| Автор |
Съобщение |
|
julionavarro
|
jafaar написа: На моето комби не работи подгрева на двете странични задни стъкла, както и в горната част на задното стъкло - мисля, че тази част е отделна от основната част на заднотото стъкло. Поне има отделен кабел, освен тези от двете страни.
По схема дават един бушон "rear window defogger", номер 4, 20 ампера. Проверих го и е здрав, а и основната част на подгрева на задното стъкло си бачка. Проверих и останалите 20 амперови бушони - всички са ОК. Подгряването на огледалата също работи.
Чудя се дали задните странични стъкла + малката горна секция на задното стъкло са на отделен бушон, който да е изгорял или има друг зор. Някой да е срещал този проблем?
Колата е Impreza 2.0R комби, 2006. Само да кажа че при мен това на двете странични задни стълла,не е подгрев....а антена! Възможно да е така и при теб!
_________________ "Животът е като стълба в кокошарник.....къс и осран!"
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 11:13 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
julionavarro написа: Само да кажа че при мен това на двете странични задни стълла,не е подгрев....а антена! Възможно да е така и при теб! Почувствах се тъп Остава драмата с горната секция на задното стъкло... Може би е прекъснат кабела. Обаче защо да е антена това, като си имам антена на покрива?
|
|
4
|
|
| Нед Дек 09, 2012 11:17 am |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
Явка, дай да пуснем ток по антените и тогава не само бушони ще горят  - шегувам се! Няма подгрев на страничните огледала - там са антените А за задното стъкло, трябва да се потърси прекъсване на "реотанчето".
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 11:21 am |
|
|
|
jafaar
|
jovanni написа: Няма подгрев на страничните огледала - там са антените А за задното стъкло, трябва да се потърси прекъсване на "реотанчето". Антени значи А тогава горната част на задното стъкло - последните няколко реда са по-нагъсто - на отделно кабелче. Дали и това не е някаква безумна антена... Защото става дума за 5см под спойлерчето и пистите са доста по-нагъсто отколкото са надолу. А реално защо биха били различни от другите писти там... Чистачка там не ходи..?
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 11:38 am |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
Вземи да намериш време да се видиме и решиме дилемата, и без това това сме на хвърлей разтояние 
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 1:19 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
jafaar написа: На моето комби не работи подгрева на двете странични задни стъкла, както и в горната част на задното стъкло - мисля, че тази част е отделна от основната част на заднотото стъкло. Поне има отделен кабел, освен тези от двете страни.
По схема дават един бушон "rear window defogger", номер 4, 20 ампера. Проверих го и е здрав, а и основната част на подгрева на задното стъкло си бачка. Проверих и останалите 20 амперови бушони - всички са ОК. Подгряването на огледалата също работи.
Чудя се дали задните странични стъкла + малката горна секция на задното стъкло са на отделен бушон, който да е изгорял или има друг зор. Някой да е срещал този проблем?
Колата е Impreza 2.0R комби, 2006. Интерестно е ,че имаш и антена на покрива,ако съдя по снимката на аватара ти?Антената допълнително ли е слагана или е  екстра към оборудването по колата?С какъв касетофон си?За телефон в колата имаш ли нещо?
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 2:50 pm |
|
|
|
jafaar
|
Майкоу, чак днес забелязах, че само едното странично стъкло има реотани, които не са никви реотани ами си е жива антена. Антена е горната секция на задния джам с пътечките дето са по-нагъсто, под третия стоп. Антена на покрива нямам... направо не знам къде съм гледал последните няколко месеца.  Май вече почвам да смесвам старата с новата кола  Сутринта бях готов да се закълна, че на покрива имам антена. А сега като се замисля е логично комбито да няма антена - има релси, предполага се, че там ще се качват товари по-често и са отпечатали антените по стъклата. Снимката от аватара е на друг екземпляр, чак сега забелязвам, че има антена.
|
|
|
|
| Нед Дек 09, 2012 9:41 pm |
|
|
|
Shtukata
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49 
|
След първите студени дни установих, че 6 от реотаните на задния ми прозорец са аут. След малко ровене в нета се сдобих с едно шишенце с нужната за мен течност и след още 20-тина минути всичко беше наред Който има прекъснати реотани нека ми пише да му дам да си ги оправи, защото е безмислено и той да си купува За района на София може и с асистенция Поздрави п.с. И на Форко ли това отзад е антена  ... и аз съм малко смутен и се чувствам неловко 
|
|
|
|
| Пон Дек 10, 2012 11:59 am |
|
|
|
nelim
Регистриран на: Нед Окт 14, 2012 11:05 pm Постове: 122 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
|
И аз сега разбирам че е антена, на мен също не ми работят отзад реотаните, ама нито един  иначе копчето светка и се чува цъкане като го пусна  Ще пада мерене
_________________ Subaru Forester '00MY Facelift COLOR: RED MICA/WARM GRAY ENGINE: 2000CC EMPI SOHC 125hp (EJ202) TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD) MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)
|
|
|
|
| Пон Дек 10, 2012 2:57 pm |
|
|
|
julionavarro
|
Преди имах Импреза '02-ра,и "реотаните" на страничното задно(ляво) стъкло бяха антена.....сега с Форестър '97-ма,пак същото! С малка разлика че на Импрезата имаше само от ляво, а при Форко и на двете задни........
_________________ "Животът е като стълба в кокошарник.....къс и осран!"
|
|
|
|
| Пон Дек 10, 2012 6:29 pm |
|
|
|
nelim
Регистриран на: Нед Окт 14, 2012 11:05 pm Постове: 122 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.0 "00 MT
Рейтинг: 21
|
За пробверка е най-лесно да се ползва пробна лампа - шило, като тази: http://magazin.maslaigresi.com/instrume ... 6-24v.htmlШипката се слага някъде на маса, а с шилото се върви по пистата на реотана, докъдето реотана е здрав и затваря веригата ще свети, след прекъснатото - няма, лично аз така съм си диагностицирал прекъсванията на колите досега, за Форестъра още не съм, защото предишния собственик е залепил фолио отзад и мъката ще ми е доста по-голяма, предполагам като тръгна да го свалям ще слезе с половината реотани..
_________________ Subaru Forester '00MY Facelift COLOR: RED MICA/WARM GRAY ENGINE: 2000CC EMPI SOHC 125hp (EJ202) TRAIN: FULLTIME 4WD (F4WD) MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT)
|
|
|
|
| Вто Дек 11, 2012 12:48 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
Откривам си отговор на проблема .. цяла зима не ми разлежда горната секция и чак сега се зачетох че си има лек !! уикенда меря и оправям 
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Вто Фев 04, 2014 7:54 pm |
|
|
|