|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|

За първи път го чух след смяна на маслото, но не съм сигурен дали преди това не го е имало. Почукването е неретмично и се чува от двигателя и се появява и изчезва когато си иска, на открито е трудно доловимо, в гаража повече се долавя. Почукването наподобява сякаш нещо метално се поклаща и се удря в друг метал. Закарах я в сервиз непосредствено след като го чух за първи път, шума не идва от клапаните , а като че ли от колекторите в дясната страна на мотора, майстора (ремонтира само субару) също го долови, но каза, че за пръв път има такъв случай. Когато искаше да "прослуша" двигателя със слушалки, почукването изчезна. Лично проверявах по двигателя да не би да има нещо не затегнато или откачено което да се клати и да издава подозрителният звук- всичко е наред. Тази вечер като вкарах колата в гаража пак го чух, не се влияе от предавката на която е колата, при увеличаване на оборотите почукването се ускорява и изчезва. Пълна мистерия, ще ми се да чуя и друг двигател на автомобил като моя и ако някой от Пловдив се отзове ще бъда много благодарен. Пак да спомена, че е почти неделовимо сред останалия шум на двигателя и е напълно неретмичен.
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 6:38 pm |
|
|
|
petko 69
|
Провери си генерацията,може да има нищо разкачено по изпускателната система.По начина по който обясняваш прилича на гърне,ако не в понеделник при Павлин ,ама ела към 17ч че да се запознаем 
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 9:56 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
Ами баш Павлин я слуша и каза, че за пръв път чува подобно почукване. Даже преди малко я изкарах пак да я слушам в тишината на нощта  и "греда" ....няма и помен от шума. Генерацията е проверена и всичко и е наред. Мислих си дали шума не идва от някоя от клапите в смукателният колектор, но май няма логика.....В понеделник ще мина през Павлин ако не друго поне ще се запознаем 
|
|
|
|
| Сря Окт 09, 2013 10:25 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
|
Същите симптоми имах и аз,но при мен се оказа генерацията.Ако са махани катализатори и са слагани резонансни гърнета е възможно да потраква така !
|
|
|
|
| Чет Окт 10, 2013 8:52 am |
|
|
|
TOOLIGHT
Регистриран на: Пон Окт 21, 2013 1:01 pm Постове: 13 Местоположение: София Рейтинг: 15
|
|
Какво се оказа колега...?
|
|
|
|
| Вто Май 13, 2014 7:20 pm |
|
|
|
BLUE 1
|
Не знам, след поредната смяна на масло пак го чух за малко и после изчезна, в общи линии шума е трудно доловим на общият шум на двигателя...предполагам че си въобразявам 
|
|
|
|
| Вто Май 13, 2014 8:36 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|