Отговори на тема
 Съвет за покупка на Legacy 3.0 или Outback 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, тъй като съм нов във форума и досега не съм имал Субару, бих искал да получа съвет относно 2 конкретни автомобила, които съм набелязал.

Първият е Legacy 3.0 септ./2006 г. бензин/газ, автоматик: http://www.cars.bg/u486575

Вторият е Outback 3.0 януари/2005, но най-вероятно ще се окаже 2004:), бензин, автоматик: http://www.cars.bg/u496579

Какво мислите за тези коли? Коя според Вас е за предпочитане? Искам да взема надежна и безпроблемна кола. Въртя малко километри (около 7000-10000 на година) и разхода не е голям проблем, но все пак ако газта си заслужава и не създава проблеми за този двигател, бих я предпочел.

Чет Ное 24, 2011 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На тази комбинация цена и година на регистрация няма "надежна и безпроблемна кола".
Виж, може да разчиташ на екстри като върнати километражи и прикрити удари.

Чет Ное 24, 2011 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Легаси-то не е произведено 2006-та.Не е от фейслифта.

Чет Ное 24, 2011 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Покарай ги и прецени. Виж поне да нямат сериозни поправки след удар. За километрите почти 100% са пипани. Цените са доста прилични и ако няма много неща за смяна си заслужават. Хубавото на H6 ,e че спестяваш едно поне 700-800 лева от първоначалното облужване защото са с верига.
Иначе и двете коли доставят голямо удоволствие, 3.0 си е 3.0 :smt023

Чет Ное 24, 2011 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
много готини цени са и двете.,ти си решаваш за къде ти трябват и дали имаш излизане извън пътя

Чет Ное 24, 2011 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Пресен - пресен

Нов фен
Отговори с цитат
Преди време дях тествал Lagacy с 3 литровия бензинов мотор (H6), 245 коня и останах много впечатлен от отличната динамика и рафинираната работа на този мотор. Поведението на пътя на колата също така беше страхотно. Outback не съм карал и незнам какво да очаквам от него като возия и стабилност в завой. Има ли някой опит с този модел, за да каже комфортна ли е возията или е значително по-твърда от тази на Legacy?

Също така какво може да се очаква по отношение на разхода на бензин? Според мен Legacy би трябвало да дава 14-17 л./100 км градско в София и 8-10 л. извънграда. Колата с А-95 ли се кара или трябва да й се слага 98? Предполагам, че Outback ще дава около литър повече разход от Legacy.

Как стой въпроса с облужването на този двигател? На колко километра се извършва и колко излиза смяната на масло с въздушен и маслен филтър?

Чет Ное 24, 2011 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аутбекът вози по-твърдо, но не е некомфортно.Разходът е еднакъв,чак литър не мисля...95 си е чудесен бензин за тоя мотор. Аз успявам да държа до 10.6 максимум,но карам много малко градско. Сервизните интервали са на 15 000 км. По-големите разходи са при смяна на автоматичното масло,спирачните консумативи-накладки,дискове. Гумите също. Аз лично смених накладки след 90 000км за първи път,още съм с оригиналните дискове,гумите изкарват лесно 50 000 ,ако не се "състезаваш". Колата е много предана-нищо сериозно не ми се налагало да правя досега,117 км за 4 години. Гледай внимателно за удари и решавай,готини коли са :)[url][/url]

2010 guzzi griso 1100

Чет Ное 24, 2011 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за ценната информация den4o. Сега гледам, че има и добра оферта за Legacy комби 2008 г. дизел на 88 000 км. за 10900 евро. Вярно, че е доста по-слаб двигател от 3ка бензин, но също върви добре, а разхода ще е почти наполовина. Чудя се дали с дизеловия двигател, колата ще запазва по-добре стойността си, тъй като при една продажба от мен след 2-3 години ще е важна и загубата на стойност, а при 3ка бензин тя май ще е най-сериозна.

Чет Ное 24, 2011 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Разликата във вървенето няма да е много,разходът наистина е наполовина. Сиреч добър компромис.Когато аз купувах,още нямаше дизел,иначе щях да се замисля. По-скоро въпросът е в скорстната кутия- 5 ст. ръчна срещу 5ст. автомат. За мене дизел с ръчни скорости няма логига....това си основния минус на субару с дизел-още не предлагат читав автомат....Никой не иска да е DSG и т.н. ...просто да има 5 или 6 ст. нормален автомат и ще продават яко. Друга тема.... :-?
По същесство сега... екстрите ще са по-малко,сядай да караш и тогава ще ти се изясни работата...По едно време имаше оплаквания,че дизелите много хабят съединителите...така и не запомних дали са слухове или не,но го имай наум,за да пробваш. Някъде четох,че въртящият момент не бил съобразен с кутията и при офроуд се скапвал съединителят,това повече при аутбек и форестър....поинтересувай се.

2010 guzzi griso 1100

Чет Ное 24, 2011 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
Кофти...
Отговори с цитат
BlueRidge написа:
Преди време дях тествал Lagacy с 3 литровия бензинов мотор (H6), 245 коня и останах много впечатлен от отличната динамика и рафинираната работа на този мотор. Поведението на пътя на колата също така беше страхотно. Outback не съм карал и незнам какво да очаквам от него като возия и стабилност в завой. Има ли някой опит с този модел, за да каже комфортна ли е возията или е значително по-твърда от тази на Legacy?

Също така какво може да се очаква по отношение на разхода на бензин? Според мен Legacy би трябвало да дава 14-17 л./100 км градско в София и 8-10 л. извънграда. Колата с А-95 ли се кара или трябва да й се слага 98? Предполагам, че Outback ще дава около литър повече разход от Legacy.

Как стой въпроса с облужването на този двигател? На колко километра се извършва и колко излиза смяната на масло с въздушен и маслен филтър?

Колега зависи как и къде искаш да караш колата. Оутбака е като пияна кокошка по завойте но пък е по висок и по проходим. Ако искаш да усетиш истинската тръпка на Субару се насочи към ръчните скорости и ниските модели. Ако искаш семеен автомобил не мога да те съветвам, но ако ще си правиш кеф на душата, само турбо мотор и ръчни скорости. Вчера се прибрах от Швейцария с оутбак 3.0 автоматик и съм разочарован , нито има лукса на лимузина нито стабилност на завойте, все едно караш някакъв крайслер. На Петрохан направо го намразих, заболяха ме ръцете да се държа за волана, за да не изпадна от седалката и на повечето остри завои останах на пътя не заради шофьорски умения а заради тракшън контрола, уби ми кефа не можах да измета нито един завой. Чара на Субару трябва да е друг , поне аз така мисля.

Чет Ное 24, 2011 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Аз съм с трилитров аутбек, вярно - имам го само от няколко месеца и съм му врътнал едва 8 к, но не съм съжалил и за минута, че съм го купил. Досега съм карал алфи, тойоти и тн и винаги нещо ме глождеше и дразнеше и гледах постоянно мобиле-то. Сега не си и мисля за друга.

Според мен, аутбек е по-добрия вариант. По мое мнение си вози добре, още повече при този просвет. Динамиката е много прилична. Казвал съм и преди, че на някой скоростите може да му се сторят бавни, но когато свикнеш, не е така. Обаче, сравнен с легаси - първо, просвета му е много голям плюс. Постоянно съм по шорткътове из ниви и поляни (в София) на цялата газ. С легаси, това няма как да се получи. Бия бордюрите постоянно и това, че е толкова висока ми доставя голям кеф! Гсвен това, легасито някак ми се слива - прилича на всички останали коли по улицата, докато аутбека с пластмасариите, особено двуцветните, се вижда отдалеч и седи някак много напомпано и стабилно. Като селиш до него на светофара, имаш чувството, че ще ти бие един шамар с калника :))) Незнам возията колко по-добра е в легасито, но по нашите улици незнам какво чудо трябва за да вози много меко. При всички положения, която от двете да вземеш, няма да сбъркаш. Успех с избора и чакаме да се похвалиш!

Чет Ное 24, 2011 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
:smt023 Прав си колега '' напомпан'' е май най-точната дума кефеше ме като спра на някой паркинг и го погледна на фона на другите коли. За улегнал и спокоен човек може би това е колата, ама при мен са се разбръмчали бръмбарите на стари години :smt082 Иначе ако сравнявате цените на частите с другите марки наистина са по скъпи но пък има много малко ментаци затова си струва.

Чет Ное 24, 2011 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абе и на мене ми се иска да ми бръмчи една турбина в коша, докато седя в легена и гледам трите червени букви, ама не е много практично за всеки ден. А още не съм порастнал да си имам и една за събота и неделя. Нещо навивам жената да махаме яриса и да я кача на wrx-а от Купува/продава, ама тя неще и да чуе! :((( Ама аз продължавам да натискам де, не се отказвам :)))

Чет Ное 24, 2011 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като сте се разприказвали за турбини, един пич продава щатски бек ХТ. Вижте в обявите. С малко whiteline играчки може да се оправи поведението в завой,което да си призная хич не е толкова зле,колкото се опитваме да го изкараме, Ако човек свикне с колата,става напълно предсказуема и приятна. Коя кола с 20 сантиметра просвет се държи по-добре?

2010 guzzi griso 1100

Пет Ное 25, 2011 12:20 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Нов фен
Отговори с цитат
Добре, че повдигнахте и темата с автоматика на Субару. По-принцип надеждна и добра ли е тази скоростна кутия и имали някакви проблеми с нея? Има ли разлика в разхода при ръчката и автоматика?

Пет Ное 25, 2011 9:36 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BlueRidge написа:
Добре, че повдигнахте и темата с автоматика на Субару. По-принцип надеждна и добра ли е тази скоростна кутия и имали някакви проблеми с нея? Има ли разлика в разхода при ръчката и автоматика?

Що се отнася до 3.0 , Аутбек с МТ няма, а легаситата с 6МТ са мега рядкост и са главно Spec. B.
Иначе 5-АТ е много добра кутия, доста е здрава, само важното е да и е сменяно редовно маслото.

Пет Ное 25, 2011 11:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абе, ако бяха измислили една dsg подобна система, щеше да е къде-къде по-добре.

Пет Ное 25, 2011 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
bubaru написа:
BlueRidge написа:

Що се отнася до 3.0 , Аутбек с МТ няма, а легаситата с 6МТ са мега рядкост и са главно Spec. B.
Иначе 5-АТ е много добра кутия, доста е здрава, само важното е да и е сменяно редовно маслото.

И аз съм на мнение, че Японските автоматични кутий са много здрави. Една от колите ме е АСТРА, те са с японска кутия и не съм и поглеждал маслото от 4 години а тези преди мен не знам дали въобще са го сменяли и засега няма проблеми още влачи. Ако беше АУДИ вече да е в бокса.

Пет Ное 25, 2011 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема