Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Кatегоpия N 1 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А къде е казано, че се предлага да се събира "...по-висок данък от хорицата..."? :-?

Пет Ное 30, 2012 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 78
Автомобил: Honda Accord TDI 96
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Масата на водача и, ако е необходимо, тази на екипажа, се приема за 75 kg (подразделя се на 68 kg тегло на път-
ника и 7 kg багаж, съгласно стандарт ISO 2416—1992), резервоарът за горивото е напълнен 90 % и другите сис-
теми, съдържащи течност (освен тези, използващи вода) — със 100 % от обема, определен от производителя.

Как правели Дачия Дъстър да бъде N1:
Правят го 3+1 от 4+1 като махат средния заглавник на задната седалка и средните колани и тогава
3ма пътника*75 кг=225 което е по малко от половината от полезния товар на Дъстъра който е 550 кг.

тука има Проект на Наредба за изменение в конструкцията на регистрирани пътни превозни средства
http://www.mtitc.government.bg/page.php ... 88&id=3592
в която във формулата участва 68 кг за един пътник, но не мога да намеря действащата наредба в момента.

Ценоразпис: http://www.tiat.net/pdf/cenorazpis_%D0% ... 6_2011.pdf

Пет Ное 30, 2012 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При новия Туарег срещу 500лв. можеш да си поръчаш колата със заводска хомологация N1, а автомобила в талона си е Товарен 4+1 места. При датчия е 3+1. Производителите си купуват това право, защото при ВАГ групата няма визуална разлика при автомобил N1 и такъв без него. Просто в талона така си пише. Данъка е като на товарен автомобил, а местата са като на лек. Няма решетки, няма железа нищо най обикновена кола. При стария ми Ситроен пак беше така заводско 6+1 и евро 4 - данък 7.50 до петата година :D

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пет Ное 30, 2012 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 60
Автомобил: subaru forester 2xt , legacy 2,5 GT
Нов фен
Отговори с цитат
Привет!
Едното ми субару е аутбек 2002 и е регистрирано като товарно 1+1 и данъка ми е 11 лв.

Пет Ное 30, 2012 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
snk_73 написа:
Привет!
Едното ми субару е аутбек 2002 и е регистрирано като товарно 1+1 и данъка ми е 11 лв.

Ей това исках да чуя че взех да се обезверявам и да клоня към Дъстър и Йети. Макар че 1+1 не ми харесва. Поне 3+1.

Това дилърите на Субару в България много застреляни са май. Не знам дали зависи от тях, но може поне да натискат производителя.
Турци, Румънци -как е хавата при тях с категория N1?

Пет Ное 30, 2012 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата предполагам касае главно нови коли. Аз принципно винаги съм подкрепял опцияте да се избегне плащане на ДДС-то, особено за кола с която ще си вършиш и работа, демек на фирма. Хватката с ДДС-то едно време беше лесна - на всяко комби се слагаше един комплект супер измислени седалки и колата се пишеше 6+1 , което според нашия закон се освобождава от данък. Минуса на това беше, че се принуждаваш да караш комби, а плюса е че комбитата поначало си имат доста плюсове. Аз и досега ги намирам за много по-смислени автомобили от Ван-овете с 5 места, както и от доста СУВ-та появили се през последните години. После тази хватка постепенно отпадна, увеличиха изискаванията за обем и разстояния отзад и т.н. Сега обаче всеки автомобил със сток 3-ти ред седалки продължава да си ползва данъчен кредит- ТЛК150/200, Версо, Аутлендър, ГЛ и т.н. Това все пак ограничава избора до малко модели, доста от които са за хора, които 20% отгоре реално няма да ги сринат хич, като изключим психологическия проблем, че даваш 20% на "държавата". ТЛК 150 от 120К като стане 100К си е направо без пари :D
По едно време се правеха и чудеса с ДДС- Ламбо , ГТ3 , Корвет и компания се пишеха 1+1 ( те са си така де) , което пък автоматично ги вкарваше в графата- товарни, тип баничарка. Нищо чудно и Вейрона на Румен дъ Улф да е такъв, там разхода за ДДС си е луксозен имот в Бояна.Тези примери са често за хора, които ощетяват бюджета с много повече данъци ,някои даже си купуват такива коли чрез източване на ДДС-хаха-крадеш ДДС за да откраднеш после още малко от него...
Сега новата вратичка е N1- т.е. колата се води товарна, независимо от комфигурацията и. Тук номера е БГ дилъра първо да убеди производителя да изготви N1 сертификат за колите, които се внасят.Проблема е че от една страна фирмата производител очевидно има някакви технически пречки и не може да пише като N1 всеки модел, второ нашите данъчни не пасат трева и вече доста се заяждат особено за луксозни коли, които се водят товарни.
Факт е обаче, че доста коли вече се предлагат с този сертификат, т.е. очевидно системата работи. В повечето случаи с N1 се предлагат главно пак комбита и СУВ-та, но има коли и като Мазда 3 хеч примерно, която също я пишат N1. За съжаление на този етап Субару Моторс нещо не може да убеди FHI да слагат N1 на колите за БГ и данъчен кредит при Субару сега няма. Убеден съм, че това намалява в пъти продажбите на на нови Субарута тук.

Чет Дек 06, 2012 2:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
bubaru написа:
....

Аз доколкото съм разбрал нещата са 2. Едното е връщането на ДДС и консумативите отиват на разход на фирмата, другото е данъка МПС.
6+1 според мен е с високия данък но се връща ДДС ако е фирмена.

Пише ли някъде че 6+1 е с нисък данък?
Разбрах че смятали всички места във формулата а не както аз си мислех че влизат само пътниците (както пише в наредбите) по 68 кг на човек.
Друго което разбрах е че има наредба от 10 месец протоколите на лицензираните фирми за промяна конструкцията да се заверяват в КАТ по наредба която е трябвало до сега да излезе но не е приета още. Тя виси в сайта на правителството като проект още. И затова всичко е стопирано с N1. Защото засега е тупик-затворен кръг. КАТ не могат да заверяват защото не е излязла наредбата но има друга от 10 месец която е излязла и казва че КАТ трябва да заверяват. :D :-~ :facepalm:

Чет Дек 06, 2012 1:56 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
N1 е с ниския данък и отделно се признава данъчен кредит.
За 6+1 пак се признава данъчен кредит , но си е с нормален данък.

Пет Дек 07, 2012 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2