Отговори на тема
 Ангренажен ремък и водна помпа 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru OUTBACK, B13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!

Имам Subaru Legacy 1999 година 2.0, 125 к.с. EJ 201 с ръчни скорости
Бих искал да знам:
1. Този двигател има защита на клапаните при скъсване на ангренажния ремък? Т.Е. до колко трябва да съм спокоен като предишния собственик ми казва "Ремъка е сменен карай спокойно".

2. Трябва ли да сменям водна помпа при смяна на ангренажен ремък?
Чух коментари че водната помпа не се сменяла ("това не е немска кола") и за това се чудя какво да правя.

Благодаря в аванс на всички колеги :good:

Сря Май 14, 2014 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега.Златно правило е да не се пести от първоначалното и въобще от обслужването на автомобила.Разабира се,може да не сменяш нищо и да нямаш проблеми,но лично аз не бих рискувал.А това със защитата на клапаните е хубаво,но да не ти се налага да го разбираш по трудния начин.Виждам,че си от София,отиди в някой от титулованите сервизи и си обслужи колата както трябва,за да ти е мирна главата.Ако нямаш възможност сега,то при първа възможност го направи.Поздрави и безаварийна :good: .

Сря Май 14, 2014 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз сменях ремъци на същия двигател преди 3 дена .... Според мен водна помпа е задължително да се смени , доколкото ми обясниха водна помпа се сменя през една смяна на ремък . При мене струваше около 130 лв помпата ако не се бъркам

Сря Май 14, 2014 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема