Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  >
 Съвети за Газова уредба 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен изпарителя трябва да се скачи последователно към парното,тъй като както всички знаем водата си търси по малкото съпротивление/както и тока/ и където е по малко там количеството на водата преминало за единица време е по голямо,което означава ,че при връзване паралелно/с тройник/ има шанс повече топла вода да преминава през изпарителя от колкото през парното при което естествено губиш топлото вътре..
А при последователно връзване това няма как да се получи защото каквото излезе от парното отива в изпарителя..Важно е само да няма кран на парното/при теб няма/ и входа на изпарителя да е свързан към изхода на парното за да не губиш грам топло вътре. :smt023
По повод другите ти въпроси не съм компетентен, но мисля че малко се вживяваш :D ,просто отиди при газаджия с добра репутация и той ще те оправи.. :smt129

Съб Окт 29, 2011 3:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Двигателист написа:
jafaar написа:
Благодаря за поясненията :) Аз не смея да пипам много, но ще опитам да видя има ли разлика с минимална и максимална стойност на чувствителността. Не вярвам да доведе до нещо лошо щом има такъв характер :)

И да не забравиш да напишеш резултатите от теста, че и на мен ми е много интересно. :smt023
Почна да губи обороти на празен ход при спиране като намалих чувствителността, даже изгасна веднъж, връщам си слайдера на макс и приключвам с бърникането на тази опция :)

Съб Окт 29, 2011 7:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
С БРЦ инжекция вече 6 мес. нямам проблем, и с хората, които ми я монтираха в БРЦ-Пловдив не съм се виждал от монтажа до сега(да чукна на дърво),- чека не свети, разхода е нормален, вървежа също. Много приятели ми казваха сложи си Фобос и ще си я настройваш сам....ееее, не мерси, нямам намерение и не искам да се превръщам в роб на някой ГИ и да стоя с часова пред лаптопа да го настройвам. Виждам, че много колеги с ГИ ходат на донастройка след монтажа и се чудя защо - ми то това не е газово с плочкка, та да го донастройват. Най-важно е според мен преди да се сложи ГИ е да се провери дали всичко на бензин е наред и тогава да се слага, за да няма едно абонаментно ходене при газаджийте после.

Сря Ное 02, 2011 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има супер много неща да се настройват точно на новите инжекциони, но не по чарковете, а по софтуера. А все повече и повече се убеждавам, че в София няма човек, който да разбира от газов софтуер, па бил той и със 7 дипломи и 5 сервиза зад гърба си.

Сря Ное 02, 2011 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
След 2500 км на газ вече мога да споделя някоѝ впечатления:
-За монтажа: водата ми е свързана паралелно с тройник, изпарителя ми е монтиран възможно най-ниско с мембрана успоредна на посоката на движение, няма видимо излишни кабели и връзки
-За динамиката: субективно аз не намирам разлика във вървенето между бензин и газ (на газ като че ли е една идея по-мудна в ускоряването), постига по-висока максимална скорост(поне 20 км повече), няма дупки/предръпвания в целия диапазон на оборотите в които я карам (до към 6000 об/мин)
-За разхода: на бензин извънградско 7,8-8,2 л - на газ 10-11 л ; на бензин градско Варна 9,6-11 л - на газ 12,5-13,5 л . Напълно приемливо с около 20% повече газ отколкото бензин :smt023
-Други: пали нормално, загрява бързо, парното е бетон : тествано при -10 градуса на вр Тодорка на макс вътре в колата става сауна :smt129
Засега не мога да намеря кусури при стандартните настройки на газовата уредба, дано и за напред да е така. =D>

Сря Ное 23, 2011 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kikaha1 написа:
7,8-8,2 л - на газ 10-11 л ; на бензин градско Варна 9,6-11 л - на газ 12,5-13,5 л . Напълно приемливо с около 20% повече газ отколкото бензин
При мен разходът е 1:1, но във високите скорости на газ е мудничка доста ;) Затова карам на бензин магистралните отсечки, тъкмо да се поотпуши и да раздвижи нещата :)

Наистина мисля обаче, че 20% е завишение над нормалното, а при дадения от теб разход завишението гони дори 30%. Зависи от настройките де, можеш дори да си създадеш няколко "профила" както на телефоните :)

Чет Ное 24, 2011 9:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен май е 1:1. Градско на бензин всъщност не съм го смятал пълен-пълен, но по борд компютър няма разлика. На газ ми дава 17 в София, като избягвам големите тапи. Извънградско не знам още, че нямам достатъчно данни.

Чет Ное 24, 2011 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И при мен май е 1:1. Градско на бензин всъщност не съм го смятал пълен-пълен, но по борд компютър няма разлика. На газ ми дава 17 в София, като избягвам големите тапи. Извънградско не знам още, че нямам достатъчно данни.
Във вървенето мисля, че няма разлика, но не съм се качвал на дино, така, че каквото и да кажа, ще е субективно. Единствения проблем е, че при по-голяма ръчка превключва на бензин и пищи много. Някой идея?

Чет Ное 24, 2011 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз съм с ГИ Фобос. Имах същия проблем и се оправи с настройка. Превключването при мен става когато налягането в бутилката падне под някаква стойност. При ръчкане превключваше на бензин и при пълна бутилка. След настройка на тази стойност - свалиха я софтуерно, сега намам проблем. Пробвал съм - пълни оборотомера и си седи на газ.

Чет Ное 24, 2011 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,аз наскоро си купих субару аутбак 2005-2,5дв но го чакам да дойде ,та си мисля предварително да ми помогнете с малко инфо.относно вида на газовата уредба както и дали не е по добре газта да бъде в течно състояние като се използва.Видях в нета че за сега само в София монтират такива уредби но незнам каква е цената и колко подходяща е за тази кола.
Благодаря предварително

Пон Дек 12, 2011 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
metodian написа:
Здравейте,аз наскоро си купих субару аутбак 2005-2,5дв но го чакам да дойде ,та си мисля предварително да ми помогнете с малко инфо.относно вида на газовата уредба както и дали не е по добре газта да бъде в течно състояние като се използва.Видях в нета че за сега само в София монтират такива уредби но незнам каква е цената и колко подходяща е за тази кола.
Благодаря предварително

колега ако караш много си вземи,аз си сложих течна фаза и си струва,усеща се повече мощ-по-добре да е виале газовото.

Пон Дек 12, 2011 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 278
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0882705040
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
абе окло 20000-30000км годишно ,но ми споменаха за едни пари дето незнам кога ще се избият(4000-5000лв)

Вто Дек 13, 2011 6:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
metodian написа:
абе окло 20000-30000км годишно ,но ми споменаха за едни пари дето незнам кога ще се избият(4000-5000лв)

пробвай да посмяташ и виж пак кога си ги избил,след като караш 30000км на година :smt023

Вто Дек 13, 2011 9:38 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 75
Автомобил: Субару Аутбек 2.5Llineatronik
Нов фен
Отговори с цитат
Баси , изчетох 18 страници (цялата тема ) Неможах да намеря смислен и конкретен отговор на въпроса ми :waste: А той е толкова прост , пустия му мотор Н - 6 на аутбек 2001 г - 208 к.с става ли за газификация или не ??? И има някой който със такъв мотор се движи на газ ? Умолявам го да даде малко информация по темата :( Разход градско в София-колко , извън градско 120 - 130 км.ч. колко ?? НО, по- скоро ме интересува имал ли е някъкви проблеми със газовата уредба и т.н .... Защо не е походящ този мотор за газифициране така и неразбрах. :waste: Незнам какво да правя , исками се и на мен да се возя по евтинко но уви ... Не намирам отговори на въпросите ми .

Чет Дек 29, 2011 4:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
tito написа:
Баси , изчетох 18 страници (цялата тема ) Неможах да намеря смислен и конкретен отговор на въпроса ми :waste: А той е толкова прост , пустия му мотор Н - 6 на аутбек 2001 г - 208 к.с става ли за газификация или не ??? И има някой който със такъв мотор се движи на газ ? Умолявам го да даде малко информация по темата :( Разход градско в София-колко , извън градско 120 - 130 км.ч. колко ?? НО, по- скоро ме интересува имал ли е някъкви проблеми със газовата уредба и т.н .... Защо не е походящ този мотор за газифициране така и неразбрах. :waste: Незнам какво да правя , исками се и на мен да се возя по евтинко но уви ... Не намирам отговори на въпросите ми .

"Баси",колега аз съм с Н6,газифициран ,и за сега никакви проблеми на газ(течна фаза),проблем стана с това че му сложих компресор на двигателя,но и това ще го управя след нова година.иначе за 30х.км на газ никакви грижи

Чет Дек 29, 2011 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Има двама колеги с H6 и газ (течна фаза и инжекцион), може и повече да са. Доволно си карат без излишни проблеми.
Нищо му няма на двигателя. Не разбирам пък от къде идват тея слухове за някой си двигател на Субару, че не търпял газ. Сигурно някой "страшно" запознат го казва това, а е виждал Субару само по телевизията.

П.П. @valadares даже си писал преди мен :-D

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Дек 29, 2011 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
И аз съм с н6, само, че 245 к.с. и вече 3-4000 км нямам яд. Инжекцион Романо при Митака монтиран. В самото начало светна чека, донастрои я и никакъв яд. Разход градско - 17-20 на 100, в зависимост от настроението и натиска. Извънградско 10-12 пак така. При мен единствения проблем идва при по-голямо натоварване - превключва на бензин. Според Митко трябва да се махне някакъв клапан и ще се оправи. При течната фаза мисля, че няма такъв яд, но пък и парите там са много модерни. Аз за мойта 7 годишна каляска прецених, че са твърде голяма инвестиция. Ако беше 2008-2009, може би щях да сложа течна фаза.

Чет Дек 29, 2011 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 75
Автомобил: Субару Аутбек 2.5Llineatronik
Нов фен
Отговори с цитат
Хм , турбина чак ... Браво :smt023 Смела постъпка . Аз не разбирам чак до толкова (търговец съм , монтиорската материя ми е чужда ) Течна фаза ми е скъпо за 10 годишна кола ми се свиди такава инвестиция . Едно инжекционче ми се иска и една спринцовка на масалце да охлажда клапаните ... до 2400 - 500 - лв давам. Този Н-6 моят - 2001 аутбек със хидравлични клапани ли е ? Извинявам се за тъпите въпроси ама от 2 месеца го карам та нищо незнам :D Иначе много ми харесва как се държи . Ходих със него до Каламици (Гърця среден ръкав на Халкидики ) там има малко завойчета , баирчета... лееле голям кеф . Чувствствах се като господаря на пътя . :-D

Ще збъркам ли със БРЦ инжекцион. Там при Митака да ми го монтират .

Чет Дек 29, 2011 6:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 159
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Накратко - Н-6 няма проблем с пропан-бутан. Няма смисъл от система "флашлюб", освен ако не ти се хвърлят пари на вятъра. Щом търсиш уредба за подаване на изпарен пропан-бутан монтирай БРЦ или Принс, ако имаш средства за това. При всички положения с БРЦ няма да сбъркаш.

Пет Дек 30, 2011 12:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 58
Автомобил: Subaru Outback 3.0/H6
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз съм с H6 2001 газифициран с Lovato система. :) Никакви грижи няма. Вече 10 000км+ направих.
Слагай и се не бой! :smt023

Нед Яну 01, 2012 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Отговори на тема  стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 40  >