Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  >
 На риба 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Отговори с цитат
Иван Шопов написа:
Здравейте колеги,
Вчера на една автомивка случайно попаднах на реклама на някакво аква съоръжение + екстри - "Мелниците", намерих и сайта. Мисля да заведа дечурлигата, та хем да окъпя пръчките, хем и те да подивеят. Ходил ли е някой от Вас там и дали описаното в сайта има покритие?

О да ще останеш доволен , наистина е европейско направено , но и цените са такива.

Сря Апр 25, 2012 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Отговори с цитат
Иван Шопов написа:
Здравейте колеги,
Вчера на една автомивка случайно попаднах на реклама на някакво аква съоръжение + екстри - "Мелниците", намерих и сайта. Мисля да заведа дечурлигата, та хем да окъпя пръчките, хем и те да подивеят. Ходил ли е някой от Вас там и дали описаното в сайта има покритие?

Ходих с децата ....прилично е,не съм ловувал но имаше мераклии,има къде да хапнеш...заслужава си :good:

Сря Апр 25, 2012 11:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 577
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Отговори с цитат
Благодаря за информацията.
Ако не се случи нещо непредвидено - в събота ще добия лични впечатления. Все още се колебая дали да не отскоча до Брезник, но като че ли "Мелниците" изглеждат по-примамливо.

Сря Апр 25, 2012 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Отговори с цитат
И аз се запалих по кльонка нещо, мисля след отбраната да съм на първа линия. Кльонка ми е почти готов и е уникален, но за сега няма да го споделя да не разваля магията. :D В момента кова канджата, тя вече е по образец (на снимката). Сега май ще трябва да купувам и мултипликатор, щото вече си поръчах конеца Power Pro 150 LB. :giggle:
Какво ще каже колегата quietriot, че май тука той е вожда на сомовете все още, надявам се не за дълго :giggle:

Прикачени файлове:
gaff.jpg
gaff.jpg [ 73.74 KiB | Прегледано 748 пъти ]

Съб Апр 28, 2012 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Yco написа:
И аз се запалих по кльонка нещо, мисля след отбраната да съм на първа линия. Кльонка ми е почти готов и е уникален, но за сега няма да го споделя да не разваля магията. :D В момента кова канджата, тя вече е по образец (на снимката). Сега май ще трябва да купувам и мултипликатор, щото вече си поръчах конеца Power Pro 150 LB. :giggle:
Какво ще каже колегата quietriot, че май тука той е вожда на сомовете все още, надявам се не за дълго :giggle:

Чети тук ще ти кажа ;)
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 45&t=18484
има и друга тема тото сом , ской ще хване най голям залагаш 10 лв и печелиш засега към 400.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 56&t=49462
на 19 май имаме сбирка на езерово,на язовира на Любака на агне, все мустакато ловци , заповядай ;) ще докараш бурето от аватара ще го изпием пък може и да тре приемем после. ROFL

Съб Апр 28, 2012 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Изчел съм ги отдавна, но както казах моят е уникален, но дали ще има успех е друго нещо. :giggle: Благодаря за поканата ама докато си ядете ягнето, аз през това време ще си точа канджата на сомски гръбнак за кадем....All Night Long :D

Съб Апр 28, 2012 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Иван Шопов написа:
Ако не се случи нещо непредвидено - в събота ще добия лични впечатления.

Наистина се оказа приятно местенце.
Без никаква подготовка 3 шарана по 2кг + , бял амур около 1кг, а каракудите не ги броя.
ATV-тата и конете не ме привлякоха особено (липсва екшъна), но за риболов си е екстра. :)

Съб Апр 28, 2012 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега quietriot, става ли тази песен за сомския химн? :giggle:
Колегата Краси112 ще идва ли на сбирката?

Нед Апр 29, 2012 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Отговори с цитат
Става не ами.., направо да се гласува за химн.. :D
Тая година и аз съм се запалил с тея сомове,ама да видим,че за сега съм за срамотия..
Не съм открил сезона /сраммм/ ,много задачи в последно време,приятелите рибари ме вземат за мезе вече ](*,)
Имам едни куки от време оно,ще им направя снимка да кажете дали ги бива за тоз добитък,че съм аджамия що се отнася за сомски риболов.

Нед Апр 29, 2012 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Yco написа:
Колега quietriot, става ли тази песен за сомския химн? :giggle:
Колегата Краси112 ще идва ли на сбирката?

Ти добре че ме подсети за дългата Мара , да му се обадя и да го поканя , засега не щото не е канен ROFL ма ще го викна дългуча.

Нед Апр 29, 2012 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Valio написа:
Става не ами.., направо да се гласува за химн.. :D
Тая година и аз съм се запалил с тея сомове,ама да видим,че за сега съм за срамотия..
Не съм открил сезона /сраммм/ ,много задачи в последно време,приятелите рибари ме вземат за мезе вече ](*,)
Имам едни куки от време оно,ще им направя снимка да кажете дали ги бива за тоз добитък,че съм аджамия що се отнася за сомски риболов.

Това е твоя човек , който кара и субару и е добър сомаджия
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000486026814
ставайте приятели и почвай да го молиш да те учи.

Пон Апр 30, 2012 7:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Докато сте на вълна сомове какво ще споделите като идея за примамлива стръв?
Държа да уточня, че няма да е "див" риболов по Дунав и прочее, а примерно разходка до Горна Малина (налична също щука и бяла риба). Някакви легенди слушат за сомове чудовища, та ще бъда благодарен за подходящи идеи.:)
Благодаря.

Чет Май 03, 2012 10:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Преди време попаднах на една статия за сом и по-точно за намерен гръбнак на сом с дължина 13 м на едно немско езеро, дори гръбнака се пази в техния музей имаше и снимка, но изгубих координатите. Не хора ами волове ще си засмуква, като кюфтета. Та за стръвта толкова от мен. ROFL
Та така е изглеждал примерно-това е 12 м. :facepalm:

Чет Май 03, 2012 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за клипа, но не мисля да карам водни ски с въдица в ръка. :D
Ще заложа на рибки пък ще видим какво ще стане. :)

Чет Май 03, 2012 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Абе Васе взех си, като твоята, ...а бе следя те от 5 години, като мусад сомски шпионин (Сомскипехливанхайвана) ROFL с чалма, под наблюдение са ми и фесовете с пискюли тип октопод на Емо38 :giggle: .
Ама моята е без понижаващи за разлика от Субаруто, но както казват, каквато е целта, такъв е и аргумента, е вече съм в отбора-щете ме, не щете ме..туй е то.... :giggle: Взех си ей това на снимката и на него туй пише "Мъде в USA 16:10-и :giggle: " филм по Ицо.бг - май ще го излъчват скоро,така да знаеш :giggle: Ама чакам и конеца от Щатите, не че няма да го побере, ама малко се изсилих май с тия грандоманки 150 Lb., ама като знам, че Ти, Краси, Емо и Левака сте на 200 либрока, вече си спя по-спокойно, да знаеш... :giggle: :hello: :beer:

Прикачени файлове:
SS.jpg
SS.jpg [ 12.83 KiB | Прегледано 561 пъти ]

Пет Май 04, 2012 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Пусти сомове лежат си някъде из гьола и не помръдват.:)
Въпреки думите, че за последната седмица са вадили 3бр. между 27 и 32 кг не успях да го видя "туй нящо". :)
Е, като няма сом и щуката е риба. На една бърза блесничка си прибрах това:

Прикачени файлове:
Shtukich.JPG
Shtukich.JPG [ 222.9 KiB | Прегледано 532 пъти ]

Съб Май 05, 2012 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Попаднах на една статия от вестник "Риболов" 98 г. докато сортирах стари вестници, които стават за разпалка на скарата. :giggle:

Та се разправя за един сом по Дунав, гр Тулча. Към 1900 -та г. ще да е било. От селото изчезнала една мола докато ходила за вода с менците, но и доста домашни пернати изчезвали в залива. Та изковали една канджа и я вързали за един гъсок и го пуснали сам във водата, като въжето били вързано за една върба. Не след дълго Оният захапал и след като се изморил го извадили с два вола.
Транжирали го и вътре намерели златните пендарите на момата, която е била изчезнала. Закарали го на пазар да го продават и там го притеглили - бил е 600 кила разфасован, но никой не го е купил защото не ставал за ядене... :idea:

P.S. Забравих да отбележа, че статията е от българин, на който дядо му е държал кръчмата по онова време в Тулча и е бил очевидец на събитията.
Преразказал случката Кръстю Надарлийски (така пише на вестника) :giggle:

Прикачени файлове:
som.jpg
som.jpg [ 77.19 KiB | Прегледано 523 пъти ]

Съб Май 05, 2012 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Yco написа:
Абе Васе взех си, като твоята, ... ама като знам, че Ти, Краси, Емо и Левака сте на 200 либрока, вече си спя по-спокойно, да знаеш... :giggle: :hello: :beer:

Ако си взел тика сеаспирит като на картинката ок е макарката , малко е повече за влачене, щото никой не и знае драга , но става и за кльонк, но с редача и 150 либри ще имаш драма според мен с минаването пред тия два тела, не че не можеш да ги поотвориш малко.
Аз имах такава преи 4,5 г и я продадох понеже на влача и сега съм с други лебедки на тика.
Изображение
Изображение
ела на Езерово, ще има доста Майни ще се запознаем ще чуеш доста глупости от мене, Емил , Левака , Калинукса, Кроки, Франко и др. ще изяден агнето ми за кадем ще изпием 30 , 40 литра ракия и който оцелеее ще се прибере.... :D :D :D ROFL , който не Любо юе го копа в Езерово. :hello:

иначе по миналата мина така
http://gallery2.deephorizon.net/v/quietriot/334/

Изображение
никой да не се шокира хората се обичат , ма не се взеха :beer: ROFL те ти го и Тапета и Красимир.

Нед Май 06, 2012 3:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Разстоянието между теловете ми е 2,2 мм, а конеца дето го чакам е 0.55 мм, така че има още аралък. Но имам едим винт от страната на "драга", дето не мога да го разгадая, как работи cast-control се води. ](*,) Моята побира 275 м 0.50 мм. Има и брояч в метри, а не в ft, което за мен е важно да си знаеш дълбочината на която търсиш.
Двамата "бандити" на снимката са излязли много готино! :bow:

Нед Май 06, 2012 11:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Yco написа:
Разстоянието между теловете ми е 2,2 мм, а конеца дето го чакам е 0.55 мм, така че има още аралък. Но имам едим винт от страната на "драга", дето не мога да го разгадая, как работи cast-control се води. ](*,) Моята побира 275 м 0.50 мм. Има и брояч в метри, а не в ft, което за мен е важно да си знаеш дълбочината на която търсиш.
Двамата "бандити" на снимката са излязли много готино! :bow:

каст контрола ти натяга оста на шпулата при свободен ход , ако замяташ ръка сиреч правиш кастинф да не стават бради ;).
натисни лостчето да освободи празния ход и пони да натягаш каста и ще забележиш че шпулата почва да върти с поголямо усилие, като охлабиш врътка и почва да се движи полеко, това е няма философия.

Нед Май 06, 2012 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  >