Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Триковете на нашенските автоджамбази... 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ogiclub написа:
Жена и кола са на късмет колкото и да избираш. :)
Най-ме кефи по обявите: като нова , уникат и тем подобни глупости. И гурублянския похват, измит двигател и пастиран. Ма той от завода не излиза така бе.

Хахахха Аз на кола случих, ама.........
Понякога преглеждам обявите, и като видя Уникат, или качваш се и караш, направо подминавам обявата без да гледам повече.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Дек 07, 2013 9:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 96
Телефон: 0884522179
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Може да ме оборите за някои неща, но има разни хора – разни идеали. Дано да помогна на тези, които не искат да се пре..ът с кола от автокъща. Та моите разсъждения за купуване на кола и по точно Субару са следните, първо бих погледнал обявите във форума, лошото е, че няма само раздел за коли и се налага да прегледаш 5-6 страници, след като се насочиш към дадена обява задължително прочети постовете на продавача, по тях може да се добие представа за любовта и грижата на собственика към колата си (все пак за истинският стопанин е по-важна колата от жената, жени не ме линчувайте и споко вашият мъж се различава от другите маниаци ;) ). На второ място бих пуснал тема в „купувам” с параметрите които ме интересуват, 90% от предложенията ще са коректни, защото форумните коли се познават и ще е трудно да излъже човек без да го разконспирират. На трето място, просто бих си вдигнал задника и бих отишъл пред някой от „белите сервизи”, направо бих ги изредил всичките и бих разгледал личният им автопарк, предполагам всичките карат Субару, цените ще са високи, но пък ще са перфектно поддържани (ако ми трябва тунинг, точно там му е мястото да го намеря), а тези механици познават де що има читаво на територията на родината ни. На четвърто място бих потърсил услугите на няколкото доверени форумни лица, които се занимават с точно това, да докарат на хората качествени коли (комшията от другия вход, който докарва коли няма да ви свърши работа, той може да е виждал Субару на снимка, но не е наясно с тези коли, това е СУБАРУ все пак, и то ВАШЕТО СУБАРУ). Всеки си избира от кой номер да започне, аз бих тръгнал от N-3. И трябва да се знае, че цената на хубавата кола е по-висока от тази по автокъщите и по-висока от тази която ни се иска. А и да се знае, харесал съм си една, ама няма да ви казвам, че току виж съм събрал пари и съм се обзавел със Субару, обява от частно лице, снимка пред „бял сервиз”, коректно написал какво и с какво е заменил, кои консумативи и кога са сменени, абе наясно сте какво са „достатъчни данни” (как пък тия автоджамбази не се научиха на едно Субару кои консумативи задължително се сменят, дори преди да я измиеш от калта), а не като малоумните писания, като „уникат”, „фабрична газ”, „всичко му работи”, „180000 км.(примерно)”, „единствен собственик”, „лекар я е карал до пациентите на две преки”, „бабичка е носила цветя на гроба на мъжа си и я е карала с 80 км/h, на първа :D ” и тем подобни глупости, лъснати коли също подминавайте.
И не се плашете от юркани коли, аз навремето взех една марка, която я мият без вода, че много ръждясва, две седмици вървеше из града на безкоз преди да я купя, всеки викаше да не я вземам, е две години продължи и в моите ръце традицията „яко газ” и устиска, ама яко газ, при 6500 превключвах следваща предавка( от къде да знам, че можело и под тия обороти) и това целогодишно и на студен двигател, после новият собственик катастрофира с нея и за части. А в същият момент един комшия взе една кротена, та чак пенсионерската карана из града и след две седмици хвърли двигател, явно само са му я „закрепили” колкото да я вземе.
Малииии, всичкото това аз ли го написах? :shock:
Дано не съм ви отегчил. :-~
Има и още точки по които човек може да поразсъждава, ама стига толкова засега от мен.
Лека вечер! :bow:
 7

Съб Дек 07, 2013 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
111 Уверения на хитрия автотърговец ...
... и какво означават те в действителност

1. За тия пари няма да намериш нищо по-добро! (...докато стоиш като идиот тук и не отидеш да потърсиш другаде);
2. Муха не е кацала на нея! (...защото е била експлоатирана там където и муха не вирее);
3. Машина - огън! (...кабелите искрят на всички възможни места ... на невъзможните също);
4. Дръпни се на десетина метра назад и се полюбувай на този красавец! (...и не се доближавайте за да не забележите какъв е уродливец);
5. В нея ще се почуствате истински мъж! (...така тресе, че се изисква истинско мъжество да я караш);
6. На двигателя току що му е направен основен ремонт! (...ежемесечен);
7. Пали от половин оборот! (...ето с онази желязна ръчка, която стърчи под радиатора);
8. Двигател - звяр: два литра! (...в минута);
9. Няма нужда нищо да му се прави! (...безполезно е);
10. Предишния собственик си беше загубил ума по тази кола! (...той и сега реве от нея);
10. Направена му е центровка! (...разваля се в рамките на един месец, не по-рано и не по-късно);
12. Съответствие в нормите! (...50% от стойностите на автомобила съвпадат с тези от техническия паспорт);
13. Машина-огън! (...и много силен при това, ако се съди по пушека от ауспуха);
14. Погледнете как блести боята по калниците! (...и по-добре не гледайте ръждивите петна по покрива);
15. Ауспуха не задира на бабуните! (...поради факта, че последният отсъства);
16. Не е карана зимно време! (...по никакъв начин не е могла да запили);
17. Има шибедах! (...в случай, че вратите окончателно блокират);
18. Напълно херметичен салон! (...два тpyпа са лежали в нея цябо лято и никой не е усетил);
19. Такова радио никой няма! (...ла-а-ампово);
20. Сyпеpмощни фарове за мъгла! (...изяждат акумулатора за 2 часа);
21. Машина - огън! (...изгаря до основи за 14 секунди);
22. Не е под запор! (...запорът е просто детска игра в сравнение с нейния случай);
23. Страшна резачка! (...понеже спирачките почти не работят);
24. Всички могат да карат по магистралата, а вие - в гората! (...тъй като при вас работят само първа и задна);
25. Всички ще ви завиждат! (...какъв богат човек - даде една торба с пари за такъв тракашминдер);
26. Жените ще изпълнят всяко ваше желание! (...само и само да не сядат вътре);
27. Можете да ходите на риба с нея! (...за да оглушите рибата);
28. Суперсъвременна система за сигнализация към спътник! (...ако доплатите още 50.000$ отгоре);
29. Елитен цвят! (...като на първа детска неочакваност);
30. Седалките са в найлон! (...за да не ви се намокри задника);
31. Изчистено арматурно табло! (...от самите прибори);
32. Скоростта не и се усеща! (...докато не дадеш газ);
33. Превключваш на по-висока предавка, даваш газ и скоростомера кове! (...на чертичката 30 км/ч);
34. Затъмнени стъкла - можете да карате гол! (...темпеpатypата в салона е +50 по Цезий);
35. Мотоpът не гасне! (...даже ако вие в продължение на един час безуспешно се опитвате да го загасите);
36. Декоративна решитка на радиатора. (...възпрепятстваща проникването на въздух към радиатора);
37. Дополнителен комплект джанти! (...ще ви потрябват още след две седмици);
38. Дървен волан! (...обработен само със шкурка, колкото да не ви се забоде треска в ръцете);
39. Току що идва от Германия! (...депортирана е заради протестите на "зелените");
40. Един собственик! (...безуспешно се опитва да се отърве от нея вече 15 години);
41. Всички ще ви дават път на пътя! (...само като видят колата ви и ще решат, че зад волана има психо);
42. Най-нови дискове, лети по най-модерна технология! (...свалени от най-новия суперсекретен руски танк Т-93А);
43. Купете от нас, няма да съжалявате! (...за нас, защото няма да ни намерите после);
44. Предишната собственичка рядко я е карала. (...основно я е ползвала за се*с);
45. Жена ви ще бъде щастлива! (...със съседа, защото вие ще прекарвате нощта си в гаража под колата);
46. Голям резервоар за гориво! (...събира 3/4 от заплатата ви плюс извънредните);
47. Зад волана изглеждате като грузински джигит! (...ласкай се, само джигит може да се качи на това);
48. Можете да сипвате всякакво масло! (...и по-често);
49. За такива коли има опашка! (...да пред касите на сервизите);
50. КПП-5! (...на каждом КПП Вашy машинy бyдyт по пять pаз обыскивать)
51. Не кола а бомба! (...ще ти изпаднат всички зъби!);
52. Само послушайте как работи двигателчето! (...само не го гледайте...);
53. Това е истински европейски автомобил! (...събран в Азия и 20 години търкалян по просторите на Африка);
54. Храни се с много малко! (...в това ще си приличате, ако го купите);
55. Автомобилът напълно ви подхожда! (...ти изглеждаш като клошар!);
56. Вратите се затварят с едно леко движение на ръката! (...и се отварят само със щанга);
57. Има индикатор за икономичност на двигателя! (...стрелката е закована с пиронче към надписа "икономичен");
58. Тя ще остане и за вашите деца! (...като ви вкара в гроба преждевременно);
59. Освен вас още двама искаха да я купуват! (...и двамата от пункт за изкупуване на скрап);
60. Единственото, което трябва да направите е да си регулирате седалката! (...което ще ви отнеме 2 дена и 200 кинта в брой - за нова седалка);
61. Ще оцените по достойнство новите шумопоглъщащи стелки! (...когато смените гърнето и двигателя);
62. Никога не е обръщана на таван... (...само 4 пъти е удряна отзад);
63. Тази кола винаги е минавал на преглед с лекота! (...защото баща ми е началник на пункта);
64. Изключително икономичен карбуратор! (...не позволява на двигателя да развива мощнос);
65. Пpобвайте, как леко се върти волана! (...при това предните колела не помръдват...);
66. Върви сама! (...поради липсата на ръчна спирачка);
............ следва продължение

Вто Дек 10, 2013 2:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2