Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Халогенни крушки за Субару
| Автор |
Съобщение |
|
stupid_boy
Регистриран на: Съб Дек 26, 2009 8:09 pm Постове: 449 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
|
|
ползвам трицветни филипс, нищо че не са 'модерни' и че не са във всеки форумен пост. въпреки това вършат чудесна работа. едната издържа около 2 години ежедневна целогодишна работа, другата остана за резервна.
работата на късите не е да осветяват на 100 метра напред. работата на фаровете за мъгла е да помагат, а не да са основни. конструктивно и ако са правилно регулирани, те не се виждат в нормално време. в мъгла или други подобни вършат чудесна работа.
_________________ Не казвай всичко, което знаеш, но винаги знай какво казваш!
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 7:58 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Зимате си едно ксенонче на по малко келвини, и това е. няколко години никакви ядове.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 9:25 pm |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|
|
Найтбрейкър Н1 на късите, горят ми като по часовник на всеки 10 месеца. Така повече от 4 години. Работят нон-стоп, кара се по около 40000 км на година. Като изгори, сменям и така... Все се каня да пробвам някой усилен Филипс, но само се каня. Иначе тези Осрами светят значително по-силно (и по-бяло) от от обикновен Н1 (но не е 90%, със сигурност). Иначе ксенон е най-добре, но при мен дават смущение в радиото, което много ме дразни и затова ги изхвърлих (подарих на колега, който вече две години си ги ползва на една Алфа Ромео 164). При мен на фар с леща и регулируем екран светеха супер, без грам заслепяване над линията, но пустото едва доловимо бръмчене в радиото реши нещата.
_________________ Лудия
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 11:44 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
Двигателист написа: Найтбрейкър Н1 на късите, горят ми като по часовник на всеки 10 месеца. Така повече от 4 години. Работят нон-стоп, кара се по около 40000 км на година. Като изгори, сменям и така... Все се каня да пробвам някой усилен Филипс, но само се каня. Иначе тези Осрами светят значително по-силно (и по-бяло) от от обикновен Н1 (но не е 90%, със сигурност). Иначе ксенон е най-добре, но при мен дават смущение в радиото, което много ме дразни и затова ги изхвърлих (подарих на колега, който вече две години си ги ползва на една Алфа Ромео 164). При мен на фар с леща и регулируем екран светеха супер, без грам заслепяване над линията, но пустото едва доловимо бръмчене в радиото реши нещата. Да не се обидиш, ама ... Опел... 
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2012 12:22 am |
|
|
|
Mladen99
|
|
Проблема е в ксенона, не в радиото. Ако е хубав няма да е така или се слага един добавък към системата и се оправят нещата.
Всички подсилени крушки имат по къс живот. Светят повече но за сметка на живота им. Колкото по нормална е крушката толкова по дълго ще свети ( е и качеството е от заначение) Преди време карах с Н4 Филипс блу вижън (не светят синьо а чисто бяло) бях дал 70лв. за 2-е но още ми се мотат из гаража. поне 2г. са светели и няма ядове, но през стъклото се вижда деформация на волфрамената жица и наи вероятно им наближава края.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2012 9:30 am |
|
|
|
six_stars
|
|
Слагал съм на няколко коли най-различни китайски боклучави ксенони, никога не съм имал проблем, та може и да е друга причината.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2012 10:01 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Днес таман се наканих да сменям габарита и като погледнах резервите, само 5W не съм купил. Цокъла същия ли е по-големина като на задните и мигачите за Фори SG или по-малък, че май ще взимам LED за предните габарити.
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Съб Мар 03, 2012 12:01 pm |
|
|
|
Двигателист
Регистриран на: Чет Окт 21, 2010 10:55 pm Постове: 159 Местоположение: София
Автомобил: Toyota Avensis , TOYOTA RAV4
Рейтинг: 114  
|

six_stars написа: Двигателист написа: Найтбрейкър Н1 на късите, горят ми като по часовник на всеки 10 месеца. Така повече от 4 години. Работят нон-стоп, кара се по около 40000 км на година. Като изгори, сменям и така... Все се каня да пробвам някой усилен Филипс, но само се каня. Иначе тези Осрами светят значително по-силно (и по-бяло) от от обикновен Н1 (но не е 90%, със сигурност). Иначе ксенон е най-добре, но при мен дават смущение в радиото, което много ме дразни и затова ги изхвърлих (подарих на колега, който вече две години си ги ползва на една Алфа Ромео 164). При мен на фар с леща и регулируем екран светеха супер, без грам заслепяване над линията, но пустото едва доловимо бръмчене в радиото реши нещата. Да не се обидиш, ама ... Опел...  Оф топик малко Ааа, на автомобил не се обиждам  Иначе познавам и (и не познавам) доста хора, които са доста комплексирани на тема личен автомобил и направо са  ако кажеш нещо накриво за колата им. За мен автомобила си е просто тон и половина метал и друго, сглобени с единствената цел да се придвижвам... Има по-лоши, по-добри, комфортни и не толкова, някои се карат с удоволствие, други не съвсем. Както казваше някой - "Мани, желязо е, не го боли"  six_stars написа: Слагал съм на няколко коли най-различни китайски боклучави ксенони, никога не съм имал проблем, та може и да е друга причината. Трудно ми е да кажа... Луксима беше комплекта с обикновени (дебели) баласт-трансформатори. Пак казвам, жуженето е едва доловимо и е на радиото, не на плеъра и може би трябваше да слагам някакви схемички, за каквито споменава Младен99. Със сигурност зависи и от колата, но тогава нарочно седнах в няколко други и пуснах радио и ксенон и жужене имаше. Субару не пробвах, в интерес на истината. Възможно е при теб да няма изобщо, което е супер, и веригата на радиото ти да е по-добре екранирана. Интересно... Когато работи радиото и запалиш фаровете не усещаш ли едно леко смущение? Ако не работи двигателя при мен чуваше отчетливо. Иначе преди доста години, когато комплектите бяха по 500-1000 лв, ми беше попаднал един такъв кит на Денсо. Направи ми силно впечатление, че проводника до крушката беше с метална оплетка отвън, която беше свързана с метална шапка в която лежеше крушката.
_________________ Лудия
|
|
Последна промяна Двигателист на Съб Мар 03, 2012 3:40 pm, променена общо 2 пъти
|
|
| Съб Мар 03, 2012 3:14 pm |
|
|
|
six_stars
|
Хммм, ами честно казано не съм забелязъл жужене. И преди на Тойотата нямаше, а и на алфата на братчеда също не н имало. Ама всички са със заводската музика, не знам ти с каква си но може ли от там да идва разликата. Иначе ксеноните са си най-обикновени с дебели електронни баласти, като на суби купих от малко по-скъпите - в златна кутия. Вътре май са си същите обаче.  Паля винаги на фарове и за сега проблеми не съм имал.
|
|
|
|
| Нед Мар 04, 2012 2:01 pm |
|
|
|
Mladen99
|
Аз си ги поръчвам от това момче SKYPE: xenon.center Нямам никави грижи, може да ти препоръча някакъв филтър за изчистване на смущенията, но наитина може да нее от ксенона а от музиката  Но въпреки всичко екрана на високоволтовите кабели на ксенона също е от значени, както и монтажа на баласта, дали метала се допира до купето или не. Аз купувам само тънки баласти които са изцяло пластмасови отвън.
|
|
|
|
| Нед Мар 04, 2012 5:40 pm |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
|
Относно халогенните крушки чета в западни форуми, че Philips Diamond vision e най-добрата, но я няма в БГ. Затова сложих на Равката на жена ми Hightbreaker Plus и колата прогледна!
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Нед Мар 04, 2012 11:31 pm |
|
|
|
Yco
|

Yco написа: Днес таман се наканих да сменям габарита и като погледнах резервите, само 5W не съм купил. Цокъла същия ли е по-големина като на задните и мигачите за Фори SG или по-малък, че май ще взимам LED за предните габарити. Взех си вчера H4 60/55W Philips +30 % extra light 6,50 лв/бр (night breaker-по спомени го взех за 16.00 лв/бр от OMV), щото нямаше по-евтини, ще ги видим и тях  . Ама относно габарита за фори SG, e по-малък ф10, взех два LED и 2 стандартни халогенни да няма изненади, та така се и оказа, на LED-a жичките са много тънки и не правят добър контакт та им калайдисах по-дебело жичките и стана, но разправията с габарита си беше грандиозна (тука пиша, че не намерих, къде беше последната тема по този въпрос, а беше скоро и ако модераторите я намерят ще помоля да я преместят там за модела FSG), за сизифовското сваляне на решетката и другите такъми. Та ми отне 1 час без да счупя нищо, но при следващите 2-3 смени чупенето на някоя щипка е гарантирана. Та процедурата е: Натискаш с отвертка 4-те клипса надолу, леко повдигаш решетката нагоре ,за да се освободи от куките на втори ред 3-и на брой, леко към външната страна изваждаш от жлеба долната вежда на фара, но не цялата, само да открехне за достъп до втория болт. Сваляш трите болта, отзад разкачваш захранването 2-а бр. и леко издърпваш напред, края на долната вежда излиза много чалъмджийски напред с фара без да се разделя от него. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Съб Мар 10, 2012 2:30 pm |
|
|
|
Yco
|
Чаках да стане тъмно да се види, та от снимката е ясно ляво е LED по-слабо свети ама за сметка на това по-дълго, дясно оригинален габарит-халоген 5W. Простооо, чакам с нетърпение да изгори и той.  За 1.50 лв толкова.... имаше и едни LЕD-ове с 4-и по краищата и един в центъра за 6 лв, ама следващият път.
Прикачени файлове:
5W.jpg [ 30.87 KiB | Прегледано 1532 пъти ]
|
|
|
|
| Съб Мар 10, 2012 7:49 pm |
|
|
|
six_stars
|
|
Вчера смених на Тойотката крушките, че едната беше изгоряла. Взех Hella Xenon Blue - и предишните бяха такрва - повече от година и половина издържаха, а светят задоволително.
|
|
|
|
| Съб Мар 10, 2012 7:55 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
stupid_boy написа: ползвам трицветни филипс, нищо че не са 'модерни' и че не са във всеки форумен пост. въпреки това вършат чудесна работа. едната издържа около 2 години ежедневна целогодишна работа, другата остана за резервна. ... И аз съм с трицветните Philips. Много добра работа вършат. Даже наскоро си подарих резервната крушка (osram от бензиностанция). Изобщо няма ядове с Philips. Линията на осветяване е перфектна.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Съб Мар 10, 2012 8:59 pm |
|
|
|
six_stars
|
|
Какво значи трицветни?
|
|
|
|
| Съб Мар 10, 2012 9:40 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|
Извинявам се колеги ако въпроса не е за тук, но "търсачката" не ме упъти към нищо сходно. Търся крушки за страничните мигачи - 12V, 5W като тази, но да светят жълто. Нямам предвид стандартните жълти крушки, а от типа, които изглеждат като "огледало", когато не светят. Ако някой може да ме насочи - благодаря предварително.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Вто Мар 13, 2012 5:04 pm |
|
|
|
Becko
Регистриран на: Чет Май 19, 2011 3:12 pm Постове: 273 Местоположение: Владая, Сф; Ст. Загора
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
|
|
Моят опит с крушките: Osram Super All Season +30% H4 за фаровете и H3(пак същата продуктова линия) за фаровете за мъгла. Светят в жълто-лилав отенък и за разлика от Blue Vision-ните запазват качеството си да светят и на мокра настилка. Казвам го от личен опит, защото бях със сини крушки и преживях едно отвратително пътуване до Рибарица на мокра настилка. Никаква видимост, все едно пътувах през черна дупка. Добре, че тогава на фаровете за мъгла не бях сменил крушките пак със сини.
_________________ "IT'S BETTER TO LIVE ONE DAY AS LION THEN THOUSAND YEARS AS SHEEP" LATIN PROVERB
|
|
|
|
| Сря Мар 14, 2012 9:30 am |
|
|
|
Yco
|
Иван Шопов написа: Извинявам се колеги ако въпроса не е за тук, но "търсачката" не ме упъти към нищо сходно. Търся крушки за страничните мигачи - 12V, 5W като тази, но да светят жълто. Нямам предвид стандартните жълти крушки, а от типа, които изглеждат като "огледало", когато не светят. Ако някой може да ме насочи - благодаря предварително. Това ли имаш предвид: 501 W5W Silver Side Repeaters with Amber Illumination http://www.autobulbsdirect.co.uk/501-W5 ... aters.html
|
|
|
|
| Сря Мар 14, 2012 10:40 am |
|
|
|
Miro1972
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2010 7:34 pm Постове: 886 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266     
|
Да споделя малко опит с ъпдейта на моята "осветителна система " на Форестър SH 2010 + Xenon. Ксенона свети с бяла светлина , а дългите светлини, габаритите и фаровете за мъгла в жълтеникаво. Тъпо !!! Поръчах светодиодни светлини за габаритите за 5$ с 290lum и Philips Diamond vision 5000K за 20$ за дългите светлини HB3 от www.dealextreme.com . Тук ми поискаха 50лв за OSRAM night breaker 2 и затова реших от Китай оригинален Филипс. Сега съм поръчал нови светодиоди 700лумена за габаритите и ще ги ползвам като дневни светлини , както и Philips Diamond vision HB4 5000K за фаровете за мъгла. Идеята е всичко отпред да свети в един нюанс на бялото а и по-силно. Ето малко снимки преди и след замяната на Дългите:
_________________ Отначало момченцата се интересуват от коли , а момиченцата от кукли. По-късно ролите се разменят! It's all we'll drive- Subaru
|
|
|
|
| Съб Сеп 15, 2012 2:59 pm |
|
|
|