Правила за пускане на обяви в раздела
1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару. 2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка. 3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.
консумативи от най-висок клас - Red Line, AMSOil, EVANS...
| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|
|
Кои добавки визираш? На Red Line са налични (почти) всичките, без мотоциклетната почистваща. Има и доста нови неща от Xenum.
|
|
|
|
| Съб Дек 21, 2013 2:05 pm |
|
|
|
tony
|
Чакам Дядо Коледа да ми достави тази лубрикация и газ за планините! 
|
|
|
|
| Съб Дек 21, 2013 4:13 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
| Съб Дек 21, 2013 4:20 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
флъш за ръчна кутия на Xenum. ако има да идвам направо че колата чака ....
|
|
|
|
| Съб Дек 21, 2013 5:38 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

правило за Red Line е че нямат в продуктите си минерална база - затова и не предлагат масло за разработване на двигатели, а само ZDDP добавка. ZDDP се добавя към най-обикновено минерално масло - и така то става подходящо за разработване на двигатели. другият вариант е да се използват готови продукти, пак от премиум клас - AMSOil Break in Oil, Royal Purple Break in Oil... вече няколко субару двигатели бяха подложени на ускорената разработваща процедура, при всички резултат има само след няколко часа. последният на който направихме премиум ребилд разработихме днес - не е наточена бигачка, а нормална ежедневна кола, 2.5 ХТ автоматик. пълен основен ремонт на двигателя - лагери, бутала, сегменти, и пълна ревизия на главите. първо палене - и веднага пробег от 150км в режим на натоварване(0.8 бара буст), без да се гаси двигателя и да се оставя да изстива. използвахме Royal Purple Break in Oil - колата ще мине пробег от общо 1400км с това масло, после Red Line Euro - с газова уредба е. направихме и допълнителни модификации - уреди за буст, температура и налягане на маслото. и доста елегантно решение на проблемът с монтаж на датчиците на форестър турбо, поради невъзможността да се сложи сандвич адаптор. с преходен двоен банджо адаптор - така и оригиналният датчик си работи, а този на уредите се изнася встрани със стоманизиран маркуч. първо палене, и след малко сме на магистралата с пълна газ - за пореден път запазваме традицията клиента да има честта лично да направи първото палене на двигателя, и после разработването. така става свидетел на прераждането на субаруто си първи старт, Red Line Zone engine rebuild: https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater   
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Нед Дек 22, 2013 4:26 am |
|
|
|
Vеsó
Регистриран на: Нед Дек 22, 2013 6:41 pm Постове: 5 Местоположение: Велико Търново
Автомобил: FORESTER Diesel
Рейтинг: 0
|
Здравейте, Не ми се отдаде да намеря специализираната тема за запознанства ](./images/smilies/eusa_wall.gif) и понеже съм твърде нов, "чисто зелен" (не мога да изпращам "лични") питам директно тук. @ agent dust Скоро си купих ФОРЕСТЪР. Понеже имам и друга - служебна кола - с Форко съм минал едва ~4'000km. Бих искал да направя смяна на малкото, но се чудя дали да чакам някой датчик да ми сигнализира или мога да го направя и преждевременно ? С какво масло да направя смяната ? и има ли някаква особеност - дали трябва да се "обяснява" нещо на софтуера на колата ? Форко е дизелов 2.0. Ръчна кутия. От Велико Търново съм и за другата си кола ползвам услугите на сервиз "Лудия", който е на входа на града. Нещата, които сте написал са доста интересни Поздрави Vеsó
|
|
|
|
| Пон Дек 23, 2013 8:15 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
здрасти преди смяна на маслото двигателят се промива с добавка. оставя се да работи 30-40 минути на място, и маслото се източва както е горещо.
маслото за този двигател е Red Line 5w30 Euro, най-висок клас естерна синтетика. цена с ддс 38лв за една кварта(0.946л). двигателят събира почти 7 кварти(6.5 литра) при правилно източване на маслото. слага се оригинален маслен филтър на субару. маслото Red Line е с пробег 15-20 000км или една година.
предлагаме и AMSOil SIgnature 5w30 - то е от същият клас като Red Line. но наличности ще има може би след нова година
няма никакви индикатори по таблото или в електрониката за смяна на масло, и не трябва да се прави нищо друго освен смяна на масло. сменят се и въздушен филтър и филтър на купето, препоръчително е и смяна на горивен филтър
маслото на скоростите е добре да се сменя на 5 години, или 50-75 000км. предлагаме Red Line 75w90NS
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Дек 23, 2013 9:23 pm |
|
|
|
swordsman
Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 12:14 am Постове: 116 Местоположение: София
Автомобил: Legacy
Рейтинг: -16
|
|
_________________ BOXER FAN
|
|
|
|
| Пон Дек 23, 2013 11:18 pm |
|
|
|
seppy
|
Също така, Форкото по-горе е и с добавка в охладителната течност WATER WETTER. Форко е луд, както и Краси 
|
|
|
|
| Пон Дек 23, 2013 11:59 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|

Red Line Water Wetter е много хубава добавка за антифриза. подобрява топлообмена, предпазва от котлен камък и корозия на радиатори и маркучи. оригиналният антифриз на субару се сменя на 10-12 години, и е висок клас. но по неизвестни причини в някои сервизи го сменят на сравнително нови коли(4-5 годишни), и слагат много по-лош антифриз, от нисък клас. и се налага да го подменяме наново - антифриз от нисък клас за две-три години трупа котлен камък, започва да яде маркучи, уплътнението на термостата, поврежда и уплътненията на радиаторите. аз слагам Motul Inugel Optimal Ultra, разреден с дейонизирана вода, и една доза Water Wetter. препоръчително е на 100 000км да се сменя и термостат - а ако антифриза е бил нисък клас даже по-често. така се получава готов и завършен продукт, като наближи летният сезон се почистват радиаторите с Meglio и водоструйката, и готово, субаруто няма да грее. когато колата мине подобна процедура - охладителната система започва да работи много по-ефикасно. зимата парното е по-добро, двигателят по-бързо стига до работна температура, а в жегата не грее. много хора не обръщат внимание на тези неща - сещат се чак като кипне чайникът, или като му изтекат водите. същото е като при маслата - сещат се че и те имат значение чак когато двигателят хвърли бялата кърпа няма никакъв проблем и да се мие двигателят переодично - на автомивка. субару няма проблем с жици и кабели, и е напълно безопасно. мръсотията по двигателят е много по-лош вариант. много хора смятат че след къпане на двигателят на субару ще има проблем с тоците - но пропускат факта, че това не е европейски автомобил. държат двигателите потънали в мръсотия, по тях стои фабричният запечатващ парафин или мазилата от автотърговците - а тези гадости трябва да се разкарат по най-бързият начин, и двигателят да е чист и спретнат.
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 2:55 am |
|
|
|
Vеsó
Регистриран на: Нед Дек 22, 2013 6:41 pm Постове: 5 Местоположение: Велико Търново
|
Благодаря ти agent dust ! Определено това което прочетох ми допада и смяната ще направя според препоръките ти. Имам още един въпрос. Понеже, като купих Форко, от сервиза ми казаха, че фабричното масло ще сменям на 15'000км Има ли необходимост да чакам до 15'000 или мога да предприема действия по-рано ? Поздрави Vеsó П.П. Има ли човек във Форума, който може да направи тунинг на двигателя на Дизелов Форко. Прочетох доста неща, но нямам нужната компетентност - трябва да се доверя на някого.
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 11:03 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
Пробег от 15 000км си е наред - но зависи с какво масло е
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 1:57 pm |
|
|
|
tony
|
Vеsó написа: Има ли необходимост да чакам до 15'000 или мога да предприема действия по-рано? Както agent dust е написал 15к км е нормален пробег за определени масла. Ако колата ти е гараннционна, маслата се сменят от представетелите на Субару в БГ (към момента Мотул). А ако си извън гаранция избора е само твой. Аз след като навъртях 60к км го сменям на всеки 10к км, независимо от маслото-превантивно. Vеsó написа: П.П. Има ли човек във Форума, който може да направи тунинг на двигателя на Дизелов Форко. Прочетох доста неща, но нямам нужната компетентност - трябва да се доверя на някого. Колега, щом нямаш нужната компетенция не се занимавай. Вярно, колата си е твоя и можеш да правиш всичко с нея. Но дизела е за хора които карат повече и от време на време, ако им се наложи да издухат някои немец.  Покарай и след това решавай. За тунинг са други модели на Субару . Лично мое мнение. Писано е достатъчно в под форума Boxer diesel tuning
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 2:49 pm |
|
|
|
Vеsó
|
Чета този Форум доста преди да реша да купувам Форко. Видях каква е фирмата вносител, видях какво се пише за нейния подход към клиента, но всичко това не ме спря да купя колата (все пак всички тези хора нямат нищо общо с марката). Общо взето съм решил, че ако намеря сервиз, с който да се харесаме взаимно - гаранцията ще добие друг смисъл за мен. Нямам никакви предубеждения за хората в сервиза на фирмата от където купих колата - даже ме кефят, че се борят въпреки липсата на съпорт от вносителя. Браво за което. Гледам Дискавъри ТВ и благоговея пред майсторите, които правят мотоциклети, хот-роди, тунинг на чисто нови коли и т.н. В този ред на мисли ми бяха и въпросите за Български сервиз, който върви в тази посока. Не бих се замислил дори, да правя нещо по колата, сам. Видях,че "агент дъст" професионално коментира неща, които кореспондират с моята визия и скоро ще му бъда клиент. Поздрави на всички под звездите на СУБАРУ ! ВЕСЕЛА КОЛЕДА ! Vеsó
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 4:13 pm |
|
|
|
tony
|

Да се очета и аз. Днес смених всички масла на дизелака (двигателно, трансмисионно и диф.) с RL. Уточнявам че Red Line съм използвал в други машини и имам добри впечатления и резултатати. Но в автомобилен еквивалент, това е първия ми сблъсък с марката. И така, Миро от Варна направи интервенцията по колата. Промивка не е правил на нищо, понеже нямаше такава химия. Тук един упрек към Краси и Наско. Хора вземете се в ръце, снабдявайте Миро с консумативи редовно. След като поглезихме Форко, нищо не остана в сервиза. Използвахме последните шишета 5W30 Euro, останаха му няколко бройки 75W90 NS, а флуиди за промивки-никакви. И след мен затвори сервиза. Първи впечатления. От Варна до Бургас напълно тих двигател и "мазно" влизане на скоростите. Това все още не е предпоставка за отличен резултат. Маслата са "пресни" и е нормално да е така. Ще тествам до 10к км и ще споделя. Дано всичко е нормално през този период. п.п. Краси, още чакам кашончето с благинките. п.п. Ето го и варненския барман на Red Line- Миро. Прикачени файлове:
image.jpg [ 767.65 KiB | Прегледано 1666 пъти ]
|
|
|
|
| Пет Дек 27, 2013 7:48 pm |
|
|
|
=Alex=
|

Тони, уелкъм ту дъ клъб Ние нямаме на идея какви са наличностите при уважавания от нас Миро, който дава всичко от себе си Субарата да летят безпроблемно, и който ние харесваме като човек и приятел  Имай, обаче предвид, че в този период на годината е мисия невъзможна с доставките, защото куриерите не работят. Иначе продукти на склад има в достатъчно количество  Относно маслата: Имай предвид, че по-прецизно формулирано масло за скоростите на Субару от 75-90NS едва ли е създавано някога и резултатите се забелязват почти веднага - не е защото е ново  По-скоро точно защото е ново не е в изгодна позиция за тестове и оценка, защото още не си е депозирало компонентите/добавките по железата. По принцип ползите от тази комбинация се забелязват през първите 15,000км, след това вече нещата остават на едно ниво. В зависимост от това с какво гориво го караш и от режимите на каране можем да преценим ориентировъчно какъв пробег е разумен, но polyol-ester базата е изключително устойчива, а юро 5-30 има почти нулева загуба на вискозитет през целия си жизнен цикъл. Карай смело 
|
|
|
|
| Пет Дек 27, 2013 9:32 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
куриерите хлопнаха вратите още преди коледа, и днес им беше първи работен ден - затова се бавят доставките, няма кой да ги направи в почивните дни
|
|
|
|
| Съб Дек 28, 2013 12:33 am |
|
|
|
xander
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 8:39 am Постове: 429 Местоположение: Sofia
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
|
Аз да питам за този форестър горе от къде му е купена стойката за уредите (на колоната)? И дали има за импреза класик ? 
|
|
|
|
| Съб Дек 28, 2013 10:13 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
стойката не е специално за субару, универсална е. но с пистолета за горещ въздух се успа 
|
|
|
|
| Съб Дек 28, 2013 10:53 pm |
|
|
|
Zlobstur
Регистриран на: Сря Май 08, 2013 7:07 pm Постове: 433 Местоположение: В.Търново
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162   
|
Привет и Честита Нова Година. Да изкажа и аз своите впечатления от LubeGuard добавката за двигателно масло. След консултации с Alex и съдействие и от Агента сложих на Форко въпросната химйика, в резултат на което студеният старт сутрин значително се подобри, двигателят утихна и работата на мотора е равномерна от самото палене. Общо взето останах приятно изненадан Сега е ред да изпълнявам и другата рецепта по техни препоръки 
_________________ Lesson for beginners: Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Speed is how fast you hit the wall.
|
|
|
|
| Пет Яну 03, 2014 10:41 am |
|
|
|