Помислих че е батерията. Отварям , сменям и пак не работи! Псувам магазина за батерии , чета из западни форуми, че цък-цък копчето давало фира и пак псувам. Отварям и разглобявам цялото дистанционно и се пуля пред интегралната схема- всичко изглежда наред ! Операцията извършвам с 10 месечния си Субару син и той иска да пипа! По едно време с малките прътенца докопва платката и в ръцете му остана малка ламаринка от плюса- държач на батерията. Оглеждам спойката и се оказа шупла и най вероятно студена спойка(веднъж работи, друг път не). Мой приятел електрончик я запои и всичко е ОК. Така че малкия намери проблема , за който аз изгубих два дни и нерви. Дано да съм бил полезен 
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Нед Ное 20, 2011 7:49 pm |
|
|
|
agogov
Регистриран на: Съб Ное 01, 2008 9:59 am Постове: 1325 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0 MT
Рейтинг: 50 
|
sk67 написа: Задната врата на ФОРЕСТЪР-а скърца когато купето се усуква. Звукът ми е малко трудно да го опиша. Мазах уплътнителите със силиконова смазка за гума, обаче не спира. Дали изобщо е от уплътнителите? Дайте съвет. Ключалката се гресира, двата странични водача също. Ако има следи от триене на капака към долната кора на багажника и там се смазва(гадно е) или се напасва кората да не трие, в краен случай може да се сложи фолио на капака от двете страни на ключалката.
|
|
|
|
| Нед Ное 20, 2011 8:43 pm |
|
|
|
plaskom
|
mirovarna написа: ... Така че малкия намери проблема , за който аз изгубих два дни и нерви. Дано да съм бил полезен  Все си е друго когато някой помага 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Ное 21, 2011 8:42 am |
|
|
|
mitoo
Регистриран на: Пет Мар 18, 2011 10:26 am Постове: 159 Местоположение: Sofia
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
|
|
Предния еърбаг на пътника до шофьора не се изключа. Ако дръпна щепсела под седалката и карам колата с изклщчен еърбаг ще даде ли грешка в компа ?
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2011 1:06 pm |
|
|
|
Becko
Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm Постове: 273 Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
|
max-2 написа: На моята кола в момента плафоните на купето и багажника са със светодиоди, а когато се наложи да сменям крушки по таблото смених и лампата на таблото със червен светодиод. Така консумацията на ток е много ниска и дори забравен плафон или отворен багажник, врата в гаража не оказват никакво влияние на акумулатора. А, също така няма никакво загряване както става при крушките (виждал съм разтопени пластмасови части по таблото и плафоните от некачествени пластмаси или менте крушки) На моята всички крушки съм сменил с диодни, без тези на подсветката на таблото, че операцията не ми е по силите. Габарити-предни и задни(те са заедно със стоповете), мигачи-предни, задни и странични, задна, светлините на номера, плафона в купето. Мога да кажа, че колата много се отвори, особено нощно време. Едни път се случи да забравя плафона да свети, нямаше никакъв проблем.
_________________ "IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2011 2:18 pm |
|
|
|
Yco
|
mitoo написа: Предния еърбаг на пътника до шофьора не се изключа. ...Ако дръпна щепсела под седалката и карам колата с изклщчен еърбаг ще даде ли грешка в компа ? Как така не се изключва? ...Би трябвало да даде грешка при изключен кабел.
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2011 6:38 pm |
|
|
|
stupid_boy
|
|
уффф доста съвременни автомобили имат специална ключалка за изключване на пътническия еърбек ( доста често в предната колонка на дясната врата ). защо? защото там може да се сложи бебешко столче. и при мен няма такава 'екстра'. изключен кабел в най-добрия случай само пали лампа на таблото. в по-лош, знам ли. по-добре, не изключвай там.
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2011 9:07 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
|
Не мисля, че "мястото на мъртвеца" е подходящо за детско столче.
Аз лично имам опция за изключване на десния еърбег, но така и не посмях да се възползвам от нея! Столчето е отзад вдясно за да може да се наблюдава в огледалото. Има подходящи огледала за деца из магазините.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2011 11:38 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
За огледълцата - да има ги и са евтини по 3-4 лв...панорамно се вижда цялата задна седалка... Аз имам въпрос - някой знае ли как да си направя предния плафон да свети при отворени врати на Фори 98'?Адски ме дразни че не свети....има принудително осветление за ляво и дясно...но не работи като задните два на отворена врата 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Сря Дек 14, 2011 11:59 pm |
|
|
|