Колеги, дайте идеи как може да спра това скърцане. Вдигахме колата и пръсках с некъв спрей масло, ама се оказа, че и това не върши работа. Може би е търкане във втулката и затова не е стигнало маслото вътре. Какво мислите?
Съб Дек 07, 2013 12:46 am
DimoJekov
Регистриран на: Вто Дек 14, 2010 7:49 am Постове: 54 Местоположение: гр. София
Автомобил: Subaru Outback 2,5 limited
Рейтинг: 0
При мен положението е същото(доста досадно). И аз пръсках със литиева грес и скърцането изчезна, но при по-продължително натискане на педала(градски режим) пак се появява и после изчезва. Трябва да надигнеш леко маншончето с отверка за да пъхнеш тръбичката на спрея и да може да отиде смазката по-навътре.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
Пон Дек 09, 2013 7:56 pm
ф-008
Регистриран на: Пет Сеп 26, 2008 12:02 pm Постове: 596 Местоположение: София
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
При мен положението е същото(доста досадно). И аз пръсках със литиева грес и скърцането изчезна, но при по-продължително натискане на педала(градски режим) пак се появява и после изчезва. Трябва да надигнеш леко маншончето с отверка за да пъхнеш тръбичката на спрея и да може да отиде смазката по-навътре.
Благодаря колега! Следващия път като остане малко свободно време пак ще атакувам.
Края на лятото и при мен се прояви. Пръсках 2 пъти оправя се за кратко. Съвет с 1040 - Тенчо: смяна на вилката = около 40лв, но се сваля кутията! Захладня и спря да скърца от самосебе си.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm