Отговори на тема стр <  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 157  >
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Joro написа:
Голяма реклама, голямо нещо. Какви са косурите? :)
Аз не съм специалист, но най-важното - не ме грабна.
И защо за повече от месец никой не го взе?
Имам предвид, ме след горното мнение искам или не искам направо отивам. :)

Упоменал съм косурите :
-предния капак си е за боядисване и задна дясна трябва да се погледне.
Защо още не е купено вече месец,вероятно повечето като чуят Горубляне и бягат като дявол от тамян.
А за теб кое е най-важното представа си нямам :D

Малко по-навътре под моста имаше и едно Легаси със същия мотор и цвят ,като го видиш отвън и до оглед не стигаш,отиди да го погледнеш , както и това което си поснал по-нагоре http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details и виж разликите - само на снимките като гледам захабените седалки и протрития волан и мундарската поддръжка,не бих си направил труда да си губя излишно времето !!!

Успех !

п.с. Инфото е като израз на солидарност,сарказмът в случеят е неприсъщ.Тук във форума много хора са отдали много повече като знания,време,опит,съвети,организация за мероприятия и тн. и тн. Както и на мен самият са ми помогнали да не се "набутам" с някой автомобил !
Тъй че,вместо да си чешеш пръстите по клавиатурата,поне си запиши като минимум знания,какво трябва да гледаш при избор на автомобил 2-ра ръка (защото не купуваш нов от магазина) - казвам МИНМУМ !!! А за Витарите съм без коментар !
п.с.2 Ако админите преценят,че ми е хаплив езика, могат да ме ръкоположат,ама нещо не се стърпях !!!

Пет Юни 22, 2012 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 59
Автомобил: Forester 2.5XT 230 '06, 2.0 122 '98
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пак ще кажа - честито на новия собственик след това мнение.
Аз лично веднага бих я взел. Отделил си значително време, прегледал си детайлите и си я харесал. Това е всичкото и най-важното.

Съб Юни 23, 2012 12:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Нещата с този Outback май не са толкова розови. Прикачам някои снимки. Отделно от снимките, колата има някакъв шум/скърцане при движение на заден ход. Може би е от скъсания тампон, но да не би да е нещо по-сериозно?

Не съм специалист, нито съм правил снимките, но ще се радвам на коментари какви са евентуалните проблеми, които се виждат по тези снимки:

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Това е някакво омасляване май на скоростната кутия?
DSCF4696.JPG
DSCF4696.JPG [ 219.49 KiB | Прегледано 558 пъти ]
Коментар на файл: Липсват щипки, може би капакът е бил свалян за ремонт?
DSCF4692.JPG
DSCF4692.JPG [ 172.79 KiB | Прегледано 558 пъти ]
Коментар на файл: Омасляване на подкалника?
DSCF4678.JPG
DSCF4678.JPG [ 221.69 KiB | Прегледано 558 пъти ]
Коментар на файл: Това омасляване не съм сигурен на кой агрегат е. Може би среден диф?
DSCF4663.JPG
DSCF4663.JPG [ 213.67 KiB | Прегледано 558 пъти ]
Коментар на файл: Липсват щипки - свалян калник? От другата страна май е същото.
DSCF4660.JPG
DSCF4660.JPG [ 197.27 KiB | Прегледано 558 пъти ]
Коментар на файл: Скъсан тампон на стабилизиращата щанга.
DSCF4651.JPG
DSCF4651.JPG [ 142.71 KiB | Прегледано 558 пъти ]
Нед Юли 01, 2012 8:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За едната от снимките, дупките на калника са фабрични, за добълнителни предпазители.

Нед Юли 01, 2012 10:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hitmn написа:
За едната от снимките, дупките на калника са фабрични, за добълнителни предпазители.

да за калобрани са

Нед Юли 01, 2012 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Сигурен съм, че на всички много ни се иска за по 16,000 лв да се качим на трилитрови аутбеци на под 100000 км в перфектно здраве, без каквито и да било съмнения дори за неизправности, без удари, със свръх-запазен салон. Обаче нЕма как да се получат нещата, щото идиотите, дето си продават хубавите коли за без пари ги няма вече. Така, че не им се вглеждайте чак до такава степен...

П.С. тампона на щангата не е скъсан, и чисто новите така стават като се монтират.

Пон Юли 02, 2012 8:18 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
six_stars написа:
Сигурен съм, че на всички много ни се иска за по 16,000 лв да се качим на трилитрови аутбеци на под 100000 км в перфектно здраве, без каквито и да било съмнения дори за неизправности, без удари, със свръх-запазен салон. Обаче нЕма как да се получат нещата, щото идиотите, дето си продават хубавите коли за без пари ги няма вече. Така, че не им се вглеждайте чак до такава степен...

Ясно е, че не може колата да е без проблеми. Въпросът е тези симптоми, които се виждат (най-вече омасляванията) до колко сериозни ремонти могат да доведат.

Пон Юли 02, 2012 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vkanev написа:
six_stars написа:

Ясно е, че не може колата да е без проблеми. Въпросът е тези симптоми, които се виждат (най-вече омасляванията) до колко сериозни ремонти могат да доведат.

Колега, нали не очакваш някой да може да диагностицира или прогнозира бъдещ проблем по следи от масло???
Намери едно кола която няма такива следи...тая е даже чиста.
Както сте тръгнали остава да я закарате на Автобилд за разглобяване и анализ... SixStars ти е казал реалното положение, мога да добавя че от снимките се вижда нещо по притеснително - колата е с 4 различни гуми или поне 2 по 2 различни - ако няма пари предният собственик за 4 еднакви гуми, дали е имал за подръжка в Субару сервиз...

Пон Юли 02, 2012 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Или пък джамбаза е видял хубави гуми и е решил да се възползва, без да разбере, че ще събуди подозрение...

Пон Юли 02, 2012 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Не е истина какъв клиент е българина.

Ако една кола е много скъпа - защо била скъпа.
Ако е изгодна - защо имала дребни кусури. Не ми става ясно как хората очакват да купят кола на старо без нито една забележка за 16000 лева, при положение, че в магазина е струвала 90000.

Това е кола на старо, нормално е тук-таме да има нещо за пипане. Хубавите екзепляри, които са безкопмромисно поддържани струват пари и никой не ги внася тук, защото реакциите ще са от типа "този луд ли е да иска 25000 за кола на 8 години, те вървят по 16000".

Според мен тази кола си е супер, много свежа изглежда и цената и е ок. Ако не ми беше изпаднала тази, която карам в момента щях да я отнеса.

Пон Юли 02, 2012 12:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
didoya написа:
Не е истина какъв клиент е българина.

Ако една кола е много скъпа - защо била скъпа.
Ако е изгодна - защо имала дребни кусури. Не ми става ясно как хората очакват да купят кола на старо без нито една забележка за 16000 лева, при положение, че в магазина е струвала 90000.

Това е кола на старо, нормално е тук-таме да има нещо за пипане. Хубавите екзепляри, които са безкопмромисно поддържани струват пари и никой не ги внася тук, защото реакциите ще са от типа "този луд ли е да иска 25000 за кола на 8 години, те вървят по 16000".

Според мен тази кола си е супер, много свежа изглежда и цената и е ок. Ако не ми беше изпаднала тази, която карам в момента щях да я отнеса.

Както вече писах, интересува ме дали това, което се вижда може да доведе до сериозни проблеми. Не познавам Субару и не знам дали тези течове не са симптом на нещо сериозно. Колата, която карам в момента също има разни омаслявания тук таме, но знам, че не е нищо сериозно и не ми пука особено за тях.

Моля, дайте мнение дали това, което се вижда на 3та и последна снимка е симптом на нещо сериозно. Това, което се вижда на третата снимка, какъв агрегат е, диф?

Пон Юли 02, 2012 1:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Може от много неща да е. Трябва да се види на канал въпросното омасляване за да се разбере евентуално каква е причината.

Разбери се с продавача и я води на сервиз (Любо, Митака, Субару Моторс). Жертвай едни 50 лева за платрофма и 20-30 за оглед и така. Продавача беше склонен на такава стъпка като я гледах аз преди месец и половина.

Пон Юли 02, 2012 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както вече писах, интересува ме дали това, което се вижда може да доведе до сериозни проблеми. Не познавам Субару и не знам дали тези течове не са симптом на нещо сериозно. Колата, която карам в момента също има разни омаслявания тук таме, но знам, че не е нищо сериозно и не ми пука особено за тях.

Моля, дайте мнение дали това, което се вижда на 3та и последна снимка е симптом на нещо сериозно. Това, което се вижда на третата снимка, какъв агрегат е, диф?[/quote]

Това на третата снимка не е омасляване на диф, а е по скоро на тампон. Нищо страшно не е. На другата снимка с полуоската и омазания подкалник - това се получава при скъсан маншон - като върти и хвърля греста навън - от там обикновенно става мазало навсякъде. Не е болка за умиране ако е хванато навреме, в най-лошия случай - смяна каре.
Колата си е доста чиста отдолу, това са по скоро леки следи и не са повод за притеснение, но както казаха други колеги - ако те интересува марш в сервиза за диагностика и там по опитното око ще си каже думата...

