Отговори на тема
 Digital trip computer 
Автор Съобщение
звездоброец

Постове: 239
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Nick - можеш ли да разтвориш дебелите книги и да кажеш възможна ли е покупката на кит - бордови компютър за Forester 2006/2.00 AT.

Или ако няко знае нещо да помогне

Сря Дек 20, 2006 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Мога, разгърнах. Обаче.....от триста неща, оригинални аксесоари....всичко е там, само трип комп няма (????).
Мога да ти имейлна целия списък, с цени и part ##. Може пък да си избереш нещо друго. Афтър маркет трип компютри няма ли ? Ти ме озадачи с това изискване. Аз имам трип компютър но въобще не съм го и погледнал.

???

Сря Дек 20, 2006 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Най интересното е че не съм проверявал за автермаркет. Разглеждал съм много оферти по света ма "таквоз" чудо за форестер не съм виждал.
Търся го защото форестера го кара баща ми. Постоянно мрънка,че колата му гори много.
Аз като се кача свалям разхода с 1,5 -2 л.
Сигурен съм,че ако има TRIP човек при всички положения ще се старае да влиза в по икономичен режим на колата.

Сря Дек 20, 2006 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
А на теб трип компа за кво ти трябва ? За да му докажеш колко гори, защото имате спор или да я направиш да гори по-малко ?

Сря Дек 20, 2006 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Имаме спор - казвам му,че при изпреварване трябва да се старае да държи колата в обороти а не ту да форсира ту да намалява.
Той постоянно мрънка - не може ли да се погледне, защо гори толкова много. Казвам му нова кола, нищо и няма.Празен ход идеален.Защо да я човъркаме.Чу от мен че можем да и направим самодиагностика и всяка седмица ме навива.

Второ субаруто а и всяка кола обича равномерно каране за да постигнеш икономия.

На моето легаси имам TRIP и реша ли да съм икономичен стигам до 7,2 на дълъг път.

Сря Дек 20, 2006 11:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Аз съм почти убеден, че трип комп може да ти потрябва само когато си на дълъг път и то в Америка. 1000 км магистрала, 3000 км магистрала, 6000 км магистрала. Тогава идеята ти е да постигнеш оптимална скорост и накрая като удариш чертата наистина да видиш пет долара в джоба си. Защото ти това искаш да разбереш, дали да си с 110 км/ч или със 115 или със 120.
Когато си в градско в София, не трип комп да сложиш, ами ако ще и Жон Тод да докараш, барабар с Рос Брон, да ти правят изчисленията, пак на никъде няма да я изкараш. Пак ще си за мустака. На всяко червено и на всеки стоп да я пускаш по инерция отдалече и да гасиш.....пак си е това. Ти просто си в грешна държава. Двигателя ти работи а колата ти не се движи.

Те във Фуджи Хеви Индустри всичко имали предвид хората, но не и това, че в България разхода на гориво си е фактор.

Не ми се връзваш, нали ?

Сря Дек 20, 2006 11:52 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не не се връзвам . Ти подсказа тема инерцията при автоматична ск.кутия.

И за това споря с баща ми. Казвам му че ако е на директна и не натиска газта е по добре за кутията. Той си пее защо да не е на неутрал.

Сря Дек 20, 2006 11:56 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
То споровете не са чести. Но от време на време все мрънка.
И знаеш ли защо - защото аз съм я купил. Преди караше Рено-Меган / но си гу купи той/ и за него нямаше по добра кола.

Сря Дек 20, 2006 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Кажи му да не се прави на много......ще удушите трансмисията. И то ще я удушите 'на 1, бавно изгаряне'. Сещаш се, котлон на степен 1. Коя година си ти, имаш заводска гаранция останала или и извън ?

Сря Дек 20, 2006 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А та по въпроса за магистралите. Направих една сметка.

София - Варна - през Бяла - 450 км. разход 7 л и 9 л.

Икономия в пари - около 9,33 US.D.

Чет Дек 21, 2006 12:01 am
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не не кара на неутрал - аз не му давам. Той все пита може или не може.

Чет Дек 21, 2006 12:02 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Пост 
Между другото, в този смисъл, наистина ти трябва трип компютър или скенер. Щом като татко ти е труден на поддаване. Той си мисли, че това е карбураторен дарак, и със затворена дроселова клапа пак да подлизва бензин. То не знае, че хората са достатъчно напред в технологиите, тези двигатели се управляват по електронен път и като отнемеш крака от педала на газта и процесите в горивната камера нямат абсолютно нищо с това, което той си мисли че става там. Нищо, ама хич нищо. Двигателя бачка толкова lean, че колкото да не излезне извън параметри и да светне чек енджин лайт, както и да не загасне.

Чет Дек 21, 2006 12:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Цитат:
Аз съм почти убеден, че трип комп може да ти потрябва само когато си на дълъг път и то в Америка.

Тука не съм много съгласен :wink: Когато карам кола с трип комп, за мене е доста полезна екстра ако искаш да постигнеш икономия. Стигал съм до 4л/100 разлика в рамките на 45мин. каране с различен стил... То това е и основната му идея - да си направиш сравнение как да подаваш газ на светофара, как да работиш с педала на газта и съответно да се сменят предавките на АТ, до колко километра да засилваш в градски условия и т.н.
Друг е въпроса, че си трябва време на еднотипно каране за да са меродавни показанията и реално да се отразят на разхода...

Чет Дек 21, 2006 11:08 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Така да бъде. Очевидно на някои им пука, на някои - не.
Аз по-бързо бих направил инфаркт на сърцето, отколкото да изуча начин за спестяване на 2 лева от начин на каране В СОФИЯ.

Чет Дек 21, 2006 12:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Nick написа:
Така да бъде. Очевидно на някои им пука, на някои - не.
Аз по-бързо бих направил инфаркт на сърцето, отколкото да изуча начин за спестяване на 2 лева от начин на каране В СОФИЯ.

Аз също нямам такива цели, но просто в началото ми беше интересно и исках да знам до колко може да е полезна тази джаджа... :lol: :wink:

Чет Дек 21, 2006 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
А понеже се завъртя разговор, би ли ме посъветвал, с няколко приказки.....как да карам икономично (от гледна точка на гориво) в бавен трафик на магистрала / задръстване тип Северна Америка ?

Чет Дек 21, 2006 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
:D
Еми едвали аз съм човека да дава акъл за икономия, защото я мразя, но щом питаш... :arrow:
Ако трафика все пак се "мести", то просто включваш темпомата на неква скорост и релаксираш...
Ако stop/go, то със сигурност най-добре ще е да я оставиш без газ да лази или ако е прекалено бавно да погалиш педала за няколо секунди и после го пускаш...

Това измислих само :D :D :D

Чет Дек 21, 2006 12:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Пост 
Всичкото това е правено и разхода си е пак разход, и то жесток. Двигателя работи, колата не се движи.

А как да практикувам ако случайно съм имал неблагоразумието да си купя 5 степенен амбреажен дарак ? Ако работя в Даунтаун и всеки ден прекарвам 3 часа от живота си в пътуване между работата и дома ?

Чет Дек 21, 2006 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
По повод икономиите, да в икажа, моята колкото и сипя толкова гори. Досега не ми е връщала и капка бензин от резервоара. Никога не казва че е много ;)

Чет Дек 21, 2006 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 128
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
сега не мога да намеря лика, има руска фирма която произвежда точно нещо като бордови комп с мнооого функции, за всички модели от последнитв 5=7 г, вкл за форестер...слага се на мястото на часовника...
има цена 3200 руубли но не знам колко долара се това...
потърсете

Сря Авг 01, 2007 6:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема