Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Кои модели Subaru са най добри в сняг ?
| Автор |
Съобщение |
|
gydi
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 9:50 pm Постове: 78 Местоположение: Бургас
Автомобил: Honda Accord TDI 96
Рейтинг: 0
|
По VIN номера нищо не пише дали има LSD дали няма, или аз не мога да разбера. И примерно ако искам Форестър VTD + rear LSD, трябва да гледам само до 2007 г. Цитат: Forester само 2-ро поколение до 2007-ма XT с VDC-4AT щото по сетне са с VDC и нямат вероятно LSD, а и VDC-то трябва да го изключвам в сняг. Да ходя да въртя задните гуми за да видя имали LSD което на практика е невъзможно, кой ще ти даде да дигаш в някоя автокъща колата. И какво излиза?! По новите Форестъри пренасят силата само напред назад но не и в страни (като нямат ЛСД)  .
_________________ Мото братство Хищници.com
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2012 10:49 am |
|
|
|
Greg4o
|
gydi написа: ](*,) Да ходя да въртя задните гуми за да видя имали LSD което на практика е невъзможно, кой ще ти даде да дигаш в някоя автокъща колата.. Колега достатъчно е едното задно колело с крик да вдигнеш. А за дълбок сняг най-важни са гумите.И много по-важно е да намериш Субару в ДОБРО състояние,отколкото много натоварено с екстри за проходимост,които са ползвани ЯКО от предишния собственик и да се чудиш какво да сменяш. Ако не ти е проблем за бюджета и моят Аутбек има всичко,и е доста проходим.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2012 11:28 am |
|
|
|
gydi
|

Greg4o написа: gydi написа: ](*,) Да ходя да въртя задните гуми за да видя имали LSD което на практика е невъзможно, кой ще ти даде да дигаш в някоя автокъща колата.. Колега достатъчно е едното задно колело с крик да вдигнеш. А за дълбок сняг най-важни са гумите.И много по-важно е да намериш Субару в ДОБРО състояние,отколкото много натоварено с екстри за проходимост,които са ползвани ЯКО от предишния собственик и да се чудиш какво да сменяш. Ако не ти е проблем за бюджета и моят Аутбек има всичко,и е доста проходим. Бюджета е проблем.Около 30х. А данъците след това най са ми проблем. Въобще сърцето не ми дава да ги плащам. Проучвам как става номера с N1 . До скоро Аутбек много ми харесваше, но последно откакто ходя където имам възможност да ги гледам и покарам малко, сякаш не ми допада. (това не значи че няма да си взема особенно като гледам че новите Форестърите дето влизат в 30х лв сякаш нямат много системи) От караните досега най ми лепна Форестър III без турбо на капака. Турбото на капака ме нерви, даже ходих да разпитвам не може ли да се разкара и да се сложи другаде, както е на XV,на Аутбека не ме нерви турбото на капака) Бях си набедил дизел, но с тия счупени валове... поне трябва да е над 90х. Рових нета за Форестер СТИ, но само с десен волан явно това за мен е кауза пердута. Имаш ли обява или мислиш да го продаваш , какъв е модела? ******************* А, видях че го има в подписа....
|
|
|
|
| Нед Ное 18, 2012 2:52 pm |
|
|
|
Greg4o
|
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=18u1n6Не зная в какво състояние е ,но е като моята.Караш на сервиз след огледа ако ти допада и ако става скачаш Този Би фюъл малко притеснява за километрите.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
2
|
|
| Пон Ное 19, 2012 12:15 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
gydi виж сега брато с 30 бона ти нямаш проблем  . Вземи си едно суби коет те кефи без да си изсипваш всичките пари за него и давай да ходиме да се пързаляме. 
|
|
2
|
|
| Вто Ное 20, 2012 4:39 pm |
|
|
|
gydi
|
Kenshin написа: gydi виж сега брато с 30 бона ти нямаш проблем  . Вземи си едно суби коет те кефи без да си изсипваш всичките пари за него и давай да ходиме да се пързаляме.  Като гледам на там вървят нещата. Ще си взема нещо бавно... А иначе съм оставил малко пари за ходова част, там леки маховици, пружини, амортисьори, леки джанти, гърнета и т.н.
|
|
|
|
| Вто Ное 20, 2012 7:24 pm |
|
|
|
gogo_tg
Автомобил: forester 2009
|
и да не забравяме все пак 4е тва е комби или миниван а не оффроуд джип или танк или трактор 
|
|
|
|
| Вто Ное 20, 2012 8:07 pm |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
В момента в офроуда коментират същия въпрос. е, не за Субарута, а кой джип става за сняг. Еми за виси кой какво разбира под сняг Щото там до момента решиха, че и джипки почти няма, които да стават за дълбок тежък сняг. И са прави. А нашите автомобили (забележете автомобили) колкото и добри, са си далеко от истинските машини за кофти терени. Нашата сила е в универсалността.
|
|
|
|
| Вто Ное 20, 2012 8:44 pm |
|
|
|
rosenil
Регистриран на: Пон Юни 18, 2012 11:32 pm Постове: 83 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
|
|
Поздрави на всички.Така-като чета темата се сетих,че и аз имам този бутон "HOLD".Попрочетох ама не съм сигурен дали съм разбрал.Значи ако съм осъмнал на вилата и сутринта заваря 10-15 см сняг би трябвало с натиснат бутон,на първа и с добри гуми да нямам проблеми да изкача баира.Така ли?
|
|
|
|
| Вто Ное 20, 2012 8:53 pm |
|
|
|
bubaru
|
gydi написа:
Бюджета е проблем.Около 30х. А данъците след това най са ми проблем. Въобще сърцето не ми дава да ги плащам. Проучвам как става номера с N1 .
До скоро Аутбек много ми харесваше, но последно откакто ходя където имам възможност да ги гледам и покарам малко, сякаш не ми допада. (това не значи че няма да си взема особенно като гледам че новите Форестърите дето влизат в 30х лв сякаш нямат много системи) От караните досега най ми лепна Форестър III без турбо на капака. Турбото на капака ме нерви, даже ходих да разпитвам не може ли да се разкара и да се сложи другаде, както е на XV,на Аутбека не ме нерви турбото на капака) Бях си набедил дизел, но с тия счупени валове... поне трябва да е над 90х. Рових нета за Форестер СТИ, но само с десен волан явно това за мен е кауза пердута.
Имаш ли обява или мислиш да го продаваш , какъв е модела? ******************* А, видях че го има в подписа....
Всъщност, кой модел Субару ти харесва?
|
|
|
|
| Вто Ное 20, 2012 11:26 pm |
|
|
|
ivosaxo
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT 2006
Рейтинг: 109  
|
rosenil написа: Поздрави на всички.Така-като чета темата се сетих,че и аз имам този бутон "HOLD".Попрочетох ама не съм сигурен дали съм разбрал.Значи ако съм осъмнал на вилата и сутринта заваря 10-15 см сняг би трябвало с натиснат бутон,на първа и с добри гуми да нямам проблеми да изкача баира.Така ли? Колега ти Субару ли караш или какво? Не ми е ясно как може да имаш дилеми в така описаната ситуация, не само ще качиш баира, ами и едно BMW 2500 кг можеш да си вържеш отзад , това от личен опит ти го казвам.
_________________ Forester 2.5 XT MY06
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 2:40 am |
|
|
|
gydi
|
bubaru написа: Всъщност, кой модел Субару ти харесва? Като усещане, ергономичност, височина най ми харесва Форестър III без турбо на предния капак. Форестър II не съм виждал ,сядал или карал. Височината от моя опит със служебна Зафира , много ми харесва. Нощем светлината от фаровете много по добре осветява пътя и съм имал случаи когато много по мощни коли карат бавно през нощта заради видимостта а аз без проблем ги изпреварвам. Също така и през деня видимоста с цел изпреварване е много по хубава. Качване, слизане -по добре. XV ми се видя с лош обзор отвътре навънка, захлупено някак си а и нямам толкова пари. Лошото е друго, че искам по бърза кола но разходите са много. И много багаж да носи... И колата я купувам само заради кеф защото обичам да карам не че ми трябва. В града ходя пеш обикновено така че само за извънградско. По четене, а не по каране -Форестър XT (може би автоматик заради жената)- ако мога да си позволя разходите нищо че е с турбо.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 9:11 am |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Чакай малко сега искаш нещо бързо или нещо проходимо? Ако искаш кеф от карането забрави за аутбек и форестър... Импрезите са като дъвки на пътя и по - голям кеф от каране на турбо импреза надали можеш да изпиташ. Само за информация WRX 2003-та по книжка от 0-100 е за 6 сек. Виж някой аутбек шестак. Много ще варви и много багаж ще събирта, ама за разходите не знам  . Те тия три думички бързо, багаж, евтино не вървят заедно 
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 11:00 am |
|
|
|
bubaru
|
|
Така е, ако искаш да изпреварваш и да караш бързо, не ти трябва видимост, ами най-вече пътно поведение и после мощност.Импреза/Легаси рулз в случая. Ако ще даваш 30К лева, според мен комплексно най-добри коли са Легаси/Аутбек 3.0 2007-2009, СТИ 2006-2007, импреза WRX 2008+, Фори ХТ . Не мисля, че трябва да се избягва и дизела- харчи 2 пъти по-малко от гореизброените и ще се придвижваш реално еднакво бързо с него, все пак не я купуваш тази кола за Серес.
|
|
|
|
| Сря Ное 21, 2012 11:10 am |
|
|
|