Здравейте карам Legacy BD/BG 1997 2.0 GL с ръчна трансмисия.
Нещо сега след последните снегове от 3-4 дни ми прави следните проблеми изведнъж и всички се появиха по едно и също време.
Много мундо ускоряване, с прекъсване и като давене на двигателя. Не съм сигурен давене ли е или прекъсване.
Неадекватни свободни обороти, ту са идеални ту седят на 1700-1900 оборота, ту на 1200. Но след тръгване и спиране, може и за 50 метра да е се оправят, докато извенднъж след това пак се качват на следващото спиране по светофарите.
Давенето го има и на газ и на бензин, но най-ясно се осеща когато колата вече е загряла добре тогава трябва много плавно и мудно да се придвижвам за да не ми прекъсва. Няма значение и от скороста от тръгване до натискане на Цариградско прекъсването си е прекъсване и то е като на порций. На студено като че ли не мога да хвана прекъсване.
Това което много ме съмнява е датчик за температурата на въздуха, защото сутрин може и -25 да е колата пали и държи 1200-1250 оборота и след това бавни ги сваляше(10мин), това е цяла зима, но поне нямаше проблеми с от никакво естество. След като се позгледах видях че преди седмица тракането дето го чувам от кум коша е масата на акумолатора която е закачена за акумолатора, но единичния дебел кабел който директно тръгва от клемата и стига до двигателя не беше закачен никъде по двигателя. Свалих болта на стартера отгоре и го затегнах през него, така ми се стори най-логично и кабела беше като точно за там. Знам че датчика ми за детонаций не е първа младост, но светва само веднъж два пъти на 1000км и то само ако я мъча на много ниски обороти.
Някой има ли предположение от какво може да се дължат така изведнъц всичките проблеми.
Засичам си разхода стриктно:
http://www.carspending.com/en/profiles/ ... -legacy-glНе вярвам че за само градско каране на студено Дружба-Разсадника и обратното 7:30 сутрин и 20:00 вечер е голям, но не мога все още да схвана дали се е повишил в последните 3-4 дни.
Другото е малко по "козметични проблеми" защо като дам да цирулира въдуха само в куперто и е на 4-та степен е толкова шумно все едно го смуче през спринцовка този въздух откъм краката на пасажера е като мелница а няма нищо което да затваря и препятства там.
И последното е малко стандартно сутрин на студено и на по студен двигател предавките са ми доста твърди, но това предполагам е че не е загряла скоростната кутия, но от както го имам на 1-ва и 2-ра предавка има едно "виене" като, че ли караш на задана но много по слабо. Същото го има и като карам на понижаващите предавки, но там е на всички скорости. Чудя се има ли смисъл да пробвам някакви добавки защото иначе скоростите се смянат плавно няма тракане пукане и каквито и да е други симптоми.
Малко голямо стана ама искам да хвана да отхвърля проблемите един по един ако може че лятото да дойде по спокойно .