| Автор |
Съобщение |
|
Vertriebler
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, имам проблем с подгряването на задното стъкло. Подгряват само горните 3 ленти, останалите не. Премерих ги с мултицет и не показа да има скъсана някоя от тях, обаче като се загледам на някои ленти им е издраскан малко от проводимия материал и предполагам това е увеличило съпротивлението (в момента е 1.8 Ома) На контакт имам 10.7 волта, а при залален двигател 12.8 на клемите на нагревателя на задното стъкло.
Някои да има идея от какво може да е проблема ?
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 12:11 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
Как ги мериш лентите по отделно Разгледай ги визуално добре...
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 12:44 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Щом е издраскан проводимият матерял,не очаквай да се нагряват реотаните ! http://www.frostfighter.com/ - това е един продукт,но съм сигурен,че ако попиташ в някой магазин за авточати,ще ти предложат нещо по въпроса. Другият начин е с проводим лак - пак става  Можеш да изпилиш меден проводник и полученият прах да го объркаш с двукомпонентно и възтановяваш прекъснатите връзки  После пиши как си се справил,защото съм сигурен,че има и други със същият проблем.
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 12:52 am |
|
|
|
alchemist_AZ
Регистриран на: Нед Мар 21, 2010 2:11 am Постове: 257 Местоположение: Варна/София
Автомобил: Forester '08 2.0
|
|
Хубава темичка... През лятото чистих едни следи от лепенки по задното стъкло. Още тогава се усъмних, че засегнах една от лентите на подгрева. Резултата се видя сега, когато се налага да подгрявам. Една от лентите, точно по средата не нагрява. Мислите ли, че с подобни продукти ще успея да възстановя проводимостта на тази лента? Не съм сигурна дали само съм нарушила покритието, или съм я прекъснала тотално. Ще трябва да я разгледам по-детайлно...
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 10:31 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
И тотално да е прекъсната ще я възтановиш.Залепваш успоредно на стъклото две парчета хартиено тиксо с разтояние ширината на реотана(лентата)1мм. и нанасяш 2-3 пъти за да се получи достатъчна дебелина на филма за да има проводимост.След около 20мин. ще отстраниш тиксото и ще получиш права лентичка ново възстановен реотан. Преди около 15год. такива Китове нямаше и възтанових с прах от меден проводник и лака за нокти на майка ми -резултата - реотаните си работеха 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 11:16 am |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
|
Здравейте ,много добра тема.Иаз имам същия проблем,половината ми задно стъкло не работи.Много скоро ще си остържа меден прах и ще пробвам.Първо ще установя къде точно е прекъснато с уреда,а с какво точно да смеся медния прах неразбрах. П-п А лак за нокти безцветен
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 11:21 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
|
| Нед Яну 15, 2012 11:39 am |
|
|
|
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
|
Vertriebler написа: Здравейте, имам проблем с подгряването на задното стъкло. Подгряват само горните 3 ленти, останалите не. Премерих ги с мултицет и не показа да има скъсана някоя от тях, обаче като се загледам на някои ленти им е издраскан малко от проводимия материал и предполагам това е увеличило съпротивлението (в момента е 1.8 Ома) На контакт имам 10.7 волта, а при залален двигател 12.8 на клемите на нагревателя на задното стъкло.
Някои да има идея от какво може да е проблема ? Вероятно са прекъснати реотаните при товарене на нещо в багажника или при почистване на стъклото. Най-лесно е да се оправят с електропроводимо лепило. Изчистваш хубаво мястото на прекъсване, лепиш лепенка отстрани на реотана и мацваш с лепилото върху прекъснатото. Оказва се изненадващо трайно решение. Лепилото, което ползвах се казва Бизон и навремето струваше около 30 лева. Поздрави.
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 11:45 am |
|
|
|
Mrak
|
Mrak написа: Vertriebler написа: Здравейте, имам проблем с подгряването на задното стъкло. Подгряват само горните 3 ленти, останалите не. Премерих ги с мултицет и не показа да има скъсана някоя от тях, обаче като се загледам на някои ленти им е издраскан малко от проводимия материал и предполагам това е увеличило съпротивлението (в момента е 1.8 Ома) На контакт имам 10.7 волта, а при залален двигател 12.8 на клемите на нагревателя на задното стъкло.
