Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Въпрос за избор на акумулатор 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Влизам днес в колата, въртя ключа - греда :? Само от акумулатора ще е (това все пак е Субару) отварям капака, пускам токоизправителя. След около 5 мин въртя - пали.

Та разбрахте сигурно, че ми трябва нов акумулатор, ама какъв ? На този с който съм сега няма никаква информация - чисто черен. Колко ампера и какъв стартов ток, незнам.
Приемам съвети всякакви, също така и за марка :)

Редактирах заглавието на темата, поради липса на яснота във формулирането й.
Flat 6

Нед Дек 10, 2006 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Въпрос с глупав отговор.

Ние като ходиме тук да си купуваме акумулатор, изобщо нито ни интересува коко амперчаса е, колко стартов ток е, колко е красив и за какво става въпрос. Ние много внимаваме да си знаем точното име, марка, модел и година на колата и от там останалото е грижа на продавача. Наша грижа е да се съгласим с цената или не. Ние, на практика, нямаме много шансове и широка гама да избираме. Акумулаторите са обикновено в много близки граници на цена и качество. Според мен - около 10 % вариране на цена и качество. Не е като да купуваме дигитална камера, от $10 до $3000

В този смисъл, аз не мога да ти дам съвет.

Нед Дек 10, 2006 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Твоя предполагам е 55Ah. Но както каза Ник, като отидеш в магазина ще проверите в каталога конкретно за твоята кола...
Относно марката - имаш два варианта: български или вносен. Вносните вървят по около 2лв/Ач, демек в твоя случай около 110лв. Българските са около 1лв/Ач - 55лв.

Естествено вносните са по-добрия вариант от към дълговечност. Ако си паралия може да си решиш кардинално въпроса и да вземеш "сух" акумулатор, но те са още по-скъпи. Аз взех наскоро Бенат, но има много голям избор. Бош също са сред най-уважаваните... :wink:

Ако се спреш на БГ такъв, то моя съвет (от опит) е да вземеш Старт. Малко по-читави са от другите. В никакъв случай не взимай Монбат-Монтата :arrow: правиха хубави акумулатори само през първите месеци на фирмата, от тогава са адски зле и много магазини дори не ги предлагат... Други от които съм разочерован са Искра...
Успех

Пон Дек 11, 2006 10:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
като заговорихте за акумулатори флат твоя колко аh е?мисля че сме с еднакви(и аз съм 2.5 156 коня).
и още един въпрос:какво ще стане ако вместо 55ah например сложа 75?

Пон Дек 11, 2006 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
tonizdravkov написа:
като заговорихте за акумулатори флат твоя колко аh е?мисля че сме с еднакви(и аз съм 2.5 156 коня).
и още един въпрос:какво ще стане ако вместо 55ah например сложа 75?

Моя (и твоя) е 55Ач. За 60Ач знам, че няма проблем. 75 ми се вижда малко много, а и като размери незнам дали ще се вмести в мястото си... А и няма смисъл според мен... :wink:

Пон Дек 11, 2006 11:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Благодаря ;)

Вто Дек 12, 2006 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
според мен VARTA е една от най-добрите марки за акумулатори.
BOSCH също са много добри.
днес и аз се поразрових,защото и моя нещо май плаче за смяна.
в каталога на varta ми дават 2 референции 60 и 70 ah.
можеш да провериш тук за твоя модел
http://www.varta-automotive.com/eng/index2.php?p=4&s=1&content=batteriesuche/searchApplication.html

Вто Дек 12, 2006 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
tonizdravkov написа:
според мен VARTA е една от най-добрите марки за акумулатори.
BOSCH също са много добри.
днес и аз се поразрових,защото и моя нещо май плаче за смяна.
в каталога на varta ми дават 2 референции 60 и 70 ah.
можеш да провериш тук за твоя модел
http://www.varta-automotive.com/eng/index2.php?p=4&s=1&content=batteriesuche/searchApplication.html

И при мен са така - 60 и 70 :)

Сря Дек 13, 2006 2:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
niki76 написа:
a za start kakvo vi mnenieto

А за старт какво ви е мнението

Моля те пиши на кирилица!
ImprezaSTI

Съб Яну 12, 2008 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 67
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Бьлгарските акомулатори са на 2лв/A-h вносните са на около 2,50лв -3лв - Но няма ни най малко место за сравнение между да Речем - MONBAT- Без обслужване - тази синьо зелената кутия(имат що годе добьр стартов ток) и BOSCH-Silver - Бошьт има 3години писменна гаранция ......... но не сьм чул някой да се оплаче преди 7-8 година на експлоатация
"Делко" Предлагат сьщо доста добри акомулатори ;)
Вьв средите на Тьрговците се чуват и много добри отзиви за Качеството на "ЕКСАЙД" - които сьщо имат доста голяма гаранция а няма вьрнати бройки поради дефект все още,макар и да са от 3-4 години на пазара
В момента вьрви и промоция при дистрибуторите на Бош за серията Силвьр-Блек кейс - 74Ан е на цена 191лв,44Ан е около 100лв :wink: аз си взех една 74-ка и е Идеален за Легасито !! Примерата ми е сьс Сьщият БошСилвьр - макар да и дават 64Ан - и си е супер ;)
От 4години си карам всички коли само сьс БОШ Силвьр и определено са доста качествен продукт!!

Съб Яну 12, 2008 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Привет на всички . От скоро съм във форума като нов собственик-лаик на Субару, но бих искал да споделя нещо по темата - най вече от натрупан опит. Та първа стъпка е човек да разбере какъв акумулатор като характеристики е заложил производителя за съответния модел - просто защото ако си купите по слаб акумулатор то той няма да изкара достатъчно, и ако си купите прекалено голям, т.е. силен също ще се скапе.....ами защото ковата няма да мже да го зарежда на 100%
Идеалният вариант е да се купи същия ампераж, но с по-висок стартов ток - рядко се намират, но ги има и си струва. Относно марката ще ви кажа само че работата е на късмет и редовна подръжка, стига да не е су и инсталацията ви да е ОК, повечето издънки идват от ел. утечки предизвкани от некадърен монтаж на аларма, стерео илил др. джаджи. Карал съм с Искра и Старт - бяха много корави, сега имам еин Монбат, който е на 4 години и държи....по важно е като го купувате да е от някой на когото може да се разчита за признаване на гаранция, а не да има после "ама на теб колата не ти зарежда, аз никога не съм имал рекламатции и подобни предпоставки за убийство с резачка в стил Тексаското клане :-D
Безаварийно шофиране на всички ;-)

Пон Яну 14, 2008 10:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Аз карам със AcDelco вече четвърта година и съм адски доволен . Но според мен цената им е малко надута в БГ . Имах едно време Varta , но пустия Москвич я скапа за две години . Български акумулатор не съм имал и немога да дам отзиви за тях , но при толкова доволни хора , мисля че е разумна постъпка да се купи нашенски не само заради цената ;-)

Пон Яну 14, 2008 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Аз пък никога не съм имал вносен акумулатор и никога не се случвало да ме изкарат по-малко от 4 години :wink:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Вто Яну 15, 2008 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Колко ще изкара един акумулатор зависи най-вече от начина по който използвате колата. Например при такситата акумулатора издържа около 6 месеца. Т.е. ако сте накичили в колата един куп консуматори и карате само градско, не чакайте акумулатора ви да изкара дълго. Ако редовно карате извънградско, тогава нещата стоят по друг начин, защото акумулатора ви е почти винаги добре зареден.

Вто Яну 15, 2008 11:16 am
Върнете се в началото
Профил ICQ WWW
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
abator написа:
Колко ще изкара един акумулатор зависи най-вече от начина по който използвате колата. Например при такситата акумулатора издържа около 6 месеца. Т.е. ако сте накичили в колата един куп консуматори и карате само градско, не чакайте акумулатора ви да изкара дълго. Ако редовно карате извънградско, тогава нещата стоят по друг начин, защото акумулатора ви е почти винаги добре зареден.

:smt023 :smt023 :smt023

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Вто Яну 15, 2008 12:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1155
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206
Отговори с цитат
Пост 
Аз съм с Монбат, много съм доволен за сега ве4е е на половин година, Justy-то пали от 1/4 оборот без газ, стария не се знае на колко години кара, беше си с колата и съм го ползвал към 2-3 години. На един познат на Легасито акумулатора е Субару, да не излъжа ама май е от както е произведена колата има няма 13-15 години.

Сря Мар 19, 2008 1:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема