Отговори на тема
 Имобилайзер и отстраняването му 
Автор Съобщение

Постове: 414
Рейтинг: -51
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Не питайте защо но просто искам да ми бъде премахнат имобилайзера , както и аларма и защитата при палене и т.н! Не си знам кода и не мога да го изключа, а ми създава главоболия!
Ако някой знае къде мога да отида във Варна да го изкормят, добре дошъл е :smt023 Thanks

Вто Яну 10, 2012 1:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 73
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
В Пловдив в сервиза на ВАЛКОР има един чичка, който ги прави тия работи и мога да кажа с ръка на сърцето, че тоя чичка е "THE F..KING GURU" на автомобилните системи за сигурност!!!! :smt136

Разгледах сайта им сега, но като гледам нямат дистрибутори във Варна.

Цена за премахване на всички тея работи мисля, че беше около 30лв.

Вто Яну 10, 2012 8:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 858
Рейтинг: 254
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако имобилайзерът е оригинален няма да е толкова лесно да го махнеш, защото ЕКУ-то очаква да си получи кодовете. Като сложиш обаче Симтек-а ще може да забравиш, че си имал имобилайзер.

Вто Яну 10, 2012 10:19 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
bad_dog написа:
Ако имобилайзерът е оригинален няма да е толкова лесно да го махнеш, защото ЕКУ-то очаква да си получи кодовете. Като сложиш обаче Симтек-а ще може да забравиш, че си имал имобилайзер.

Значи излиза, че след като сменя електрониката и имобилайзера и всичко свързано с него спира да работи така ли?
Ръчно ли се изключва или то просто не работи вече?

Вто Яну 10, 2012 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
phantasm написа:
bad_dog написа:

Значи излиза, че след като сменя електрониката и имобилайзера и всичко свързано с него спира да работи така ли?

Просто не работи (т.е. игнорира се от новото ЕКУ), а ти си караш и си свиркаш.

М/у другото има няколко дребни разлики в окабеляването на ЕКУ-то на коли с имобилайзер и може да ти се наложи да размениш два пина. Прочети си упътването на Симтека като тръгнеш да палиш :smt023 .

Вто Яну 10, 2012 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: saab 92x 2.5i
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Във Варна може да ти помогне автоключара срещу вода и канал на ул.Прилеп до гаража с аспусите. Мисля че се казва Николай. Знам със сигурност че е правил подобни неща защото на една импреза 2006г. на мой познат който е докара нововнос и нямаше ключ. Същия направи такъв - обикновен ключ имам предвид без чип

Вто Яну 10, 2012 3:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
bad_dog написа:
bad_dog написа:

Просто не работи (т.е. игнорира се от новото ЕКУ), а ти си караш и си свиркаш.

М/у другото има няколко дребни разлики в окабеляването на ЕКУ-то на коли с имобилайзер и може да ти се наложи да размениш два пина. Прочети си упътването на Симтека като тръгнеш да палиш :smt023 .

Реши ми проблема да не ходя да се занимавам =D>
Само да не стане да не запали тогава,нали има защита на стартера :-?
уж няма логика в това защото нали имобилайзера си е в екуто но все пак да питам

Вто Яну 10, 2012 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: saab 92x 2.5i
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
виж знам че в града е най добрия ако може да направи нещо това ще е той аз бях там когато запалиха колата импрезата-с лап топ беше скачи се с буксата под волана и от там е омагьоса запали без проблем каза че е изк. имобилайзера а пък и ключа беше нормален после правихме резервен също такъв

Вто Яну 10, 2012 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
phantasm написа:
Реши ми проблема да не ходя да се занимавам =D>
Само да не стане да не запали тогава,нали има защита на стартера :-?
уж няма логика в това защото нали имобилайзера си е в екуто но все пак да питам

Споко,

би трябвало да нямаш ядове. Просто като поръчваш Симтек-а им пиши, че е за кола с имобилайзер, за да е с верните пинове или поне да ти пратят инструкция ;)
Моята беше с имобилайзер и нямам ядове със Сайвекса. При него софтуерно се дефинират функциите на въпросните пинове.
Слагал съм Мотек - там има едни джъмпери, за да не се сменят пинове.
Насаждал съм ЕКУ и разни екстри от Spec C без имобилазер на обикновена европейска, която имаше имобилайзер и работата става с размяна на няколко пина.

Дори да има защита на стартера, което мисля, че твоята няма е елементарно да се прескочи. Еку-то е сложната част, а в твоя случай то отива на някой рафт в гаража :smt023

Вто Яну 10, 2012 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Ок ще уточня това, мерси че ми каза. Много е досадно наистина и не само с паленето ами акумулатора ми заминава за 2 дни нямам друг източник да дърпа електричество освен имобилайзера и алармата и тия лампички дето светят.А още повече че като ми спадне напрежението на акумулатора и се опитам да дам ток от друг автомобил, всичко ми светва и работи по колата но не мога да запаля!!! Epic fail !

Вто Яну 10, 2012 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
phantasm написа:
Ок ще уточня това, мерси че ми каза. Много е досадно наистина и не само с паленето ами акумулатора ми заминава за 2 дни нямам друг източник да дърпа електричество освен имобилайзера и алармата и тия лампички дето светят.А още повече че като ми спадне напрежението на акумулатора и се опитам да дам ток от друг автомобил, всичко ми светва и работи по колата но не мога да запаля!!! Epic fail !

Това не звучи като заводски имобилайзер...

Може да имаш нещо слагано допълнително - аларма/втори имобилайзер - и те съветвам да го махнеш или замениш с по-качествено, което да не ти източва акумулатора.

Вто Яну 10, 2012 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
kiril.kirov71 написа:
Във Варна може да ти помогне автоключара срещу вода и канал на ул.Прилеп до гаража с аспусите. Мисля че се казва Николай. Знам със сигурност че е правил подобни неща защото на една импреза 2006г. на мой познат който е докара нововнос и нямаше ключ. Същия направи такъв - обикновен ключ имам предвид без чип

Да си доверя колата и да ми пипа електрониката - ключар? Все едно да отида за някаква болест при чекракчия същата работа

Сря Яну 11, 2012 1:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
phantasm написа:
kiril.kirov71 написа:

Да си доверя колата и да ми пипа електрониката - ключар? Все едно да отида за някаква болест при чекракчия същата работа

Според мен като имаш време запретни ръкави и действай сам - и без това вече си в джаза и трябва да свикваш...

Сря Яну 11, 2012 8:21 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
bad_dog написа:
phantasm написа:

Според мен като имаш време запретни ръкави и действай сам - и без това вече си в джаза и трябва да свикваш...

Правилно, прав си
Cheers :smt074

Сря Яну 11, 2012 9:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 22
Автомобил: subaru forester
Телефон: 359896641194
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,и аз имам проблем с имобилайзера.Няма смисъл да обяснявам как от налични два ключа в рамките на 10 мин останах без нито един :) но големия проблем идва от там,че от Субару идваха 3-пъти и нищо не се промени и сега колата стои и няма палене.Дайте акъл какво да направя и има ли майстор който да може да изолира имобилайзера,че вече 3 месеца я ползвам за бунгало.

Вто Май 07, 2013 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Като гледам(ако е вярно) в профила ти си от Шипка, в Казанлък има добър спец по автомобилна електроника и специално имобилайзери и системи за сигурност , звънни ми на 0896 633459 за да ти дам координати на човека и местонахождението на сервиза му!

Пет Май 10, 2013 7:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 166
Автомобил: V7 STI, Outback 3.6
Рейтинг: 90
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bad_dog написа:

+1 :good: , действай смело сам, не е голяма философия, а ако нямаш схеми ми пиши за коя версия и ще ти пратя (там си е написано кой пин за кое), най-често при имобилайзер или без, са различни тези за горивната помпа и тези за датчиците на коляновия и разпределителния вал ) ...
по една случайност и аз минах по подобен път :D

Късмет!

Пон Май 13, 2013 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема