Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
вярно ли твърдението за икономия на гориво в спортен режим
| Автор |
Съобщение |
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
|
Разхода на газ зависи както от настройките така и от модела на ГИ и инжекторите.
|
|
|
|
| Сря Сеп 10, 2014 3:14 pm |
|
|
|
мъро
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 3:58 pm Постове: 171 Местоположение: Шумен
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
|
|
Размеква ме си колите от настройки а разлика никаква, основни виновници за високия разход са количеството и качеството на горивата. Не може с едни и същи настройки да дава разлика с литри от различните бензиностанции, с Аудито ми даваше разлики и сега ми дава разлики и то в литри.
|
|
|
|
| Сря Сеп 10, 2014 6:06 pm |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
|
Абсолютно същия разход. Перфектна работа на газ и на бензин, разход градско газ ок 15-17, извънградско минимум 11. На бензин магистрално каране с климатроник, двама човека и много багаж 8-8,5 до 9 при повече мачкане и извън магистрала. За газта съм ходил при поне трима майстори плюс Стоян всички потвърждават , че е отлично настроена, така че това е положението. За върветето не мога да кажа, че намирам голяма разлика, но то много зависи от качеството на газта. Така че за мен това е положението. Ще видим като избуша катализаторите дали някаква разлика ще даде. Поздрави!
|
|
|
|
| Сря Сеп 10, 2014 8:24 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Много странно. Подобен разход дават добре изпълнени и настроени H6. Не знам дали има разлика в бензиновите дюзи между 2.5 и 2.0 турбо, но със сигурнос на газ повечето дюзи са със сходен капацитет. Аз карам 2.0турбо, квадратно и високо, вярно с ръчна кутия, но при спокойно каране падам под 15/100 градско при условие че пътувам люлин-младост и има +5 до +15% повече газ в обороти от бензинм Вярно с газене съм виждал съм 22-25/100 но това е било няколко пъти със много сериозно газене. Последните 220 км, от които 180 извънградско и 40 градско изгорих 30 лв газ или 25,42 литра, което прави усреднен разход 11,50/100 като рядко съм падал под 140 км/ч, за продължителни моменти 160-180. Освен настройки както винаги имат значение изпарител, дюзи, дължина на маркучи, състояние на двигател, качество на газта и т.н.
|
|
|
|
| Сря Сеп 10, 2014 10:43 pm |
|
|
|
quietriot
|
askeless написа: Много странно. Подобен разход дават добре изпълнени и настроени H6. Не знам дали има разлика в бензиновите дюзи между 2.5 и 2.0 турбо, но със сигурнос на газ повечето дюзи са със сходен капацитет. Аз карам 2.0турбо, квадратно и високо, вярно с ръчна кутия, но при спокойно каране падам под 15/100 градско при условие че пътувам люлин-младост и има +5 до +15% повече газ в обороти от бензинм Вярно с газене съм виждал съм 22-25/100 но това е било няколко пъти със много сериозно газене. Последните 220 км, от които 180 извънградско и 40 градско изгорих 30 лв газ или 25,42 литра, което прави усреднен разход 11,50/100 като рядко съм падал под 140 км/ч, за продължителни моменти 160-180. Освен настройки както винаги имат значение изпарител, дюзи, дължина на маркучи, състояние на двигател, качество на газта и т.н. За мен няма странно 2,5 мотора е слаб за това купе със своите 156 коня, ако искаш да върви динамично а не анемично го настъпваш повече и даваш постоянно газ за да го държиш в обороти дето се вика. Аз пътувам сутрин рано през окловръстното на давам много газ щото ми се спи и вероятно ото това ми идва и икономия , виж вечера като се прибирам и съм кисел си настъпвам , ма то тогава си е навалица и не може много да се напъва. На извънгадско карам с автопилот на 130 примерно , макар че и той дира разхода , но карам плавно не като на рали, щото това купе не става според мен за ръчкане и динамично каране с тая скоростна кутия ако ще и 5 бутона power да има по нея. Преди съм карал рено 5 алпин турбо и калибра турбо с чип и знам за какво иде реч ако искаш да летиш , с тая не става да се правиш на рали състезател, да дига 230, но бавно и плавно и динамиката ми куца доста , затова и я карам като тролей , оттам явно идва и по малкия разход , аи другото като я ръчкаш прегрява доста често, моята я правих един път неща повече  .
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 8:40 am |
|
|
|
hurtshunter
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
|
Здравейте отново.Еточе и аз мога да кажа резултата от опита с моето Суби:) Изминати 900км общо и засякох св режим спорт с супер меко натискане на газта разход 12 извънградско естествено има значение и самият маршрут а именно Варна - София през Бургас.Естествено има и значение дали е магистрала,равен път,и.т.н.. След това напълних наново бутилкатс и на режим нормален ако мога така да се изразя...д максимална скорост 130 км/ч не съм надвишавал 3000 оборота ми даде разход 11.3л с климатроник без автопилот. За мен заключението е ,че в рржим спортен няма как да се постигне икономия поне за извънградско каране..за градско  Няма как да се търси по-малък разход все пак кола 4x4 и близо 1.5 тона , автомат.. а и газта не р много скъпа засега:) Поздрави на всички. и да очакваме зимата с много сняг:) Това ще е 1 зима за мен с Суби и очаквам да неме предава, и много да ме радва и впечатли:);):)
_________________ http://bubukabg.com/
|
|
|
|
| Пет Сеп 12, 2014 11:25 pm |
|
|
|
entusiast
Регистриран на: Пет Юни 20, 2014 8:39 am Постове: 85 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50 
|
|
Абе,както и да се погледне,разход на газ от около 12-15 на 100 за 2,5л мотор си е перфектен.До около 20/100 градско също ми изглежда ОК.За по-икономично трябва колата да е лека малолитражка - Пунто,Ярис и подобни. Лошото е,че разходите са правопропорционални(в прогресия) на удоволствията в която и да е област - доказано многократно.
_________________ Таралежът е птица упорита,не го ли ритнеш - не полита!
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 8:29 am |
|
|
|
plaskom
|
Аз не знам защо "търсите под вола теле", като във всяко ръководство и то не само на Субару, там където са описани режимите на автоматичните скоростни кутии има забележка с удивителен знак, че при спортен режим разхода на гориво се покачва. Основната разлика между "D" и "Sport" е че при второто положение превключването на предавките във възходящ ред става при по-високи обороти. Е, няма как да караш на по-високи обороти и да ти гори по-малко колата 
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 7:19 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
plaskom написа: Аз не знам защо "търсите под вола теле", като във всяко ръководство и то не само на Субару, там където са описани режимите на автоматичните скоростни кутии има забележка с удивителен знак, че при спортен режим разхода на гориво се покачва. Основната разлика между "D" и "Sport" е че при второто положение превключването на предавките във възходящ ред става при по-високи обороти. Е, няма как да караш на по-високи обороти и да ти гори по-малко колата  Честно да ти Кажа като галя педала не усещам кои знае каква разлика, сменя си на ниски обороти просто ако натисна до 1/2 газта сваля една и заминава, а иначе мотора се тормози на по високата предавка ако е на нормален режим. Почна да ми харесва. Правя 2 зареждания и ако ми дава идентичен разход само така ще карам.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 7:39 pm |
|
|
|
hurtshunter
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
|
у Mladen99 написа: plaskom написа: Аз не знам защо "търсите под вола теле", като във всяко ръководство и то не само на Субару, там където са описани режимите на автоматичните скоростни кутии има забележка с удивителен знак, че при спортен режим разхода на гориво се покачва. Основната разлика между "D" и "Sport" е че при второто положение превключването на предавките във възходящ ред става при по-високи обороти. Е, няма как да караш на по-високи обороти и да ти гори по-малко колата  Честно да ти Кажа като галя педала не усещам кои знае каква разлика, сменя си на ниски обороти просто ако натисна до 1/2 газта сваля една и заминава, а иначе мотора се тормози на по високата предавка ако е на нормален режим. Почна да ми харесва. Правя 2 зареждания и ако ми дава идентичен разход само така ще карам. Колега напълно съм съгласен с теб., и ако и аз се уверя в това с още едно две зареждания ще си карам нормално колата и градскои извънградско на режим спорт..имам чувството че поне мотора е по сплоен така според газта по-бързо взема решения... не че цеди само скоростите...но не налагам мнение понеже от скоро карам автомат:) Поздрави:)
_________________ http://bubukabg.com/
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 11:22 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Темата е изчерпана - няма безплатно сирене.
|
|
|
|
| Нед Сеп 14, 2014 12:14 am |
|
|
|
zorvalth
Рейтинг: 23
|
jorobesnia написа: b3lq7a написа: Защо не пробвате на бензин? Ще се учудите колко по-малко всъщност харчат колите ви! 10х км или от март месец мойто 2.5хт на 98 или 100окт харчи от 9 до 14 на 100км. За 2год на газ/бензин преди това по нисък от 15/100, а нормален 18-22/100 не съм имал,въпреки многократните настройки в БРЦ БГ. Сметката ми показа икономия от няма и 1/3та в парично измерение. Честно да ти кажа карането на бензин в града е финансово самоубийство, поне за мен: Градско бензин 12-13/100км. по 2.55лв = 31.88лв./100км. Градско газ 17/100км. по 1.20лв. = 20.40лв./100км. При 500км. градско на месец Х 11.48лв. разлика = 57.40лв. на месец разлика или около 700лв. на година. Като включиш и две, три по-сериозни извънградски пътувания спестяването на газ е около 1000лв. на година PS не съм ходил на допълнителни настройки и не съм сменял кабели на свещите. Само стандартно обслужване на филтри на газта. Поздрави, Преди време бях пуснал тема точно защо тази сметка е грешна, но почти никой не ме разбра и тръгнаха да ми обесняват че газовата ми не е наред, математика та ми също и подбни. Както и да е ще се опитам още веднъж. Моят градск иразход също се върти междо 16 и 18 така че приемам че горе долу еднакво караме. Кратки излизания до 10км, по 2-3-4 пъти на ден. Вярно е харчиш 20.40 лева на газ, но не смяташ тези "незначителни" количества бензин които колата харчи докато запали и загрее. При мен газта е настроена на 40градуса да прехвърли. Спред това колко е студено вън това са между 1 и 8 минути грубо. Имай в предвид че винаги пълня бензина до горе и като светне лампата пак. Резултата е колата харчи 2-2.5-3 литра бензин на всеки 100 километра в подгряване и палене. като го обърнеш ва пари е още 6.3 лева към твотие 20.40 = на почти 27 лева срещу 32 само на бензин. Като продължиш твойта сметка. 500км на месец по 5 лева спестяване = на 25 лва на месец = 300 лева спестяване на година от градското. Не казвам че е малко просто не е 700. Ето профулът на колата ми който може да смята може да се увери: http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... ru-outbackГоре показва разход 1.8 на бензин но това е защото съм карал и извънградско, релнко е сам оградско е около 2.5 на 100 за палене и загряване. За една година имам 12000км изкарани на газ като от тях 8000 са градско за тях съм налял 190 литра "незначително" количество бензин = 480 "незначителни" лева на година които никой не смята а мисли че спестява. П.С. Моля математическите курифеи да захапят кокала, но не мисля да им отговарям...
|
|
1
|
|
| Съб Сеп 20, 2014 12:39 am |
|
|
|
entusiast
Регистриран на: Пет Юни 20, 2014 8:39 am Постове: 85 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru XV
Рейтинг: 50 
|
+1 Към това ако прибавим и настройки,тяхната цена,време са следене и засичане,анализи,чуденки...май Киро въобще не е на кирия...Не на последно място - намалено багажно пространство + едни 70 кила допълнително тегло.Да не говорим за допълнителните жици,маркучи и дивайси под капака,които рано или късно се прецакват,или пречат един на друг... Нещата си имат цена,която за 3.0 мотор с 245 к.с. е 15/100 - това е положението. МД,колко да гори Аутбек тройка,като на жена ми Гранде Пунтото 1,4 праска 10/100 градско за добър ден 
_________________ Таралежът е птица упорита,не го ли ритнеш - не полита!
|
|
|
|
| Съб Сеп 20, 2014 3:11 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Темата се отключи не за да се дискутира разход на газ - има си теми за газ, пишете там. Ако има някой да споделя нещо по темата да го прави че я пращаме в архива с глупостите
|
|
|
|
| Съб Сеп 20, 2014 5:02 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
не е.
|
|
|
|
| Вто Сеп 23, 2014 12:43 pm |
|
|
|
Mladen99
|
|
Да, темаата се отключи предполагам защото настоях. По темата, вече 3 зареждания през 200км. Колата ми дава по нисък разход. Карам смесено и винаги по едни маршрути. Когато съм на автоматичен режим за 200км зареждах 30л. Газ. От както карам на пауър винаги е по малко, първият път беше с наи голяма разлика 25л. За същите километри. Следващите 27 и л.26л Но карам предимно спокоино автомата сменя до към 3000оборота. Е тук там удрям по някои кикдаун.
------------------------------------------------------------------------------------
Относно глупавите теми има много по глупави!
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Сеп 23, 2014 1:34 pm |
|
|
|
quietriot
|
Mladen99 написа: Да, темаата се отключи предполагам защото настоях. По темата, вече 3 зареждания през 200км. Колата ми дава по нисък разход. Карам смесено и винаги по едни маршрути. Когато съм на автоматичен режим за 200км зареждах 30л. Газ. От както карам на пауър винаги е по малко, първият път беше с наи голяма разлика 25л. За същите километри. Следващите 27 и л.26л Но карам предимно спокоино автомата сменя до към 3000оборота. Е тук там удрям по някои кикдаун.
------------------------------------------------------------------------------------
Относно глупавите теми има много по глупави! Аз изпуках една бутилка 33 литра за 200 км , при нормално 220-230 км , ама сега пак ще пробвам и без това трябва да изхарча газта, че ще сменям бутилката с по-голяма в петък при Радо.
|
|
|
|
| Вто Сеп 23, 2014 1:57 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Незнам дали ще има икономия, но си е къде по динамична колата на power и кикдауна реагира по бързо, абе по кеф си е и същия разход да даде ще почна да си карам на power.
|
|
|
|
| Сря Сеп 24, 2014 11:13 am |
|
|
|
Mladen99
|
quietriot написа: Незнам дали ще има икономия, но си е къде по динамична колата на power и кикдауна реагира по бързо, абе по кеф си е и същия разход да даде ще почна да си карам на power. Дори и да нее на кикдаун подадеш ли малко повече газ веднага сваля една предавка и колата ускорява по бързо докато на автомат.мотора си бучи изтормозено на по висока предавка и нищо несе случва, и си иска кикдауна. Ако не се кара многи динамично има реална икономия.
|
|
|
|
| Сря Сеп 24, 2014 11:46 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
А някой пробвал ли е да ползва режимите, които дава лоста "D / 1 / 2 / 3"? Колегата Nikolov се е постарал да преведе доста подробно описание. viewtopic.php?f=25&t=14060Например в града да покарате на "3"-та степен.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Сеп 24, 2014 1:40 pm |
|
|
|