Някои да има идея от какво може да е проблема ? Вероятно са прекъснати реотаните при товарене на нещо в багажника или при почистване на стъклото. Най-лесно е да се оправят с електропроводимо лепило. Изчистваш хубаво мястото на прекъсване, лепиш лепенка отстрани на реотана и мацваш с лепилото върху прекъснатото. Оказва се изненадващо трайно решение. Лепилото, което ползвах се казва Бизон и навремето струваше около 30 лева. Поздрави. Не видях навреме - pradabg го е постнал преди моя пост:http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.66
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 11:46 am |
|
|
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
pradabg написа: http://www.profix.bg/page.php?87 6traka - с лак и прах се правеше, когато нямаше нищо на пазара  Тъкмо идвам от вън,отидох до колата да видя как е точно.Нещо е опитвано да се прави,значи запоени са две ленти широко около 3-4мм в долната половина на стъклото от ляво и дясно на главните ленти.По точно от буксите където се подава тока до полвината на стъклото.Товно тази полвина не работи.Ето една снимка капака е отворен нагоре,гледаи от буксата надолу се вижда запоената лента.Също на места по лентичките тънките са избелели,по светли
Прикачени файлове:
Изобр001 (2).jpg [ 15.75 KiB | Прегледано 1700 пъти ]
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 11:49 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
гугъл дава някой насоки. не го казвам с цел заяждане, а да е в помощ по темата. има технология за намиране на проблемните места, има съвети до какви размери може да се възстанвява, има идеи къде да се търси подобен лак. има идеи къде може друг ( срещу заплащане ) да реши проблема. дори има 'идеи' как проблема да се прехвърли на застраховател. ---- споменатия 'бизон електро' съм го видал в бриколаж, но не знам цена.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 12:07 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
|
| Нед Яну 15, 2012 6:24 pm |
|
|
|
Mrak
|
stupid_boy написа: гугъл дава някой насоки. не го казвам с цел заяждане, а да е в помощ по темата. има технология за намиране на проблемните места, има съвети до какви размери може да се възстанвява, има идеи къде да се търси подобен лак. има идеи къде може друг ( срещу заплащане ) да реши проблема. дори има 'идеи' как проблема да се прехвърли на застраховател. ---- споменатия 'бизон електро' съм го видал в бриколаж, но не знам цена. Навремето години беше около 30 кинта. Аз го ползвам вече 7-8 години, изсъхва, разреждам го с ацетон и пак действа.
|
|
|
|
| Нед Яну 15, 2012 10:12 pm |
|
|
|
Vertriebler
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
|
|
Понеже цялата ел. верига на стъклото представляват съпротивления(лентите) вързани в паралел, с мултицет няма как да се разбере коя е скъсана, винаги някоя от здравите ще дава контакт. А дори и някоя от лентите да не е скъсана, а изтъняла и ли издраскана само и се вдига съопротивлението, по малко ток минава през нея и почти не нагрява.
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 10:06 am |
|
|
|
Mrak
|
Vertriebler написа: Понеже цялата ел. верига на стъклото представляват съпротивления(лентите) вързани в паралел, с мултицет няма как да се разбере коя е скъсана, винаги някоя от здравите ще дава контакт. А дори и някоя от лентите да не е скъсана, а изтъняла и ли издраскана само и се вдига съопротивлението, по малко ток минава през нея и почти не нагрява. Да, с лупа ще трябва, а в този студ ще е чудно занимание.
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 11:06 am |
|
|
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
Mrak написа: Да, с лупа ще трябва, а в този студ ще е чудно занимание. stupid_boy написа: има технология за намиране на проблемните места хората използват фенерче за намиране на прекъснато, а за изтънено търсят точка, в която има промяна в скоростта на действие на реотанчето. в този студ не се работи. лака няма да изсъхне или ще, но без да се получи търсния ефект.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пон Яну 16, 2012 12:19 pm |
|
|
|
OFFROADER
|
Колеги,ето начина за тестване на нагревателя, изпитан и тестван на моят автомобил; Прикачени файлове:
MSA5T0126A27948.jpg [ 79.23 KiB | Прегледано 1511 пъти ]
Прикачени файлове:
MSA5T0126A279481.jpg [ 74.59 KiB | Прегледано 1511 пъти ]
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Сря Яну 18, 2012 11:49 pm |
|
|
|
Mrak
|
OFFROADER написа: Колеги,ето начина за тестване на нагревателя, изпитан и тестван на моят автомобил; Прикачени файлове: MSA5T0126A27948.jpg Прикачени файлове: MSA5T0126A279481.jpg Полезно. Благодаря!
|
|
|
|
| Чет Яну 19, 2012 10:09 am |
|
|
|
msdjorjo
Регистриран на: Нед Сеп 07, 2008 9:41 am Постове: 874 Местоположение: Варна
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47 
|
|
Най-лесния вариант за проверка на реотаните е с молив.Просто подострете един мек молив и го прекарва те през включените реотани.На прекъснатите места ще се получат искри.Това разбира се няма да се получи ако реотана е прекъснат на две места.
_________________ Ако искаш да си щастлив един ден - напий се! Ако искаш да си щастлив един месец - ожени се! Ако искаш да си щастлив цял живот - карай Субару! http://betoteh.com/bg/index.html
|
|
|
|
| Чет Яну 19, 2012 3:53 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
На моето комби не работи подгрева на двете странични задни стъкла, както и в горната част на задното стъкло - мисля, че тази част е отделна от основната част на заднотото стъкло. Поне има отделен кабел, освен тези от двете страни.
По схема дават един бушон "rear window defogger", номер 4, 20 ампера. Проверих го и е здрав, а и основната част на подгрева на задното стъкло си бачка. Проверих и останалите 20 амперови бушони - всички са ОК. Подгряването на огледалата също работи.
Чудя се дали задните странични стъкла + малката горна секция на задното стъкло са на отделен бушон, който да е изгорял или има друг зор. Някой да е срещал този проблем?
Колата е Impreza 2.0R комби, 2006.
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 10:52 am |
|
|
|