| Автор |
Съобщение |
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
Хиляди благодарности на колегите, които се включват в тази тема и дават толкова подробна информация! Определено една от най-богатите теми във форума! Според вас третирането с тези две добавки - пяната за почистване - http://www.amsoil.com/lit/databulletins/g2799.pdf - добавката за гориво - http://www.redlineoil.com/product.aspx?pid=80&pcid=12 само при някакви проблеми ли се прави и доколко е добре да се направи профилактично, тъй като точно това смятам да направя? Другия ми върпос е относно третирането с пяната - прочетох описанието и мисля, че мога да я направя и сам, необходимо ли е карането на автомобила в сервиз? Благодаря ви предварително и наздраве 
|
|
|
|
| Съб Авг 24, 2013 8:54 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Привет. Темата е за масла, но нека да пробваме и добавки  За Red Line S1 Complete Fuel System Cleaner-a - това е изключителен продукт, който ако финансите позволяват, можеш спокойно да сипваш на всеки резервоар ( в профилактична доза). Дозата за ударно почистване се прави тогава, когато се налага - неравномерен празен ход, недобре работещи дюзи, изпускащи клапани или съмнения за много нагар в мотора. Разбира се, след като си убеден, че причина за това не е механичен проблем (изваден вакуум, скъсан маркуч, или друга подобна драма). Това е една от много малкото добавки, които наистина работят незабавно. Имай предвид, че първоначално може да се влоши работата на мотора след като я добавиш, но това е строго индивидуално. Колкото по-мръсен е мотора, толкова повече ще ти влоши работата. След изразходване на 1/2 или 2/3 от резервоара се оправя и заработва като нов (отново казвам, ако причината за драмата не е механичен проблем). За пяната - много дълга тема. Това е многофункционален продукт, който има страшно много и различни предназначения - от чистене на входящ тракт, до раздвижване и "съживяване" на сегменти. В зависимост от това колко си компетентен като механик, или можеш или не да го приложиш сам  Това само ти го знаеш. Пяната може да се комбинира с AMSOil Performance Improver, дори да се сипват заедно в цилиндър (цилиндри), който/които е/са проблемен/мни. Има специални процедури за това. Тази пяна е един от най-ефикасните и правилни продукти за чистене на MAF сензор, входящ колектор, дросели и други подобни - светват мигновено без да се цапотиш много  Ако имаш конкретен проблем - кажи, за да мога да ти отговоря и аз по-конкретно за пяната. 
|
|
|
|
| Съб Авг 24, 2013 9:10 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
|
|
Слава богу, поне за момента нямам проблеми, двигателя си работи ОК. Питам за тези продукти, тъй като на всичките си автомобили до момента периодично (на всеки 5-7000 км) слагам някакви добавки, основно в горивото, като до момента съм използвал Лики-Моли, от които съм доволен (уточнявам, че става въпрос само за дизелови двигатели) Сега това ми е първия бензинов автомобил, от десетина години, който ще се кара и на газ, но смятам да продължа с профилактиката и при него, тъй като съм убеден че в дългосрочен план ползването на качествени добавки е полезно, предвид качествата на горивата ни. Не бях чувал за гореспоменатите продукти и за приложението им, особено за пяната, и затова се чудя дали има смисъл да се направи, ако нямам някакви изразени проблеми. В описанието пише, че се сваля само въздушния филтър, за да има достъп директно до колекторите, което не представлява някаква сложност.
|
|
|
|
| Съб Авг 24, 2013 9:25 pm |
|
|
|
vladev
Автомобил: Legacy H6 '05
Рейтинг: 0
|
|
| Нед Авг 25, 2013 4:56 pm |
|
|
|
didoya
Регистриран на: Сря Апр 25, 2012 7:40 am Постове: 454 Местоположение: София
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140   
|
|
Аз поръчвам от opie oils или от румънците.
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2013 7:22 pm |
|
|
|
=Alex=
|
При Агента има дизелови добавки, но на Ред Лайн. На Амсойл ще има към края на седмицата. Мен ако питаш - и двете са еднакво добри - това са двама преки конкуренти в най-високия клас.
|
|
|
|
| Нед Авг 25, 2013 9:16 pm |
|
|
|
PitM
Регистриран на: Вто Ное 02, 2010 6:57 am Постове: 595 Местоположение: София
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178   
|
|
| Сря Авг 28, 2013 9:12 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Не са си актуализирали инфото на сайта най-вероятно. Разбира се, че правилното инфо е на сайта на производителя.
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 9:16 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
|
|
За съжаление чак когато смених всички течности по моята кола се появи темата в която бързо и лесно може да се направи поръчка, но все пак искам да попитам- единствено тези американски производители ли предлагат качествени масла, има ли някаква възможност да се посочват и качествени алтернативи на брандове познати и лесно достъпни на нашият пазар?
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 9:38 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
Масла хиляди. Другото е реклама 
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 9:50 pm |
|
|
|
Vmax
|
bobeck написа: Масла хиляди. Другото е реклама  В този конкретен случай, не е точно така... Кой рекламира Амсойл или Редлайн??? И не казвай Агента или Алекс, защото те го предлагат 1:1 без печалба, другото инфо което ни предоставят е вследствие на манията и желанието за топ-качество. Не казвам че няма други качествени масла и че рекламата е без значение, но върви разбери кое от какво е направено. Както каза и Алекс, всички масла пълна синтетика произведени в Германия, са такива - т.е. истински без подобрители, от база 4 и 5. За турбо коли, по-добре Амсойл и Редлайн на цена 36-40 лв за литър от колкото мотул кенче 2л естерна за 60 кинта. Поне от моя опит с СТИ, това да не се смята за реклама 
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 10:24 pm |
|
|
|
bobeck
|
От една "религия" - разбирай Мотул, се минава май към друга От 2-3 години и аз не ползвам Мотул, та дано не се счита за реклама 
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 11:01 pm |
|
|
|
=Alex=
|
BLUE 1 написа: ...искам да попитам- единствено тези американски производители ли предлагат качествени масла, има ли някаква възможност да се посочват и качествени алтернативи на брандове познати и лесно достъпни на нашият пазар? Колега, в света има над 500 "производители" на масла (доста са само "private label") и от тях само 10-на използват база от група 4 (РАО) и 5 (естери). Защото е много по-скъпо, отколкото база@група 3. Разликата в едровата цена между група 3 и 4 е 3 пъти(!), а между група 3 и група 5 - 6 пъти(!!!). Затова повечето производители предпочитат да работят с група 3, да държат брутални надценки, а печалбите от тях да отиват за реклама. И така става "познато"... Останалите +490 ако изобщо ползват тези бази, познати като "супер масла" - ги използват само за добавки (около 2-10% от общото количество продукт в бутилката). Дори Мотул ползват до 50% група 3 (хидрокрек) в 300V серията си, останалата им гама е най-обикновена група 3, с качествени добавки. Питаш за България - ами тук, както с почти всичко е предимно наложен и "познат" (ех тази дума П О З Н А Т) ниския и евтин клас, като дори и с него се спекулира ценово - пример - цените на Енеос. Американците са много по-напред в маслата от целия останал свят (както и с много други неща). Факт. Питаш за нещо друго, което го има тук - ами каквото и да си избереш от останалите 490 марки, то ще е група 3 и ще е повече или по-малко без особена разлика. От "познатите" и редовно внасяни в БГ бих заложил на Eneos Sustina (база@група 3+) и Mobil 1 (пак база@група 3+) и в краен случай на Motul 8100 X-cess 5W-40. И толкова. Ако искаш пак "познато", но по-прилично - отиваш в Германия, влизаш в магазина, купуваш си каквото и да е, което е надписано "пълна (100%) синтетика", и получаваш масло с база@група 4. Не е достатъчно да е произведено там, а да е произведено ЗА техния пазар, защото това е законово регламентирано там и масла от група 3 не могат да бъдат маркетирани като пълна синтетика. Ако и това ти е несвойствено - тогава сипваш каквото искаш. Поръчваш си от чужбина една добавка за масло на LubeGard, ето тази (сори, и нея я няма в България, и тя не е позната тук) и караш смело. Не забравяй, че повечето от хубавите неща не са познати тук... в БГ можеш да намериш всичко евтино и китайско, но качествените неща са "непознати" Масло не се избира само по вискозитет, а в зависимост от конкретното състояние и сетъп на автомобил. Разрови назад темата, де... bobeck написа: Масла хиляди. Другото е реклама  Не са хиляди, около 500 са. Другото ако го мислиш сериозно, знай, че си в огромна заблуда.
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 11:02 pm |
|
|
|
bobeck
|
=Alex= написа: .....Не забравяй, че повечето от хубавите неща не са познати тук... в БГ можеш да намериш всичко евтино и китайско, но качествените неща са "непознати" Няма как да не се съглася с това. Колкото до гамата на Мотул, май не си я разгледал добре. Х-сеss не е единствен вариант. А иначе цената, на която се предлага тук от официалния вносител, верно е странна.
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 11:15 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
|
|
Баси, уцелил съм пак крайният случай- Мотул, по принцип съм наясно с пазара в България , но се надявах, че поне при маслата има избор, ето например хидравликата, пуснах си тема, че на студено в крайни положения стърже и поисках от майстора да смени с най-добро на пазара и уж това беше статойл в резултат на което вече си имам постоянно свиреща хидравлика. Писна ми да се образовам по всеки въпрос за да не ме лъжат! И като кажа на майстора, че ефекта вече е дефект и той вдига рамене. Баси не може ли като поискаш нещо и то да стане без да има условности, в крайна сметка не съм поставял условия за цената. Тъпа работа, докарах си кола от майната си без проблеми и тук лека полека почвам да и ги създавам. Малко е офтопик ама се изнервих.
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 11:21 pm |
|
|
|
=Alex=
|
bobeck написа: =Alex= написа: .....Не забравяй, че повечето от хубавите неща не са познати тук... в БГ можеш да намериш всичко евтино и китайско, но качествените неща са "непознати" Няма как да не се съглася с това. Колкото до гамата на Мотул, май не си я разгледал добре. Х-сеss не е единствен вариант. А иначе цената, на която се предлага тук от официалния вносител, верно е странна. Гамата на Мотул я знам на изуст и в случай, че не караш "бегачка", именно този X-cess е едно от най-добрите и отлично балансирани масла на този производител. Никой не е казал, че е единствен вариант, не знам как го реши това. Просто другите са по-зле (отново - с изключение на 300V). BLUE 1 написа: ...И като кажа на майстора, че ефекта вече е дефект и той вдига рамене. Баси не може ли като поискаш нещо и то да стане без да има условности, в крайна сметка не съм поставял условия за цената. Тъпа работа, докарах си кола от майната си без проблеми и тук лека полека почвам да и ги създавам... В БГ сигурно повече от 95% от "майсторите" не разбират бъкел от масла, а вярват на търговските представители на вносителите, които пък разбират... още по-малко. Сори, пич П.С. Ако наистина си се набутал със Статойл за хидравлика, ще вие. Техния хидравличен флуид е абсолютно същия като ATF-a им. А не е редно. Купи си от e-bay това, сложи го и няма да вие повече. Ако не е правена промивка на системата, препоръчвам ти да направиш с това. Можеш спокойно да си смениш Статойла с хидравличното масло на LubeGard - най-доброто за целта. Ако все още има някой, който мисли, че всичките масла са еднакви, ето едно добро въведение/начало на самообразоването в маслата. На края на този файл има доста ценни линкове, ако на някой му се чете за масла...
|
|
|
|
| Сря Авг 28, 2013 11:53 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
Vmax написа: bobeck написа: Масла хиляди. Другото е реклама  В този конкретен случай, не е точно така... Кой рекламира Амсойл или Редлайн??? И не казвай Агента или Алекс, защото те го предлагат 1:1 без печалба, другото инфо което ни предоставят е вследствие на манията и желанието за топ-качество. не е точно без печалба  но в известен смисъл си прав - т.е. ако продаваме конвенционалните масла - от тях печалбата е доста по-добра, доста по-бърза, и я получаваш веднага, не се налага никаква инвестиция или каквито и да било разправии. за продуктите за които говорим - цената е с много сериозно проучване и ноу хау, транспорт, ДДС и всичко останало - на румънци и гърци свят им се зави от нас  и се прилага по предназначение - клиента получава и точни инструкции как да използва продукта, и защо точно него. ние нямаме никакво намерение да ставаме дилъри на масло или каквото и да било  по-скоро става дума за предлагане на готов пакет от премиум клас. и предлагане означава - продукта, и всичко останало, свързано него. а не само неговата продажба или реклама. много е сложно за обяснение, ще го разберете в бъдеще - най-малко ще се видят резултатите от проучването, извършено от Алекс и използвано от мен. а за момента те са повече от положителни. иначе има много и то хубави масла или консумативи. ние обаче се концентрираме само върху най-доброто, Best Brands. по цял ден обяснявам защо трябва да се дава пълна газ, защо колата няма разход на масло като се гази - но има като се кара полека - как налягането в горивната камера кара сегментите да работят добре, как гадното масло прави карбонов нагар по хонинга на цилиндрите - и т.нат. много често ми се налага да инструктирам клиента да дава повече газ, да натиска по-силно спирачката - за да му е наред колата. много погрешно схаващане е, че колата се плаши от здраво газене. лошо обслужването с бюджетни консумативи и леко каране с надеждата да мине номерът - точно това води до много главоболия. накрая излиза доста по-скъпо. това се коментира не само в тази тема - но и темата с гумите, в темата за охлаждането. а коментари за цените - не можеш да идеш във фантастико, да си купиш уиски, и да платиш за кисело мляко. няма как субару двигател да е наред с бюджетни консумативи - при положение че дизайнът му е високотехнологичен. немските масла са наистина хубави - аз лично карам ежедневката с ксениум 5в40 пълна синтетика, и съм доволен. препоръчано ми беше от приятел - и никак не е евтино, а колата е 1992г. с 40% отстъпка излезе към 25лв литъра. преди я карах с МОТУЛ 10w40 - но понеже имам навика често да и бия прекъсвача на 8000об(с 4АГЕ двигател е) - направи ми впечатление че след здраво газене налягането на маслото спада пермаментно, до следващата смяна. сега с ксениум няма проблеми - което означава че маслото е читаво. но тук пак става дума за висок клас, пълна синтетика. цялата тази история с маслата започна преди време, когато Алекс поиска да му облужвам колата - но по специфичен начин. аз казах ОК. накрая от пълна съборетина с разход на масло 1 литър на едно даване на газ, направихме кола за чудо и приказ - форито наистина лети със страшна сила. но всяко нещо по колата е правено точно както ви го обясняваме - без никакви компромиси! и като теглиш чертата - така излиза най-евтино. преди това за колата са платени ремонти над 6-7000лв, без никакъв резултат. сега обслужвам и колата на предишният собственик на форито - кара ево 10. оня ден му поръчахме дискове за 900лв, DBA - защото иска колата му да спира добре. човекът дава пълната газ - и иска колата му да е здрава, бърза и надеждна. това е начинът на мислене, който се опитваме да наложим. изобщо не става дума дали за смяна на масло ще платиш 150 или 300лв - разпределено на пробег от 10 000км, смяната на масло е най-малката грижа  в бг едва ли има някой, който да е направил повече субару двигатели от мен - за момента са над 400-500бр! бройката им щеше да е доста по-малка - ако такава тема се беше появила да речем през 2000г 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
Последна промяна agent dust на Чет Авг 29, 2013 12:26 am, променена общо 1 път
|
|
| Чет Авг 29, 2013 12:09 am |
|
|
|
MechMus
Регистриран на: Пон Ное 21, 2011 11:21 pm Постове: 60 Местоположение: Baden-Württemberg
Автомобил: Forester S-turbo (SF '99)
Рейтинг: 6
|
" Hot to tell your son which oil is fuckin' quality work.Yeah!"  --> You email the sh*t out of them! Цитат: I been emailing Liqui-Moly back and forth. They finally stated that the 5W-40 Synthoil Preminum is Hyrdocracked group III for the US market. It's probably still a great oil for around $36 bucks for 5 liters at Napa.
It looks like their 0W-40 Synthoil Energy might be the route I go now. I can buy this oil for $46.00 for 5 liters at Napa.
Here is the email they sent me.
I researched and found that my first mail to you was not 100% correct - I´m sorry for that.
Our LIQUI MOLY SYNTHOIL PREMIUM 5W-40, part no. 2040, is a HC oil group III with a noack volatility 12%. In former times we had an oil with the same part-no. that was a full synthetic oil group IV, but now we changed the recipy into this HC oil.
If you would like to use an PAO full synthetic group IV oil for your VW Golf GTI we recommend you our LUBRO MOLY SYNTHOIL ENERGY 0W-40, part-no. 2050. This oil has an noack volatility of 9% and we recommend it for the requested VW specifications VW 502 000/505 000. грозната картинка " у немско" -As we all know, in Europe they can't legally call group III synthetic. So, they say "synthetic technology" instead.  Алекс, приятелю, хиляди извинения за тормоза, но би ли споделил как да го разтълкуваме това масълце като подходящо или не подходящо за Субару ... а цената му, тя определено е привлекателна и един тест в подкрепа на естерите!!! 
|
|
|
|
| Чет Авг 29, 2013 12:25 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
=Alex= написа: Х-сеss не е единствен вариант. А иначе цената, на която се предлага тук от официалния вносител, верно е странна. и мен точно това ме притеснява - а точно това масло има славата на хубаво. до преди година това масло беше 25лв литъра, а преди две години беше 30лв литъра. сега туба 5л е 96лв клиентска цена - т.е. под 20лв литъра. докато маслото за скоростите и дифовете GEAR 300 - държи цена 47лв литъра, 300V също. рязко понижаване на цените никак не е на добре. за справка - пълната синтетика за скорости на ЕНЕОС е 25лв, на МОТУЛ 47лв. високият клас на ЕНЕОС за автоматици е 32лв литъра - на МОТУЛ 26лв. DEXTRON III на МОТУЛ е 25лв литъра - а има доста масла като МОБИЛ с цена 15лв литъра(със 100% надценка). играят си с цените както им падне  някои от маслата които се предлагат в БГ, са рафинирани от преработено масло - едни момчета с бусове обикалят по сервизите, и предлагат все по-високи цени за изкупуване на старо масло. после го дават за преработване - и накрая на пазара има масло пълна синтетика, с едрова цена 7-8лв литъра  просто в бг пазарът позволява и това. официалните вносители на МОТУЛ за бг са РАТОЛА и Проспийд - т.е. техният продукт е с гарантирано качество. ни има и МОТУЛ, който с доставя от пазарът в Германия - Станислав(V-max) наскоро ме светна, че има разлика в етикетите. и тук е дилемата - дали маслото за германският пазар е като това за останалият свят и в частност източна европа. и това не важи само за маслата, а за авточастите по принцип - наскоро имам жестоки драми с каяба амортисьори. оказа се че официалният вносител на каяба си е позволил да вкара количество от евтините ментета, а не оригиналната японска каяба. резултатът е 4 от 4 дефектирали в рамките на 3-4 месеца. сега боря един от дилърите им да си признаят че са ни продали ментета има проблем и с обтегачите за ангренажа на субару. оригиналният е NTN, идва в голяма картотена зелена кутия с големи сини надписи NTN. но има и един, който е в малка синьо бяла кутия. вътре на външен вид е едно и също. но на практика не е. на една турбо импреса въпросният обтегач дефектира в рамките на 2 месеца, два поредни пъти - което означава че в малката синьо бяла кутия е ментето. оригиналният NTN обтегач идва в голяма зелено-кафява кутия, запомнете го - ако не искате субаруто да прескочи няколко зъба два месеца след обслужване на ангренажа... сега пак си говорете за евтини масла пълна синтетика - но не забравяйте, че в китай правят 100% имитация и на мерцедес. а БМВ стана голяма сила - след като започна да продава коли на Китай 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Авг 29, 2013 12:37 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
agent dust написа: играят си с цените както им падне  Именно това е тъпото тук, но начина да се оправим е именно с много алтернативи. Падането на цената на Мотул специално в БГ аз го отдавам именно на конкуренцията и осъзнаването че в ЕС вносът е по-лесен. Иначе в чужбина цената на Мотул не е падала, напротив - преди време се качи леко agent dust написа: някои от маслата които се предлагат в БГ, са рафинирани от преработено масло - едни момчета с бусове обикалят по сервизите, и предлагат все по-високи цени за изкупуване на старо масло. после го дават за преработване - и накрая на пазара има масло пълна синтетика, с едрова цена 7-8лв литъра  просто в бг пазарът позволява и това. Това масло много хора го горят в стари дизели, други пък се отопляват с него, а има и БГ производители, които го преработват със специални добавки, за да се паднат утайките и да се отдели водата като накрая остава само базата, но то вече не може да се използва за моторно масло, но става за други по-непретенциозни видове масла.
|
|
|
|
| Чет Авг 29, 2013 5:45 am |
|
|
|