Отговори на тема
 VDC-off 
Автор Съобщение

Постове: 59
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
едно питане и от мен. Става въпрос(както се вижда и от заглавието) за VDC-то на H6/3.0 . Днес сутринта по естакадата към летището настъпих и към 110 въпросната индикация светна. След около 5-6 мин. по обратния път(вече карах с макс.позволената за участъка скорост ;) ), изгасна и така докато си карах на път за офиса,т.е. още около 15-на км. Ще съм благодарен на всеки за мнения и препоръки. :sos:

Пет Фев 17, 2012 11:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
При мен тази лампа светва при грешка на комютъра в почти всички случаи става дума за бедна смес (колата е газифицирана). Превключвам на бензин и за няколко минути огасва. Ако си я натоварил рязко и си заредил скапан бензин може да е това.

Нед Фев 26, 2012 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега simov.
Действително колата е газифицирана.От няколко дни я наблюдавам,че си светва когато си поиска.Ще опитам това което правиш ти, да превключвам на бензин и да видим дали и при мен ще се държи както твоята.
Още веднъж благодаря за отговора. :good:

Чет Мар 01, 2012 9:45 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет отново,
вече две седмици се рова по чуждестранни форуми и специализирани сайтове за нашите автомобили, с надеждата някой да даде адекватно обяснение на проблема.Вчера за пръв път прочетох постовете на един колега от Канада който имаше абсолютно същия проблем с VDC-то. На края му сменили датчика за движението на колелата и човека беше писал,че всичко било ОК.Реших да го споделя с идеята ако някой има мнение по въпроса, да го изложи.И ако някой знае от къде може да се вземе тоя датчик да каже за какви пари иде реч. Автомобила е Outback/H6/2001.
Благодаря на всички отзовали се :good:

Пет Мар 16, 2012 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега без да съм специалист и да претендирам, че това е точно така предполагам, че VDC взима сигнал от ABS сензора в колелото. На този сензор трудно може нещо да му се развали. По скоро може да влезе боклук в гривната пред него и да подава некоректна информация. Ако е така вероятно и ABS няма да работи нормално. Аз имах подобен проблем на старата ми кола и ABS-а се задействаше и от съвсем леко натискане на педала. Оправи се със сваляне на колело, мисля и на главина и издухване със сгъстен възхух на боклуците в гривната.
Но на второ четене не би ли трябвало да записва някаква грешка в компютъра ... защо не я закачиш и не провериш. Дори ми се струва, че най-добре е в движение някой с лаптоп да следи каква грешка ще даде. А щом ти светва лампа при всички случаи дава някаква грешка.
Успех и дано скоро Н6-така да се радва отново!

Пет Мар 16, 2012 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет колега,
благодаря ти за споделения опит. Момчетата които направиха първоначалното обслужване на автомобила като го взех бяха изказвали същото предположение, че е натрупване на мръсотия...ама на мен ми звучеше несериозно. Сега ще ги накарам да направим и тази профилактика,дано се оправи,че страшно дразни.Иначе гледам,че караш същия звяр :) :) :good:
Да те питам при теб усещат ли се вибрации в купето като си на светофар или просто си спрял и си на "D", "R" ?
Поздрави !

П.С. остава осен по коли да си "приличаме" и по имената :D

Пет Мар 16, 2012 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Вибрации е силно казано, но има разлика ако си на D или N. Това обаче е нормално за автомата .. не се притеснявай.

Съб Мар 17, 2012 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема