Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Важно за всички коли с газови/метанови уредби!!!
| Автор |
Съобщение |
|
sk67
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67 
|

maldoom написа: Пичове, що продължаваме да си чешем езиците, МВР си има сайт и там си има обявления за всякакви най-последни решения и новости и за тези ,които са пропуснали ето пак: http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htmХайде приятно ви снегогазене:) пък било то на газ или на бенз. Ето самият текстДопълнителна информация за водачите на МПС с газова уредба
На гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година, не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС. Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство. Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона. Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС по време на периодичния технически преглед. Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година касаят само гражданите, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба след тази дата.
|
|
7
|
|
| Пон Дек 02, 2013 1:40 pm |
|
|
|
petko 69
|
Колеги повдигам тази тема отново обезпокоен от едно изказване на човек близък с шефа на кат Пловдив.Цитирам неговите думи .Гратисен период изтича на 31 07 за регистрация на агу с цена 20лв ,след този срок до 100лв за преглед.Моля по запознати с закона да се включат и изкажат компетентно мнение.Това не е твърдение на 100%  ,но в Б-Я нещо като се мъти ,а било то за вземане на пари рано или късно се случва.
|
|
|
|
| Чет Юли 17, 2014 8:34 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
Днес минах през кат и за 1час ми издадоха нов талон 2бр на които е отразено вид гориво бензин-втечнен нефтен газ.Платих 10,50лв снимаха паспорта на газовата и това беше всичко.Служителката каза че нямали заповед ,но доста хора си вписвали газовата уредба в талона.
|
|
|
|
| Пон Юли 21, 2014 5:31 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
т.е. не е задължително да си сменяш талона точно в момента, за да не те глобят, така го разбирам аз;)
|
|
|
|
| Сря Юли 23, 2014 10:46 am |
|
|
|
loxs
Автомобил: Lexus RX400h
Рейтинг: 0
|
|
А искат ли някакви документи за монтаж от "лицензиран сервиз"? Чета някакви такива неща в нета, а моят майстор не е лицензиран. И все пак не бих искал друг да ми монтира АГУ-то.
|
|
|
|
| Съб Авг 23, 2014 9:12 am |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
|
За момента само паспорт-а на АГУ-то върши работа. Но е добре и сертификатие на бутилката, редуктора и сондата да са ти налични.
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Съб Авг 23, 2014 9:16 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Ако нямаш паспорт за газовата могат да ти я признаят в КАТ с последния минат преглед. Показваш им големия лист от прегледа като в "Забележки" трябва да пише, че колата е с монтирана уредба.
Звънни им един телефон в КАТ, за да си сигурен и да не те върнат. В България сме..
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Съб Авг 23, 2014 7:48 pm |
|
|
|
loxs
Автомобил: Lexus RX400h
Рейтинг: 0
|
|
Не, аз ще имам всички паспорти и сертификати. Газовата ще се монтира тепърва. Единствено ме притеснява дали искат сертификат за монтаж от лицензиран сервиз. Ако вярно не искат, всичко ще е точно.
|
|
|
|
| Нед Авг 24, 2014 9:05 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Единственият сигурен начин е да ги питаш или на място или по телефон. Даже аз като се разправях им бях звънял и уж щяха да ми признаят немските документи без превод (?!). Имах 20 страници изписани за АГУто от DEKRA в Германия. Всичко хубаво, но на място се оказа, че немските документи не им вършат работа. Затова минах преглед и ми вписаха газовата уредба на него. С прегледа си смених големия талон.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Нед Авг 24, 2014 10:14 am |
|
|
|