Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3
 Много ли са 400 000км за SUBARU 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен са си много. Една кола не е само двигател и скоростна кутия. Има още толкова системи и възли, които се износват от количеството работа - хидравлика, рейка, карета, лагери на главини, стартер, алтернатор. Започват проблеми - отстраняваш един, друг идва.
Затова според мен са много.

Вто Яну 18, 2011 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Автомобил: 2009 Outback 2.5i (EJ253/4EAT)
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Ами ето ти моя опит. Живея в район където Аутбека е може би най-популярната и търсена кола (тук си е направо мания), във всеки един момент има поне 50+ читави в продажба (+ още толкова блъснати, кърпени и т.н.) в 50 мили радиус. Дълго търсих на старо - до към 100К мили цените падат много малко, не си заслужава. На 100К има един сравниелно скъп ремонт (ангренажен ремък, водна помпа, аспух/ламбда сонди, тук таме шарнири/штанги). 100-160/180К мили има много малко коли - който си я има си я пази, ако я продава е на към поне $7-8К или има някакъв проблем. Над 180 до 220-250К (370К км) има доста коли за до $4-5К, но повечето са твърде съсипани - хлабави лагери и шарнири (носят и ядат гуми, затова често слагат нови гуми за да не видиш как яде), капнали амортисиори, утечки по електриката (падащ акумулатор), нацепени маншони.

Има ли Сюбита на 250К мили - има. Разбира се, много зависи от поддръжката, но носещите части по окачване, рейки, втулки и т.н. след 10+ години и ННННННН км се износват, гумите почват да се цепят, пък и ръждата си казва думата.

Вто Яну 18, 2011 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега.
Винаги така става когато най-важното за купувача е ниската цена. Подобен на твоя автомобил и на 160 000км струва около 7000chf. Това е кола в която сядаш палиш и тръгваш. Даже и в повечето случаи резервоара ти е пълен. Напомнят ти само кога да дойдеш за следващо сервизно обслужване.
Ти си голям късметлия,че колата е сервизирана само 3м. преди да дойде в Бг. Нормално е когато един швейцарец реши да си изхвърли колата т.е. да я продаде за експорт да не и прави пълен сервиз. Техн.прегледи са през 3 год. така,че има достатъчно време да икономиса някой франк от поддръжка.
Чудя се само до кога българина ще търпи да го лъжат най-нагло и да прави милионери тези професионални мошенници. Защо сам не седне пред компа и да се поразрови малко? С радост бих помогнал на всеки да си избере най-доброто за парите с които разполага.
Чао и умната с покупките

Пон Дек 05, 2011 4:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 137
Автомобил: subaru legacy2.0i at 2000g
Телефон: 0899187017
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Гледам темата ми се подновила.Вече година и половина карам тази кола и съм страшно доволен,като изключим първоначалния шок :) Вярно че похарчих 2 000лв след това да си сменя каквото е нужно,но мисля че имам сигурен автомобил.Мечтая вече за следващото си SUBARU което ще избирам малко по внимателно и въпреки всичко мисля че случих на автомобил :smt023

Пон Дек 05, 2011 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега няма от какво да се плашиш. Най-важмо е ти и сейството ти да са здрави, пари за коли все ще се намерят. Моята кола я купих на пълна магия от абсолютни криминали(24 годишни момчета, вкарващи коли от австрия от 5 години-смятайте за какви пари вкарват коли ;) ). Та моята беше мръсна, окредени чистачки, омазан двигател, намазана с шангрен, но все пак с ръжди по окачването и др. му там чаркове, не регистрирана в КАТ, стояла 6 месеца пред някъв блок и на цена 1450 лв. Еми на мен ми беше писнало да ходя на работа с грАДСКИЯ транспорт-от Владая до бул. Черни връх, току що бях почнал работа и 6 месеца бях изгладувал 1500 лв. Повече не ми се събираше и беше писнало на х** от всичко :) . Хванах един колега и айде да я гледаме, като я видях ми се повдигна(явно и някой преди мен му се е повдигало и не беше издържал, усещаше се :) ), но след като запали това ти животинче-от първият път, ми стана някак си симпатично. Купих го, взех 800 лв. на заем и започна цирка с КАТ, с ремонти и запознаване с основните неща по една кола-тук много ми помогнахте вие колеги от форума :smt136 , благодаря и на хората от Сузуки-то. Та километрите са, може би повече и от твоите-колата е модел 96 и купена март 97. Обслужвана е в сервиз до 2002 ли беше 2004 ли, не помня. Книжките ги изхвърлих първи :-D , да не ме дразнят :-D . Километржа се занулява на 99 999 км. По колата съм хвърлил около 2000 лв. до сега. Ще сменя и някоя и друга част, но за отваряне на двигател, скоростна, ламарини не мисля-дай Боже и да не ми се и налага. Купувам и само най-доброто, пълни синтетики, добавки, антифризи, нова генерация, естествено хубава музика, крушки разни. Карам си я, радвам и си се и се моля да ме издържи докато събера пари за ново Суби. Бъди жив и здрав, карай си кола и всичко ще е наред. Може да си пуснеш някоя песе на Боб Марли и да забравиш за километрите :-D

Вто Дек 06, 2011 9:58 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здраевй колега не се хаби колата е супер щом е поддържана няма проблеми.Аз съм бил свидетел как лада 2105 изкара 450000км без никакви проблеми и така я продаде човека ,маи само беше поянала да гори масло.Пак СУБАРУ и 400000 нищо не са :smt023

Сря Дек 07, 2011 11:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: SUBARU Libero
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
SUBARU е една от малкото марки автомобили, които могат да се похвалят с 1мил километра.

Пон Дек 12, 2011 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3