Някой знае ли размерите на тези ключове, диаметър на шиповете и разстояние между тях, че май ще си ги правя. Първият по ме интересува за сега. ЧНГ и благодаря предварително.
ST 499977100 CRANKSHAFT PULLEY WRENCH 499207100 CAMSHAFT SPROCKET WRENCH
P.S. Цени не ме интересуват - освен ако са по 15-20 лв. парчето.
Прикачени файлове:
CAMSHAFT.jpg [ 32.63 KiB | Прегледано 1556 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
Нед Яну 01, 2012 7:28 pm
kokinio
Регистриран на: Чет Сеп 23, 2010 3:04 pm Постове: 202 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Май никъде няма размери на тея ключове Ице. Според мен би трябвало да ги имат в официалните сервизи на Субару. Във Пловдив имахте такъв,та може там да идеш да ги замериш размерите. Другото дето се сещам митичния майстор на Субару, Митака ще ги има и ще знае размерите им или Агент Дъст от форума също. Иначе най-тънката цена за ST 499977100 CRANKSHAFT PULLEY WRENCH която видях в нета е тука http://www.toolsinstock.com/Crankshaft_ ... -2195.html , ама е повече от 15/20 лв.
_________________ България е една от малкото страни в света ,в която докато караш в насрешното движение може някой да те удари отзад!
Колега вземаш си размера на кухината на шайбата /1/ , след това външния размер на чашката за болта на шайбата /2/, дълбочината на кухината /3/ , диагонала между двете дупки /4/ и Фи-то им /5/ -най точно и бързо се мери с обратната част на свердло. От /1/ вадиш 1мм на /2/ прибавяш 1мм, отиваш при един средно грамотен стругар и му обясняваш какво искаш. Ключа е скъп защото е направен, за да се изкарват пари с него за 15/20 лева не го търси. За дръжката импровизирай, сигурен съм ще си го направиш . Частта с чоповете може и да бъде пълен кръг.
_________________ Never argue with a fool. He'll drag you down to his level and beat you with experience.
Пон Яну 02, 2012 10:51 pm
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Ще му намеря цаката, но в събота ще го гледам, мисля и ключа за филтъра да пробвам "паяка", ако става ще му резна единия крак и другите ще ги скъся ако има нужда, да има достъп за отвиване.
P.S. Я да коментираме този метод (на скорост), дали е безопасен за скоростната кутия, че като гледам, какъв голям прът е овъртял направо се плаша. Пък и в Субару инструкциите би трябвали да се спомене, ама дават ключ.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
има къде ,къде по лесен и прост начин да си развиеш болта на вала : слагам твърдата връзка с камък 22 една тръбичка до калника, .. освобождаваш от скорост и въртиш контактния ключ за секунди си готов
Вто Яну 03, 2012 6:10 pm
Yco
има къде ,къде по лесен и прост начин да си развиеш болта на вала : слагам твърдата връзка с камък 22 една тръбичка до калника, .. освобождаваш от скорост и въртиш контактния ключ за секунди си готов
И това съм го гледал в youtube-а, ама за американски коли, но за Субару не рискувам.
Аз досега съм ползвал тоз тул само за донатягане - инак за отвиване - една яка плоска отвертка - в отвора на маховика законтря идеално - и с тресчотката се отвива - после стягаш и бегом в сервиза на Субару да ти я затегнат на съответния момент, че става мазало инак - за да се стегне само едната перка сваля и по-точно само двете горни болтчета
Yco, ще се радвам да помогна и не само защото ни са еднакви на цвят колите (Cayen red pearl ) . Имам такъв ключ правен от мен за предишното ми Форестерче. Ще ти го заема докато си свършиш работата. Намира се обаче в София. Ако някой има път да му го метна в колата. Ако искаш, драсни на ЛС.
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
P.S. Я да коментираме този метод (на скорост), дали е безопасен за скоростната кутия, че като гледам, какъв голям прът е овъртял направо се плаша. Пък и в Субару инструкциите би трябвали да се спомене, ама дават ключ.
аз бих се доверил напълно на метода със скоростната кутия. тя е предвидена да предава 125 магарета и да мести минимум тон и половина железа, аз едва ли мога да я изненадам с няма и половин умряло магаре и 50 кила с мокри дрехи. все си мисля, че и в субару сервиз да отидеш, пак ще ползват точно този метод. тънкия момент е в сглобяването, развалянето е лесна работа. не на последно място, там динамометричния ключ е задължителен.
----- при такъв 'майстор' като в клипчето няма да стъпна посмъртно! бягал съм и бягам още щом доближа до вратата му.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
покрай това филмче се сетих за едно мое приятелче във франция. общото с темата е само източника на идеи и информация - ютуб. няма проблем ако сметнете това за спам и го изтриете ( за това е в отделен пост ). та, това приятелче наскоро ми се хвалеше как, подучен от ютуб, си сменял маслото на шкодата дизеларка с помоща на не друго, ми прахосмукачката на жена му, през капачката за наливане на масло! обясняваше ми колко било гот и как не му се налагало да се търкаля по земята и да развива каквото и да било. дори клипче ми беше направил с флинстоун постановката му. понеже не можа да отговори на подвеждащия ми въпрос 'защо не пробваш през ауспуха?' ми се наложи да го задам по друг начин: 'защо не си измиеш зъбите през собствения си ауспух'. след този превод ми се разсърди и не ми говори 2 или 3 седмици. понякога човешкия гении е безкраен.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
Вто Яну 03, 2012 11:39 pm
Yco
Yco, ще се радвам да помогна и не само защото ни са еднакви на цвят колите (Cayen red pearl ) . Имам такъв ключ правен от мен за предишното ми Форестерче. Ще ти го заема докато си свършиш работата. Намира се обаче в София. Ако някой има път да му го метна в колата. Ако искаш, драсни на ЛС.
Благодаря колега за предложението, ще се обадя ако ми се наложи. ________________
Никой ли не е решил задачката. Я да се опитам аз. Имам 1 m прът и аз съм 100 kg = 1000 Nm на вала при условие, че не се отвие болта и са натиснати спирачките, ако сте на 4 -а предавка имате 1000 Nm на скоростната кутия. Ако сте на 1-ва умножавате по предавателното число - примерно 3.5 = 3500 Nm на последния зъб. Не знам колко издържа скоростната кутия, ама, като се има на предвид, че и въртите и в грешната посока. Е това е само теория, болта се затяга с 113 Nm, поне би трябвало да подаде на 200 Nm.
Едва ли има дори професионалист , който не е правил това / с вклюяване на скорост или чукване на стартера/, но истината е че с тези методи можеш да си създадеш доста цветен филм. А ако мотора е Пежо или Форд /Мазда/ от по новите филма ще бъде и ШИРОКОЕКРАНЕН. Моя съвет е да използваш ключ, иначе методи за излизане от моментна ситуация, колкото щеш.
_________________ Never argue with a fool. He'll drag you down to his level and beat you with experience.
Сря Яну 04, 2012 10:03 am
Yco
:smt023 Едва ли има дори професионалист , който не е правил това / с вклюяване на скорост или чукване на стартера/, но истината е че с тези методи можеш да си създадеш доста цветен филм. А ако мотора е Пежо или Форд /Мазда/ от по новите филма ще бъде и ШИРОКОЕКРАНЕН. Моя съвет е да използваш ключ, иначе методи за излизане от моментна ситуация, колкото щеш.
Явно и не само аз съм на същото мнение против скоростния метод-това ме радва..малко, то това бе и целта и на тази тема. Я да погледнем, колко хора имат такива яки ск. кутии - (500-600 Nm при 4-5K оборота на вала) да издържат на това натоварване, ама не стига това, но и усилието е в друга посока. Е..естествено, на 5-та е най-малко усилието, но на чужда кола, на моята ще играе правилото на ключа.
На третата и четвъртата снимки е общ изглед на ключа. Малко е ръждясал, но в мазето има малко влага.
Размерите ги вземах по шайбата. Моите шпилки са 7.7 мм, но не пречи. Внимавай с дълбочината - снимка 1. Ако е повече може да опрат на капака на ангренажа и ключа да не легне добре на шайбата. Центровете на шпилките лежат на окръжност с диаметър 76 мм. Най-лесно е преди да си направил централния отвор да се начертае окръжност с диаметър 76 мм. Прекарваш два перпендикулярни диаметъра и в пресечните точки се разпробива за шпилките. Те стоят на 90 градуса една от друга по дъгата. Моят стругар беше допуснал малка неточност и се наложи малко съветване с чука, за да влязат в отворите на шайбата, но стана и сега ключът работи перфектно. Дано съм бил полезен.
Прикачени файлове:
1.JPG [ 210.84 KiB | Прегледано 1259 пъти ]
2.JPG [ 207.91 KiB | Прегледано 1259 пъти ]
3.jpg [ 306.94 KiB | Прегледано 1259 пъти ]
4.jpg [ 226.75 KiB | Прегледано 1259 пъти ]
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
25
Чет Яну 05, 2012 1:13 pm
Yco