Отговори на тема
 Legacy 2.5 1997 automatic има ли филтър скоростната кутия 
Автор Съобщение

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Нов съм и преди 1-2 седмици си купих Legacy 2.5 1997-ма автоматик.
Купих 10 литра масло , ще купя и гарнитурата на картера на кутията за да може да се свали и да се почисти цедката на кутията ,но исках да ви попитам тази кутия има ли маслен филтър ? Къде се намира и съответно каква е цената му (приблизително)?
Извинявам се ако има друга подобна тема ,но не успях да намеря отговор в търсачката.

Поздрави и хубав ден !

Сря Ное 21, 2012 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма външен филтър. Вътре има метален, който може да се мие или да се смени.

Сря Ное 21, 2012 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Купих 10 литра масло. Видях го филтъра вътре какво представлява в ето този клип в youtube http://www.youtube.com/watch?v=AVhXQti8Qv4 .

Въпроса ми е следния. Задължително ли се сменява? Предишния път когато е сменявано маслото не е сменяван а само е измит и затова питам.
Предложиха ми го за около 65 лева заедно с гарнитурата мисля ,че е добра цена?

Нед Ное 25, 2012 9:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Малко ЪП с няколко въпроса ,
Намерих само в един магазин на ул. Козлодуй гарнитура за картера с филтър за 67 лева заедно и ще ги взема след няколко дена.Исках да ви попитам някой правил ли е промивка на кутията възможно ли е това и удачно ли е? Моето масло е Dextron 2 или 3 на около 60 000 кm.Струва ми се малко тъмно на щеката.
Кутията не работи особено добре - Кик даун-а не връща предавка винаги като хората , от 1 на 2-ра сменява с удар понякога .Както и усещам по силни вибрации на празен ход на светофара на D. Ясно ми е ,че няма да стане като нова с смяна на маслото но би трябвало да се оправи малко поне?

Съб Дек 22, 2012 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Unufri написа:
Малко ЪП с няколко въпроса ,
Намерих само в един магазин на ул. Козлодуй гарнитура за картера с филтър за 67 лева заедно и ще ги взема след няколко дена.Исках да ви попитам някой правил ли е промивка на кутията възможно ли е това и удачно ли е? Моето масло е Dextron 2 или 3 на около 60 000 кm.Струва ми се малко тъмно на щеката.
Кутията не работи особено добре - Кик даун-а не връща предавка винаги като хората , от 1 на 2-ра сменява с удар понякога .Както и усещам по силни вибрации на празен ход на светофара на D. Ясно ми е ,че няма да стане като нова с смяна на маслото но би трябвало да се оправи малко поне?

каква марка са частите които си купил
промивка се прави със специална машина за смяна на масла
щом е на 60к маслото със сигутност е боза , но имаше или и интервал за смяна по време - май е 5 години независимо от пробега
вибрации според мен е нормално да има на Д , отначало и на мен ми беше много странно докато свикна

Съб Дек 22, 2012 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Вибрациите не са много силни. Гарнитурата и филтъра не съм ги взел ще кажа за марката .Маслото е Тотал FLUIDE G3 което е еквивалент на Dextron 3 http://www.lubebase.com/cgi-bin/ctl/lub ... E-G3id=511 ,http://www.finol.ie/lubricants-oils/fleet/gear-oil-2/fluide-g3-2/

Иначе проверих маслото на предния диференциал - изглежда чисто и на МАХ и то е на около 50 000 км Задния не съм го промерявал ,но бих искал и него да го сменя. Какво бихте ми препоръчали за масло като цяло за диферециалите?

Нед Дек 23, 2012 10:08 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Има ли някой който може да ми препоръча от къде да си купя гарнитура за Картера на автомата? Тъй като ме размотават от доста време а не успях да намеря такова животно почти никъде.

Пет Дек 28, 2012 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип няма гарнитура там - само със силикон.

Пет Дек 28, 2012 11:20 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има гарнитура,ама е доста скъпа(40+ лв.)....и ще трябва да я поръчаш и чакаш 10-ина дни! Единствения минус на силикона, е че трябва да го чакаш да съхне преди да налееш и подкараш....иначе като цена(15-ина лв.) е по удачния избор според мен! Ама ако все пак си решил да е гарнитура,ето ти парт-а: 31397AA040 ....за всеки случай си провери по рама,за моята кола е тази!

Пет Дек 28, 2012 12:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря колеги!
:beer:

Нед Дек 30, 2012 10:05 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема