Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  >
 Subaru WRX STI 2015 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Май спестяват от командировъчни и самолетни билети ROFL
Предполагам са стигнали до извода, че с местни спецове ще маркетират и продават по-добре.

Сря Яну 15, 2014 11:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Айде новата реклама.

Сря Яну 15, 2014 12:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: STI
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат

Имайки предвид разочарованието с мотора, в малко по-положителна светлина:
Томи Макинен е участвал в разработването на колата - та поне можем да предположим, че ще мачка в завоите.
Цената също е прилична: в Англия вече я обявиха: 28995 лири

Сря Яну 15, 2014 3:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат

Сря Яну 15, 2014 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Хубавото е, че който има стария модел, няма за какво сериозно да съжалява. Нито в техническо отношение, нито като дизайн, нито като качество на материалите този модел има значим напредък. Реално е повече фейслифт, отколкото нов модел. То не че и Карерата не върви по подобна пътека през годините, но все пак в днешно време смяната на технолгиите е малко по-динамична и очаквах повече. Рейката е най-големия скок . Торк векторинга с АБС-а не е нещо драматично, но пак е приятен полъх на модерност.Ok, пипнали са и окачването малко...
Всъщност всичко си е на мястото и колата предполагам е чудесна, освен мотора. 305 кс и 393 Нм при 4000 об/мин са ОК показатели за началото на века. При положение, че Субару направиха съвременен двигател с верига, директно впръскване и бързо туин скрол турбо, не виждам смисъл от двигател със средни динамични характеристики и разход , напълно нелогичен за 2014-а. Даже сегашният 2.0 на Спек Ц е 308 коня и 430 Нм при 3200 об/мин. А пък в Легаси 2.0 ДИТ от 2 години слагат новия мотор , който там има 300 коня и равни 400 Нм още от 2000 об/мин до над 5000. Тази кола ще върви много по-добре с него и ще харчи поне 2 литра по-малко. Да не говорим, че Субару могат да изтискат и още от него. Не вярвам заради единия ръмбъл да са го оставили, звук все може да се докара.
Че то нищо чудно този новия ВРХ , който вероятно ще е по-лек и е с 6МТ, да е по-еластичен от СТИ.
Интересно ми е да видя малко инфо за масата на колата, разпределението и между мостовете, предавателните числа на кутията и дифа, междуосие, клиренс, предна/задна следа...
Колата 100% ще се пусне и в Европа, поне такова е инфото. В Англия ще струва 29000 паунда-горе долу добре, но там и сериозни конкуренти са пак близо толкова. Колко ли ще е тук. В Германия гледам, че официалната цена на настоящия модел е 50000 евра, безумие.
Надявам се, че Субару ще се осъзнаят и бързо ще сменят мотора. Допускам , че за Япония направо ще скочат на DIT...

Сря Яну 15, 2014 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
За САЩ най-вероятно пускат този двг, защото изискванията за емисии не са толкова строги. Стоковите ТТТ данни няма как да са впечатляващи - въпроса е карантията каква е.
В Европа според мен ще е с директно впръскване.

Сря Яну 15, 2014 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат

Пет Яну 31, 2014 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:good:

До колкото разбирам ще мачкаме в клас SP3T на NBR Challenge-a. Този клас май е до 2.0, така че наистина японската верския ще е двойката, дали обаче новата :)

Съб Фев 01, 2014 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
BTW подготвените рали СТИ-ки също винаги са били 2.0...

Нед Фев 02, 2014 11:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Американката е 2.5 заради ESX, там са 2.5 фанатици, но минават по някоя и друга процедурка за по-нисък разход ;)

Нед Фев 02, 2014 1:19 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
taipan написа:
:good:

До колкото разбирам ще мачкаме в клас SP3T на NBR Challenge-a. Този клас май е до 2.0, така че наистина японската верския ще е двойката, дали обаче новата :)

