|
Страница 1 от 1
|
|
Не върви на бензин-забива предницата и глъхне!
| Автор |
Съобщение |
|
limona
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 2:55 pm Постове: 196 Местоположение: София Рейтинг: 6
|

Здравейте съфорумци с пожелания за весело посрещане на предстоящите празници! Директно на въпроса: Автомобила е subaru legacy 2,5 AT 2002 година с ГИ. Вчера реших да покарам колата известно време на бензин,заредих,превключих на бензин-ОК,излизам от бензиностанцията с лекичко настъпен педал на газта-пак всичко е ОК и дотук с ОК.Когато подам малко повече газ (приблизително една трета от хода на педала на газта) колата забива предницата,не ускорява,а точно обратното.Когато подам газ до ламарината има едно "замисляне" около 5-10 секунди и се изстрелва,но ако държа педала на газта от една трета до две трети от хода му си седим на едно място и глъхнем.На място и на позиция P на скоростния лост проблема пак изчезва,двигателя се форсира безпроблемно. След като превключих на газ проблема изчезна,пак на бензин и пак същото нещо. Не се намирам в България и ще се опитам с Ваша помощ да отстраня проблема сам (ако е възможно разбира се). Ще съм безкрайно благодарен за мнения и съвети къде и как да търся проблема. Благодаря и поздрави от мен!
_________________ limona
|
|
|
|
| Съб Дек 14, 2013 4:19 pm |
|
|
|
subi_1
Автомобил: Субару Легаци 4
Телефон: 0899244744
Рейтинг: 0
|
Колега и аз имам подобен проблем,ама при студен двигател и пак на бензин.Що не погледнеш бензиновия филтър,щом на ниски е добре,има вероятност да е тва,почни от по-елементарните и ефтини неща,успех 
|
|
|
|
| Съб Дек 14, 2013 5:51 pm |
|
|
|
shery81
Регистриран на: Съб Май 30, 2009 8:24 am Постове: 203 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
|
Здравейте,преди време имах подобен проблем(според мен) се дължи на запушване на дюзите. При мен се получи тъй като карах прекалено дълго време на газ и много малко на бензин,оправи се като карах близо месец само на бензин с високо октаново число. Но не винаги това е решението и е възможно да се стигне до сваляне и почистване на дюзите на инжекцьона. Успех и на двамата 
_________________ 2007 Subaru outback B13
|
|
|
|
| Съб Дек 14, 2013 5:57 pm |
|
|
|
gatof
Регистриран на: Пет Юли 16, 2010 6:58 pm Постове: 414 Местоположение: Перник
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45 
|
shery81 написа: Здравейте,преди време имах подобен проблем(според мен) се дължи на запушване на дюзите. При мен се получи тъй като карах прекалено дълго време на газ и много малко на бензин,оправи се като карах близо месец само на бензин с високо октаново число. Но не винаги това е решението и е възможно да се стигне до сваляне и почистване на дюзите на инжекцьона. Успех и на двамата  Напълно възможна причина... Също така може да се дължи и на ненавременно сменен бензинов филтър... Да не казвам бензинова помпа. Ако не са ти монтирали реле което да изключва бенз. помпа докато колата работи на газ е твърде възможно да се е повредила... Все пак мисля че е горивен филтър!  Успех!
_________________ Legacy 2.2 GX 4WD '91 Outback '01 H6
|
|
|
|
| Съб Дек 14, 2013 7:05 pm |
|
|
|
limona
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 2:55 pm Постове: 196 Местоположение: София Рейтинг: 6
|
|
Горивен,маслен,въздушен филтър,свещи и кабели всичко това е сменено преди 250 км. Как да карам колата цял месец на бензин като тя не може да ускори?Трябва да карам с 30-40 км/ч. Защо на място двигателя се форсира нормално,а проблема го прави само по време на движение? Преди време бях пускал тема за АГУ и Вие ме убедихте,че е добре с ГИ,но със сигурност това е последната ми кола,на която слагам АГУ. Продължавам да търся проблема и ще съм безкрайно благодарен ако изкажете още мнения и предположения. Поздрави от мен!
_________________ limona
|
|
|
|
| Нед Дек 15, 2013 12:23 am |
|
|
|
Nikolov
Регистриран на: Съб Окт 27, 2012 9:05 pm Постове: 130 Местоположение: Ямбол
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337       
|

Тъй-като не съм автомобилен специалист, при случаи подобни на Вашия, постъпвам по следния начин: 1. Разсъединявам (откачам) минуса на акумулатора за около 5-10 минути за да се изчистят грешките, натрупани в ECU (електронния блок за управление на двигателя), след което го свързвам наново; 2. Изминавам около 40-50 км само на бензин (задължително преди запалването на автомобила изключвам газовата уредба), за да не се записват никакви грешки в ECU, вследствие работа на двигателя на газ. Всичко описано дотук го правя, за да се уверя къде е проблема- в газовата уредба или другаде. 3. Ако отново има някакви симптоми за неизправност (автомобилът не върви добре)- отивам при автомеханик, за да разчете грешките, натрупани в ECU и за да направят съответните корекции. Във Вашия случай евентуално ще се наложи да прочетете някой друг ред във форума или от други източници и да се опитате да си направите диагностиката сам. 4. Ако проблемите са вследствие записване на грешки в ECU при работа на двигателя на газ- просто си карам на газ, докато ми остане време да отида при механика, който разбира от автомобилни газови уредби.
