Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >
 Безводна охладителна течност Evans 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С това чудо достигането на темп. за включване на перките е почти невъзможно да се стигне при нормална употреба :D Имам чувството, че фановете ще са добре запазени и след 10 години :D А усещането да имаш супер меки маркучи без да ги напъва няк'во зверско налягане и при 90С на работеща кола е безценно.
:bow:

Чет Ное 14, 2013 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При теб на каква Т-ра се включва перката/ перките с Еванса
При нормално каране колко Градуса са Т-те
Термостата сменя ли се или само профилактично с нов след като така или иначе се сваля
Сега като няма налягане трябва ли преливно казанче като преди
Като се прави конверсия има ли смисъл да се разглобява двигателя и всичко компоненти по охладителната систела за почистване отвътре - блока, маркучи, радиатор, радиатор парно, водните магистрали и т.н.

Чет Ное 14, 2013 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
охладителната система не се разглобява - и не се променя, остава дси оригиналният сетъп с преливно казанче. за по-мощни коли е препоръчително смяна на капачката с такава на 0.5 бара.

а как се прави конверсията - снимали сме филмче

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Ное 15, 2013 1:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След конверсията с Еванс дали колата ще достига работна температура по-бързо от обикновения антифриз ?

Пет Мар 21, 2014 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моите впечатления са, че достига еднакво бързо до 84-5С, но след това качва много по-бавно до пускане на перките спрямо антифриз. Едва ли някой от тук е правил точно засичане, за да се каже категорично...
Факт е, че няма нито един твърд маркуч в коша, а това е най-ценното ;)

Пет Мар 21, 2014 11:32 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 92
Автомобил: subaru impreza и legacy twin turbo
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
IvoG написа:
Тест до 260 градуса и много готин уред за изсмукване на старата течност :D

26oгр фаренхай , което 126.6 целзий само уточнявам :)

Пет Мар 21, 2014 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
До 145С няма проблем с Еванса. След това вече е риски бизнес, макар, че офроудърите жулят и повече и нямат особени драми.
Тази течност е манна небесна за офроудърите ;)

Пет Мар 21, 2014 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 85
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А къде в България продават?

Вто Мар 25, 2014 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Изображение
Изображение

Вто Май 13, 2014 11:53 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За съжаление никъде.., единствено при Краси но и там няма в наличност към момента.Оставащите опции са от Великобритания

Вто Юни 03, 2014 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това не е добре от една гледна точка - че няма налично, но от друга е добре защото означава че се търси . :good:

Сря Юни 04, 2014 9:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Алекс и Краси са виновни само ни напускаха кучетата и сега да се чудим от къде да си купуваме или внасяме :D.
Видях,че един от колеги в по-ранните постове е посочил 25 паунда доставка от Великобритания но за съжаление не.. вчера писах до един от представителите на Evans там и ми обяви доставка от 175 лири за 10 литра Evans i 5 литра pre fluid.
Предложи да поръчам от представителството им в Гърция,Хърватска или Унгария като по-евтина алтернатива.Относно калкулирането на шипинга през ебей не е много точнa информацията защото намерих приятна оферта от около 150$ и доставка от 140$ за 4 галона но след като разговарях с продавача се оказа,че доставката излиза всъщност към 450$ :-~ така че май рецептата ще бъде RL wаter wetter и 85/15 % дестилирана вода/антифриз на Мотул.

Чет Юни 05, 2014 4:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Момчета, поръчан е Еванс в достатъчни количества, имайте малко търпение. Смятам, че ще има и много приятна изненада с цените :)
Нека дойде, и ще споделя в съответната тема...

Чет Юни 05, 2014 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Жива ли е идеята още ?

Чет Юли 31, 2014 1:33 pm
Върнете се в началото
Профил
черешката на форума
Аватар

Постове: 316
Автомобил: Субару Импреза '96
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги.

Не знам дали сте виждали, но Evans имат официален български сайт и официален вносител. Аз също ползвам Evans както на обикновената кола, така и на състезателната.

В сайта има информация и контакти.

http://www.evanscooling.bg/bg/

Пон Авг 18, 2014 11:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ивче, мило момиче, имайте малко чест там, бе хора. Поведението на Баджо явно е заразно, само дето не знам дали той-вас, или вие - него сте заразили първо.

поздравления, че "и ти също ползваш Еванс на състезателната, на личната, на кухненския миксер и прахосмукачката...". Похвала, приличен избор, за който цяла България разбра от... нас :hello: Нищо, че не си ми благодарила, няма проблем, извинена си. Това, обаче, което не мога да проумея, и провокира този ми пост е защо в милата ни, бълхясала родина думички от сорта на почтеност, взаимно уважение, БИЗНЕС етика и БИЗНЕС морал са непознати?! Явно всичките негативни неща, които се говорят за STi.bg ще се окажат верни в по-голямата си част и вие се явявате някакъв мутирал "Баджо №2". Няма лошо в това, когато ти липсва креативност в бизнеса - да крадеш идеи от креативните - това е част от играта на търговия. По-лошото е, когато обаче дадена (или открадната, в зависимост от коя страна на вратата на тоалетната си) идея си я приписваш на себе си. Ето това вече значи липса на елементарна чест и достойнство. А, да не изпратиш ПОНЕ една бутилка пълнолетна Шотландска ракия в знак на признателност на този, от който си откраднал идеята е... да кажем смешно и жалко :pardon:

Пояснявам, в случай, че още не стопляте там - в България вече има 3 (три) официални вносители на Еванс (прочети отново втората половина на това изречение), първият от които бяхме ние. И са 3, защото тогава не искахме ексклузивитет, просто защото няма толкова бизнес в тези течности. И понеже ми умря циганката, а и не си падам по ромки, ще ти припомня, въпреки, че не обичам саморекламата и никога не съм я ползвал като похват в бизнеса - именно аз бях този, който отвори очите на Българските "играчи" в перформънс индустрията за Еванс, както и дружеството, което стана първи вносител на Еванс в Б-я беше някак свързано с мен :hello: Това беше по времената, когато говорих с Калин и Ники Златков и те ме гледаха като марсианец за Еванс. Не бяха и чували за това ;) После го играха недоверчиви, а след това - му станаха големи фенове. После, незнайно защо, решиха (както и още един друг "отбор"), че в Еванс има милиони (сори, ще те разочаровам, но няма) и им стана бизнес - интересен и на тях :)
Няма лошо в това, разбира се. Лошото е, когато се прави помен с чужда пита и откраднатата (или да кажем - дружески-почерпена идея) се налага като "ние, официалниЯТ"... Ние, the one & only... Нямаше да го има и този пост, ако просто беше пуснала линк и беше казала, че sti е още едно място, откъдето хората могат да си вземат течността, макар и по-скъпа от златото.

Ще си позволя да дам непоискан съвет, което не ми е в стила - научете се на елементарно уважение, бизнес етика и базов морал към останалите участници на даден пазар - това ще бъде само във ваш + в дългосрочен план. Научете се, че понякога да се кооперираш на микро пазар (какъвто е нашия) е по-добре, вместо да се конкурираш. Ей такива, тънки, но смислени неща, върху които си заслужава да помислиш.

Желая успех и много милиарди, а в някое бъдеще време - да започнете да си откривате сами готините идеи, вместо да копирате всичко, и сами да си създавате пазарни ниши ;-)
:hello:

П.С. Не е нужно да ми отговаряте, или поне аз нямам намерение да отговарям повече на вас по темата, нито да превръщам Субару форума в инвестор.бг.

Няма такъв бранш, просто - каквото направим, ще се намерят поне 10 фирми, които да искат да го заграбят... че няма толкова бизнес е ясно, но въпроса е толкова ли са изгледнели всички? Или пък алчни? България? Не, мерси! И Красимир беше много прав за Калин, когато беше категорично против дори да се говори с него... Имало защо, обещавам да му се извиня, защото стана точно както Койчев каза...
:facepalm: :bow:
 -2

Пон Авг 18, 2014 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
черешката на форума
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Божеее, какви са тия комплексарски нападки??? Не мога да повярвам на очите си!!! Адски грозно от твоя страна, Алекс!!
ИДЕЯТА е на Evans че са го създали, а не твоя, моя или на баба Цецка???? А колкото до това, че сме единствени мисля, че се вижда с просто око в официалния сайт на Evans!!! Можеш да заблуждаваш хората, но не си мисли, че са глупави, в сайта пише всичко ;) Добре,че има хора, които правят нещата КАКТО ТРЯБВА , ЛЕГАЛНО, за да може хората да разберат кой кой е от хилядите самозванци и виртуални нинджи....съжалявам, че се опитах да помогна на колегите, които търсеха EVANS , защото им трябва!

Пон Авг 18, 2014 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
черешката на форума
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колкото до мен не мисля,че има за какво да ти благодаря, аз видях от колегите си в европейския шампионат, че го използвах и просто потърсих тук кой го внася и веднага разбрах ;) Не си придавайте важност или пък някаква легитимност, много, ама много грозно да ми обясняваш да съм ти благодаряла?!?!? Страшен смях?!?!? Аз и да благодаря на някой, който дори не знам с какво се занимава...майко мила!!! Комплексите не са за във форумите...да си знаете...това с благодарностите го приемам като КРАЙНА ЛИЧНА ОБИДА!!!

Пон Авг 18, 2014 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ех, Ивче (или Калин, че се обърках вече кой седи зад тоя ник), не вдигай температура де... чак пък и лично - нищо лично няма, JUST BUSINESS :hello:
Видя го навън, казваш, потърси и веднага разбра... Ииих, 'начи, и един мърмот завива шоколада... искрено ме развесели ROFL

И аз очаквах друго поведение от вас, ама - на... И аз очаквах поне едно "пич, мерси, че ни светна преди време", а то вместо това - наглост и бла-бла, как официално се правели нещата.. :facepalm: Че те, някои хора "официално" цели големи предприятия крадат, та за един бранд ли ще го правим на въпрос :) Какви шампионати, какви 5 лв :lipseal: Я питай Калин, Златков и Дунев от кой изобщо разбраха за тази технология?

Колко неща има още да разбирате за Еванс тепърва... но ще ви оставя сами да ги откриете ;) Аз нямам против този бранд да ви го оставя подарък, защото е от производител, които не си държи достатъчно на партньорите, а ние с такива не се натискаме да работим, дори сме им го казали официално :)
Ако искаш, мога да ти покажа на живо от кога е нашата "ауторизация", но се опасявам, че ще е поне година преди вашата и сме им пожелали успех в намирането на допълнителни/други партньори.
Толкова от мен по темата - за мен това е безсмислена дискусия и е 100% загуба на време, и излизам от нея. Не е това пазарното поведение и комуникация. Иначе е хубаво да те копират ;)

Желая успех, продуктът е ОК, но ще те разочаровам - забранен е в сериозните състезания. Ако имаш съмнения, питай Гугъл, или Алекс - те знаят, имат и документацията ;)
Но нищо, и в БГ някой ден ще стигнем до там.

Be good, girl, we wish you well :good:

Последна промяна =Alex= на Пон Авг 18, 2014 5:06 pm, променена общо 1 път

Пон Авг 18, 2014 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
черешката на форума
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Няма какво да питам, всеки нормален човек, който отвори сайта се вижда! А един мой съвет : когато не си успял в дадена сфера не го казвай публично поне, запазвай го за себе си, това, че не си открил пазар говори единствено за твоя лош мениджмънт и липса на бизнес усет.
И още един съвет: да видя аз да говоря по адрес на някой?? Не, защото това е лоша култура и неприличен български манталитет, който явно е трайно загнезден в много хора. А ти се изложи много с коментарите си по-горе...Всеки образован и интелигентен човек му е ясно при такова остро поведение и ясни нападки кой крив, кой прав... със здраве и повече мисъл в думите занапред от мен!
За това и аз смятам разговора за излишен, ясно е за всички кой е представител на Evans и как и къде могат да си поръчат. Всичко друго би било избиване на комплекси ....
Сега видях темата - сега помагам на колегите от форума ;)
Успех на всички с употребата на продуктите ;)

Пон Авг 18, 2014 4:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6  >