Точно така. SP3T е от 1.75 до 2.0 литра. И на мене ми е много интересно дали ще използват новия мотор. Ако използват новия мисля, че би било добра индикация, че в близко време именно на 2-ка инжекция ще заложат и в STi-ката вместо на потенциално нов 2.5л, тъй като и това остава дискусионен (на този етап даже чисто спекултавивен) момент, за когато направят евентуалната смяна.
Само да вметна, че в началото имах известни резервации за задницата, но с всяко следващо поглеждане вече отминават. В Nasioc масово казват, че на живо колата изглеждала по-добре, отколкото на снимки (те Субитата никога не са били сред най-фотогеничните впрочем), но тези по-натурални снимки, направени от ентусиаст в Nasioc доста ме печелят. :)
П.П. Ревютата се твърди, че ще излезнат по-късно през февруари, така че не остава много. :sti:

Прикачени файлове:
new.sti.jpg
new.sti.jpg [ 209.94 KiB | Прегледано 1204 пъти ]
new.sti.2.jpg
new.sti.2.jpg [ 237.15 KiB | Прегледано 1204 пъти ]
Нед Фев 02, 2014 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
http://www.youtube.com/watch?v=qzfDBoihan8

Почна се с онбордите, значи съвсем скоро ще излезнат и първите ревюта. Колата не изглежда като да стои зле... :) Особено в тази комбинация почнах даже бързо да и свиквам и да ми харесва:
http://icdn2.digitaltrends.com/image/20 ... x646-c.jpg

Само този двигател ме притеснява малко дмд...Всичко останало изглежда обещаващо, по-яки спирачки, къса и олдскул хидравлична рейка, LSD дифове....като гледам колко е добър WRX-a според ревютата, това ще е съвсем силно на пътя...

Нед Фев 16, 2014 9:50 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
След 17ч. днес ще се появят първите ревюта, дотогава има ембарго от FHI :)

Пон Фев 17, 2014 3:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Приятно гледане :)

Пон Фев 17, 2014 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Имайки предвид, че The Fast Lane Car изкараха видео ревюто си точно в 17:00, когато приключи ембаргото очаквах повече. Видеото бе 9 минути без да се споменава кой знае колко. В тази връзка обаче прочетох няколко ревюта, които доста ми харесаха:
http://www.motortrend.com/roadtests/sed ... rst_drive/
http://www.motorauthority.com/news/1090 ... irst-drive
http://www.topgear.com/uk/car-news/Firs ... 2014-02-17

Друго си е обаче видеото, така че ще изчакам малко повече материал, в това число особено от карането на Лагуна Сека. :)

Пон Фев 17, 2014 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
bubaru написа:
Приятно гледане :)

Или сафарито не рифрешва или аз, Пафката и колегата VDG сме най-големите фенове на СТИ, предвид 3-те гледания на клипа към този момент :)
Иначе ревюта е мега слабо...чакам истински коментари, а не на хамбургер янки...

Пон Фев 17, 2014 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Добре изглежда,дано и харектеристиките да са добри. =D>

Пон Фев 17, 2014 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
bubaru написа:

Или сафарито не рифрешва или аз, Пафката и колегата VDG сме най-големите фенове на СТИ, предвид 3-те гледания на клипа към този момент :)
Иначе ревюта е мега слабо...чакам истински коментари, а не на хамбургер янки...

Сафарито си е наред - просто ние сме трите най-запелени фенове на новото STI :D
Във връзка с ревютата, след като попрочетох няколко оставам със следните впечатления, които се откроявам в почти всички:
- мърмори се, че STi-ката возила по-твръдо от WRX-а, което предвид факта, че STI е ориентиранa за по-екстремно шофиране, особено по писта и т.н. е напълно нормално и не виждам какво друго са очаквали.
- кормилната рейка почти навсякъде се изтъква, че оказвала супер положително влияение.
- торк векторинг системата в комбинация с другите системи на STi-ката също работила доста сполучливо.
На мен лично sound tube-а/резонатора, който изпраща боксър ръмбъла към купето доста ми харесва - много приятен звук се чува на клипчетата, снимани отвътре.
По отношение на ревютата чакам с интерес по-задълбочен анализ на мотортренд - да направят свой тест за 0-60мили (5.1 е крайно консервативно число според мен), да я пуснат на "8-цата" да се види какво време ще даде и т.н., което ще ни позволи да придобием по-добри впечатления спрямо други коли и предходните STI-ки.
Прилагам клипче за по-големите ентусиасти (навярно за колегите taipan и bubaru най-вече), които имат желание да прекарат близо час, допълнително запознавайки се по темата:

П.П. Наскоро имах минаване през Субару Моторс и стана дума за новото STI. В момента, както мнозина сигурно са забелязали, няма изложени STI-ки, а са само по поръчка, но този път имат намерения евентуално да докарат някое друго, което да бъде изложено. Дано това се случи, че ентусиастите да можем да го видим възможно най-скоро на живо.

Вто Фев 18, 2014 8:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:good: :beer: Евала !

Много кефи колко са увеличили стоковия TMIC. Приближава Перина в гаража, ще ги замеря ако вкарат в БГ скоро :)

Сря Фев 19, 2014 11:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
За разлика от СТИ хечбека от 2008 , за който ми трябваха години да му свикна и никога не ме е кефил много, този модел за 3-4 дни ме плени като излъчване и определено съм му фен. Има и нещица, които леко ме дразнят или са странни, примерно:
-рамките на вратите (особено предните) изглеждат тънки като вафличка , имам чуството че як нервиран човек може да я огъне :D , не се карайте с такива по улиците...
-вътре си е по-пластмасов от немските конкуренти, но айде това си е очаквано...
-торк векторинга работи само на предната ос, досега всички коли с активни торк векторинг дифове помагат на задницата да завие-визирам Хонда Ледженд, Ево, Х6, Ауди РС4/6..БМВ предлагат даже на Х1 същата функция с АБС-а, но на задния мост..
-Субару продължават да искат СТИ да недозавива- макар и доста удебелени щангите са 24 мм предна и само 20 мм задна, това е за да имат оборот разни като Whiteline явно..Отделно, че предното окачване е по-твърдо от задното.
-Няма уред за налягане и температура на маслото, можеше да сложат, макар че и това после лесно се добавя...
Гледах дългия клип с презентацията на новостите.Малко нагласени изглеждат разни сравнения, но това е маркетинга... Забелязах, че за 1 час на двигателя отделиха 10 сек и нищо не казаха за разхода. То няма и какво. Иначе всичко останало е добре, уредбичка, саунд вътре, екстри, сейфти фичъри, функционалност и дазайна , който пак казвам ми допада много.Сравняват го с Голф Р, Мустанг, Кайман и др, но реално единствените му конкуренти в техническо и духовно отношение си остават стария СТИ, новия ВРХ и Ево 10. Това са колите , които истинския фен на СТИ обмисля, всичко останало се купува я заради по-добър интериор и комфорт, я за разход, я за гъзария...въобще целите на останалите коли са други, затова си имаме и отделна тема СТИ срещу останалите във форума...
Погледнато отгоре този СТИ е подобрен доста, но не виждам с какво превъзхожда новостите, които Мицубиши вкараха на пазара още през 2007-ма. Нито има активен заден диф, нито има яки рекаро седалки, нито има модернизиран мотор(верига, туин скрол), пак ще недозавива повече...Ево 10, макар и 7 годишен си остава бенчмарк в класа, да не казвам, че без електронните пазители и по-модерния мотор, тези неща си ги имат и Евотата от 2003-а нагоре.Къса рейка също.
Оставям настрани съмненията си , че този 2.5 мотор не е пръв пример за издръжливост и че няма много модерна крива на въртящия момент, но все пак сме 2014-а и разхода на колата си е от значение. При положение, че вече масово имаме директно впръскване, интегрирани колектори и турбина, двойноструйни компресори, верига навсякъде, водно-въздушни кулери, супер бърз спуул...масово вече и би-турбо коли, Субару изглеждат леко заспали, особено предвид технолигиите които имаха през 90-те.А всъщност не са съвсем, ами май само задоволяват Американския вкус.

Олеле, пак нахраних много, а не е честно защото колата страшно ми харесва. Явно любовта е сляпа...

ПП. Малко маркетинг съвети и от мен. :D
FHI, Моля ви сложете 2.0 ДИТ от Леворг/Легаси в STI и го пуснете в Европа. Не го пускайте на цена по-висока от 40000 евро и гарантирано СТИ ще стане серозен играч на пазара.Пуснете и WRX-a за 32-33000 евро и тогава всички скапани FWD хот-хечове и наточени такива с халдекси и посредствени 4х4 системки ще почнат да кършат пръсти.Нека силата бъде с нас...

Чет Фев 20, 2014 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  >