Липсата на щипки и т.н. дреболии е нормална - това все пак е високопроходима кола, при една от нашите зими със сигурност ще има повреди по подкалниците.

Успех с избора

Пон Юли 02, 2012 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За мен: Колата е читава това са дребни омаслявания, може и да не са от течове (при движение завихреният въздух отвежда всичко назад). Ако колата ти харесва взимай и не се чуди много, на втора употреба винаги ще има едно капиталовложение извън планираното първите километри по - вниматвлно. Погледни дискове и накладки, дори ако искаш свали го и прегледай прахоулавителита на буталцата,ако са прокъсани сменяй за да нямаш други проблеми. Пазарлък му е майката, успееш ли да смъкнеш от цената добре.

Пон Юли 02, 2012 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за мненията. :good:

Най-добре наистина да се заведе при професионалист да я огледа, но от това, което чета най-вероятно няма сериозни проблеми колата.

Пон Юли 02, 2012 5:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2,5XT,07MY
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Провери сам колата,всички S-ки лично ги направи напред и назад.Обърни внимание при навит докрай волан(ляво/дясно какво чуваш и усещаш като придръпване и причукване(напред и назад),като увеличаваш газта.Избери си място за да можеш с повече газ да я пробваш,за да не направиш белята,така ще усетиш цялата трансмисия,всички агрегати.Ти купуваш кола 4х4 и последващите ремонти може да те срутят финансово и психически.Омасляванията говорят за нереален пробег,те не са само функция на годината на производство,а и на пробега.Тази кола е поне 2004 и маншони не се късат току така,при добре сервизирана кола,прокъсан маншон се вижда в европейските сервизи и това е първото,което ще ти сменят,за да не свирнат лагерите!Има още куп неща писани от колегите в предишни постове.Най вече цената на тази кола след 2/3 месеца ще е с поне 2/3км нагоре,ако е истинска.Успех,а Н6 не забравяй,че ти ще я зареждаш!

Пон Юли 02, 2012 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
/offtopic
Богати хора пишете тук щом 16к лева за нищо ги нямате! Завиждам Ви благородно :beer:

didoya написа:
Не ми става ясно как хората очакват да купят кола на старо без нито една забележка за 16000 лева, при положение, че в магазина е струвала 90000.

Цитирам вашето мнение, но в тази тема то не е единственото такова.

Надали има друга техника в България, която не е тясно специализирана, и която задържа толкова висок процент от първоначалната си цена за възрастта си.

16к са близо 25% от продажната цена (http://subaru.bg/showfile.php?file=SMT% ... 202011.pdf) на чисто нов базов модел със заводска гаранция, а доколкото съм наясно може да се вземе дори по-евтино от алтернативните вносители. Ако добавите и неизбежните ремонти при 3-годишна експлоатация на амортизиран автомобил, то процентът нараства значително, особено ако не се правят компромиси с качеството. Огледайте произволни обяви за друга техника която е "преживяла" отредената от производителя гаранция дори с един ден и ще се убедите, че е така :) Единствено търсенето, което превишава предлагането може да обясни това. Най-ясно е видимо при "имиджовите" за българина немски марки (голямо търсене) и при Субару (изключително ограничено предлагане) :)

Моля, не се отнасяйте с пренебрежение към 21.88 средни български заплати дори те да не представляват нещо особено за вас, защото това се чете и от хора, които не пишат или дори не са регистрирани. Естествено ако за вас не е проблем, че някой може да заложи 2-3 годишния си доход (под формата на кредит примерно) окуражен от такива мнения и после да се види в чудо - можете спокойно да ме нахраните ;)

Поздрави и много безаварийни километри!
(и нищо лично ;) )

Пон Юли 02, 2012 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Всеки се простира според чергата.

Пон Юли 02, 2012 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Някъде бях чел мнение, с което съм съгласен, че цената на автомобила не трябва да превишава 6 месечния ви доход. Така че - всеки да си прави сметката.
Моят лично е доста по-евтин от това - явно е време за смяна :giggle:

ПП. Този бек е бил на базова цена 43 100 евро http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subar ... back05.pdf
Така че 16 000 са под 20%

Пон Юли 02, 2012 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 23
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги , от доста време чета форума и си търся някои читав Аутбек :)

Ще съм благодарен ако някои е поглеждал тези коли да сподели какво му е мнението , и заслужава ли си да ги погледна :bow: :bow: :bow:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Пон Юли 02, 2012 9:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 157  >