Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Двигателя остана без масло 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SIO написа:
Еми двигателя не бачка..... Дложи се масло завъртя се тръгна.... И като го изключихме се чу само едно трополение иииии... До там повече не ще да завърти.... Сяяяя.... Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. Можете ли да кажете сервиз човек който ще може да се справи с проблемите без да поражда допълнителни....

В София - сервиза на "Митака" се води с добро име. Иначе наистина може да се купи цял мотор втора ръка, но е добре преди това да може да се запали и чуе. Все пак първо е хубаво да се отвори сегашния, за да се разбре какво точно има за смяна и колко ще струва ремонта. Така ще направиш по-добра преценка. Успех!

Пет Окт 07, 2011 11:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Намери си цял двигател втора ръка. Най-евтино ще ти излезе.

+1

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Съб Окт 08, 2011 12:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
streetman написа:
Тва е вярно, новите коли нямат щека за маслото, онзи ден на едно Ауди А7 четох как се проверява маслото през борд компа, даже пише в книжката че има консумация от около 0,5 л на 1000 км. И новите БМВ-та са без щека, за други не знам за сега.

Това не е някаква супер иновация, имам приятел с БМВ е36, което показва нивото на борда преди палене.

Е аз имах клио 91-ва 1.2 моноинжекция и си имаше на таблото стрелка за налягане на маслото. :)

Пон Окт 17, 2011 1:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
streetman написа:
даже пише в книжката че има консумация от около 0,5 л на 1000 км.
Тва да не върви на масло бе, вместо на бензин? Ти представяш ли си, караш до морето и обратно - доливаш. Обикаляш 10 дена из града - доливаш. Даваш колата на жената за 2 седмици - сменяш двигател, щото жената не е чувала за друго масло, освен краве :)

Пон Окт 17, 2011 8:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Искаш да кажеш - плажно масло :smt023

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Окт 17, 2011 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Малко остана и аз да се сблъскам със същия проблем......
След 1-та по дълга разходка Бургас-Смолян-София-Ст.загора-Бургас Като на всяко място сме спирали за нощувка, в бургас бях с 500мл. по малко масло и щеката едвам закачаше.
Дали понеже беше 28 градуса жега а и маслото ми е чорба 5/30..... и е на 7х.км.
Определено следващото масло ще е 5/40 но малко загубих вяра в колата за дъли пътувания като да речем Българуя-Унгария на един дъх, без да се спира за повече от 5 мин.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Окт 20, 2011 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Определено следващото масло ще е 5/40 но малко загубих вяра в колата за дъли пътувания като да речем Българуя-Унгария на един дъх, без да се спира за повече от 5 мин.
Аз карах с 5/30 първите 4 смени, но последното масло, което сложих е 5/40. Не ми е мърдало нивото на щеката ама хич не е мърдало. Градско, извънградско, бавно, бързо, натоварено или не - ако има консумация на масло, то тя е не може да се хване с просто око :) :) :) Между другото, четох, че 5/30 маслото, коеот по принцип е препоръчано, се оказва твърде тънко и в жегите не предпазвало достатъчно, защото изтънявало още повече, та вече препоръчвали 5/40, особено за големите мотори. Това е по някакъв мой мъглив спомен от разговор с Митака, но съм уверен, че 5/30 каза, че е тънко за нашето лято.

Чет Окт 20, 2011 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Със сигурност е рядко, аз сега когато купих 1л. видях колко е рядко (като вда си е) но за мотор 2500 кубика 4л. масло звучат много малко и наи малкото изхарчено масло на щеката се отразява доста и така бързо пада нивото и може да се стигне до беля.
досега имам 7х. км и профилактично си следях нивото винаги в гаража на равно, и небеше мръднало, но не бях карал повече от 70км. без да гася. А тука ми се понасабраха повечко + жегата и ето резултата ;-) ще доизкарам сигурно зимата с него, надявам се за зиата ще си е добре а напрлет 5/40 ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Окт 21, 2011 7:27 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
5В30 маслото е заради Еко нормите - и всъщност с него разхода на колата пада, поне при мен е така с буса ми - Тойота Хайейс - 2.5 Д4Д - в Тойота наливаха 5В40 докато бяха гаранционните смени - но хич не бях доволен от него- почна да почернява след 3-ата смяна - което викат било нормално за дизел - да, за ФВ - края на миналото лято минах на 5В30 - както е по-книга разхода падна с 0.5 лирта и маслото си остава чисто и с цвят на масло до смяна на 10 000 км - при положение, че рядко дига над 2500 оборота тази машина и за лятото няма особени проблеми, всъщност при смяната когато източвам горещото масло няма разлика във вискозитета на 5В40 и 5В30 - както като са на стайна температура като се наливат нови, единствено - 5В40 - при мен го правеше черно след 1000-1500 км, а сега това си стои с цвета си - като единствено потъмнява до смяната. Явно не е удачен вариант за бензинови автомобили - заради оборотите, друго обяснение не видя.

Пет Окт 21, 2011 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен

Постове: 197
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
proscrip написа:
5В30 маслото е заради Еко нормите - и всъщност с него разхода на колата пада, поне при мен е така с буса ми - Тойота Хайейс - 2.5 Д4Д - в Тойота наливаха 5В40 докато бяха гаранционните смени - но хич не бях доволен от него- почна да почернява след 3-ата смяна - което викат било нормално за дизел - да, за ФВ - края на миналото лято минах на 5В30 - както е по-книга разхода падна с 0.5 лирта и маслото си остава чисто и с цвят на масло до смяна на 10 000 км - при положение, че рядко дига над 2500 оборота тази машина и за лятото няма особени проблеми, всъщност при смяната когато източвам горещото масло няма разлика във вискозитета на 5В40 и 5В30 - както като са на стайна температура като се наливат нови, единствено - 5В40 - при мен го правеше черно след 1000-1500 км, а сега това си стои с цвета си - като единствено потъмнява до смяната. Явно не е удачен вариант за бензинови автомобили - заради оборотите, друго обяснение не видя.

колега функцията на маслото не е само да смазва двигатела , то също охлажда и отмива саждите значи аз съм учил че едно масло колкото повече почернява толкова повече сажди отмива и съм учил че това е хубаво масло , също така дизелите се нуждачт от малко повечко смазване заради голя мата степен на сгъстяване и голямото КПД , но всеки си взема сам решения

Пет Окт 21, 2011 11:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Ivancho_moy написа:
proscrip написа:

колега функцията на маслото не е само да смазва двигатела , то също охлажда и отмива саждите значи аз съм учил че едно масло колкото повече почернява толкова повече сажди отмива и съм учил че това е хубаво масло , също така дизелите се нуждачт от малко повечко смазване заради голя мата степен на сгъстяване и голямото КПД , но всеки си взема сам решения

Мен функциите на маслото са ми ясни, но твърдението ти за правопропорционалната връзка по-добро масло - по-почерняло - не съм съгласен, съществува вероятност да има такава в много малко на брой случаи - защото от черна водниста смес пълна с въглеродни, серни и какви ли не още производни - полза нема.

ПП - Другото го изтрих, че ще стане съвсем друга тема - в най-общи линии, казаното от мен в горния пост - означаваше директно, че 5В40, което ми сипваха Тойота не беше добро масло за този двигател.

Пет Окт 21, 2011 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
proscrip написа:
че 5В40, което ми сипваха Тойота не беше добро масло за този двигател.

-Това не е добро масло за този мотор, ще трябва да се сменя.

Нед Ное 13, 2011 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Всеки производител на автомобили работи с различен производител и доставчик на масла и греси.Но ако сравним автоиндустрията с модата/ревютата на дрешки кат парцалки/,то спокойно можем да установим ,че модата на маслата се диктува не от производителите,а от............................рали-кари,машини подложени на по-екстремни натоварвания!Поне според мен лесно може да се ориентираме дори и пред телевизора,раклами на разни по екстремни автомото предавания,дори и F1 си има ракламни надписчета и лепки по болидите,за по -контактните в БГ-автоманиаци също си имаме шампионати,което от своя страна си е тест на масла ,греси,горива,части,иновации,тунинг и т.н. Е да не забравяме ,че все пак всичко си е разходи,но за всеки си има опции и решения. PS...Чети,мисли,реши,дествай. :smt023

Сря Ное 23, 2011 1:00 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 81
Автомобил: Subaru Impreza RS 319/325
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
колеги и аз карам с 5w40 на Havoline и съм много доволен вече 6 хил. го карам и нямам никаква загуба нито пък си е променило цвета. Преди като я купих ми слобиха Castrol не знам какво пак пълна синтетика и на 7 хиляди трябваше да долея половин литър и беше потъмняло доста.... При мен лампата на маслото ми е светвала и е пищяло и то точно тогава когато нямаше 500 милилитра. Не знам при вас как тези лампи не работят но при мен си работи и то доста добре. Един път бях прегрял и ми светна лампата на маслото. Също когато паля си свети и после загасва. Температурата ми работи идеално защото съм си сложил термометър и каквото показва термометъра такова ми показва и на таблото. Един път я прегрях зверски и се уплаших :( ... Беше се спукал маркуча към охлаждането на турбината и всичката вода вън температурния датчик щеше да си счупи стрелката в горния край... и на всичкото отгоре и маслото ми светна веднага да съм минал 2 -3 км. най- много и светна лампата на маслото и температурата веднага се качи. Така ,че аз съм си доволен от датчиците не знам за какво говорите. Аз успях да се размина с един маркуч тогава. Иначе беше доста сериозно прегряване. Всичко пукаше и пушеше и си казах: хайдеее еб* си майката сега. Нов мотор но уви долях вода като оправих маркуча и до днес не е мръднало да чукам на дърво! Успехи на всички и си гледайте нивото на масло и течност!

Чет Дек 01, 2011 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
SIO написа:
Еми двигателя не бачка..... Дложи се масло завъртя се тръгна.... И като го изключихме се чу само едно трополение иииии... До там повече не ще да завърти.... Сяяяя.... Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. Можете ли да кажете сервиз човек който ще може да се справи с проблемите без да поражда допълнителни....

Е колега как се развииват нещата с твойто Суби?Кво излезе като последствие.Просто мисля ,че е добре да споделиш,зада може всеки да си изкара поука и да прецени как да съблюдава и обгрижва Субито! :smt023

Вто Дек 20, 2011 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Постове: 86
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
:( :arrow: :-? Тези двигатели духат гарнитури оставят без масло :( :( буталата хлопат тралалала , 2007г 1.5 субару духнало гарнитура вече.....

Като заговорихме за двигатели, ски тука какво има EJ20 турбо уаллл йеее ефект, като го караш, ама ако трябва да го правиш по добре да не си ти... :(

А с парите от ремонта можеше да платиш дълга на няколко малки държавички по света.. :D
http://prikachi.com/images.php?images/675/4208675k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/676/4208676A.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/677/4208677J.jpg

Съб Дек 31, 2011 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, добре, че само EJ20T се ремонтира скъпо.......той е известен с това по целия свят, а собствениците им са кредитори от Близкия изток.

Съб Дек 31, 2011 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
traqn_savov написа:
.....EJ20 турбо уаллл йеее ефект, като го караш, ама ако трябва да го правиш по добре да не си ти... :(

А с парите от ремонта можеше да платиш дълга на няколко малки държавички по света.. :D
http://prikachi.com/images.php?images/675/4208675k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/676/4208676A.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/677/4208677J.jpg

колега явно бая скъпо вземаш,чак дългове ще плащаш..или джоба ти е дебел или желание си имал да ти става. :smt023

успех с ремонта и да платиш държавния дълг. :smt139

Съб Дек 31, 2011 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ех взимам, тя е на приятел бе :waste: :smt023

Съб Дек 31, 2011 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. ......

брее къв ли ще е този извънземен двигател, свален от летяща чиния че не всеки му разбира...

Че се прави трудно, трудно се прави, понеже това означава сваляне на двигателя и тоталното му разглобяване на съставни части и после сглобяване.. ако чуеш цената на частите каква е ще получиш студено изправяне на косата.. само едната гарнутура струва 120 лева + 40 лева за плосък шлайф на главата и блока по 10 лева уплътнителките 16 по 10 изпускателните легла почти винаги са зле и искат райбероване по 20 лева на клапан, нови семеринги и гумени уплътнители по главата голямата гарнитура е 40 лева малките са по 10 на болтовете са по 4 лева някъде..

я да само ремонт на главите колко прави. :smt136 грубо 700 лева само за части нужни да ремонтираш само главите допълнителните разходи не ги вкючвам...

за смяна на бутала основни и биелни лагери, просто няма да говоря...

Съб Дек 31, 2011 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >