|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
milencypros
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 0
|
|
Моята кола е Субару Импреза 2007. Имам елм 327, но не ми прочита всичко с програмите torque и scantool. Знаели някой друга програма и евентуално от къде да я сваля или дали проблемът е в програмата.
|
|
|
|
| Пон Дек 03, 2012 9:39 pm |
|
|
|
deadman
|
viewtopic.php?f=26&t=12353В темата ще намериш и други приложения за iPhone. Също може да потърсиш и в нета програми. Гуугъл знаел всичко 
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Дек 04, 2012 9:05 am |
|
|
|
Soflab
Регистриран на: Сря Авг 03, 2011 8:26 am Постове: 599 Местоположение: София
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285      
|
|
аз заради този елм327 си смених айфона с андроидски телефон. оказа се, че елм не били платили на епъл и те не поддържат блутут протокола на елм. така и не се свърза с айфона. със самсунга няма грижи работи перфектно. елм 327 се намира в ибей за около 5-10 долара и малко транспорт (моя го взех за 1 цент+$10 транспорт).
_________________ www.soflab.eu www.torcousa.com www.redlinezone.eu
|
|
|
|
| Вто Дек 04, 2012 9:56 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
На iPhone bluetooth протокола му не е стандартен, като на нормален телефон, във връзка с това, че хората биха могли лесно да споделят иначе платено съдържание от iTunes. В щатите музиката в електронен формат се продава почти изцяло през iTunes. Мисля че това е причината, а не че някой не си плаща. Даже мисля ELM не е марката на устройството, а името на чипсета, макар че не смея да го твърдя със 100% сигурност.
Ако iPhone-a е джейлбрейкнат (хакнат) съм чувал от познати, че става, но никога не съм го пробвал лично.
Иначе за iPhone има ELM с WiFi връзка, наскоро го тествах и бачка.
Колега milencypros, като казваш, че не ти прочита всичко, имаш предвид че не се връзва телефона с преходника, преходника с ECU-то, или че се връзва, но нищо не чете, или само някои параметри разчита?
|
|
|
|
| Вто Дек 04, 2012 9:33 pm |
|
|
|
nhadjinikolov
Автомобил: Subaru Impreza GL
|
|
Ще се възползвам от на колегата темата, за да задам моя си въпрос. Купих си и аз ELM327 модул, но телефонът ми се закача към него, а към мрежата на колата не може. Изрежда всички протоколи, които Torque чете, но не успява, да се свърже. Има ли вероятност, колата ми да има такъв купунг за диагностика, но това да не е OBD2, а просто купунга да съвпада?
|
|
|
|
| Вто Дек 04, 2012 10:54 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
nhadjinikolov написа: Ще се възползвам от на колегата темата, за да задам моя си въпрос. Купих си и аз ELM327 модул, но телефонът ми се закача към него, а към мрежата на колата не може. Изрежда всички протоколи, които Torque чете, но не успява, да се свърже. Има ли вероятност, колата ми да има такъв купунг за диагностика, но това да не е OBD2, а просто купунга да съвпада? Коя година е колата, след 2001 година ОБД2 е задължителен стандарт за колите които се продават в Европа. Какво ти изписва couldn't connect to ECU или нещо друго. Аз съм го пробвал на няколко модела коли преди 2001 на които буксата пасва но при тях просто не поддържа ISO протоколите на ОБД2 стандарта.
|
|
|
|
| Вто Дек 04, 2012 11:40 pm |
|
|
|
nhadjinikolov
Автомобил: Subaru Impreza GL
|
|
Мислех, че съм записал отстрани в профилните данни, но явно съм пропуснал - 1998 година.
|
|
|
|
| Сря Дек 05, 2012 9:56 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
nhadjinikolov написа: Мислех, че съм записал отстрани в профилните данни, но явно съм пропуснал - 1998 година. Да, най-вероятно буксата пасва, но протокола за връзка не е от стандартните. На мен вчера ми се случи следното - на едно Волво, на което преди известно време чистих грешки, след update-a на Torque не пожела да се върже. Циклеше на Checking proto: automatic search и така и не пожела да се върже. Веднага го тествах на моята кола и си сработи моментално.
|
|
|
|
| Сря Дек 05, 2012 5:29 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|