_________________ „Със себе си съм имал повече проблеми, отколкото с всеки друг човек.” (Дуайт Муди) Когато си измия колата, върви по-тихо и вози по-меко.
|
|
|
|
| Нед Дек 15, 2013 8:58 am |
|
|
|
iion
|
|
Тъй като едно от подозренията са запушени бензинови инжектори може да опиташ почистване с химия или ултразвук - и двете не налагат движение на колата, като за химията може и да не се налага демонтаж на инжекторите.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Нед Дек 15, 2013 9:14 am |
|
|
|
Unufri
|
Този проблем съм го имал с друга марка кола. Оказа се ,че бензиновата помпа нямаше дебит и недостигаше бензин. Обикновенно точно за не вървене и забиване на муцуната при легасито имах проблем с детонационния датчик ,но това ще се покаже при диагностика. Моя съвет е да намериш един манометър и да премериш входящото налягане на бензина след бензиновия филтър точно преди мотора преди мотора . Незнам какъв е дебита и на какво работно налягане работи твоята помпа ,но ако е заминала (износена вътре) няма да може да ти захрани дюзите със сигурности и няма да пръскат добре. Незнам как можеш да измериш дебита ,но ако намериш данни за него т.е. колко l/hе , можеш да я засечеш в една 5-10 литрова туба за какво време примерно 1 минута какво количество бензин ще напълни в тубата. Дано да съм помогнал. Поздрави 
|
|
|
|
| Нед Дек 15, 2013 9:57 am |
|
|
|
limona
|
|
Много благодаря на всички отзовали се на апела ми за помощ! Бихте ли ми казали къде се намира въпросното "стъпково моторче" и как се сваля за да почистя и него,защото ми казаха,че проблема е възможно да идва от там? Очевидно има проблем,защото колата започна да прави и други аномалии-гасне като спра (особено ако е на скорост) и не изключа на положение "N",даже и като изключа,двигателя се тресе ужасно все едно се намираш във някаква виброкамера. Желая весело посрещане на коледните празници с пожелания за много здраве и късмет!
_________________ limona
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 2:25 am |
|
|
|
patko
|
|
Това, ограденото с червено е стъпковичт мотор. Първо се откача буксата, после с кръстата отвертка се развиват двете винтчета. Внимателно го извади, защото има един О-пръстен на тялото.
Прикачени файлове:
step motor.jpg [ 657.45 KiB | Прегледано 1838 пъти ]
_________________ LEXUS GX 460, V8, 4.6, 2014 TOYOTA CHR HYBRID GR SPORT, 2.0, 2023 LEXUS LBX 2026
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 6:26 am |
|
|
|
plaskom
|
|
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 6:55 am |
|
|
|
limona
|
|
Благодаря! Изгледах и клипа и още днес мисля да го сваля,но какво точно е необходимо да почистя,да използвам ли някакъв препарат и доколко е възможно проблемите,които описвам да идват от него? Поздрави!
_________________ limona
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 1:57 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
limona написа: Благодаря! Изгледах и клипа и още днес мисля да го сваля,но какво точно е необходимо да почистя,да използвам ли някакъв препарат и доколко е възможно проблемите,които описвам да идват от него? Поздрави! Всичко е възможно  А иначе най лесно с бензин  Има и специални спрейове. Ама са скъпички  )
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 3:06 pm |
|
|
|
ivo totev
Автомобил: Legacy EJ25 02 & Outback H6 05
Рейтинг: 51 
|
|
Преди няколко дни и аз разглобих и почиствах въприсния клапан, не че е имало проблеми при мен, просто така от любопитство. Добре е също така да се почисти и смаже винта
Прикачени файлове:
images.jpeg [ 7.43 KiB | Прегледано 1744 пъти ]
images 1.jpeg [ 10.95 KiB | Прегледано 1744 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 6:07 pm |
|
|
|
iion
|
Чистенето на клапана наистина помага - аз го чистих за втори път миналата седмица и мога да подтвърдя - но имайте предвид, че конструктивно клапаните са различни в зависимост от годината, типа и предполагам серията на производство. Моя клапан е различен от показания от колегата Иво Тотев (детайли: http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=781242) и за почистването му е хубаво да се поръча резервна уплътнителна гарнитура. Гарнитура взимам от mimo13 - налична е и идва до ден. Чистил съм клапана със спрей за почистване на карбуратори, който мирише на кореселеин и предполагам е със същия състав, но е много по-удобен понеже е под налягане и може да почистиш с много-по-малко течност за кратко време и рискуваш по-малко повреда на клапана.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Вто Дек 24, 2013 9:17 pm |
|
|
|
NIKI LINDAREV
Автомобил: subaru,legacy 2.5
Рейтинг: 0
|
|
Аз имах подобен проблем и се оказа мап сензор.колта гаснеше и забиваше муцуната.а относно терсенето може и колата да е за реглаж на клапани.весели празници на всички
|
|
|
|
| Сря Дек 25, 2013 9:26 am |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
|
Аз имах подобен проблем - на място двигателя се форсира нормално, ако не се настъпва много ускорява сравнително добре, но ако се подаде повече газ забива, глъхне и не върви. Това на бензин, на газ - започва да тресе и беше невъзможно да се кара. Проблема беше особено осезаем при изкачване, направо никаква мощност. Кабели, свещи и т.н. всичко сменено с качествени материали. При мен се оказа, че първата ламбда сонда подава сигнали със закъснение и в резултат колата имаше бедна горивна смес. Сложихме една ламбда сонда за проба и нещата се наредиха, така че сега трябва да купувам нова ламбда сонда. Четох, че над 100 000 км ламбдите почват да сдават багажа и да не подават коректни сигнали.
|
|
|
|
| Пон Яну 06, 2014 11:55 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|