Отговори на тема стр 1, 2  >
 Покупка и търсене на първия ми Forester 
Автор Съобщение

Постове: 22
Автомобил: forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Добър ден ! На всички собственици на форите и на марката също.Аз също бих искал да се присъединя към тази гилдия и дай боже и това да стане .Привърженик съм на японското и карам но от друга марка но с нея не мога да ходя да практикувам хобито си риболов разбира се :giggle: та за това оглеждам точно този тип кола .Голямо комби 4x4 горе долу влиза в моите изисквания .Та да попитам тук присъстващите към какво буха ме насочили искам да е ппо нова година 2003-2005 например незнам 2 ра генерация ли се води това на форито .И дали ще се справя с по тежките зимни пътища към водоемите защото рибата търсена от мен е щука ,а всеки знае че есента и зимата и е сезона .Този модел които разглеждам удачен ли е ?Благодаря :)

Съб Мар 15, 2014 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре си се насочил колега. Форестъра е къс, висок и много проходим.
Повече информация тук:
viewtopic.php?f=7&t=10936
viewtopic.php?f=1&t=15245

Съб Мар 15, 2014 2:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега ще разгледам пратеното ,до сега разглеждах темата за продаваните автомобили по бг пазар и обявите за подобни коли ,много от тях са написали че колите имат доста системи ESP, ASR и така нататък тези 2 системи важни ли са за проходимоста на форито .По обявите из Европа малко са колите които ги имат а тук в бг всички джанбази са ги написали и как могат да се разберат дали автомобила ги има тези неща?

Съб Мар 15, 2014 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Колеги здр :) да попитам пак тука присъстващите за автоматична кутия ми е мерак да пробвам дали е удачна за извън пътя и по калните пътища .прочетох че за градски условия в трафик е добре .И дали трябва да е големия мотор с турбо за автомат ?

Пон Мар 17, 2014 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здрасти колега, ако искаш автомат - нека бъде турбо!
За извън пътя - аз съм с автомат и смело мога да твърдя, че е мнооого доволно проходим!

п.с. само дето съм с първата генерация ама надали при втората ще е по-различно!
А тоя въпрос за заснежените пътища е малко реторичен :D

Вто Мар 18, 2014 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добър вечер :) благодаря за отзивчивост та на колегата да сподели в моето лутане още но наистина почети съм сигурен че ще се търси автомат .Колега не съм написал нищо за снега по конкретно ме интересува за кал както съм написал за риба ще се ходи в калните месеци есен зима .Изгледах доста неща в тубата братушките много ги ползват и направо се изумих в какви терени минават със субито .Въпреки не големия клиранс този автомобил минава отвсякъде .Какво ще ме посъветвате къде да се търси читаво фори ?

Чет Мар 20, 2014 12:05 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добър ден на колегите .Никой не помага да даде някой съвет взех да гледам коли извън бг .Попадат такива до 2005 автоматик но с малкия мотор споделете дали е удачен без турбо и автомат.Някой колеги да имат наблюдения за субарута от Франция как са поддържани и т.п неща.По прочетох че коли от Германия са добри швабите имат добри сервизи така ли е.Благодаря :good:

Нед Апр 06, 2014 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега според мен
Трябва да си на ясно дали колата ти е необходима за по бързо шофиране или за по спокойно
Моята е с малкия двигател без турбо и съм супер доволен то кал то снегове и какво ли не колата се държи подобаващо
С риск сега да ме нападнат привржаниците на турбото аз като гледах за моите нужди прецених че не ми е нужно турбо защото
1-во е консуматив
2-ро вдига конете и от там застраховки данаци и какво ли не
3-то аз не карам бързо
4-то то с тез камери не може да се нарадваш на това турбо
Пък и просто колите за мен нещо не вървят толкова че да ме вчепетлят
и за това така
Та кавото прецениш за мен и 2 та модела ще ти свършат перфектна работа
ето нагледно 2 примера каво може форко малкия двигател без турбо с автоматична кутия (моя зеления де )
viewtopic.php?f=33&t=13944
viewtopic.php?f=33&t=16055
Поздрави и успех

Пон Апр 07, 2014 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм със автоматик и без турбо,определено ако искаш динамика(това всеки го разбира по различен начин),ти трябва или турбо или поне ръчни скорости,според мене автоматика има голяма роля за леката мудност на колата на моменти,разбира се много зависи и от каква кола слизаш на мене предишните ми коли са били по 60-70 коня и тази сега ми е супер,но ако си карал някое тди 130-40 коня тази няма да ти се стори много бърза. Това всичко не оказва никакво влияние на проходимостта,разликата в това отношение би била нищожна,за проходимостта са решаващи други фактори опитност на шофьора прежалване на колата и най вече подходящи гуми.Аз лично си я харесвам и така колата автоматика ми е по полезен от евентуално турбо.
Това е от мене ако има нещо друго питай,надявам се да съм бил полезен.
Между другото това лято смятам да си направя експиримента да изключа задното и да покарам известно време само на предно да видя как ще е вървенето(би трябвало да е малко по пъргава,поне на теория),и разхода.Преди зимата го изключих един ден и разбрах че може да превърта гуми :D .
Успех колега. :good:

Пон Апр 07, 2014 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
:-? :-? или аз не разбирам или нещо съм объркал
но пък защо човек си купува кола 4х4 и после да е прави само предно ??

Вто Апр 08, 2014 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Добър вечер на всички колеги :) Благодаря за подкрепата от колегите ( Anton Yankov -Mlad_I_Zelen) и за техните споделени лични неща който имат от техните коли и хубави снимки и видео .Аз личо пак слизам или ще слезна по точно пак от японски автомобил Хонда 90 коня затова не знам дали няма да ми се струва мудно без турбото и с автомат ,а за автомата съм навит много на 100% да е с такава кутия.а тези неща изброените от колегата съм ги мислил че консумативите на турбинираното субару ще са по скъпи и данъка е с 140 някъде повече незнам за разхода хубаво е някой колега да сподели тук .Да ви попитам за това комче до лоста което има снежинка само в сняг ли се ползва или и калта действа каква му е ролята и друго което ме тревожи е това дали ако няма колата ASR, ESP, не съм на ясно с тези системи изгледах много неща в тубата имаше такива в които коли не се справят с ролки или други такива препядствия .Иначе съм решил колата да е от вън Германия ,Франция има такива и с газови.Благодаря предварително и поздрави :) :) :)

Съб Апр 12, 2014 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
burgelof написа:
...Да ви попитам за това копче до лоста което има снежинка само в сняг ли се ползва или и калта действа каква му е ролята ...

:hello: По този въпрос може да прочетете в тази тема:
viewtopic.php?f=25&t=14060

Нед Апр 13, 2014 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Между другото това лято смятам да си направя експиримента да изключа задното и да покарам известно време само на предно да видя как ще е вървенето(би трябвало да е малко по пъргава,поне на теория),и разхода.Преди зимата го изключих един ден и разбрах че може да превърта гуми :D .
Успех колега. :good:

Намери си резервен преден диф,за да не чакаш като се счупи и чак тогава изключвай задното.
Приятелски съвет.Успех.

Нед Апр 13, 2014 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Отговори с цитат
Грегчо,това просто съвет ли е или имаш и по конкретна информация?
Благодарен съм на всякакви съвети но ако можеш дай и по конкретна информация.И аз съм се замислял за проблеми от подобно естество но никъде не съм чел за такива.Това в субару форума да караш само на предно е малко греховно ,но ако не е проблем за други възли по задвижването защо не.Например предстои ми дълго пътуване,само по магистрала и съм доста спокоен шофьор защо да не спестя малко от гориво,защо ми е 4х4 на магистрала.Чел съм за хора които го практикуват.
Това (купи си диф резервен) не ми звучи много сериозно,по тази логика мога и доста други неща да си купя.
Поздрави.

Нед Апр 13, 2014 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Anton Yankov написа:
Грегчо,това просто съвет ли е или имаш и по конкретна информация?
Благодарен съм на всякакви съвети но ако можеш дай и по конкретна информация.И аз съм се замислял за проблеми от подобно естество но никъде не съм чел за такива.Това в субару форума да караш само на предно е малко греховно ,но ако не е проблем за други възли по задвижването защо не.Например предстои ми дълго пътуване,само по магистрала и съм доста спокоен шофьор защо да не спестя малко от гориво,защо ми е 4х4 на магистрала.Чел съм за хора които го практикуват.
Това (купи си диф резервен) не ми звучи много сериозно,по тази логика мога и доста други неща да си купя.
Поздрави.

Не му е тук мястото да цапаме темата,но колега с Бек докато чака да му дойде за смяна централния,и кара така си смля, и
предния. AWD не е сметнато да се кара на 1 мост(освен леоне но то е 4WD) ;)

Нед Апр 13, 2014 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
AWD не е сметнато да се кара на 1 мост(освен леоне но то е 4WD) ;)

И Justy :)

Иначе по темата:
1) От 2ма майстори съм чувал че 2.5 двигателя прегрявал ... дали е истина не знам. Поразпитай някой по - запознат.
2) За offroad е хубаво да имаш "бавни" скорости. 2.0 двигател с МТ има. Турбото до колкото помня нямаше, а за автомати не знам как стоят нещата.
3) Ако ти го позволява бюджета разгледай и Forester 2 след face-lift. 2005-2007. В момета карам такъв! :love:

Поздрави и успех :)

Чет Апр 17, 2014 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здр те фенове и притежатели на форите .Благодаря на колегата за подкрепата и изразяването на личното му мнение .В началото и аз мислех че почети е задължително да има бързи и бавни и сам аз да реша кога да ги пускам .Да колата ще се ползва доста по черни пътища и пресечени терени риболовец съм :D то през летните и сухи месеци няма да има проблеми мисля ,а когато дойде мокрото време там ще е повече грубото в offroadа .Автомата не върши ли това със намаляване на скоростта и регулиране на оборотите .Аз решението за кутията съм го взел хихи кара ми се автомат а дано се справя и в тежките условия тук колегата показа едни клипове на неговото фори карано offroad и се справя без проблеми .Друго ме терзае дали да е без турбина все пак на сегашното време и финансовото значение има роля .А това за което колегата Razor__ попита мисля че говори за фори с 158 коня двигателя бюджета който съм приготвил ч към 10 бона може малко отгоре за нещо добро с повече екстри като навигация и т.п неща .Поздрави и ще се радвам от помощ все пак не бива да се бърза а да се намери правилния автомобил :)

Пет Апр 18, 2014 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 27
Автомобил: Honda Legend
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, наистина бъдещи колеги! Утре отивам да гледам едно Фори, 07 2.0 бензинче 158кс. Това животинче е със атмосферен двигател нали така?
Ако го взема ще си го нося в България и мисля да му сложа ГИ? Къде и при кого, чакам за вашите предложения и съвети.
Поздрави!! :subaru_rulz:

Чет Май 15, 2014 2:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Колега burgelof търся си кола горе долу по твоите критерии и понеже живея близо до Гърция(говоря и езика) се оглеждам за кола от там.Ако искаш погледни и в тяхната търсачка http://www.car.gr има доста частни обяви.При търсенето сложи едно тикче на атракаристо за кола без удар.

Чет Май 15, 2014 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Привет вече на колегите. Вече от седмица и аз намерих и карам фори. Машината е невероятна върви смело в кал много проходима. Модела който си взех е 2.0 турбо варианта с автоматична кутия. Така темата може да се заключи. Поздрави на всички колеги.

Съб Сеп 27, 2014 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >