Отговори на тема
 От климатик в климатроник?(Смяна на управлението) 
Автор Съобщение

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Някой да си е играл да сменява аналоговото управление на климатика с дигитално на климатроник? Чудя се за дали си заслужава разправията тъй като имам цяла кола донор ,но е от UK и съответно тялото вътре в таблото е различно..Като цяло видях и ,че самия компресор и по различен - имаше допълнително някакви датчиции .Дали инсталацията за климатика е отделена от тази за мотора?

Съб Май 04, 2013 7:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 36
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
ІЩе се вкараш във филм :D разликата между двете системи е осезателна (виж принципните ел.схеми на двата климатизатора), и да, инсталацията на климатика върви заедно в (общия пакет) със двигателна и силова! Заедно е в двигателният отсек, също и в купето!

Нед Май 05, 2013 7:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
да не говорим в какъв филм ще се вкараш, ама според мен няма и да се прочуеш с тая модификация :pardon:
може и да греша, но съдя от климатроника на форестъра, който по функционалност и ефективност може да се сравни с климатика на фабията дето я карах 2007-2009

Нед Май 05, 2013 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най Вероятно просто ще си напълня климатика и ще си свиркам :) Беше ми интересно тъй като имам и двете коли и като цяло ако не е особено трудно си струва :) :beer:

Пон Май 06, 2013 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 19
Автомобил: subaru legacy III 2001г.
Телефон: 0886522533
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен! На скоро станах собственик на Субару Легаси 3, 2001г. с 2.0 бензин двигател и ми дадоха второ такова за да му използвам частите и предимно да му взема кожения салон и кликатроника ( моята е с климатик). Играх си доста с това и в крайна сметка направих прехвърлянето от климатик към климатроник и видях предимно какво трябва да се направи за това (разбира се цялото табло се изважда). Под таблото се намират две пласмасови кутии за парното и климатика. Разликата на кутията за контрол на въздушните потоци в купето (бялата под централните въздуховоди), е че тя се управлява на жило а тази на климатроника има от страната на шофьора една черна кутиика за електронно управление на въздуховодите. До тази бяла кутия е прикрепена черна кутия (мисля, че тя се води климатика) в нея видях, че са позиционирани вентилатора и филтрите за въздуха. Към моята кутия (на климатика) влиза една централна букса която беше с три кабела а на климатроника в тази до сущ съща кутия влизаха пет кабела. Наложи се да проследим цялата инсталация с един ел. техник за да видим тези допълнителни кабели на буксата от къде идват, където се видя, че отиват към инсталацията с бушони под волана и да отскубним тези два допулнителни кабела и да ги имплантираме в моята инсталация. Компресора установихме,че е еднакъв с компресора на климатика и за мое щастие не се наложи да го сменям .Взехме и монтирахме електронния модул за управление на таблото, където буксите от модула на климатика си паснаха без преработка. До тук добре и започнах да събирам таблото, но когато доиде ред да го изпробваме се установи, че не работят въздуховодите или по-точно контрола им! Сега ми духа само и единствено на стъклата и когато реша да сменя потока започва едно странно и силно чаткане от този електронен механизъм за който споменах, че се намира отстрани на бялата кутия за въздуховодите към шофьора. Странното е, че ние не сме го разглобявали него от кутията и най-вероятно си го е имало този проблем. Някой може ли да помогне със съвет? (шумът е като все едно някакъв механизъм се е откачил и не може да си намери мястото, и после спира). Благодаря предварително :)

Чет Мар 27, 2014 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е малко работа, но е възможно. Нужно е да се поставят датчици за външна, вътрешна температура и за светлина. След това да се върже ел. схемата. Ето тук една много добра темичка за Нисан, но като цяло при Субару конверсията е подобна:

http://www.nissanclub.com/forums/genera ... rsion.html

Пет Мар 28, 2014 8:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 19
Автомобил: subaru legacy III 2001г.
Телефон: 0886522533
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Всички датчици за температура си ги имаше и на климатика единствено този датчик за светлина го монтирахме допълнително. И вярно си беше доста трудоемко! Един колега писа в друга тема на форума, че е нужно когато демонтирваш модула за управление на климатика, че трябва да е в определено положение на студено и така да се демонтирва но за климатроника не знам и ме съмнява, че моя проблем е точно такъв.

Пет Мар 28, 2014 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мои приятел професионален ел. техник вече на няколко коли поред си прави подобни неща, на много прост принцип, лесен за монтаж, но си иска нужните умения. Дори и аз исках да ми монтира, но понеже работи, и живее на златните нямаме възможност и двамата.

Монтира елементарна схема с 1 датчик за температурата в купето, малък дисплеи показващ на колко градуса е настроена схемата, и 2 бутона с диаметър 3мм. с които се управляват градусите. Общо взето всичко видимо се побира върху един стандартен бутон, или някъде където има празен такъв.
Схемата прекъсва захранването на климатика, все едно включваш и изключваш климатика при достигане на нагласената температура.
Всичко работи перфектно, тествано в няколко коли.

Можеби някои хладилен техник, или техник на климатици може да има представа кава схема може да се ползва. Другото е монтаж. :beer:

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Мар 28, 2014 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема