Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Outback или Legacy 
Автор Съобщение

Постове: 57
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Не имам предвид Аутбек??? 2.5 автомат 99-02г с нормално окачване ли е?????????????????

Пет Окт 19, 2012 10:46 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Легасито е с въздушно окачване (и то не всички),Аутбека си е с нормално,само че има самонивелиращи се амове,може би затова се бъркаш.Самонивелиращите се амове и въздушното окачване принципно са различни неща,не се бъркай.

Пет Окт 19, 2012 10:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Това значи ли че е по добре от въздушното??? И колко струва примерно един саморегулиращ се амм??? :-?

Пет Окт 19, 2012 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subarufen написа:
Това значи ли че е по добре от въздушното???

Уж е по-добре от въздушното,поне така го водят,но не съм карал с въздушно и не мога да ти дам адекватен отговор.Саморегулирашите се амове издържат доста,поне аз незнам някой да е изпищял от тях(не че сигурно няма и такива).Плюс това ако се наложи смяна на саморегулиращите амове,мисля че може да си сложиш и обикновенни.
subarufen написа:
И колко струва примерно един саморегулиращ се амм???

Не са евтини и предпочитам никога да не разбирам точно колко струват :D .Не се притеснявай,окачването на Бека е здраво.Ако намериш читав екземпляр,кола която да е обслужвана навреме и да не е тормозена много едва ли ще ти се наложи да се занимаваш с кой знае какви смени по окачването.
 3

Пет Окт 19, 2012 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега за изчерпателния отговор.... :beer:

Пет Окт 19, 2012 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз като търсих кола и мен ме притесниха саморегулиращите, като че ли ще ги сменям като консуматив. От четене по форумите се коментираше цена около 1400 лв., но не знам някой да е сменял. За сравнение на немските коли от подобни години са по над 2000 лв. Моята е американка с нормални и предполагах че при натоварване ще клекне - много малко бих казал незначително.

А при автомата 4-та на 4 степенния е по-дълга от 5-та на 5 степенния. Така че няма място за притеснения. Японците са оставили малка гама двигатели и скорости и са ги развили с времето. Излекувани са детските и юношески болежки.

Пет Окт 19, 2012 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: Ford Focus 1.6
Нов фен
Отговори с цитат
А при автомата 4-та на 4 степенния е по-дълга от 5-та на 5 степенния. Така че няма място за притеснения. Японците са оставили малка гама двигатели и скорости и са ги развили с времето. Излекувани са детските и юношески болежки.[/quote]

На мен това винаги ми е било интересно. Защо не развиват гамата си от двигатели и скоростни кутии за да се по конкурентно способни!
Фирма с големи традиции и иновации в автомобилостроенето. Вярно, компанията не е за всеки и все пак! :)

Пет Окт 19, 2012 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Никой не е пищял от саморегулиращите височината си амове защото са заменяеми с обикновени. Просто когато се сменя амортисьора, се сменя и пружината с него.

Пон Окт 22, 2012 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kito, Субару не е масова фирма, както примерно Форд, Опел, Тойота и т.н., и автомобилите и, се купуват от определени клиенти, които можеш в малък мащаб да увеличаваш, но не и да губиш....и за да поддържаш мнението на хората за пословичната здравина и надеждност на автомобилите си - произвеждаш само няколко модификации, които в годините само шлайфаш и шлайфаш........и шлайфаш :giggle:

Вто Окт 23, 2012 7:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
Kito, Субару не е масова фирма, както примерно Форд, Опел, Тойота и т.н., и автомобилите и, се купуват от определени клиенти, които можеш в малък мащаб да увеличаваш, но не и да губиш....и за да поддържаш мнението на хората за пословичната здравина и надеждност на автомобилите си - произвеждаш само няколко модификации, които в годините само шлайфаш и шлайфаш........и шлайфаш :giggle:

Последния бек, май доста са го ошлайфали, че чак са прекалили с интериора и екстериора.. :-~

Вто Окт 23, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
thebrainless написа:
bat bubi написа:

Последния бек, май доста са го ошлайфали, че чак са прекалили с интериора и екстериора.. :-~

Да с брадвата обаче са го шлайфали :D

Вто Окт 23, 2012 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
И все пак, Subaru са част от Toyota, която не е много малка фирма. Но ето, че двигатели с TURBO за OUTBACK за Европа почти си липсват, ако се вкара нещо от Америка, ОК, иначе не. Относно скоростните кутии, винаги може да се работи съвместно с фирма, която се занимава с такива неща или да се купи изцяло някаква чужда разработка. Мен ми е ясно, както вече казах, че Subaru не е за всеки, но ако има разнообразие от двигатели ще разчитат на много по-голяма клиентела. Има много хора, които казват е как ще си купя кола като Subaru, тя е 2.5 литра най-малко и гори като ЗИЛ.
Онзи ден се качвах в Chrysler 300 C, 2005 година, 3.5 литра, 250 коня с 4 степенен автомат. Този дето ме кара, сподели, че тоя 4 степенен автомат хич не му харесва. Дълги скорости и като тръгне да ги реди, от 6 000 оборота на 3-та примерно, го пуска на 3500 оборота на 4-та после. Тягата значително намаля в тия обороти. А иначе средния му разход е 18.8! :) Ето за това не съм фен на малкото скорости.
Аз съм сигурен, че който и от ВАС, а съм сигурен, че няма да са малко е карал кола с над 5 скорости ще си признае, че е кеф! Било то автомат или ръчка.
А за дизайна, няма какво да говорим. Някой от последните идеи на Subaru хич не ми харесаха,ама няма как, после леко се поправят. Като първоначалната им идея да Impreza-та 2008 да не е седан??????? Или сега новото спортно купе да не е с Turbo двигател и повечко коне като на Impreza-та примерно и от там да стане основа за една истинска бойна машина.

Вто Окт 23, 2012 11:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 239
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ти бегачка ли търсиш или 4х4 автомобил с елементи на офроуд?
Отделно, пробвай колата реално и тогава го мисли

Сря Окт 24, 2012 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kito написа:
Има много хора, които казват е как ще си купя кола като Subaru, тя е 2.5 литра най-малко и гори като ЗИЛ.

Ами те не са се допирали до други подобни автомобили, затова си мислят така. Преди седмица се повозих на 4007 Пежо - то си е Аутлендър. Среден разход с предимно градско по компютъра е 15,5. После падна на 9, на повечко извънградско. Скоростите бяха CVT. Малко като електрокар ми идваше. На изпреварване мотора ръмжи повече от на Субаро.
Твоя форд вероятно е 90 к.с. но скоростите му са по-добре изчислени от колкото на Меган 110 к.с. Така че не се хващай за броя на скоростите - 4,5,6,7 или 1. Пробвай и ще решиш.

Сря Окт 24, 2012 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Телефон: 0898798624
Нов фен
Отговори с цитат
Аз на Голфа имам 6 предавки. Първа е само за тръгване и за катерене на много стръмни баири. Иначе може да тръгне и на втора с повече газ на равно. На шеста със 120 км/ч е на 2000 об/мин, това са малко повече от оборотите на максималния въртящ момент, след 2200 помпа дюзата става доста шумна, след 3000 оборота само бръмчи. Мотора е еластичен и има слабост при потегляне като всеки дизел, до към 180 върви добре, после умира. Като го продам искам автомат, не ми се ръгат скорости в града. Някак си ме мързи да се надбягвам по светофарите, предпочитам да се подпра и да слушам хубава музика например. До службата има едни хлапета които се пробват да влязат в един завой с по-голяма скорост отколкото им позволяват астричките, това е за недорасли.

Сря Окт 24, 2012 7:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kito написа:
И все пак..........

И все пак, като не те кефи СУбару караи си форда с голямото предно стъкло (предполагам знаеш защо е голямо?)
А това че харчи като зил, да харчи ама мисля че няма кола която да връща ??? И 10/100 Газ за 2.5л. мотор за мен си е супер!
Сигурност, комфорт, и надеждност мисля че прекрасно описват марката Субару.
Пък тия 6-7-8 степенни ръчни кутии що ги споменавате изобщо, имам и карам, ама НЕ благодаря това е само за Рали шампионат.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Окт 25, 2012 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Е,търпях, търпях,ама честно не вярвах, че сте такива в тоя форум!
Какво Ви става, просто зададох няколко въпроса и притеснения, които имам? Написал съм нещо и само храните хората! Форд, какви били? Скоростните кутии с много степени какви били, бегачки кой карал???
Ужас! Знаете си едно и не мърдате и на сантиметър от позициите си. То по-вашата логика да отречем прогреса и да си тъпчем на едно място.
Още 20 години да си караме 4 скоростни кутии и същи двигатели, даже може и да не сменят моделите!
Пълни глупости!
Като сте много отворени, хайде някой който е имал OUTBACK 3.0 преди и след 2004, да си каже мнението от разликата в 5-тата предавка и ако ми каже,че няма, може да се обадим на SUBARU да направят акция за връщане на 4 степенната кутия.
Може и да нямам много опит като шофьор, ама извинявам се, спазвайте някакво уважение. За миналата година имам 35 хиляди километра с тоя тъпия Ford с голямото стъкло, както го нарече единия колега. Ами съжалявам, колега за тия километри мога да ти кажа няколко неща, ако искаш вярвай за 1 година 35 000 км, 6,5 литра на 100 среден разход бензин, освен смяна на масла и филтри, нищо друго не съм барвал по него. От 4 години от както го имаме сме сменили съединител като го взехме/ просто нямаше как да разберем, че е замiнал тогава/, 1 комлект биалетки и 1 комплект накладки. Колата е 1,6 100 коня. Някой хора това могат да си позволят това си купуват. Малки данъци, застраховки и каквото се сетиш.
Другата кола, която карах в продължение на няколко месеца е SAAB 93 SS 2.2 diesel с 6 скорости. Ами средни ми разход пак бе под 7 литра на 100. На 200 км/ч, колата е на 3500 оборота, така че повярвай ми има си разлика с многото скорости.
Отделно служебните ни коли. Аз само дето не спя по пътищата. Фен съм на SUBARU от малък, WRC шампионати, 4x4 offroad и каквото се сетите.
Просто не мога да повярвам, че освен да я хвалите тая фирма, не можете да си кажете, че си има слабости или че няма какво да се усъвършенства в нея.
НЯМА ПЕРФЕКТНА КОЛА, БИЛА ТЯ И SUBARU!

Последна промяна kito на Чет Окт 25, 2012 6:40 pm, променена общо 1 път

Чет Окт 25, 2012 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се връзвай, колега. Принципно не сме лоши хора, просто те разбраха грешно някои колеги.

Чет Окт 25, 2012 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 52
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2004 г.
Телефон: 0887644351
Нов фен
Отговори с цитат
Колега Кито ако си прочетеш темата ще видиш че не всеки ги хвали.Отделно за разхода си има доста предпоставки, дали е 100 к.с. или 165 к.с.,дали е 4х4 или не е ,Бензин или дизел,кубатура на двигателя,теглото на автомобила и т.н.Според мен няма база са сравнение със посочените от теб автомобили.Повярвай ми че разхода от 9 л. точно на 4 степенния автоматик на субару е доста добър за кола с тези параметри и автоматик.4-степенния автоматик гори колкото и 5 степенната ръчка,както в реални условия така и по книжка.Отделно доскоро съм карал мерцедес 200 компресор на който разхода му беше 30% отгоре на субарото,а той беше 5-степенен автоматик и скоростната кутия му беше много по зле,също и не беше 4х4.Между другото 3-ката с 5 степенна АТ гори 12-13 литра.
Няма перфектна кола,затова си прав.

Чет Окт 25, 2012 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
boikobo2 написа:
Колега Кито ако си прочетеш темата ще видиш че не всеки ги хвали.Отделно за разхода си има доста предпоставки, дали е 100 к.с. или 165 к.с.,дали е 4х4 или не е ,Бензин или дизел,кубатура на двигателя,теглото на автомобила и т.н.Според мен няма база са сравнение със посочените от теб автомобили.Повярвай ми че разхода от 9 л. точно на 4 степенния автоматик на субару е доста добър за кола с тези параметри и автоматик.4-степенния автоматик гори колкото и 5 степенната ръчка,както в реални условия така и по книжка.Отделно доскоро съм карал мерцедес 200 компресор на който разхода му беше 30% отгоре на субарото,а той беше 5-степенен автоматик и скоростната кутия му беше много по зле,също и не беше 4х4.Между другото 3-ката с 5 степенна АТ гори 12-13 литра.
Няма перфектна кола,затова си прав.

Ясно ми е, че има разлика между 100 и 165 коня! 2 коня пасат повече от 1, това е ясно! Разлика между 4х4 и всяко друго пак ми е ясно, че има , както и дали е дизел или бензин! Чел съм си аз, имаше тука един колега, беше споделил мнение, че OUTBACK-a е все едно имаш ДЖИП, но с поддръжка като на лек автомобил.
Както и да е, писна ми вече, ще го мисля като си я взема. То е ясно или 3.0 или 2.5 ръчна, само и само да са с 5 скорости. Тоя 4-степенния автомат, колкото и добър да е, нещо няма да мога да се пречупя май да си го взема.
А относно Мерцедеса, с такъв съм пътувал 3-4 пъти до Виена. С 200 компресор 184 магарета 2008 година, това си върви доста прилично, и то бе автомат! Разхода като се имаше на предвид от карането си бе супер, бях доста впечатлен от тоя мотор и колата като цяло.

Чет Окт 25, 2012 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >