Тестовете са добри, но има една издънка - не е вярно, че от фугата между фара и предния капак се осигурява въздуха за турбината. Днес на изложението отворихме капака на ХТ-то и ... хванахме в издънка братушката. Въздухът се осигурява от обема при предната решетка.
Здравейте, Ако ми позволите да нахвърлям малко хаотични разсъждения по темата.... Аз лично силно се интересувам точно от този модел и смятам живот и здраве да се обзаведа с такъв, след като ми изтече гаранцията на текущия автомобил. Но противно на всякаква търговска логика, СМТ като че ли не искат нови клиенти. Не ви ли се струва странно, че вече повече от половин година (а може би и повече) в SUBARU.BG не е публикувана пълната информация за модела. Подобно отношение към бизнеса ми се струва меко казано несериозно и безотговорно.... пък и леко обидно спрямо потенциалните клиенти....
Колега, ако не си видял тази ТЕМА прочети какво е отношението на СМТ към клиентите им, и ще си направиш изводите сам. Мен вече ме загубиха тотално. Ако се появи друг дилър, с необходимите лично за мен изисквания и качества, тогава може да седнем на масата за преговори.
Пон Авг 05, 2013 3:10 pm
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
The Subaru Forester®. Two-time winner of Motor Trend's Sport/Utility of the Year® award.
We knew that the redesigned 2014 Subaru Forester would win the hearts of owners. And now, we've won over the hearts of experts again. Subaru is proud to have the honor of being the first brand to win Motor Trend's Sport/Utility of the Year® award three times. It's proof that experts have a heart.
The Subaru Forester winning Motor Trend's 2014 Sport/Utility of the Year ® award won't surprise many Subaru owners. Nor will the fact that this is the second time the Forester has taken the honor. But when you consider that Subaru is the only brand to win Motor Trend's Sport/Utility of the Year® award three times, even the faithful can't help but be impressed. Love. It's what makes a Subaru, a Subaru.
Well equipped at $21,995*. Learn More.
Прикачени файлове:
ImageProxy.png [ 280.99 KiB | Прегледано 839 пъти ]
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
Чет Окт 10, 2013 11:47 pm
Mrak
Регистриран на: Вто Фев 02, 2010 10:40 am Постове: 204 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
Здравейте на всички участници във форума!От скоро и аз се присъединих към вашето семейство....!С новия Форестер XT се надявам да бъда равноправен член в него!Ако има и други колеги с такава машина бих се радвал да сподели някое и друго мнение! Има някои неща,които определено ме интересуват и ще се радвам ако някой,който е по-вещ от по-дълго време по въпроси за тези Fuji-та да помогне: 1.Знаете ли какво точно масло е подходящо за този двигател с турбинката?Понеже дилърчетата упорито ме обеждават,че Aral-a с 0w40,който те първончално са заредили е най-доброто за него(въпреки,че в книгата си пише 5w30) и въпреки,че аз лично не смятам Арал за най-доброто за него 2.Някой знае ли каква спецификация антифриз е подходящ(G11,G12....или...) ,от къде може да се вземе ориг.Subaru-вски понеже отново там ми набутват Арал и в този ред на мисли :Дали е нормално кола на под 8 000 км да ми губи от нивото на антифриза ? 3.При дигиталните уреди на борда при опцията за показване на :acceleration,моментно състояние на турбината и температура на маслото забелязвам че темп. на маслото при загрято положение варира в диапазон 86-96 градуса,в зависимост от acceleration-а! Някой знае ли какви са критичните ст-ти на темп. на маслото,при които тр да се внимава... 4.Нормално ли е при сравнителна лекота на движение на педала на газ-та, на огледалото на този автомобил да се губи от Хоризонта фарове на автомобил от сорта на МБ C 32 AMG при видимо упорство от негова страна!...Дали е дефект в огледалото за обратно виждане или е някакъв дефект в другата кола,или нито едно от двете... 5.Някой знае ли от къде могат да се купуват genius части и аксесоари,тъй като моето го понакичих с това-онова ,но от Англия някои неща се позабавят ,а от представителството или нямат истински genius неща или са х2??? Ще се рдвам ако някой колега се отзове на моите въпроси
:hello: Здравейте на всички участници във форума!От скоро и аз се присъединих към вашето семейство....!С новия Форестер XT се надявам да бъда равноправен член в него!Ако има и други колеги с такава машина бих се радвал да сподели някое и друго мнение! Има някои неща,които определено ме интересуват и ще се радвам ако някой,който е по-вещ от по-дълго време по въпроси за тези Fuji-та да помогне: 1.Знаете ли какво точно масло е подходящо за този двигател с турбинката?Понеже дилърчетата упорито ме обеждават,че Aral-a с 0w40,който те първончално са заредили е най-доброто за него(въпреки,че в книгата си пише 5w30) и въпреки,че аз лично не смятам Арал за най-доброто за него 2.Някой знае ли каква спецификация антифриз е подходящ(G11,G12....или...) ,от къде може да се вземе ориг.Subaru-вски понеже отново там ми набутват Арал и в този ред на мисли :Дали е нормално кола на под 8 000 км да ми губи от нивото на антифриза ? 3.При дигиталните уреди на борда при опцията за показване на :acceleration,моментно състояние на турбината и температура на маслото забелязвам че темп. на маслото при загрято положение варира в диапазон 86-96 градуса,в зависимост от acceleration-а! Някой знае ли какви са критичните ст-ти на темп. на маслото,при които тр да се внимава... 4.Нормално ли е при сравнителна лекота на движение на педала на газ-та, на огледалото на този автомобил да се губи от Хоризонта фарове на автомобил от сорта на МБ C 32 AMG при видимо упорство от негова страна!...Дали е дефект в огледалото за обратно виждане или е някакъв дефект в другата кола,или нито едно от двете... 5.Някой знае ли от къде могат да се купуват genius части и аксесоари,тъй като моето го понакичих с това-онова ,но от Англия някои неща се позабавят ,а от представителството или нямат истински genius неща или са х2??? Ще се рдвам ако някой колега се отзове на моите въпроси
Добре си дошъл, как не И аз бях като теб преди повече от 4 години, когато си взех предишния форестър ХТ SH9. 1. Маслото може и да е 0в-40 според СМ, но по-добре сложи 5в-30 и то не Арал, ами Мотул. Предполагам си в гаранция и трябва за да я запазиш да го обслужваш в Субару Моторс, та помоли ги да ти сложат на следващата смяна поне Мотул, те предлагат. Този двигател все още е напълно непознат за майсторите по БГ ширините, така че по-добре си дръж на гаранцията. Ако имаш ходения до Варна, препоръчвам ти да ходиш там на обслужване в Субару. С тях може по-адекватно да се разбереш какво масло искаш и те няма да ти откажат или да ти сложат боклук. Аз само там ходех и до днес колата се кара само с Мотул 5в-40(но моя мотор няма нищо общо с твоя). Относно антифриза е нормално да загуби 200-300 мл в началото, но не би трябвало да мърда повече. Ако постоянно пада и доливаш, по-добре ги питай веднага в сервиза. 2.Температурата на маслото е ОК в тези граници, даже е студено. Лятото при висока скорост на магистрала ще държи и повече 100-110 градуса поне. Не знам какво е охлаждането на този мотор и принципно колко загрява, но при всички случаи ако скача над 96 градуса, не е добре. Моментно на баир в 38 градуса жега може и да е повече, но това са изключения. Старите мотори на Субару имат известна склонност към височки температури, но всичко е относително и зависи от това дали колата е в добро състояние и с качествени течности.За твоя 2.0 FA turbo twin scroll двигател и въобще за колата прочети повече по австралийските форуми, там пишат доста добре и колите има са като нашите в Европа.OzFoz e чудесен форум например, но изисква регистрация (2 мин.) 3.Не знам за мерцедеса, но от днес в снега само СТИ и Ево с добри зимни гуми може да ти се опълчат . Даже ГТ-Р-а или Turbo S предполагам ще тъпчат след теб, хаха 4.Аксесоари за твоя модел питай Mimo 13 от форума , предполагам има вече изобилие в Щатите, ама от там е мъка с транспорта и митниците. Какво си решил да взимаш, за да ти кажем дали си заслужава или не...Тази кола, особено ХТ ще си остане екзотика в Европа, така че не разчитай на изобилието от части и афтърмаркет, което имат феновете отвъд океаните. Айде със здраве и без да я покажеш скоро+няколко кръгчета не се зачита. Аз карах твоя модел, но с 2.0 асматичето , 100% твоята е далеч по-добра.
Благодаря за бързите и адекватни отговори,колега!Определено ми бяха от полза.... За сервиза за сега ще пробвам в Пловдив понеже ми е по-удобено(от този във Варна),а и понеже за масло там ми предложиха Motul-Subaru 5w30,така че каквото сабя покаже,дано се окажат читави. Антифриза наистина не е падал с драстични количества,аз и от скоро се загледах,тъй като на други коли,които съм имал не съм имал подобен случай,но ще го следая! А за части и аксесоари предимно оригинални предпочитам,но ако ме ужили някой ден нещо може и да понаправя някои подобрения... Не занам за "асматичето" как е ,не съм карал,но само мога да кажа,че като понастъля един Lex Gs 300(250ps),като вървене Форито по нищо не отстъпва ,с тази разлика,че се усеща по-директно и по-пъргаво още от ниските обороти(заради турбинката),а и тук има Si-Drive,като при #S+,определено се усеща преимуществото на 8-степенната(макар и леко "виртуална") скоростна кутия,а сега още малко сняг да падне и май тези със задно и предно само ще гледат с леко навлажнен поглед! Безаварийна и на теб и дано успея да дойда на някое събиране да отворим по една студена вода на предните капаци след Зимния сезон
Вто Ное 26, 2013 8:35 pm
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Честито за този прекрасен автомобил! Суперлативите и стандартните пожелания са излишни. Проследих тест-драйва на ForesterLive от началото до край. От време на време си гледам клипчета в тубата и ми капят лигите. Единственото, което не ме кефи много е че шофьорските решения са сведени до минимум. Общо взето на коя страна да завърти волана. Може би така е по-добре и за шофьора, и за автомобила, и за производителя (от гл.т. на безопасността и гаранцията) - кой знае...
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
Чет Ное 28, 2013 2:30 am
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
за маслото аз знам че някой колеги са стигнали дотам със смяната на маслото че намират кой да им бие печат а си сменят маслото другаде ( с нормално а не с арал ) може би ако имаш път към габрово може да провериш
Чет Ное 28, 2013 10:02 am
=Alex=
Регистриран на: Пет Яну 09, 2009 5:46 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Честито на колегата за придобивката - много радост да носи В горния пост е казано много добре - намери си кой да ти бие печата и си сложи нормални, свястни масла, и бягай далеч от този Арал. За турбо-Субару, което си грее доволно маслото е най-добре да го караш с истинска синтетика, която издържа на температури (и на мн. други неща). Има доста марки, които предлагат изцяло РАО или естерни масла. Ето само някои: 1. Red Line - чисто естерно, с малко РАО 2. Amsoil - РАО с естери 3. Motul - в твоя случай има едно новичко, много приятно естерно, 0W-30, което е чудесен компаньон на новия 2.0 турбо мотор 4. Xenum 5. Тorco 6. Liqui Moly 7. Ravenoil и други. Ако избираш естерна база, имай предвид, че тези масла заради естествената си по-висока плътност, са една стъпка нагоре (пример: естерно 0W-30 ще ти даде вискозност като "нормално"/гр. 3 масло 5W-30)
P.S. Ако слагаш хубави, истински синтетични масла, горещо бих ти препоръчал да си сложиш и хубав, synthetic-media филтър за тях. По-скъпи са, но филтрацията им е брутална. Безаварийно каране.
Чет Ное 28, 2013 11:54 am
tst
Регистриран на: Нед Яну 06, 2013 11:11 pm Постове: 692 Местоположение: София
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
за маслото аз знам че някой колеги са стигнали дотам със смяната на маслото че намират кой да им бие печат а си сменят маслото другаде ( с нормално а не с арал )
Точно така направи. Има и други сервизи (не СМТ София) , където може да ти сложат истинско "субаровско" масло. Виж какво ти е препоръчал ==Alex== - няма да сбъркаш.
Вчера пред Макса в Драгалевци имаше спрял един черен нов Фори ХТ. Имаше афтърмаркет джанти Дезент (бтв абсолютно същите бях сложил и аз едно време на моя бивш ХТ). Да си признава кой е