Двигателя остана без масло
| Автор |
Съобщение |
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
SIO написа: Еми двигателя не бачка..... Дложи се масло завъртя се тръгна.... И като го изключихме се чу само едно трополение иииии... До там повече не ще да завърти.... Сяяяя.... Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. Можете ли да кажете сервиз човек който ще може да се справи с проблемите без да поражда допълнителни.... В София - сервиза на "Митака" се води с добро име. Иначе наистина може да се купи цял мотор втора ръка, но е добре преди това да може да се запали и чуе. Все пак първо е хубаво да се отвори сегашния, за да се разбре какво точно има за смяна и колко ще струва ремонта. Така ще направиш по-добра преценка. Успех!
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
7
|
|
| Пет Окт 07, 2011 11:09 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
BAlexandrov написа: Намери си цял двигател втора ръка. Най-евтино ще ти излезе. +1
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Съб Окт 08, 2011 12:12 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Impreza94 написа: streetman написа: Тва е вярно, новите коли нямат щека за маслото, онзи ден на едно Ауди А7 четох как се проверява маслото през борд компа, даже пише в книжката че има консумация от около 0,5 л на 1000 км. И новите БМВ-та са без щека, за други не знам за сега. Това не е някаква супер иновация, имам приятел с БМВ е36, което показва нивото на борда преди палене. Е аз имах клио 91-ва 1.2 моноинжекция и си имаше на таблото стрелка за налягане на маслото. 
|
|
|
|
| Пон Окт 17, 2011 1:16 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
streetman написа: даже пише в книжката че има консумация от около 0,5 л на 1000 км. Тва да не върви на масло бе, вместо на бензин? Ти представяш ли си, караш до морето и обратно - доливаш. Обикаляш 10 дена из града - доливаш. Даваш колата на жената за 2 седмици - сменяш двигател, щото жената не е чувала за друго масло, освен краве 
|
|
|
|
| Пон Окт 17, 2011 8:17 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Искаш да кажеш - плажно масло 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Пон Окт 17, 2011 9:12 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Малко остана и аз да се сблъскам със същия проблем...... След 1-та по дълга разходка Бургас-Смолян-София-Ст.загора-Бургас Като на всяко място сме спирали за нощувка, в бургас бях с 500мл. по малко масло и щеката едвам закачаше. Дали понеже беше 28 градуса жега а и маслото ми е чорба 5/30..... и е на 7х.км. Определено следващото масло ще е 5/40 но малко загубих вяра в колата за дъли пътувания като да речем Българуя-Унгария на един дъх, без да се спира за повече от 5 мин.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Окт 20, 2011 1:44 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Mladen99 написа: Определено следващото масло ще е 5/40 но малко загубих вяра в колата за дъли пътувания като да речем Българуя-Унгария на един дъх, без да се спира за повече от 5 мин. Аз карах с 5/30 първите 4 смени, но последното масло, което сложих е 5/40. Не ми е мърдало нивото на щеката ама хич не е мърдало. Градско, извънградско, бавно, бързо, натоварено или не - ако има консумация на масло, то тя е не може да се хване с просто око  Между другото, четох, че 5/30 маслото, коеот по принцип е препоръчано, се оказва твърде тънко и в жегите не предпазвало достатъчно, защото изтънявало още повече, та вече препоръчвали 5/40, особено за големите мотори. Това е по някакъв мой мъглив спомен от разговор с Митака, но съм уверен, че 5/30 каза, че е тънко за нашето лято.
|
|
|
|
| Чет Окт 20, 2011 7:09 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Със сигурност е рядко, аз сега когато купих 1л. видях колко е рядко (като вда си е) но за мотор 2500 кубика 4л. масло звучат много малко и наи малкото изхарчено масло на щеката се отразява доста и така бързо пада нивото и може да се стигне до беля. досега имам 7х. км и профилактично си следях нивото винаги в гаража на равно, и небеше мръднало, но не бях карал повече от 70км. без да гася. А тука ми се понасабраха повечко + жегата и ето резултата ;-) ще доизкарам сигурно зимата с него, надявам се за зиата ще си е добре а напрлет 5/40 ;-)
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 7:27 am |
|
|
|
proscrip
|
|
5В30 маслото е заради Еко нормите - и всъщност с него разхода на колата пада, поне при мен е така с буса ми - Тойота Хайейс - 2.5 Д4Д - в Тойота наливаха 5В40 докато бяха гаранционните смени - но хич не бях доволен от него- почна да почернява след 3-ата смяна - което викат било нормално за дизел - да, за ФВ - края на миналото лято минах на 5В30 - както е по-книга разхода падна с 0.5 лирта и маслото си остава чисто и с цвят на масло до смяна на 10 000 км - при положение, че рядко дига над 2500 оборота тази машина и за лятото няма особени проблеми, всъщност при смяната когато източвам горещото масло няма разлика във вискозитета на 5В40 и 5В30 - както като са на стайна температура като се наливат нови, единствено - 5В40 - при мен го правеше черно след 1000-1500 км, а сега това си стои с цвета си - като единствено потъмнява до смяната. Явно не е удачен вариант за бензинови автомобили - заради оборотите, друго обяснение не видя.
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 10:38 am |
|
|
|
Ivancho_moy
Изгонен
Регистриран на: Вто Май 25, 2010 9:23 pm Постове: 197 Местоположение: Dobrich
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: -15
|

proscrip написа: 5В30 маслото е заради Еко нормите - и всъщност с него разхода на колата пада, поне при мен е така с буса ми - Тойота Хайейс - 2.5 Д4Д - в Тойота наливаха 5В40 докато бяха гаранционните смени - но хич не бях доволен от него- почна да почернява след 3-ата смяна - което викат било нормално за дизел - да, за ФВ - края на миналото лято минах на 5В30 - както е по-книга разхода падна с 0.5 лирта и маслото си остава чисто и с цвят на масло до смяна на 10 000 км - при положение, че рядко дига над 2500 оборота тази машина и за лятото няма особени проблеми, всъщност при смяната когато източвам горещото масло няма разлика във вискозитета на 5В40 и 5В30 - както като са на стайна температура като се наливат нови, единствено - 5В40 - при мен го правеше черно след 1000-1500 км, а сега това си стои с цвета си - като единствено потъмнява до смяната. Явно не е удачен вариант за бензинови автомобили - заради оборотите, друго обяснение не видя. колега функцията на маслото не е само да смазва двигатела , то също охлажда и отмива саждите значи аз съм учил че едно масло колкото повече почернява толкова повече сажди отмива и съм учил че това е хубаво масло , също така дизелите се нуждачт от малко повечко смазване заради голя мата степен на сгъстяване и голямото КПД , но всеки си взема сам решения
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 11:41 am |
|
|
|
proscrip
|

Ivancho_moy написа: proscrip написа: 5В30 маслото е заради Еко нормите - и всъщност с него разхода на колата пада, поне при мен е така с буса ми - Тойота Хайейс - 2.5 Д4Д - в Тойота наливаха 5В40 докато бяха гаранционните смени - но хич не бях доволен от него- почна да почернява след 3-ата смяна - което викат било нормално за дизел - да, за ФВ - края на миналото лято минах на 5В30 - както е по-книга разхода падна с 0.5 лирта и маслото си остава чисто и с цвят на масло до смяна на 10 000 км - при положение, че рядко дига над 2500 оборота тази машина и за лятото няма особени проблеми, всъщност при смяната когато източвам горещото масло няма разлика във вискозитета на 5В40 и 5В30 - както като са на стайна температура като се наливат нови, единствено - 5В40 - при мен го правеше черно след 1000-1500 км, а сега това си стои с цвета си - като единствено потъмнява до смяната. Явно не е удачен вариант за бензинови автомобили - заради оборотите, друго обяснение не видя. колега функцията на маслото не е само да смазва двигатела , то също охлажда и отмива саждите значи аз съм учил че едно масло колкото повече почернява толкова повече сажди отмива и съм учил че това е хубаво масло , също така дизелите се нуждачт от малко повечко смазване заради голя мата степен на сгъстяване и голямото КПД , но всеки си взема сам решения Мен функциите на маслото са ми ясни, но твърдението ти за правопропорционалната връзка по-добро масло - по-почерняло - не съм съгласен, съществува вероятност да има такава в много малко на брой случаи - защото от черна водниста смес пълна с въглеродни, серни и какви ли не още производни - полза нема. ПП - Другото го изтрих, че ще стане съвсем друга тема - в най-общи линии, казаното от мен в горния пост - означаваше директно, че 5В40, което ми сипваха Тойота не беше добро масло за този двигател.
|
|
|
|
| Пет Окт 21, 2011 12:49 pm |
|
|
|
rockton
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 6:18 am Постове: 36 Местоположение: софия
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45 
|
proscrip написа: че 5В40, което ми сипваха Тойота не беше добро масло за този двигател. -Това не е добро масло за този мотор, ще трябва да се сменя.
_________________ "четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0876 294571
|
|
|
|
| Нед Ное 13, 2011 10:37 am |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Всеки производител на автомобили работи с различен производител и доставчик на масла и греси.Но ако сравним автоиндустрията с модата/ревютата на дрешки кат парцалки/,то спокойно можем да установим ,че модата на маслата се диктува не от производителите,а от............................рали-кари,машини подложени на по-екстремни натоварвания!Поне според мен лесно може да се ориентираме дори и пред телевизора,раклами на разни по екстремни автомото предавания,дори и F1 си има ракламни надписчета и лепки по болидите,за по -контактните в БГ-автоманиаци също си имаме шампионати,което от своя страна си е тест на масла ,греси,горива,части,иновации,тунинг и т.н. Е да не забравяме ,че все пак всичко си е разходи,но за всеки си има опции и решения. PS...Чети,мисли,реши,дествай. 
|
|
|
|
| Сря Ное 23, 2011 1:00 pm |
|
|
|
Legiona
Регистриран на: Нед Мар 27, 2011 4:40 pm Постове: 81 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza RS 319/325
Рейтинг: 9
|

колеги и аз карам с 5w40 на Havoline и съм много доволен вече 6 хил. го карам и нямам никаква загуба нито пък си е променило цвета. Преди като я купих ми слобиха Castrol не знам какво пак пълна синтетика и на 7 хиляди трябваше да долея половин литър и беше потъмняло доста.... При мен лампата на маслото ми е светвала и е пищяло и то точно тогава когато нямаше 500 милилитра. Не знам при вас как тези лампи не работят но при мен си работи и то доста добре. Един път бях прегрял и ми светна лампата на маслото. Също когато паля си свети и после загасва. Температурата ми работи идеално защото съм си сложил термометър и каквото показва термометъра такова ми показва и на таблото. Един път я прегрях зверски и се уплаших  ... Беше се спукал маркуча към охлаждането на турбината и всичката вода вън температурния датчик щеше да си счупи стрелката в горния край... и на всичкото отгоре и маслото ми светна веднага да съм минал 2 -3 км. най- много и светна лампата на маслото и температурата веднага се качи. Така ,че аз съм си доволен от датчиците не знам за какво говорите. Аз успях да се размина с един маркуч тогава. Иначе беше доста сериозно прегряване. Всичко пукаше и пушеше и си казах: хайдеее еб* си майката сега. Нов мотор но уви долях вода като оправих маркуча и до днес не е мръднало да чукам на дърво! Успехи на всички и си гледайте нивото на масло и течност!
|
|
|
|
| Чет Дек 01, 2011 8:20 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
SIO написа: Еми двигателя не бачка..... Дложи се масло завъртя се тръгна.... И като го изключихме се чу само едно трополение иииии... До там повече не ще да завърти.... Сяяяя.... Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. Можете ли да кажете сервиз човек който ще може да се справи с проблемите без да поражда допълнителни.... Е колега как се развииват нещата с твойто Суби?Кво излезе като последствие.Просто мисля ,че е добре да споделиш,зада може всеки да си изкара поука и да прецени как да съблюдава и обгрижва Субито! 
|
|
|
|
| Вто Дек 20, 2011 5:13 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
|
| Съб Дек 31, 2011 12:31 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Да, добре, че само EJ20T се ремонтира скъпо.......той е известен с това по целия свят, а собствениците им са кредитори от Близкия изток.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2011 3:56 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
колега явно бая скъпо вземаш,чак дългове ще плащаш..или джоба ти е дебел или желание си имал да ти става. успех с ремонта и да платиш държавния дълг. 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2011 4:34 pm |
|
|
|
traqn_savov
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 12:14 pm Постове: 86 Местоположение: Varna Рейтинг: 41
|
ех взимам, тя е на приятел бе 
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2011 5:42 pm |
|
|
|
traqn_savov
|
ComingSoon написа: Ясно е че не всеки може да ги прави и не всеки разбира от тези коли. ...... брее къв ли ще е този извънземен двигател, свален от летяща чиния че не всеки му разбира... Че се прави трудно, трудно се прави, понеже това означава сваляне на двигателя и тоталното му разглобяване на съставни части и после сглобяване.. ако чуеш цената на частите каква е ще получиш студено изправяне на косата.. само едната гарнутура струва 120 лева + 40 лева за плосък шлайф на главата и блока по 10 лева уплътнителките 16 по 10 изпускателните легла почти винаги са зле и искат райбероване по 20 лева на клапан, нови семеринги и гумени уплътнители по главата голямата гарнитура е 40 лева малките са по 10 на болтовете са по 4 лева някъде.. я да само ремонт на главите колко прави.  грубо 700 лева само за части нужни да ремонтираш само главите допълнителните разходи не ги вкючвам... за смяна на бутала основни и биелни лагери, просто няма да говоря...
|
|
|
|
| Съб Дек 31, 2011 10:49 pm |
|
|
|